RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Mellemamerika og Caribien » Panama » Panama: Den glemte nabo
Panama Tukan Rejser
Panama

Panama: Den glemte nabo

Panama bliver ofte overset til fordel for nabolandet Costa Rica. Det er en skam, for Panama er en perle i sig selv.
blank blank

Panama er for dig, der godt kan lide kultur, eksotiske strande og vandreture. Samtidigt er det oplagt at besøge landet hvis du alligevel besøger Costa Rica eller Colombia. For jeg kan lige så godt afsløre, at det du kan opleve i Costa Rica kan du også opleve her. I Panama føles det bare mere uberørt.

Panama Panama City Udsigt Rejser

Panama City

Panama er Mellemamerikas svar på Schweiz. Der er garanteret en flot landing, uanset om du ankommer dag eller nat til Panama City, for byen minder mest om alt af Miami med sine mange skyskrabere. Flotte ser de ud på afstand, med det er kedeligt at bo der.

Har du flere nætter i Panama City bør du bo i Casco Viejo, den gamle bydel.

Casco Viejo

Casco Viejo er den gamle bydel og er på UNESCOS verdenskulturarvsliste.

Da du muligvis har jetlag efter at være ankommet til Panama, er det bare om at udnytte de tidlige morgener, f.eks med at se solopgang ud over resten af byen fra en af de mange tagterrasser. Casco Viejo ligger på en halv-ø, så ja, her kommer de flotte skyskrabere på sin rette plads igen: På afstand og med Stillehavet i mellem.

Det store fiskemarked Mercado del Marisco ligger tæt på. Her kan du efter morgenkaffen gå ned og se hvad nattens fangst har indbragt. Samtidig er det sjovt at opleve hvordan, der bliver handlet på kryds og tværs på bedste latinamerikansk manér. Mange af byens kokke og restauratører kommer her for at købe dagens fisk og skalddyr – lidt ligesom la Boqueria på Ramblaen i Barcelona.

Panama kort San blas Bocas del Toro rejser

Ancon Hill, Panama City

I denne del af byen finder du også Ancon Hill, som er en suveræn halvdagsoplevelse. Ancon Hill kan ses fra stort set alle steder i byen, og blev brugt som hovedsæde for driften af Panamakanalen, da USA havde kontrollen i 70’erne.

I dag går man stadigvæk fordi det hus hvor den nuværende administrerende direktør for kanalen bor, og den udsigt er vi nok flere der drømmer om.

Fra Casco Viejo er det en tre-timers vandretur, hvor du til sidst står på udkigsposten og har en fantastisk panoramaudsigt over kanalen og byen.

Dovendyr og tukaner

Så er der dyrelivet. Panama City siges at være den storby i verden hvor junglen er allertættest på, og derfor er det ikke unormalt at se en håndfuld dovendyr og et par tukaner på vejen.

Gør dig den tjeneste at tage på en guidet tur til byens jungle, så du vil få mest ud af turen. For udover de tropiske dyr får du også et meget bedre indblik i Panamas vilde historie, der indeholder pirater, beskidte våbenaftaler og narkosmugling.

Panamakanalen

Man kan næsten ikke have været i Panama uden ikke at have været et smut forbi de famøse sluser ved Miraflores. Stedet hvor Stillehavet og det Caribiske hav bliver ét med hinanden.

Dét der er interessant ved dette sted er, at det er de samme slusemetoder de har brugt siden kanalen blev grundlagt i 1914 af amerikanerne. De overtog byggeriet fra franskmændene, der begyndte det hele i 1880. Franskmændene måtte opgive på grundet af for mange dødsfald, hvor malaria, dengue og gul feber slog store dele af arbejdsstyrken ihjel.

Isla Flamenco

For de cykelglade er det oplagt at bruge en halv dag på at leje cykler og køre ud at se Isla Flamenco. På vejen er der et multifarvet arkitekt-tegnet biomuseum med udstillinger om landets diversitet. På cykelruten langs vandet kan man samtidig se alle de skibe der venter på at få tilladelse til at sejle igennem kanalen.

Bocas del Toro

Bocas del Toro er både en provins og navnet på det omkringliggende ø-hav samt hovedstaden på hovedøen Isla Colón. Her er fyldt med backpackere, små fine butikker og hyggelige, caribisk-inspirerede restauranter.

Her på øen er det populært at leje cykler og køre ud til Playa Bluff.

Langs denne cykelrute er du garanteret en mindre diskussion med dig selv om du ikke bare skulle flytte hertil og smide mobilen væk.

Playa Red Frog

Playa Red Frog er kendt for sine røde frøer, men bare rolig de er på sumpsiden af øen. På den anden side er en strand, hvor du næsten føler at du er alene og det er til trods for et par hoteller.

Er man frokost-søgende anbefales Palmar Beach Lodge. En lille lodge på bedste glamping manér hvor man bor i fine telte, i bedste jungle stil. Dette kan anbefales en nat eller to for at komme lidt væk fra selve Bocas del Toro. Husk at se stjernehimmelen om aftenen.

Sådan kommer du til Panama

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen til Panama, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her: Rejsetilbud

Der er også massere af flybilletter at finde dertil fra Momondo. Se fly-mulighederne her

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Boquete

Boquete ligger fire timers kørsel fra Bocas del Toro, og er derfor oplagt at besøge enten på vej til Bocas eller efterfølgende.

Boquete er en lille by, der er kendt for sin natur, og det er netop her at du skal ud og vandre og opleve det smukke område med flotte vandfald og nervepirrende hængebroer. Desuden er området kendt for sine kaffeplantager. En spændende pendant til det populære Monteverde i Costa Rica.

Panama San blas islands canoe Rejser

San Blas øerne

Alle taler om San Blas øerne, og det er med god grund. Disse fredede øer skal opleves på en endagstur, 3 dags-tur eller f.eks en 365 dags-tur! Her er nemlig en ø for hver dag, altså 365 små øer, som var de alle en del af en klassisk bounty-reklame. Her finder du ingen all-inclusive resorts eller store biler. På San Blas er der kun små hytter og de lokale fiskere.

Det oprindelige folk, Kuna Yala-indianerne, har rettighederne til dette paradis. Det er også dem der har retten til fiskeri her, men bare rolig; et kilo friskfangede hummere koster 35 danske kroner, så det er temmelig overskuelige priser.

Er du på vej til eller fra Colombia kan du vælge at sejle igennem dette ø-hav i stedet for at flyve. Læs meget mere om San Blas her.

¡Buen viaje!

blank

Om rejseskribenten

Rikke Bank Egeberg

Rikke, der til daglig studerer Interkulturelle markedsstudier og med en bachelor i Spansk sprog og kultur fra Københavns Universitet, har altid været meget videbegærlig på verden. Mødet med nye kulturer og rejser til spansktalende lande står altid øverst på ønskelisten. Udover lokale busture igennem bananplantager, hvor døren altid er åben og halve farme er med som passagerer, er sejlads også en af hendes foretrukne rejsemåder med en forventning om at udforske Caribien i båd efter endt uddannelse. Rikke har iøvrigt boet i Costa Rica, Barcelona og Colombia.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.