Montenegro banner
RejsRejsRejs » Pressemeddelelser » Seneste nyt om rejser og ferie: Disse destinationer trender over vinter & Styrtløb
Flyselskaber Frankrig Italien Norge Pressemeddelelser Spanien Storbritannien Sverige Thailand Østrig

Seneste nyt om rejser og ferie: Disse destinationer trender over vinter & Styrtløb

Nyheder news skrivemaskine rejser
Her er seneste nyt og pressemeddelelser om ferie, rejser og turisme i Danmark og udlandet
Montenegro banner    

Pressemeddelelser

Pressemeddelelserne kommer fra en række udvalgte turisme-partnere.

bali, this will be u, u, indonesien, rejser til asien, rejser til bali, rejsetilbud, pakkerejse til bali

Solorejser stiger i popularitet blandt danskerne – disse destinationer trender nu

Flere og flere danskere er åbne for idéen om at fejre vinteren under varmere himmelstrøg – og de gør det gerne alene.

Flysøgninger på solorejser er steget med omkring 40 procent siden sidste år. Og det er særligt oversøiske rejsemål som Thailand, Bali, Filippinerne og Dubai, der trækker i de solorejsende. Det viser helt nye tal fra rejsesøgemaskinen Momondo.

 • rrr banner 22/23

Danskernes søgninger på soloflybilletter her i vinter er nemlig steget med omkring 40 procent siden sidste år, ligesom hotelsøgninger for en person er steget med omkring 26 procent sammenholdt med samme periode i 2021.

Oversøiske destinationer trender

Udover de klassiske destinationer til europæiske storbyer som London og Paris, er det specielt rejsemål længere væk, som de solorejsende søger efter. Her er destinationer som Thailand, Bali, Dubai og Filippinerne blandt favoritterne.

”Hvis man kigger på toplisten for de ti mest populære destinationer for solorejsende, er mere end halvdelen placeret uden for Europa. Særligt Thailand, Bali og Filippinerne er kendt for at have en udbredt backpackerkultur med gode muligheder for at falde i snak med andre mennesker, heriblandt andre solorejsende,” siger Per Christiansen og fortsætter:

”Og så er de oversøiske destinationer jo også en stensikker vinder, hvis det er solskinstimer, man er på udkig efter. Drømmer man om at stå med fødderne i vandet og skåle ind i det nye år, så skal man uden for Europa.”

Solorejsendes topliste for flysøgninger over jul og nytår 2022/2023

 1. Bangkok, Thailand
 2. London, Storbritannien
 3. Paris, Frankrig
 4. Málaga, Spanien
 5. Dubai, de Forenede Arabiske Emirater
 6. Phuket, Thailand
 7. New York, USA
 8. Denpasar, Bali
 9. Istanbul, Tyrkiet
 10. Manila, Filippinerne

Find de billigste flybilletter her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Aldrig sket før: Sæsonens første alpine World Cup-styrtløb starter i ét land og slutter i et andet

Skisæsonen skydes i gang i oktober, og i Aosta-dalen sker det med et spektakulært designet styrtløb, hvor løberne sætter af sted i Schweiz og ender i Italien – efter at have kørt næsten 1.000 meter nedad pisterne.

Zermatt-Cervinia World Cup-styrtløbet i Zermatt og Cervinia bliver historisk. Når det løber af stablen i den sidste weekend af oktober og den første weekend i november for henholdsvis mænd og kvinder, er det nemlig første gang nogensinde, at et løb indledes i et land og slutter i et andet.

World Cup-løbene afholdes på Gran Becca (den store tinde), der ligger i 3.800 meters højde på Gobba di Rollin i Schweiz og det afsluttes på bjergryggen Laghi Cime Bianche ved den populære skisportsby Cervinia i Italien.

Løbet her ved Matterhorn vil ikke alene være det højeste styrtløb i World Cup-kalenderen, men også det første alpine World Cup-løb nogensinde på en gletsjer.

