Montenegro banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Julemarkeder i Danmark: Få en hyggelig optakt til julen her
Danmark Tyskland

Julemarkeder i Danmark: Få en hyggelig optakt til julen her

Danmark - gågade - julelys - sne - nat julemarked - rejser
Vi har skræddersyet en liste med 7 hyggelige julemarkeder i Danmark, og tips til julemarkeder i Tyskland
Montenegro banner    

Julemarkeder i Danmark – få en hyggelig optakt til julen er skrevet skrevet af Cecilie Saustrup Kirk.

Julemarked - stjerne - lys

Julemarkeder i Danmark

Danmarks julemarkeder er tilbage i stor stil. Danskerne har tydeligvis savnet deres julehygge, og det viser sig tydeligt i de mange julemarkeder, der afholdes i år landet over.

Læs med her hvor vi kigger på nogle af de bedste julemarkeder b.la. Tivoli i København og Odense julemarked. Lad juleglæden sprede sig!

  • rrr banner 22/23

God fornøjelse!

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Danmark - julemarkeder i Danmark - jul i fængslet Horsens - tinsoldat - rejser

Jul på Bakken – med Nissebanden på spil

Dyrehavsbakken i Klampenborg åbner igen i år for deres dejlige julemarked. Det er kun femte gang, det bliver afholdt; det bliver det dog ikke mindre dejligt af.

Du kan blandt andet få smagen af jul helt ind på sidebenene i form af en hyggelig julefrokost med dem, du holder mest af.

Der er også masser af aktiviteter for de små: De kan møde julemor, som er på besøg fra Nordpolen, på helt tæt hold, og de kan fortælle hende deres største juleønske, som hun sørger for at fortælle videre til nisserne i legetøjsværkstedet. De kan også opleve Nissebanden eller de syngende rensdyr – her er masser at tage sig til!

Læs mere om Bakkens julemarked her

Udover disse aktiviteter har Bakken bygget en masse spændende juleboder, som er placeret rundt omkring i de små gader. Her skulle du nok kunne finde årets julegave til mor – eller bare købe noget julepynt.

Du kan opleve årets julemarked på Bakken i november og december. Så der er ingen undskyldninger for ikke at komme ud og opleve et nyt julemarked i hyggelige og folkelige omgivelser.

Find et hotel nær Klampenborg her

Julemarked - julekugle - Julemarkeder i Danmark

Birkegården: Et af de mest besøgte julemarkeder i Danmark

Man kan ikke sige julemarked uden at nævne Birkegårdens Haver. Dette klassiske julemarked i Tågerup på Vestsjælland er en sand oplevelse for hele familien. Det er et af de mest besøgte julemarkeder i Danmark, så skynd dig ind og køb en billet.

Læs mere om Birkegårdens julemarked her

De tre haver byder på flotte lysudsmykninger i forskellige farver og emmer af jul. Der vil være aktiviteter for de små, og boderne vil selvfølgelig også have åbent, så du kan nyde et glas gløgg og få en lun æbleskive.

Birkegårdens Haver har igen i år udarbejdet et særligt juleprogram til børnene. Her vil de kunne gå på skattejagt, deltage i sløjfejagtprøve og prøve æselridning.

Overnat tæt på Birkegårdens Haver her

Julemarkeder i Danmark

Esrum: Internationalt julemarked i Danmark

Montenegro banner

Juledage i Esrum i Nordsjælland byder igen i år op til hyggelige stunder. I løbet af de to weekender, hvor der er åbent i år, vil du kunne nyde en masse juledelikatesser, julecaféer og selvfølgelig også juleaktiviteter for de mindste.

Esrum Kloster har igen i år hentet ægte klosterprodukter hjem fra Frankrig, hvilket også gør dette julemarked lidt internationalt. Derfor vil du kunne nyde franske specialiteter i massevis. Hvis de falder i god smag, kan du naturligvis også købe lidt lækkert med hjem til juleferien.

Læs mere om juledage i Esrum her

Julecaféen har i år sammensat en dejlig julemenu, så der vil være mulighed for at tage et afbræk fra juleherlighederne og få lidt at spise samt prøve den skummende klosterøl fra fad. Der vil traditionen tro også blive solgt både varme og kolde drikke – både med og uden alkohol.

Her kan du overnatte billigt nær Esrum

Danmark - Julemarked - hygge - rejser

Kronborg julemarked – et af de store af slagsen

Kronborg julemarked hører til de helt store af slagsen, hvilket jo er meget passende til et af Danmarks juleslotte.

