RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Nordamerika » USA » 10 steder du skal opleve på et road trip i Californien
USA - kyst natur big sur - rejser
USA

10 steder du skal opleve på et road trip i Californien

RejsRejsRejs Banner
 

Californien har virkelig meget at byde på. Fra super moderne storbyer til utrolig natur med palmespækkede strande, klare søer, verdens højeste og største træer, endnu højere bjerge og den varmeste ørken på jorden. 

Alt er bare lidt vildere i Californien. 

Se mere om forfatteren Victoria Handskemager Wagner her

 

Den store stat i det vestlige USA er som skabt til road trips, og man kan nemt køre fra den ene fantastiske oplevelse til den næste. Her er en oversigt over de 10 steder, vi kan anbefale, at man får set, når tager på et et road trip i Californien.

1. San Francisco

USA - San Francisco, Californien, bro, by, golden gate - rejser

San Francisco er en af USAs mest interessante storbyer. Her er et væld af unikke oplevelser i verdensklasse.

Dyp tæerne i det kolde vand fra Stillehavet med udsigt til den ikoniske Golden Gate-bro (hvis den da ikke gemmer sig i tågen). Besøg fængselsøen Alcatraz og oplev livet som fange i et par timer. Hils på søløverne på Pier 39. Gå ad byens stejle gader og hvil så benene på en ultra-hip café – eller hvad med et lækkert måltid på en af de 55 Michelin-restauranter? San Francisco har det hele. 

2. Muir Woods

USA - Californiien, træer, natur, muir woods - rejser

Man skal ikke køre mere end en halv time fra storbylivet i San Francisco for at opleve Californiens storslåede natur i Muir Woods.

Forbered dig på at lægge hovedet godt tilbage. I skoven kan man gå blandt redwood-træer, der er kendt som verdens højeste træer – flere af dem er over 100 meter høje!

3. Napa Valley

USA - Californien, vinmark, natur, napa valley - rejser

Foto: RejsRejsRejs

Hvis Californien var et land, ville det være verdens fjerdestørste vinproducent.

De amerikanske dråber kan blandt andet smages i vinområdet Napa Valley, hvor mere end 400 vinproducenter holder til. 

Mange af producenterne giver ture på gårdene, som giver et godt indblik i hele processen fra vindrue til vinflaske. Turene akkompagneres naturligvis af smagsprøver. I Napa Valley er der også et stort udbud af fornemme restauranter og charmerende hoteller.

4. Monterey

USA - Californien, mennesker, by, monterey - rejser

Hvis man kører mellem San Francisco og Los Angeles, skal man unde sig selv et stop i Monterey. Byen er et af Californiens bedste steder at tage på hval- og delfinsafari.

Når man ikke er på tur, kan man opleve Fisherman’s Wharf og Cannery Row, hvor der er masser af restauranter og shopping.

Monterey ligger desuden kun få minutters kørsel fra Carmel by the Sea, der byder på californisk feriestemning, og Point Lobos, hvorfra man kan spotte søløver, sæler, havoddere og endda hvaler, hvis man har heldet (og en kikkert) med sig.

Artiklen fortsætter efter boksen

Sådan kommer du nemt til Californien

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser hertil.

De fleste store flyselskaber har ruter til eksempelvis LAX i Los Angeles fra både København og Billund, hvor især Lufthansa og Norwegian ofte har nogle rigtige gode priser på returbilletter. Her er et eksempel fra Momondo.

Her er et par hoteller i Californien, som vi kan anbefale:

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til USA, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til USA og hele Nordamerika.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

5. Big Sur

USA - Californien, kyst, natur, big sur - rejser

Big Sur er en af USA’s vildeste kyststrækninger og et absolut must, hvis man gerne vil opleve rå californisk natur.

Området er afgrænset af Stillehavet mod vest og Santa Lucia-bjergene mod øst, hvilket gør det meget isoleret. På de over 100 kilometers kyststrækning bor der færre end 2.000 mennesker.

Kører man ad Highway 1 langs kyststrækningen, vil man blive belønnet med helt fantastiske udsigter.

6. Los Angeles

USA - Los Angeles, Californien, udsigt, observatorium, skyline - rejser

Som verdens entertainment-centrum er der ingen ende på underholdningen i Los Angeles. Hos Warner Bros. og Universal kan man besøge kendte filmkulisser, og på Hollywood Boulevard kan man spotte den ene stjerne efter den anden på det berømte fortov Walk of Fame. 

Du får en fremragende udsigt til Hollywood-skiltet – og resten af byen – fra Griffith Observatory, eller du kan se megabyen fra Getty-centeret, der både imponerer med fin kunst og særlig arkitektur.

Se mange flere gode tips og forslag til din USA-tur her

På Venice Beach samles bodybuildere, skatere og gadegøglere til stor fornøjelse for forbipasserende. Fortsætter man langs den brede strand, kommer man til Santa Monica Pier, der med sin gamle forlystelsespark er et af byens hyggeligste steder til en aftenpromenade.

Los Angeles har noget for alle!

7. Yosemite National Park

USA - Californien, nationalpark, natur, yosemite

Yosemite er en af de mest populære nationalparker i USA – og med god grund.

Den grønne park har perfekte omgivelser til lange vandreture. Her finder man nogle af verdens største træer, utallige vandfald og ikoniske klipper såsom Half Dome og El Capitan. Hvis man er heldig, kan man få øje på prærieulve, pumaer eller endda bjørne.

8. Death Valley National Park

USA - Californien, ørken, natur, death valley - rejser

Besøger man Californien mellem efterår og forår, skal man unde sig selv en køretur østpå.

I Mojave-ørkenen, på grænsen til Nevada, ligger den gigantiske nationalpark Death Valley, der er kendt for ekstrem hede.

Den varmeste temperatur målt på jorden er foretaget i Death Valley, og her finder man så sandelig ubeskrivelige bjergformationer og ørkenlandskaber.

9. Santa Barbara

USA - Californien, strand, kyst, santa barbara - rejser

Santa Barbara er endnu en af statens skønne kystbyer, hvor palmer, strand og havluft bidrager til den afslappede sydcaliforniske stemning.

Byen tiltrækker særligt kunstnere, der bliver inspirerede af Santa Barbaras billedskønne beliggenhed med bjerge i baggrunden. Og det kan vist heller ikke helt afvises, at den gode vin fra området spiller ind i den afslappede kultur.

Santa Barbara er værd at tage forbi, hvis man vil nyde Californien i et roligt tempo.

10. Solvang

USA - Californien, mølle, by, solvang - rejser

Danskerbyen Solvang er et finurligt indslag på et road trip gennem Californien. Her finder man masser af danske flag, wienerbrød og mini-udgaver af Rundetårn og Den Lille Havfrue.

Selvom byen er stiftet af danskere engang i 1900-tallet, er det virkelig en amerikaniseret forestilling om Danmark, man møder, når man går gennem de mange gader med bindingsværkshuse og vindmøller. Men det er nu lidt hyggeligt alligevel.

Vi håber, du får et fantastisk road trip i Californien!

 

 

Om rejseskribenten

Victoria Handskemager Wagner

Victoria Handskemager Wagner

Jeg hedder Victoria, og sammen med Alexander står jeg bag rejsehjemmesiden Nordombord. Siden vi mødte hinanden i 2010, har vi rejst verden rundt, og vi nyder at opleve storslåede landskaber og anderledes kulturer sammen. På Nordombord deler vi ud af vores erfaringer i form af destinationsguider, rejseråd og masser af inspirerende billeder. Vi har blandt andet været på roadtrip fra San Francisco til Los Angeles ad Highway 1.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons