RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Frankrig » 6 store oplevelser i Nantes
Frankrig - Nantes, forlystelser, elefant - Rejser
Frankrig

6 store oplevelser i Nantes

Kender du det med, at du står og leder efter ordene, når nogen spørger dig til din sidste rejse, fordi du simpelthen ikke ved, hvor du skal starte? Sådan havde jeg det efter min tur til Nantes.
RejsRejsRejs Banner
 

Nantes er ung, finurlig, legesyg, grøn, kreativ – og tager ikke sig selv alt for seriøst.

Tiden fløj afsted på den forlængede weekend jeg havde i Nantes. Så da jeg kom hjem, nåede jeg kun lige at smide rygsækken, før jeg med det samme bestilte en ny billet til Frankrig. Nantes og jeg er slet ikke færdige med hinanden!

Nantes – fransk og finurlig

Jeg anbefaler klart at besøge denne oversete perle i det vestlige Frankrig. Og for at gøre din rejse så nem som mulig, har jeg samlet nogle af de bedste oplevelser, som du ikke må gå glip af, når du er i på besøg i byen.

1: Rid på Grand Éléphant

Okay, jeg indrømmer det: Den 12 meter høje træ- og stålelefant var en af hovedårsagerne til, at jeg simpelthen var nødt til tage til Nantes, og jeg var mere end begejstret, da jeg endelig mødte byens maskot. Ikke nok med at den kan ’blæse i trompeten’, vifte med læder-ørerne og sprøjte vand på nysgerrige forbipasserende – du kan også få et lift, og gå på opdagelse i den fikse mekanik inde i elefantens mave.

Tip: Kravl ombord i elefanten ved Galerie des Machines (hvor du kan se flere mekaniske dyr!) for at få den bedste udsigt over det tidligere skibsværft. Du står af ved Carrousel Des Mondes Marines; en fantastisk treetagers karrusel med alverdens havvæsner – helt sikkert også noget, der bare skal prøves.

2: Gå på jagt i lokale butikker i Nantes

Vil du have en souvenir med hjem? Et sjovt postkort at sende hjem til mor? Eller måske en fødselsdagsgave til din bedste ven? Nantes har det hele!

Der er masser af små søde butikker med alt fra håndlavede smykker til funky sokker og plakater – ofte fra lokale kunstnere.

Her er nogle af mine favoritter: Led P’tits Papiers (Place Félix Fournier 2; kontorartikler), Josette & Tic (Rue Crébillon 16; sokker), Maison de Prune (Place de la Bourse 8; modetøj), TRIBÜ (Rue de l’Hôtel de Ville 4; smykker, mode, keramik), Boutique Bientôt (Rue Maréchal 77; gaver og souvenirs).

3: Spis seafood

Nantes ligger kun 60 kilometer fra Atlanterhavet, og derfor er der seafood overalt. Du kan spise lækker fisk, østers og skaldyr til en rimelig pris på de fleste af byens franske restauranter, hvoraf flere er at finde i Michelin-guiden.

Le Cigale (Place Graslin) er en institution i Nantes og åbnede allerede i 1895. Brasseriet har et bredt udvalg af seafood-retter, og interiøret er et fantastisk eksempel på art nouveau – så selv hvis du ikke er sulten, bør du i det mindste tage forbi til en kop kaffe.

Le Bouchon (Rue Bousset 7) er en intim restaurant i byens historiske centrum, og selvom fokus ikke er på seafood her, har de nogle fantastiske fiskeretter på menuen.

4: Holy crêpe!

Du kan ikke tage til Frankrig uden at mæske dig i crêpes. Der er ingen vej uden om; franskmændene ved bare, hvordan man laver den perfekte pandekage – uanset om den er sød eller krydret.

Du finder rigeligt med pandekagesteder, hvor du kan få en ’crêpe to go’ (fx Talensac marked), men der er naturligvis også adskillige restauranter dedikeret til den tynde pandekage. Prøv Le Coin de Crêpes (Rue Armand Brossard 2), et hyggeligt – men moderne – spisested med et stort udvalg af tilbehør at vælge imellem.

De har også et godt udvalg af cider, som er en populærdrik i denne del af landet og et perfekt akkompagnement til dit måltid. Så kan det ikke blive meget mere fransk.

Sådan kommer du til Frankrig

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen Frankrig, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her: Rejsetilbud.

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så er se her: Rejs bæredygtigt.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

5: Udforsk Île de Nantes

Da skibsværfterne på Île de Nantes bukkede under i 1987, blev det besluttet at omdanne øens ekstraordinære historiske industri til et grønt moderne rum, mens nogle af de gamle strukturer blev bevaret. Lidt ligesom på Islands Brygge og Christianshavn i København.

Hvis vi spoler frem til i dag, finder vi en blanding af erhverv, hoteller, boliger, ’co-working spaces’, caféer, restauranter og adskillige uddannelsesinstitutioner lige ved siden af hinanden, hvilket skaber en livlig og urban stemning.

Her skal du se The Banana Warehouse (8000 m2 med restauranter, barer natklub, teater og kunstgalleri), La Cantine du Voyage (som tilbyder en billig treretters menu, pétanque og liggestole), Café ASKIP (café, galleri og vaskeri), og Canadienne (en kunstinstallation på udendørsområdet på Restaurant Le 1).

6: Tøf rundt på det lokale marked

Markedet Talensac er Nantes’ ældste og største marked, og det er her, du finder alt, hvad en madglad mave længes efter: Vin, bagværk, kød, fisk, østers, oste, chokolade og brød bliver solgt inden døre, mens regionens bønder stiller op med en farverig palet af af frugt og grønt udenfor.

Køb en frisk baguette og noget lokal ost og også et stykke ’Gâteaux nantais’ – en lokal delikatesse – og tag en slentretur langs floden Erdre og hold en lille picnic.

God tur til smukke Nantes og Frankrig.

Om rejseskribenten

Laura Graf

Laura Graf

Laura er fra den tyske by Nürnberg og uddannet i kommunikation og virksomhedsstudier på RUC. Hendes glæde for at rejse begyndte allerede som barn i familiens camper van, når turen gik Europa rundt. Hun flyttede senere til Australien i forbindelse med sin praktik og boede i Sydney i et år. Derefter flyttede hun til Zürich, men valgte for tre år siden at slå sig ned i København.
Lauras bedste rejsedestinationer er Jordan, New Zealand og Grenada, men hun håber på en dag at få mulighed for at opleve Bhutan.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons