RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Frankrig » Nantes: 10 store oplevelser i en lille storby i Frankrig
Frankrig

Nantes: 10 store oplevelser i en lille storby i Frankrig

Frankrig - Nantes, forlystelser, elefant - Rejser
Kender du det med, at du står og leder efter ordene, når nogen spørger dig til din sidste rejse, fordi du simpelthen ikke ved, hvor du skal starte? Sådan havde jeg det efter min tur til Nantes.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Nantes: 10 store oplevelser i en lille by i Frankrig er skrevet af Laura Graf

Frankrig - Kort - Nantes - Rejser - Frankrig kort - kort over Frankrig - Nantes kort - kort over Nantes - Nantes Map - France Map

Nantes – en by, der inviterer til leg

Nantes i Frankrig er ung, finurlig, legesyg, grøn, kreativ – og tager ikke sig selv alt for seriøst.

Tiden fløj afsted på den forlængede weekend jeg havde i Nantes. Så da jeg kom hjem, nåede jeg kun lige at smide rygsækken, før jeg med det samme bestilte en ny billet til Frankrig. Nantes og jeg er slet ikke færdige med hinanden!

Nantes – fransk og finurlig

Jeg anbefaler klart at besøge denne oversete perle i det vestlige Frankrig. Og for at gøre din rejse så nem som mulig, har jeg samlet nogle af de bedste oplevelser, som du ikke må gå glip af, når du er i på besøg i byen.

Frankrig - Nantes, forlystelser, elefant - Rejser

Rid på Grand Éléphant

Okay, jeg indrømmer det: Den 12 meter høje træ- og stålelefant var en af hovedårsagerne til, at jeg simpelthen var nødt til tage til Nantes, og jeg var mere end begejstret, da jeg endelig mødte byens maskot. Ikke nok med at den kan ’blæse i trompeten’, vifte med læder-ørerne og sprøjte vand på nysgerrige forbipasserende – du kan også få et lift, og gå på opdagelse i den fikse mekanik inde i elefantens mave.

Tip: Kravl ombord i elefanten ved Galerie des Machines (hvor du kan se flere mekaniske dyr!) for at få den bedste udsigt over det tidligere skibsværft. Du står af ved Carrousel Des Mondes Marines; en fantastisk treetagers karrusel med alverdens havvæsner – helt sikkert også noget, der bare skal prøves.

find et godt tilbud banner 2023

Gå på jagt i lokale butikker i Nantes

Vil du have en souvenir med hjem? Et sjovt postkort at sende hjem til mor? Eller måske en fødselsdagsgave til din bedste ven? Nantes har det hele!

Der er masser af små søde butikker med alt fra håndlavede smykker til funky sokker og plakater – ofte fra lokale kunstnere.

Her er nogle af mine favoritter: Led P’tits Papiers (Place Félix Fournier 2; kontorartikler), Josette & Tic (Rue Crébillon 16; sokker), Maison de Prune (Place de la Bourse 8; modetøj), TRIBÜ (Rue de l’Hôtel de Ville 4; smykker, mode, keramik), Boutique Bientôt (Rue Maréchal 77; gaver og souvenirs).

Spis seafood

Nantes ligger i det vestlige Frankrig og dermed kun 60 kilometer fra Atlanterhavet, og derfor er der seafood overalt. Du kan spise lækker fisk, østers og skaldyr til en rimelig pris på de fleste af byens franske restauranter, hvoraf flere er at finde i Michelin-guiden.

Le Cigale (Place Graslin) er en institution i Nantes og åbnede allerede i 1895. Brasseriet har et bredt udvalg af seafood-retter, og interiøret er et fantastisk eksempel på art nouveau – så selv hvis du ikke er sulten, bør du i det mindste tage forbi til en kop kaffe.

Le Bouchon (Rue Bousset 7) er en intim restaurant i byens historiske centrum, og selvom fokus ikke er på seafood her, har de nogle fantastiske fiskeretter på menuen.

Holy crêpe!

Du kan ikke tage til Frankrig uden at mæske dig i crêpes. Der er ingen vej uden om; franskmændene ved bare, hvordan man laver den perfekte pandekage – uanset om den er sød eller krydret.

Du finder rigeligt med pandekagesteder, hvor du kan få en ’crêpe to go’ (fx Talensac marked), men der er naturligvis også adskillige restauranter dedikeret til den tynde pandekage. Prøv Le Coin de Crêpes (Rue Armand Brossard 2), et hyggeligt – men moderne – spisested med et stort udvalg af tilbehør at vælge imellem.

De har også et godt udvalg af cider, som er en populærdrik i denne del af landet og et perfekt akkompagnement til dit måltid. Så kan det ikke blive meget mere fransk.

Udforsk Île de Nantes

Da skibsværfterne på Île de Nantes bukkede under i 1987, blev det besluttet at omdanne øens ekstraordinære historiske industri til et grønt moderne rum, mens nogle af de gamle strukturer blev bevaret. Lidt ligesom på Islands Brygge og Christianshavn i København.

Hvis vi spoler frem til i dag, finder vi en blanding af erhverv, hoteller, boliger, ’co-working spaces’, caféer, restauranter og adskillige uddannelsesinstitutioner lige ved siden af hinanden, hvilket skaber en livlig og urban stemning.

