banner - kunder
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Sverige » Stockholm: 7 store oplevelser i Sveriges hovedstad
Sverige

Stockholm: 7 store oplevelser i Sveriges hovedstad

Stockholm, by
Her er en guide til de bedste oplevelser i Stockholm.

Stockholm: 7 store oplevelser i Sveriges hovedstad er skrevet af Kristian Bräuner.

Stockholm, Gamla stan, by

Gamle Stan

Sverige er nemt at rejse i for os danskere, og det er et helt igennem dejligt rejseland. Ikke mindst hovedstaden Stockholm har en masse at byde på, og vi starter lige midt i hjertet af byen.

Sveriges hovedstad Stockholm er nemlig rig på seværdigheder og attraktioner, hvor alt fra kultur til adrenalinsus er muligt.

Rejs tilbage i tiden i den gamle bydel i Stockholm ‘Gamla Stan’. Den historiske bydel ligger på øen Stadsholmen og er uden tvivl hjertet af Stockholm. Bydelen består af smalle autentiske brostensgader med mange hyggelige butikker.

På Stortorget, som er Stockholms ældste torv og midtpunkt for Gamla Stan, ligger restauranter og små caféer langs de farverige bygninger. Hvert år i december er der på Stortorget julemarked med små boder og julelys.

Storkyrkan er en karakteristisk kirke i Gamla Stan, hvor man fra kirketårnet kan få den perfekte panoramaudsigt over den historiske bydel.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Vasamuseet, stockholm, kultur

Vasamuseet

På øen Djurgården finder du det kendte museum Vasamuseet. Det ikoniske skib Vasa fra det 17. århundrede er museets omdrejningspunkt.

På Vasamuseet kommer du helt tæt krigsskibet, der sank i 1628. Der findes ud over skibet en række forskellige udstillinger, der fortæller om Vasas historie før og efter forliset. Nyd også en lækker frokost eller et stykke kage i museets populære restaurant.

Vasamuseet er en af Stockholms største turistattraktioner og tiltrækker en masse turister hvert år. Med over 1.3 millioner besøg årligt, er museet det mest besøgte i Sverige, og det er med god grund.

Skansen, frilandsmuseum, sverige

Skansen

Vi bliver på øen Djurgården og i det historiske hjørne – nærmere betegnet på frilandsmuseet Skansen. Med bygninger fra 17-, 18- og 1900-tallet kommer du også her på en rejse tilbage i tiden.

Friluftmuseet indeholder mere end 150 huse og gårde fra hele Sverige samt adskillige tamdyr. I den nordlige del af Skansen ligger en egentlig zoologisk have med vilde skandinaviske dyr som bjørne, elge og ulve.

Skansen er efter Vasamuseet det næstmest besøgte museum i Sverige, og det er oplagt at kombinere de to.

find et godt tilbud banner 2023
Stockholm, Sverige

Gröna Lund

Forlystelsesparken Gröna Lund har også hjemme på Djurgården. Parken rummer omkring 30 forlystelser og er Sveriges ældste forlystelsespark grundlagt i 1883.

Få et adrenalinsus i nogle af de klassiske tivoli-forlystelser som rutsjebaner, karruseller og spøgelseshuse. Hvert år afholdes desuden en række af koncerter på parkens to scener.

Gröna Lund kan besøges fra medio april til medio september – og igen omkring slut oktober, hvor uhyggen spredes og hele parken pyntes op til halloween.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Bureau Grafik 2023
Kungliga Slottet, Stockholm

Stockholms slott

Stockholms slott – officielt kaldet Kungliga Slottet – er et af Europas største kongeslotte. Slottet er den svenske kongefamilies officielle residens og har over 600 værelser.

Kom og se skatkammeret med kronjuvelerne eller tag en tur forbi Tre-Kronor museet – et museum om slottets historie. På hverdage kan du klokken 12.15 opleve vagtskiftet og den kongelige livgarde.

