RejsRejsRejs » Pressemeddelelser » Seneste nyt om rejser og ferie: Sne i Tirol & Ethiopian Airlines udvider i Norden
Nyheder news skrivemaskine rejser
Flyselskaber Norge Pressemeddelelser Sverige Østrig

Seneste nyt om rejser og ferie: Sne i Tirol & Ethiopian Airlines udvider i Norden

Her er seneste nyt og pressemeddelelser om ferie, rejser og turisme i Danmark og udlandet
Piemonte GIF banner

Pressemeddelelser

Pressemeddelelserne kommer fra en række udvalgte turisme-partnere.

Østrig - Bad Gastein, udsigt, bjerge - rejser

Er du klar til vinter i Tirol?

Så faldt den første sne i mandags i Tirol – og der er mange, som ikke kan vente med at komme afsted.

For at få en forsmag, inviterer Tirol Werbung derfor til BANFF Mountain Film Festival, som bliver holdt i København den 11. oktober og har to kortfilm fra og om Østrig på programmet.

I dette nyhedsbrev kan du også læse mere om nye tilbud, nye hoteller og ny infrastruktur, som vil gøre din næste skiferie i Tirol endnu bedre. Og måske har du lyst til en mere stille og rolig vinterferie? – så kan du læse mere om det her.

Se nyhedsbrevet her

Ethiopian Airlines, fly, himmel

Ethiopian Airlines udvider og bliver den hurtigste moderne rute sydpå til Afrika

Nordens hurtigste og mest direkte flyforbindelse til Afrika drives af Ethiopian Airlines, medlem af Star Alliancen, desuden uden trættende tidsforskelle. Ethiopian Airlines rute Oslo-Stockholm-Addis Ababa er en pålidelig rute, som er blevet fløjet under hele pandemien, oftest med en Boeing 787 Dreamliner.

Ethiopian Airlines opererer fra starten af juni daglig afgange. Ethiopian Airlines er Afrikas klart største operatør af Dreamliners og rykker nu også op på ranglisten, som et af selskaberne med den mest avancerede Airbus A 350, på de længste ruter. Da andre flyselskaber udskød leveringer og reducerede flåden, modtog Ethiopian Airlines selv under pandemien fem nye A350.

”Efterspørgslen fra vores kunder er øget, derfor er det med stor glæde hurtigt at kunne udvide ruten Oslo-Stockholm-Addis Ababa til daglige afgange”, udtaler Area Manager for de nordiske lande, Wogayehu Terefe.

Ved at konvertere 25 passagerfly til fragt tidligt i pandemien, kunne Ethiopian Airlines blive en
nøglespiller inden for medicinsk udstyr, såsom 150 millioner vaccinedoser til Afrika. Cargo trafikken gav virksomheden et markant overskud også i 2021, hvilket gjorde det muligt at fastholde vigtig trafik for personer og cargo.

Ethiopian Cargos tolv rene fragtfly er stadig en vigtig og profitabel del af koncernen for fremtiden ligesom det var gennem en svær tid. Nu bliver det også det andet selskab i verden, der bestiller den helt nye Boeing 777X i fuld version, i fem eksemplarer med superlang rækkevidde.

Addis Ababa er omdrejningspunktet for 127 destinationer i 81 lande, hvilket gør Ethiopian Airlines til det fjerdestørste selskab i verden målt på antal destinationer, mere end mange andre kendte store selskaber.

Ethiopian Airlines er også det femtestørste selskab i verden som har den nye Airbus A350, der er 18 styks i flåden som har en gennemsnitsalder på 3,1 år. De er indrettet til 30 passagerer på business class og 313-325 på økonomiklasse. Ydermere, findes der 27 Boeing 787 Dreamliner som er fem år i gennemsnit.

Ethiopian Airlines er et af de 20 største flyselskaber i verden og med 67 destinationer i Afrika fortsætter de med at øge markedsandelene, under sloganet ” The New Spirit of Africa”.I de seneste år har Skytrax to gange kåret Ethiopian Airlines, som Best Airline Staff Service og fire gange Bedste flyselskab i Afrika.

I 2017 modtog de Four Star Certification, samtidig med at Ethiopian Airlines voksede, med en overskudsstigning på 25%, syv år i træk. Selvfølgelig har pandemien sat Ethiopian Airlines under pres, som det har gjort for alle andre. De sædvanlige hårde nedskæringer blev dog ikke foretaget.

Derfor kunne passagertrafikken også opretholdes, hvilket også gjorde Ethiopian Airlines til det bedste afrikanske flyselskab 2021 ifølge Business Travel Award. Trafikken til Stockholm og Oslo har fortsat under pandemien. Ethiopian Airlines position, som det største afrikanske flyselskab blev også styrket i 2021.

Ethiopian har gennem medejerskab og alliancer med flere flyselskaber, senest i Zambia og Den Demokratiske Republik Congo, konsolideret sin position som pan-afrikansk med gode forbindelser til selskabets store netværk til Asien samt Syd- og Nordamerika.

Succesen kom selvfølgelig ikke fra den ene dag til den anden, men virksomheden er vokset uafbrudt gennem sine 75 flyveår. Ethiopian Airlines er statsejet, men har altid truffet uafhængige kommercielle beslutninger, som er bygget på vækst og profit.

Ethiopian Airlines er landets største og mest populære selskab at arbejde for. Et eget flyveakademi, uddanner piloter, kabine, flyteknikere og ground staff. En bevidst satsning på kvinder har ført til en førende position i forhold til kvindelige piloter og flyteknikere, sidstnævnte næsten helt unik.

Inden for Skandinavien flyver Ethiopian Airlines også lokalt på ruten Stockholm-Oslo-Stockholm, med en tidlig morgenafgang til Oslo og en behagelig tidlig aftenafgang tilbage til Stockholm, der fortsætter direkte til Addis Ababa natten over. Dreamlineren, der normalt bruges, har konfigurationen 24 business class sæder og 246 på økonomiklasse, med lidt mere business class capacitet i den større 787-9 version.

Ethiopian Airlines genoptager nu også leverancerne af 25 bestilte Boeing 737-8, der skal komplementere hovedsageligt afrikansk trafik, hvor man i dag anvender Boeing 737-800, samt en af verdens største flåder af Bombardier Q-400, godt 30 stk, som er særligt velegnet til Afrikas mange varme og høje lufthavne og lange afstande.


Czech Tourism Banner
Kärnten, bjerge, Østrig, bål, familie, sø, natur, rejser, pressemeddelelser

Østrig: Optimistisk udsigt for sommeren 2022

Forventningerne til sommeren er høje, og ifølge en ny undersøgelse fra Østrigs Turistbureau i Wien, planlægger tre fjerdedele af de adspurgte på Østrigs vigtigste markeder at tage på sommerferie – og Østrig har meget at byde på. Dog er der fortsat usikkerhed omkring inflationen, krigen i Ukraine og pandemien.

“Vi er optimistiske med hensyn til sommersæsonen. Efter to års pandemi er der stort behov for at rejse. Folk længes efter at komme ud i naturen, og Østrig har de helt rigtige feriemuligheder,” siger Lisa Weddig, CEO for Østrigs Turistbureau i Wien. Dette fremgår af den seneste undersøgelse, som er blevet foretaget på Østrigs fire største udenlandske markeder – Tyskland, Nederlandene, Schweiz og Tjekkiet. Ifølge undersøgelsen planlægger tre fjerdedele af de adspurgte at rejse i sommeren 2022, sammenlignet med 60% sidste år.

Selv om ferie ved havet er den mest populære ferieform (40%), så er rekreativ ferie (31%), naturferie (25%), storbyferie (22%) og ferie ved søer (21%) også meget efterspurgt. Og det er Østrigs stærke sider. “Bevægelse i naturen” er i øjeblikket en stor trend i mange lande, og det er et godt match for Østrig.
Når det drejer sig om ting, som turister er bekymrede for i øjeblikket, kommer Corona-situationen kun på en tredje plads. På andenpladsen kommer den politiske usikkerhed (Ukraine-krigen), mens stigende priser lige nu er den største bekymring.

“Prisudviklingen er den mest relevante faktor i forbindelse med ferieplanlægning i år. Ikke nødvendigvis med hensyn til, om man skal tage på ferie, men med hensyn til destinationen og rejsetidspunktet,” forklarer Lisa Weddig.

Ferie i Østrig er afslappende, man er tæt på naturen og det er autentisk. Uanset om du svømmer i en sø eller vandrer i Alperne: En sommerferie i Østrig byder på den helt rigtige oplevelse for alle – #realAustria

På austria.info/dk kan du lade dig inspirere og finde frem til gode feriemuligheder.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23

Om rejseskribenten

Samarbejdspartner

RejsRejsRejs samarbejder med danske rejsebureauer, turistorganisationer og andre aktører i rejsebranchen.

Hvis du vil se mere om vores samarbejder så klik her.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.