Her skal du se The Banana Warehouse (8000 m2 med restauranter, barer natklub, teater og kunstgalleri), La Cantine du Voyage (som tilbyder en billig treretters menu, pétanque og liggestole), Café ASKIP (café, galleri og vaskeri), og Canadienne (en kunstinstallation på udendørsområdet på Restaurant Le 1).

Tøf rundt på det lokale marked

Markedet Talensac er Nantes’ ældste og største marked, og det er her, du finder alt, hvad en madglad mave længes efter: Vin, bagværk, kød, fisk, østers, oste, chokolade og brød bliver solgt inden døre, mens regionens bønder stiller op med en farverig palet af af frugt og grønt udenfor.

Køb en frisk baguette og noget lokal ost og også et stykke ’Gâteaux nantais’ – en lokal delikatesse – og tag en slentretur langs floden Erdre og hold en lille picnic.

Mekanisk elefant - Nantes - Frankrig - rejser

Følg den Grønne Linje

Nantes flyder over med kunst. Hver sommer er byen vært for Voyage à Nantes (6. juli til 1. september 2019), som er en begivenhed, hvor kunstnere inviteres til at skabe skulpturer og moderne kunstinstallationer, som spreder sig rundt i byen. Nogle af disse får lov at blive stående, efter at arrangementet er overstået, hvilket er grunden til at du kan falde over uventede opdagelser på nærmest ethvert gadehjørne. Fra sjove ’genopfundne’ butiksskilte og sært formede bænke i den botaniske have til en skjult jungle, forskellige lysinstallationer og et målebånd i kæmpestørrelse. Der er hele tiden noget, der forstyrrer det normale bybillede – på den gode måde – og sætter sanserne og tankerne i gang. Følg den grønne linje (faktisk er der malet en grøn linje på jorden) for at opleve alt, hvad ruten byder på.

Frankrig - Nantes, Le Nid - Rejser

Nyd en drink med udsigt

Selvom Tour Bretagne måske ikke er specielt køn set fra gaden, er det her, du får en fremragende 360°s udsigt over byen fra den populære bar på 32. etage. Baren Le Nid er tegnet af Jean Jullien og domineres af en enorm fugl, som er halvt kunst og halvt selve baren. Der er et tydeligt fugletema, og du kan sidde på de æggeskalsformede stole rundt i lokalet eller nyde en drink på tagterrassen.

Frankrig - Nantes, Accrochage Museum - Rejser

Besøg kunstmuseet

Som et af de seks store kunstmuseer uden for Paris huser Musée d’Arts de Nantes (Rue Georges-Clemenceau 10) mere end 12.000 kunstværker fra det trettende til det tyvende århundrede, herunder mesterværker af Monet, Chagall, Kandinsky og Picasso. Renoveringen af de historiske bygninger og designet af den nye kunstbygning blev styret af de anerkendte Stanton Williams Architects, som har skabt et lyst og indbydende moderne museum, som pirrer nysgerrigheden allerede fra ydersiden.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Frankrig - Nantes, Vineri - Rejser

Tag ud af byen

Det ville være en skam at besøge Nantes uden at tage på opdagelse i det omkringliggende land og de smukke landskaber som Frankrig byder på. Hvis du er presset på tiden, så hop på ’vandbussen’ til Trentemoult; en tidligere fiskerlandsby, som er en labyrint af farverige huse med røde tage og med traditionelle bistroer og caféer langs den livlige kaj.

Hvis du har en ekstra dag til rådighed, så tag på en flodtur til Saint-Nazaire, hvor du vil komme forbi enestående naturarv og ’open-air’-kunstmuseet Estuaire – en samling af 33 nutidskunstværker. Hvis du hellere vil være din egen kaptajn, så tjek Floating og oplev floden Erdre i elektrisk båd eller kajak. Er vandet ikke lige dit element, så husk at besøge regionens vingårde, hvor den lokale Muscadet-vin bliver fremstillet.

Frankrig - Nantes, Mad -Rejser

Det skal du have med hjem fra Nantes

Traditionelle Berlingots eller Rigolettes-bolsjer, LU-kiks, flødekarameller, Gâteaux nantais, Muscadet sur Lie-vin, Guérande ’fleur de sel’-salt.

God tur til smukke Nantes og Frankrig.

Frankrig - Nantes - Katedral - rejser

Hvad skal man se i Nantes? Seværdigheder og attraktioner

  • Grand Éléphant
  • Øen Île de Nantes
  • Talensac-markedet
  • Den Grønne Linje
  • Tour Bretagne
  • Musée d’Arts de Nantes
  • Estuaire-provinsen
  • Fiskerbyen Trentemoult
  • Nantes Katedral

Om forfatteren

Laura Graf

Laura er fra den tyske by Nürnberg og uddannet i kommunikation og virksomhedsstudier på RUC. Hendes glæde for at rejse begyndte allerede som barn i familiens camper van, når turen gik Europa rundt. Hun flyttede senere til Australien i forbindelse med sin praktik og boede i Sydney i et år. Derefter flyttede hun til Schweiz, men valgte i 2015 at slå sig ned i København.
Lauras bedste rejsedestinationer er Jordan, New Zealand og Grenada, men hun håber på en dag at få mulighed for at opleve Bhutan.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.