RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Nordamerika » USA » Zion Nationalpark: Fra den anden side
USA - road trip bjerge - rejser
USA

Zion Nationalpark: Fra den anden side

Hvorfor er Zion Nationalpark et besøg værd?

Zion Nationalpark: Fra den anden side er skrevet af Michael Bo Christensen

USA - road trip bjerge - rejser

Zion Nationalpark: En af Utahs smukkeste

Rigtig mange danskere har fået øjnene op for en af Utahs smukkeste anlæg, Zion Nationalpark. Med god grund, kan jeg tilføje, for området er min absolutte favoritpark.

I min optik ser jeg parken i to dele. Den ene er dalen, hvorfra de mange vandreture udspringer. Den anden er selve entréen til parken. Zion Nationalpark har to indgange, men mange ser kun den ene. Det er virkelig synd og skam.

Vil man have fuld udbytte af Zion, som mormonerne kaldte “Place of The Refugees”, så tag ruten fra østindgangen tæt på byen Mt. Carmel. Man kan naturligvis også køre den modsat, men turen er bedst fra øst.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Banner - Backpack - 1024
USA - road trip dyr bjerge - rejser - zion nationalpark

Turistvenlige ‘Bighorn-får’

Efter at have passeret National Park Services-kontrollen, starter festen. Trods vejskiltenes 45 km hastighedsbegrænsning kører de fleste under 30 km i timen. Ingen ønsker at haste igennem dette paradis, og de fem kilometer ind til dalen er en af Utahs flotteste.

På turen møder man ofte små grupper af ‘Bighorn-får’, der er vant til turisternes venlige blikke og derfor lette at fotografere.

USA byder på et utal af muligheder, hvis du som rejsende drømmer om at opleve den perfekte blanding af storslået vild natur og biologisk mangfoldighed, kombineret med amerikansk historie- og kulturarv. Her er Zion Nationalpark ingen undtagelse. Parken lever fuldt ud op til de populære og berømte beretninger fra besøg i blandt andet Grand Canyon og Yosemite.

Planlægger du en rejse til det sydvestlige USA, så er Zion Nationalpark en anbefalelsesværdig kandidat til et uforglemmeligt stop på ruten.

Se månedens bedste rejsetilbud her

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen ejer rejsesitet Drivingusa.dk
Michael har en særlig kærlighed for små ukendte naturperler, som sikkert ikke bliver ved med at være ukendte. Han færdes hjemmevant i indianerreservaterne og har en stor viden om disse.

Med sit rejsesite som bagkatalog holder Michael gerne foredrag om sine snart 20 rejser til USA. Over de sidste 40 år har han fået et nært og kærligt forhold til amerikanerne og sætter stor pris på deres umiddelbare og imødekommende facon.

Mange kør-selv-rejsende får en hånd af Michael, når deres ruteplan skal strikkes sammen, og det samme gør flere rejsebureauer, når de produktudvikler deres rejser.

Michael arbejder til dagligt som skolepædagog, og i fritiden svinger han stikkerne i jazz- og swingbands og nyder sin familie.

1 kommentar

Kommentér

  • Zion National Park er virkelig skøn – og sikke nogle flotte billeder! Vi kom desværre ikke selv på nogle af de lange vandreture i parken (på grund af en forstuvet fod), men heldigvis bød mange af de små gåture også på store oplevelser.

    Vi blev helt vilde med naturen i det sydvestlige USA, da vi var på road trip i april. Næste gang vil vi hike til Angels Landing eller Observation Point 😀

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.