banner - kunder
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Ferie på Anholt – det mest isolerede sted i Danmark
Danmark Jylland

Ferie på Anholt – det mest isolerede sted i Danmark

Tine og Sarah fra Ødysséen besøger denne gang Danmarks eneste ørken - de besøger nemlig Anholt.

Ferie på Anholt – det mest isolerede sted i Danmark er en video-rejseberetning af Sarah Steinitz

Ferie Anholt, ørken

Ørkenvandring, kitetræf og lokal gin

Anholt er den allermest ø-agtige ø i Danmark. Det tager tre timer at sejle til Anholt midt i Kattegat, og det er det eneste sted i Danmark, hvor du ikke kan ane noget som helst land i horisonten – lige meget hvilken vej, du kigger. Der er bare hav og hav og hav, lige så langt øjet rækker. Og går du ned på strandbaren ‘Oraklet’, kan du endda nyde horisonten med fødderne i det bløde sand og en white russian eller en anden god drink i hånden. Mmm!

Anholt er også speciel af en anden grund. Øen har nemlig Danmarks – og Nordeuropas – eneste ørken! Her er lyng i alle mulige pangfarver, sand og mere sand. Det tog os nogle timer at vandre de 10 kilometer gennem ørkenen, før vi nåede ud til fyret på øens spids. Her kan man se sæler med en kikkert, som nogle kvikke folk har stillet op.

Ligesom i andre ørkener skal du huske selv at medbringe forsyninger til ørkenvandringen på Anholt. For du kommer ikke lige forbi en vandhane eller en lille kiosk. Det er vitterligt bare ørken.

Rejsetilbud: Strandhotel i Nordjylland

2023 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Banner - Backpack - 1024
Ferie på Anholt Kitesurfer - solnedgang - rejser

Bølger i blodet – på ferie i Anholt kan du surfe

Er du typen, der har surf og bølger i blodet, er Anholt et paradis for dig i uge 30. Her er nemlig ‘kitetræf’, hvor (næsten) alle Danmarks kitesurfere strømmer til.

Er du mere til gåture og flotte udsigter, kan det anbefales at gå op på toppen af Nordbjerg, hvor du kan se 10 kilometer ud til fyret, eller besøge kærlighedsstien, hvor du næsten ikke kan undgå at blive helt forelsket i udsigten.

Find overnatning på Anholt her

find et godt tilbud banner 2023
Danmark - ferie på Anholt, vindmøller - rejser

Drinks på Anholt-manér

Endelig kan du ikke tage til Anholt uden at smage Anholts nyeste opfindelse: Anholt Gin! Det er Jacob, som også er lærer på skolen, der brygger den på enebær fra ørkenen og med det særligt rene vand fra Anholts undergrund. Anholt Gin kan endda nydes rent, og det kan man ikke sige om mange gin.

En tur til Anholt kan varmt anbefales. Det er et fortryllende sted, og man er garanteret en ægte ø-vibe på dette mest isolerede sted i Danmark.

Se alle rejsetilbud og artikler om Danmark her

God på ferie på Anholt!

Om forfatteren

Sarah Steinitz

Sarah er uddannet sociolog fra Københavns Universitet med en tillægsuddannelse i journalistisk formidling fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole.
Fra marts til september 2018 drager hun sammen med Tine Tolstrup på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, de kalder Ødysséen. De er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. De vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som de rejser rundt til på deres Ødyssé.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.