RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » Anholt: Det mest isolerede sted i Danmark
Fyrtårn, Anholt, danske øer
Danmark

Anholt: Det mest isolerede sted i Danmark

Ørkenvandring, kitetræf og lokal gin

Anholt er den allermest ø-agtige ø i Danmark. Det tager tre timer at sejle til Anholt midt i Kattegat, og det er det eneste sted i Danmark, hvor du ikke kan ane noget som helst land i horisonten – lige meget hvilken vej, du kigger. Der er bare hav og hav og hav, lige så langt øjet rækker. Og går du ned på strandbaren ”Oraklet” kan du endda nyde horisonten med fødderne i det bløde sand og en white russian eller en anden god drink i hånden. Mmm!

Læs mere om forfatteren her

 

Anholt er også speciel af en anden grund. Øen har nemlig Danmarks – og Nordeuropas – eneste ørken! Her er lyng i alle mulige pangfarver, sand og mere sand. Det tog os nogle timer at vandre de 10 kilometer gennem ørkenen, før vi nåede ud til fyret på øens spids. Her kan man se sæler med en kikkert, som nogle kvikke folk har stillet op. Man skal huske selv at medbringe forsyninger til ørkenvandringen på Anholt. For man kommer ikke lige forbi en vandhane eller en lille kiosk. Det er vitterligt bare ørken.

Anholt, ørken

Er du typen, der har surf og bølger i blodet, er Anholt et paradis for dig i uge 30. Her er nemlig ‘kitetræf’, hvor (næsten) alle Danmarks kitesurfere strømmer til. Er du mere til gåture og flotte udsigter, kan det anbefales at gå op på toppen af Nordbjerg, hvor man kan se 10 kilometer ud til fyret, eller besøge kærlighedsstien, hvor man ja… næsten ikke kan undgå at blive helt forelsket i udsigten.

Tag med til flere danske øer her

 

Endelig kan man ikke tage til Anholt uden at smage Anholts nyeste opfindelse: Anholt Gin! Det er Jacob, som også er lærer på skolen, der brygger den på enebær fra ørkenen og med det særligt rene vand fra Anholts undergrund. Anholt Gin kan endda nydes rent, og det kan man ikke sige om mange gin.

En tur til Anholt kan varmt anbefales. Det er et fortryllende sted, og man er garanteret en ægte ø-vibe på dette mest isolerede sted i Danmark.

Du kan se videoen fra Anholt øverst på siden

Om rejseskribenten

Sarah Steinitz

Sarah Steinitz

Sarah er uddannet sociolog fra Københavns Universitet med en tillægsuddannelse i journalistisk formidling fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole.
Fra marts til september 2018 drager hun sammen med Tine Tolstrup på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, de kalder Ødysséen. De er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. De vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som de rejser rundt til på deres Ødyssé.

Kommentér

Kommentér