visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Verdens syv vidundere skabt af Moder Natur – her er de

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Great barrier reef, australien, koralrev, rejser, vand
Australien Brasilien Mexico Nepal Norge Rejsefavoritterne Sydafrika USA

Verdens syv vidundere skabt af Moder Natur – her er de

Lige som oldtiden havde sine syv vidundere, så har nutiden det også - både menneskeskabte og naturskabte. Her er de syv, naturen selv har skabt.
visit østrig, visit austria, banner

Verdens syv vidundere skabt af Moder Natur – her er de er skrevet af Cirkeline Colberg.

Kan du alle de syv naturskabte vidundere, som vores grønne jord har skabt? De spektakulære naturvidundere finder du i USA, Mexico, Norden, Sydafrika, Brasilien, Australien og Nepal. Du tænker måske på Iguazú-vandfaldene i Argentina, Halong-bugten i Vietnam eller Komodo-øerne i Indonesien – men dette er ikke tilfældet mere. Der er sidenhen kommet nye vidundere til, da der igen i 2020 blev stemt om hvilke steder, der fortjente en plads som et af de syv naturvidundere.

Banner, engelsk banner, top banner

Et naturskabt vidunder er et natursted eller naturmonument, som ikke er blevet skabt eller ændret af mennesker. Alle syv naturskabte vidundere eksisterer stadig den dag i dag, og du vil helt sikkert ikke fortryde at sætte disse steder på din egen ønskeliste over rejsemål i nærmeste fremtid.

Grand Canyon, Arizona, nordamerika, kløft, udsigt, rejser, naturvidunder

Grand Canyon i USA – det største af verdens syv natur-vidundere

Du behøver kun et kort glimt af Grand Canyon for at forstå, hvorfor det er på listen over verdens syv vidundere skabt af naturen. Det massive og farverige landskab i Arizona giver en udsigt så fantastisk, at du kan blive i tvivl om, om det er virkelighed eller et maleri, du står og kigger på.

Som turist vil du med stor sikkerhed besøge den sydlige del af Grand Canyon, hvor du bliver mødt med et smukt panorama over kløften. Men hvis du er i god form, så benyt endelig anledningen til at følge nogle af de mange vandrestier ned i kløften – du vil ikke fortryde det, selvom pulsen kommer godt op.

Har du lidt ekstra penge på lommen, så tag familien med på helikoptertur og få en uforglemmelig oplevelse for livet, som er svær at matche. Her flyver helikopteren ned i selve Grand Canyon, så du får mere ud af dit besøg. Og hvem kender man, som har gjort dette? Du er en rigtig vovehals, hvis du tør.

Husk at tage på det geologiske museum, inden du forlader Grand Canyon. Her får du masser af information omkring dannelsen af og geologien i kløften.

Sådan kan du udforske Grand Canyon til fods og helt tæt på:

 • Dagsvandreture
 • Nattevandreture
 • Overnatning ude i det fri
 • På ryggen af et muldyr
 • White-water-rafting
 • Fra observatoriumsrampen
 • Vandrestierne nær kløftens kanter – for de modige…

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Mexico, mennesker, kirke, rejser

Vulkanen Parícutin i Michoacán i Mexico

Det kommer nok som lidt af en overraskelse for de fleste, men vulkanen Parícutin er også på listen over verdens syv vidundere. Men hvorfor? Vulkanen har gjort sig fortjent til sin plads som et af de syv naturskabte vidundere, da de lokale i området faktisk var vidne til dens fødsel og dens hurtige opvoksen til det, den er i dag. Det er et vidunder i sig selv.

I 1943 skød vulkanen Parícutin i delstaten Michoacán i Mexico pludseligt op af jorden og gik i udbrud. Udbruddet fortsatte i 9 år, og i dag hæver vulkanen sig 410 meter over jorden. Den hærdede lava dækker 26 kvadratkilometer, og det vulkanske sand, som fulgte med op, dækker 52 kvadratkilometer.

Snyd ikke dig selv for en tur på hesteryg rundt om vulkanens top. Eller vandring igennem sandbanker og lava omkring vulkanen. Der er faktisk ingen undskyldninger for ikke at tage af sted, da delstaten Michoacán vest for Mexico City i den centrale del af landet ikke rigtig har en dårlig rejsesæson, og derfor kan Parícutin opleves fra sin gode side året rundt.

Værd at vide om vulkanen Parícutin:

 • Du finder Parícutin i delstaten Michoacán i Mexico
 • Sidste udbrud skete i 1952
 • Vulkanen er til dags dato kendt som den yngste vulkan i Nordamerika

Find overnatning i Michoacán her – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Norge - nordlys, træer - rejser

Nordlys – oplev et af verdens syv naturskabte vidundere tæt på

Du kan opleve et af verdens syv vidundere fra naturens side, uden at du skal til den anden ende af verden. Du kan nøjes med tage bilen og køre nordpå til vores nordlige navbolande.