Designet af legender

Løjpen er designet af den schweiziske styrtløber, Didier Defago, olympisk mester fra 2010. Med på holdet som rådgiver og ambassadør for arrangementet er desuden Defagos landsmand, den ikke mindre legendariske styrtløbsmester Pirmin Zurbriggen. Det bliver ikke kun en stor oplevelse for atleterne. Banen er nemlig udformet sådan, at tilskuere fra målområdet, vil være i stand til at se næsten 50 procent af løbet, og den konstante udsigt til Matterhorn gør blot begivenheden endnu mere unik.

Symbolsk begivenhed

Montenegro banner

At en af årets helt store sportsbegivenheder i Aosta-dalen blvier et bilateralt anliggende, er der en smuk symbolik i.

Aosta ligger i et grænseland omgivet af Europas højeste tinder med Mont Blanc på grænsen til Frankrig til den ene side og Matterhorn og Monte Rosa på kanten til Schweiz til den anden.

Man befinder sig befinder samtidig i et interessant  spændingsfelt mellem italiensk og fransk kultur, hvilket bl.a. også smitter af på områdets gastronomi.

I hovedbyen – den romersk funderede Valle d’Aosta – såvel som i områdets øvrige landsbyer kan man i pauser fra skiløbet besøge butikker med lokale delikatesser og glimrende restauranter, som kulinarisk sørger for det bedste fra de to lande.

Vil man selv prøve kræfter med ski under fødderne, er der rig lejlighed til det på alle niveauer. Skisportsstederne ligger generelt lidt højere end de fleste andre europæiske skisportssteder, og det er med til at give øget snesikkerhed. Du kan læse mere om vintersport i Aosta og de forskellige muligheder på lovevda.it/en


Aosta-dalen Italien

Italiens mindste region fejrer sine madtraditioner

I Aostadalen har man satset på lokale råvarer og jord til bord længe før det blev trendy, og året rundt kan man finde et hav af madfestivaller. Særligt interessant er det om efteråret, hvor råvarerne hentes hjem fra marken.

Aostadalen er spektakulært beliggende midt mellem Europas højeste bjerge med Mont Blanc på grænsen til Frankrig til den ene side og Matterhorn og Monte Rosa på kanten til Schweiz til den anden. 

I dette spændingsfelt mellem italiensk og fransk kultur finder man også en interessant gastronomisk påvirkning fra begge sider. 

Den mindste region i Italien har sine helt egne delikatesser, der beskyttes og hyldes både lokalt og på EU-niveau. 

Det gælder bjergkartoflen og komælksosten Fontina der har fået EU’s beskyttede oprindelsesbetegnelse PDO. Osten får sin rige og særprægede smag ved at køerne om sommeren græsser i op til 700 meters højde. 

En anden beskyttet delikatesse er saltet svinekød i form af skinken Vallée d’Aoste Jambon de Bosses, der produceres i 1600 meters højde. 

Foruden specialbutikker der sælger lokale delikatesser er der flere glimrende restauranter i byen Aosta, som kulinarisk sørger for det bedste fra de tre lande, og Aostadalen har også sin andel af rigtig gode vinproducenter.

Egnsretter og sort brød

Den lokale gastronomi hyldes desuden ved talrige lejligheder hen over året, ikke mindst i de mørke efterårsmåneder. 

I begyndelsen af oktober løber Marché au Fort af stablen i den charmerende middelalderlandsby Bard ved foden af det historiske fort. Det er den vigtigste og største mad- og vinbegivenhed dedikeret til traditionelle produkter fra Aostadalen, og ved Rådhuspladsen kan man få lokale take-away-retter. 

I midten af oktober kan man i en lang række landsbyer opleve festivalen Lo pan ner, som hylder regionens “sorte brød”.

Mange landsbyer i Aostadalen har mindst én fællesovn, hvor familier tidligere plejede at skiftes til at bage rugbrød til deres eget forbrug, normalt en gang om året i begyndelsen af ​​vinteren. 

Der er tale om et simpelt men velsmagende brød, lavet med let hævet hvede og rug – perfekt til at brødføde familier, der er isoleret i mange måneder gennem vintersæsonen. Nogle gange tilføjes kastanjer, spidskommen og tørret frugt. 

Sidst i oktober forvandles landsbyen Châtillon desuden til Aostadalens honninghovedstad. Her fejrer man honningen – og alle de produkter, man kan lave ud af den.

Der er mulighed for at læse mere om de enkelte festivaler og Aostadalens madkultur på lovevda.it.