Med over 80 boder fordelt ud gennem Kronborgs mange sale og udendørsarealer er der rig mulighed for at finde alt, hvad hjertet begærer af julehygge, hvad enten vi snakker kvalitetsvarer eller madvarer.

For børnene gemmer der sig et hav af oplevelser med alt fra eventyrteater, børneværksteder, højtlæsning, ponyridning og selvfølgelig selveste Julemanden. Også de voksne bliver forkælet med ølsmagning, julejazz, violinkoncerter og gospelkor.

Som en fed oplevelse kører det gamle hyggelige veteran-juletog fra København direkte til Helsingør, så du kan komme i julestemning allerede på vejen derop.

Find dit hotel i Helsingør her

Julemarked på Fyn – i H. C. Andersens fodspor

Fyn kan også noget, når det kommer til julemarkeder, og Odense julemarked kan noget helt særligt.

Under navnet Eventyrligt Julemarked kommer Odenses brolagte gader til live med gløgg, julelys og grønt gran samt boder i massevis blandt de hyggelige gamle byhuse.

Julemarkedet tiltrækker cirka 50.000 gæster hvert år, som kommer for at opleve kunst og kultur designet til både voksne og børn.

Her kan du købe lokale specialiteter og kvalitetsprodukter som håndlavede pølser, specialøl, designkopper, håndlavede smykker og meget mere.

Julemarkeder i Danmark

Den klassiske jul i Tivoli

Når vi snakker julemarkeder i Danmark, er det svært at komme udenom Tivoli i København. Igen i år slår de dørene op til et fantastisk julemarked. Det bliver som de andre år et julemarked, som skiller sig ud med store lysshow, søde skulpturer og seje gadgets.

Læs mere om julemarked i Tivoli her

Hvis du ikke helt er kommet i julestemning, så er Tivoli et godt sted at besøge. Du vil blive mødt af en gennemført julestemning med duften af brændte mandler, gløgg og andre lækre julegodter. De små hyggelige boder er endnu engang omdrejningspunktet om den sprøde julestemning, som lige giver dig et ekstra skud julehumør.

Tivolis mange forlystelser vil naturligvis stadig køre, og nu er det ekstra sjovt at prøve dem, når de er udsmykket med alverdens julepynt. Hvis du ikke har været til julemarked i Tivoli før, så er det da i år, du skal prøve det.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Julemarked i Den Gamle By i Aarhus

Nu er turen kommet til Jyllands hovedstad Aarhus.

Den lille storby fyrer igen i år op for et skønt julemarked i Den Gamle By midt i Aarhus. Du vil blive trukket et par hundrede år tilbage i tiden, hvor du ser de historiske huse klædt i smukt julelys.

Du kan regne med at blive forkælet med spændende julebutikker, og til den søde tand vil der være risengrød, gløgg, æbleskiver, brændte mandler og alt, hvad hjertet i øvrigt begærer.

Læs mere om julemarked i Den Gamle By her

Hvis du er den tørstige type, vil der også være mulighed for at nyde en øl eller to fra Thisted Bryghus. De har brygget den smagsfulde Thy Julebryg til Den Gamle By.

Sådan kommer du billigt fra København til Aarhus

Jul i udlandet

Vi elsker muligvis julemarkeder i Danmark – men de elsker julemarkeder i Tyskland! Vi vil næsten gå så langt som at sige. at det praktisk talt er umuligt at finde en tysk by uden deres eget lokale julemarked.

  • rrr banner 22/23

Du kan vælge at køre lige over grænsen og prøve nogle af de mange julemarkeder af i Flensborg, Hamborg eller Lübeck eller tage den lidt længere tur til Berlin, Frankfurt eller hele vejen ned til München. Uanset hvor i Tyskland du ender, finder du helt sikkert en storslået udgave af et julemarked.

Vi håber, at du fandt noget godt – god fornøjelse på de dejlige julemarkeder i Danmark og udlandet.

Du kan finde mange flere julehistorier fra hele verden her.


Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Cecilie Saustrup Kirk

For Cecilie er verden hendes legeplads, og jo oftere hun kommer derud, jo bedre.

Hun har rejst det meste af hendes liv og oplevet alt fra Paris romantiske gader til Tokyos elektroniske neonskilte og Accras naturskønne vildtparker.

Hun elsker at lede efter de skjulte perler inden for kultur, oplevelser og mad, og fortrækker altid den lokale madbod og de autentiske forestillinger, frem for de internationale kædebutikker.

Hun har boet et halvt år i Sydkorea, og er fast besluttet på at bo i et andet land igen engang i fremtiden.

Næste mål på listen er Canadas storslåede vandfald og Australiens farverige koralrev

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.