Nordlys kan du opleve i flere forskellige lande. Rejser du til klodens nordlige regioner såsom Alaska, Grønland, Island, Norge, Sverige, Finland og den nordligste del af Rusland og Canada – så er du måske en af de heldige, der ser nordlysets grønne og violette bølger danse over himlen og udstråle en fænomenal glød ude i horisonten.

Man kan ikke helt forudsige, hvornår nordlyset opstår. Din bedste chance er at planlægge rejsen til de nordlige egne i månederne marts til april og september til oktober.

Værd at vide, hvis du vil se nordlys:

 • Sandsynligheden for at se nordlys øges i vintermånederne
 • Aurora borealis – som nordlys også kaldes – kan kun opleves på den nordlige halvkugle
 • Det sydlige aurora – kaldet aurora australis – kan opleves på den sydlige halvkugle
 • Nordlyset giver en glød af grønne, blå og røde farver, som skabes af emissionerne af fotoner i jordens øvre atmosfære

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Marseille - Frankrig - rejser
Victoria Falls, Sydafrika - rejser

Victoria Falls – et voldsomt natur-vidunder i det sydlige Afrika

I det sydlige Afrika på grænsen til Zambia og Zimbabwe finder du et brusende eksempel på et af verdens syv vidundere – nemlig Victoria Falls eller Victoria-vandfaldene.

Med næsten to kilometer i bredden og floden Zambezis fald på over 100 meter ned i en stor kløft er Victoria Falls et af de største og mest spektakulære vandfald i verden. Det er nærmest himmelske kræfter, der er i spil her, og vandfaldet har stor betydning for de lokale stammer i området, som tilbeder vandfaldet som en guddom.

Regntiden løber fra slutningen af november til begyndelsen af april. I og med at vand naturligt nok er essentielt for et vandfald, vil du måske tænke, at regnsæsonen vil være det perfekte rejsetidspunkt, men nej. Alt det ekstra vand risikerer at ‘ødelægge’ din oplevelse af vandfaldene, da det bliver nærmest umuligt at se bunden af vandfaldet, og det hele bliver til vandtåge.

Planlæg derfor din rejse til Zambia, Zimbabwe og Zambezi uden for regntiden, hvis vidunder-vandfaldet står på din liste over steder, du skal besøge.

Værd at vide, hvis du vil besøge Victoria Falls:

 • Victoria Falls er tre gange højere end Niagara Falls i USA
 • Du kan komme til vandfaldene fra byerne Victoria Falls i Zimbabwe og Livingstone i Zambia
 • Den bedste udsigt er fra Zimbabwe-siden
 • Du kommer tættest på vidunderet fra Zambia-siden
 • Få en storartet udsigt over Victoria Falls fra en af de mange udbudte helikopterture
 • Hvis du tør, kan du tage en white-water-raftingtur på Zambezi
 • Under fuldmåne kan du være heldig at opleve en ”månebue” – en regnbue midt om natten i månens skær

Bestil din flyrejse til Livingstone, Zambia lige her – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Brasilien - Rio de Janeiro - udsigt - rejser, verdens syv vidundere

Rio de Janeiros naturhavn i Brasilien

En af verdens smukkeste naturlige havne ligger i Brasilien. Rio de Janeiros havn, også kendt som Guanabarabugten, ligger omgivet af bjerget Sukkertoppen og statuen Cristo Redentor. Havnen i den livlige storby Rio de Janeiro er et af verdens syv naturvidundere, og Guanabarabugten rummer mange oplevelser.

Du kan se havnen på så mange måder, at den ser anderledes ud fra hver vinkel, du kigger fra, og det kan måske være forvirrende – men også rigtig interessant.

Sådan kan du udforske Guanabarabugten:

 • Tag på helikoptertur og knips det perfekte luftfoto af havnen, som du kan blære dig med til venner og familie
 • Tag kabelvognen op til bjerget Sukkertoppen tidligt om morgenen. Du får en fantastisk udsigt over havnen, før solens stråler rammer
 • På toppen af bjerget Corcovado finder du statuen Cristo Redentor. Her er eftermiddagen bedst at bruge til dit besøg, og du får en fabelagtig udsigt over havnen og Sukkertoppen

Rejsetilbud: Oplev festlige og farverige Brasilien

visit østrig, visit austria, banner
Great barrier reef, australien, koralrev, rejser, vand, verdens syv vidundere

Great Barrier Reef i Australien

Verdens største koralrev og en helt unik undervandsverden. Langs Australiens nordøstlige kyst i delstaten Queensland finder du endnu et af verdens syv vidundere, og denne gang er det under vandet: Great Barrier Reef. Koralrevet består af næsten 3.000 individuelle rev, og her finder du mange sårbare og truede arter.

