Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Nordamerika » USA » Fem oversete nationalparker du skal opleve
USA - Canyonlands - rejser
USA

Fem oversete nationalparker du skal opleve

blank

Jeg bliver ofte spurgt om, hvilken amerikansk stat jeg syntes bedst om. Det er et dejligt spørgsmål, for det giver mig en god anledning til at fortælle om Utah og dens unikke nationalparker.

Utahs navn stammer fra “Ute”, der betyder “Jord af solen”. Det er samtidigt navnet på indianerstammen Ute, der levede her, inden de hvide kom. Ute var frygtet af både nybyggere og Navajo-stammen, som Ute ofte lå i krig med. Ute-indianerne kaldte sig selv for “People of the mountains”, hvilket passer fint, da 60% af staten ligger i over 1600 meters højde.

Utah har fem nationalparker, der alle kan måle sig med steder som fx Grand Canyon. Mange danskere har da også besøgt især Zion og Bryce, som mange rejsebureauer guider dem til. Desværre overser mange nationalparker som Arches, Canyonlands og Capitol Reef. Det er synd og skam.

Alle fem parker ligger med ret kort indbyrdes anstand og kan nåes indenfor 2 1/2 time. Flere af de veje, man benytter, er i kategorien “Scenic Drive, eller Scenic Byways” – altså særligt smukke ruter. Disse er ofte lige så stor en oplevelse som selve destinationen.

Der er også flere statsparker og naturområder i absolut særklasse, fx Goblin Valley State Park og Devils Garden.

Læs mere om rejseskribenten Michael Bo Christensen her

Zion nationalpark

Zions bjerge og dale er en farvepalet af indtryk. Virgin River snor sig gennem dette område, der bedst ses fra de talrige vandreruter, der findes. Nogle er nemme, mens andre er både krævende og skrækindjagende. Vejen ind i Zion fra øst er måske den smukkeste jeg har set i USA.

USA - Virgin River i Zion - rejser

Bryce Canyon

Bryce byder på klippeformationerne “hoodoos” i verdensklasse og er nem at udforske med de mange afmærkede stier. Om aftenen bør man kigge op og opleve mælkevejen, der netop ses tydeligt i dette område.

USA - Bryce national park - rejser

 

Capitol Reef

Denne lidt oversete nationalpark rummer uforglemmelige oplevelser. Google Maps leder en uden om området, hvilket måske er grunden til, at mange ikke kender den.

Her er der Scenic Drives, arches, gode vandreruter, grønt og smukt.

USA - Scenic Drive, Capitol Reef - rejser
Praktiske informationer

Nemmeste flymulighed fra Danmark er via Las Vegas, og ellers er både Salt Lake City, L.A og San Fransisco gode alternativer. Se et eksempel her

Der er rigtig mange overnatningsmuligheder, fx det her fantastiske sted ved Zion, Red Rock Hacienda 

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her: https://www.rejsrejsrejs.dk/om-rejsrejsrejs-dk/.

 

Canyonlands

Her bør man se en række udkigspunkter, der får en til at tænke på Grand Canyon. Gå ikke glip af Dead Horse Point State Park, der ligger lige op af nationalparken.

USA - Canyonlands - rejser

Arches

Arches er et naturfænomen i kategorien “Klipper med huller”, skabt af vand fra dengang området var dækket af hav. Man bør gå op til Delicate Arch, der er parkens vartegn. Arches er iøvrigt en af fotografernes yndlingssteder året rundt.

USA - Arches - double window - rejser

God rejse til Utah.

Om rejseskribenten

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen ejer rejsesitet Drivingusa.dk
Michael har en særlig kærlighed for små ukendte naturperler, som sikkert ikke bliver ved med at være ukendte. Han færdes hjemmevant i indianerreservaterne og har en stor viden om disse.

Med sit rejsesite som bagkatalog holder Michael gerne foredrag om sine snart 20 rejser til USA. Over de sidste 40 år har han fået et nært og kærligt forhold til amerikanerne og sætter stor pris på deres umiddelbare og imødekommende facon.

Mange kør-selv-rejsende får en hånd af Michael, når deres ruteplan skal strikkes sammen, og det samme gør flere rejsebureauer, når de produktudvikler deres rejser.

Michael arbejder til dagligt som skolepædagog, og i fritiden svinger han stikkerne i jazz- og swingbands og nyder sin familie.

Kommentér

Kommentér