Østrig - Bad Gastein, udsigt, bjerge - rejser

Er du klar til vinter i Tirol?

Så faldt den første sne i mandags i Tirol – og der er mange, som ikke kan vente med at komme afsted.

For at få en forsmag, inviterer Tirol Werbung derfor til BANFF Mountain Film Festival, som bliver holdt i København den 11. oktober og har to kortfilm fra og om Østrig på programmet.

I dette nyhedsbrev kan du også læse mere om nye tilbud, nye hoteller og ny infrastruktur, som vil gøre din næste skiferie i Tirol endnu bedre. Og måske har du lyst til en mere stille og rolig vinterferie? – så kan du læse mere om det her.

Se nyhedsbrevet her


Ethiopian Airlines, fly, himmel

Ethiopian Airlines udvider og bliver den hurtigste moderne rute sydpå til Afrika

Nordens hurtigste og mest direkte flyforbindelse til Afrika drives af Ethiopian Airlines, medlem af Star Alliancen, desuden uden trættende tidsforskelle. Ethiopian Airlines rute Oslo-Stockholm-Addis Ababa er en pålidelig rute, som er blevet fløjet under hele pandemien, oftest med en Boeing 787 Dreamliner.

Ethiopian Airlines opererer fra starten af juni daglig afgange. Ethiopian Airlines er Afrikas klart største operatør af Dreamliners og rykker nu også op på ranglisten, som et af selskaberne med den mest avancerede Airbus A 350, på de længste ruter. Da andre flyselskaber udskød leveringer og reducerede flåden, modtog Ethiopian Airlines selv under pandemien fem nye A350.

”Efterspørgslen fra vores kunder er øget, derfor er det med stor glæde hurtigt at kunne udvide ruten Oslo-Stockholm-Addis Ababa til daglige afgange”, udtaler Area Manager for de nordiske lande, Wogayehu Terefe.

Ved at konvertere 25 passagerfly til fragt tidligt i pandemien, kunne Ethiopian Airlines blive en
nøglespiller inden for medicinsk udstyr, såsom 150 millioner vaccinedoser til Afrika. Cargo trafikken gav virksomheden et markant overskud også i 2021, hvilket gjorde det muligt at fastholde vigtig trafik for personer og cargo.

Ethiopian Cargos tolv rene fragtfly er stadig en vigtig og profitabel del af koncernen for fremtiden ligesom det var gennem en svær tid. Nu bliver det også det andet selskab i verden, der bestiller den helt nye Boeing 777X i fuld version, i fem eksemplarer med superlang rækkevidde.

Addis Ababa er omdrejningspunktet for 127 destinationer i 81 lande, hvilket gør Ethiopian Airlines til det fjerdestørste selskab i verden målt på antal destinationer, mere end mange andre kendte store selskaber.

Ethiopian Airlines er også det femtestørste selskab i verden som har den nye Airbus A350, der er 18 styks i flåden som har en gennemsnitsalder på 3,1 år. De er indrettet til 30 passagerer på business class og 313-325 på økonomiklasse. Ydermere, findes der 27 Boeing 787 Dreamliner som er fem år i gennemsnit.

Ethiopian Airlines er et af de 20 største flyselskaber i verden og med 67 destinationer i Afrika fortsætter de med at øge markedsandelene, under sloganet ” The New Spirit of Africa”.I de seneste år har Skytrax to gange kåret Ethiopian Airlines, som Best Airline Staff Service og fire gange Bedste flyselskab i Afrika.

I 2017 modtog de Four Star Certification, samtidig med at Ethiopian Airlines voksede, med en overskudsstigning på 25%, syv år i træk. Selvfølgelig har pandemien sat Ethiopian Airlines under pres, som det har gjort for alle andre. De sædvanlige hårde nedskæringer blev dog ikke foretaget.

Derfor kunne passagertrafikken også opretholdes, hvilket også gjorde Ethiopian Airlines til det bedste afrikanske flyselskab 2021 ifølge Business Travel Award. Trafikken til Stockholm og Oslo har fortsat under pandemien. Ethiopian Airlines position, som det største afrikanske flyselskab blev også styrket i 2021.