Hvis du ikke har besøgt koralrevet endnu, så er det på tide. Great Barrier Reef giver dig muligheden for at opleve havets dyreliv helt tæt på.

For at få mest ud af dit besøg så book gerne en dagstur eller flerdagestur. Her kan du overnatte på en katamaran, hvor du kan snorkle eller dykke forskellige steder på de mange rev. Måske spotter du en havskildpadde i overfladen eller en haj i det dybe farvand.

Great Barrier Reef byder på mange oplevelser til vands, til lands og endda i luften. Du vil helt sikkert ikke glemme dit besøg til verdens største koralrev lige foreløbig.

Værd at vide, hvis du vil opleve Great Barrier Reef:

 • Great Barrier Reef strækker sig 2.600 kilometer
 • Koralrevet er den eneste levende organisme, som er synligt fra rummet
 • Øgruppen Whitsundays ligger midt i Great Barrier Reef og består af i alt 74 sand-øer

Rejsetilbud: Den store Australiensrejse

mount everest, nepal, tibet, bjerg, rejser, verdens syv vidundere

Mount Everest i Nepal – det klart højeste af verdens syv vidundere

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at Mount Everest er et af verdens syv naturligt skabte vidundere. Det er det højeste bjerg på kloden, og det vokser faktisk stadig med et par millimeter om året. Hvert år forsøger flere hundrede håbefulde bjergbestigere at bestige Mount Everest. Dog ender det ikke godt for alle, da flere dør i forsøget om at nå toppen af bjerget. Det skal selvfølgelig ikke afskrække dig fra at gøre forsøget.

Ønsker du at vove dig ud som en bjergbestiger, skal det lige siges, at den sikreste måde at opleve Mount Everest for en almindelig person er en vandretur til bunden af bjerget. Hvis du derimod er mere erfaren og har modet med dig, kan du bevæge dig ud på første del af bjergbestiger-etapen til den øvre ‘basecamp’ på Mount Everest. Husk at hvis du har planer om at bestige dette bjerg – eller et af de andre i landet – skal du købe en klatretilladelse fra Nepals regering.

Værd at vide om Mount Everest, hvis du overvejer at opleve dette naturvidunder:

 • Mount Everest er næsten lige så højt over havets overflade, som kommercielle fly flyver
 • Himalayabjergene og Mount Everest er traditionelt anset af lokalbefolkningen som gudernes hjem. Bjergene bliver betragtet som helligdomme
 • Mount Everest ligger på grænsen mellem Nepal og Tibet i Kina
 • Hvis du har tanker om at bestige Mount Everest, skal du være i ekstremt god form og være i stand til at bære i gennemsnit 30 kilo under hele turen
 • Den bedste sæson at opleve Mount Everest er efteråret. Sørg for at besøge området i oktober og november, når den tørre sæson starter, og det ikke sner

Du kan også læse om de 7 menneskeskabte vidundere lige her

Brasilien - Iguazú - Vandfald - Rejser

Den skønne naturskabte verden

Hvilket sted, mener du, fortjener pladsen som et af de syv naturskabte vidundere?

I 2011 udgjordes listen af de syv vidundere herunder – dem kender du helt sikkert:

Vi håber at du blev inspireret til at besøge et eller flere af disse syv naturskabte vidundere – både de nye og de gamle. God rejse ud i verden!

Se hvilke naturperler Nordjylland har at byde på lige her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Cirkeline Colberg

Kufferten er tit pakket og klar så snart vinterperioden rammer. Destinationen går primært til varme og kulturelle Thailand, som den har gjort de sidste 5 år.

Passionen for oplevelser, rejser og kulturer startede for snart 10 år siden, da hun rejste til USA som udvekslingsstudent.
Siden da, er kufferten blevet fyldt med minder såsom roadtrips i USA, rygsækrejser i Thailand, Indonesien, Australien, New Zealand og Mexico, samt massere af smutture til blandt andet Berlin, Hamborg, London og Malmö.

Når hun ikke har mulighed for at rejse, nyder Cirkeline at udforske smukke naturområder og samle videre på sin rejsebogssamling, som hele tiden vokser.

Efter endt uddannelse indenfor Service, Hospitality and Tourism Management, er drømmen at kunne rejse med familien rundt i de sydøstasiatiske lande i en længere periode.

Kommentér

Kommentér