Kungliga Slottet ligger på Gamla Stan ikke langt fra Stortorget. Det ligger lige ned til kajen, hvorfra der går små færger.

getYourGuide
Book dine ture på rejsen her
Sverige, natur, båd

Stockholms skærgård

Sverige har meget smuk natur, og man skal ikke langt væk fra Stockholms centrum for få grønne oplevelser.

Tag på en bådtur langs skærgården, som strækker sig i alt 80 kilometer mod øst. Her kan du udøver de 14 øer, som byen Stockholm i dag breder sig ud over sejle mellem tusindvis af småøer og rev. Planlæg evt. et stop ved skærgårdsbyen Vaxholm og oplev den gamle Vaxholm fæstning.

Mange turistbåde og passagerfærger afgår fra Strömkajen flere gange dagligt.

Sverige, Abba, musik

ABBA: The Museum

Det er svært at sige Sverige uden også at sige ABBA. Det ikoniske popband, der var aktive fra 1972 til 1982 og netop har gjort comeback, har i Stockholm sit helt eget museum.

Tag på en musikalsk rejse med bandets fire medlemmer; Agnetha, Anni-Frid, Björn og Benny. Lyt til og syng med på de kendte klassikere i et studio. Se og prøv de sprudlende scenekostumer. Bliv klogere på, hvordan gruppen opstod og lær bandmedlemmernes historie at kende.

ABBA-medlemmet Björn Ulvaeus har været aktivt engageret i langt det meste af indholdet på museet.

Se mange flere byguider til storbyer verden over her

Stockholm, gade, shopping

Shopping i Stockholm

Stockholm byder på rigtig gode shoppingmuligheder. I bydelen Norrmalm finder du Drottninggatan, som er en stor gågade – byens svar på Strøget i København. Her ligger alt fra mærkevarebutikker til kædebutikkerne H&M og Zara til små hyggelige specialbutikker.

I den ene ende af Drottninggatan finder du det store shoppingcenter Nordiska Kompaniet. Udover et hav af butikker findes her også et udvalg af restauranter med lækre svenske delikatesser.

I Gamla Stand ligger gågaden Västerlanggatan, her finder du en masse turist- og souvenirbutikker.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Mad, food, Sverige

Mad og drikke i Stockholm

I bydelen Östermalm ligger madmarkedet Östermalms Saluhall. Man kan i de mange boder købe en masse lækre delikatesser; alt fra frugt og grønt til friskfanget fisk og skaldyr og til gourmetvarer. Östermalms Saluhall må siges at være Stockholms svar på Torvehallerne i København.

Sæt dig ned på en hyggelig café og “ta en fika”, som de siger i Sverige. En udbredt svensk tradition, som betyder en pause med kaffe og kage. En fika med kaffe og kanelbullar – så bliver det ikke meget mere svensk.

Stockholm har et hav af gode restauranter – både tjekkede, hyggelige og traditionelle steder. Og du kan komme langt for pengene, da den svenske krone har en attraktiv kurs sammenlignet med den danske.

Du kan spare endnu mere ved at spise på restaurant til frokost. Her kan man nemlig på mange restauranter få ‘dagens rätt’ til under 70 danske kroner.

Af gode spisesteder kan nævnes:

  • Kvarnen – Klassisk svensk
  • Restaurant Tak – Asiatisk/Nordisk
  • Aifur Krog & Bar – Historisk/Vikingekost
  • Portofino – Italiensk restaurant
  • Fotografiskas Bistro – Nordisk
  • Pelikan – Klassisk svensk
  • Johan & Nyström – Kaffebar
  • Gaston Vinbar – Vinbar
  • Petrus Bageri – ‘Fika’

God tur til Stockholm!

Se meget mere om at rejse i Sverige her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her

Om forfatteren

Kristian Bräuner

Jeg elsker at rejse, og jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i den store verden.

Min rejseerfaring strækker sig fra de klassiske storbysferier i Europa, over roadtrip i USA, til backpacking i Asien og Australien.

At opleve nye kulturer, unik natur og anderledes samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra livet Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.