Ethiopian har gennem medejerskab og alliancer med flere flyselskaber, senest i Zambia og Den Demokratiske Republik Congo, konsolideret sin position som pan-afrikansk med gode forbindelser til selskabets store netværk til Asien samt Syd- og Nordamerika.

Succesen kom selvfølgelig ikke fra den ene dag til den anden, men virksomheden er vokset uafbrudt gennem sine 75 flyveår. Ethiopian Airlines er statsejet, men har altid truffet uafhængige kommercielle beslutninger, som er bygget på vækst og profit.

Ethiopian Airlines er landets største og mest populære selskab at arbejde for. Et eget flyveakademi, uddanner piloter, kabine, flyteknikere og ground staff. En bevidst satsning på kvinder har ført til en førende position i forhold til kvindelige piloter og flyteknikere, sidstnævnte næsten helt unik.

Inden for Skandinavien flyver Ethiopian Airlines også lokalt på ruten Stockholm-Oslo-Stockholm, med en tidlig morgenafgang til Oslo og en behagelig tidlig aftenafgang tilbage til Stockholm, der fortsætter direkte til Addis Ababa natten over. Dreamlineren, der normalt bruges, har konfigurationen 24 business class sæder og 246 på økonomiklasse, med lidt mere business class capacitet i den større 787-9 version.

Ethiopian Airlines genoptager nu også leverancerne af 25 bestilte Boeing 737-8, der skal komplementere hovedsageligt afrikansk trafik, hvor man i dag anvender Boeing 737-800, samt en af verdens største flåder af Bombardier Q-400, godt 30 stk, som er særligt velegnet til Afrikas mange varme og høje lufthavne og lange afstande.


Kärnten, bjerge, Østrig, bål, familie, sø, natur, rejser, pressemeddelelser

Østrig: Optimistisk udsigt for sommeren 2022

Forventningerne til sommeren er høje, og ifølge en ny undersøgelse fra Østrigs Turistbureau i Wien, planlægger tre fjerdedele af de adspurgte på Østrigs vigtigste markeder at tage på sommerferie – og Østrig har meget at byde på. Dog er der fortsat usikkerhed omkring inflationen, krigen i Ukraine og pandemien.

 • rrr banner 22/23

“Vi er optimistiske med hensyn til sommersæsonen. Efter to års pandemi er der stort behov for at rejse. Folk længes efter at komme ud i naturen, og Østrig har de helt rigtige feriemuligheder,” siger Lisa Weddig, CEO for Østrigs Turistbureau i Wien. Dette fremgår af den seneste undersøgelse, som er blevet foretaget på Østrigs fire største udenlandske markeder – Tyskland, Nederlandene, Schweiz og Tjekkiet. Ifølge undersøgelsen planlægger tre fjerdedele af de adspurgte at rejse i sommeren 2022, sammenlignet med 60% sidste år.

Selv om ferie ved havet er den mest populære ferieform (40%), så er rekreativ ferie (31%), naturferie (25%), storbyferie (22%) og ferie ved søer (21%) også meget efterspurgt. Og det er Østrigs stærke sider. “Bevægelse i naturen” er i øjeblikket en stor trend i mange lande, og det er et godt match for Østrig.
Når det drejer sig om ting, som turister er bekymrede for i øjeblikket, kommer Corona-situationen kun på en tredje plads. På andenpladsen kommer den politiske usikkerhed (Ukraine-krigen), mens stigende priser lige nu er den største bekymring.

“Prisudviklingen er den mest relevante faktor i forbindelse med ferieplanlægning i år. Ikke nødvendigvis med hensyn til, om man skal tage på ferie, men med hensyn til destinationen og rejsetidspunktet,” forklarer Lisa Weddig.

Ferie i Østrig er afslappende, man er tæt på naturen og det er autentisk. Uanset om du svømmer i en sø eller vandrer i Alperne: En sommerferie i Østrig byder på den helt rigtige oplevelse for alle – #realAustria

På austria.info/dk kan du lade dig inspirere og finde frem til gode feriemuligheder.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Samarbejdspartner

RejsRejsRejs samarbejder med danske rejsebureauer, turistorganisationer og andre aktører i rejsebranchen.

Hvis du vil se mere om vores samarbejder så klik her.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.