RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » Julemarkeder i Danmark: Få en hyggelig optakt til julen her
Danmark - gågade - julelys - sne - nat julemarked - rejser
Danmark

Julemarkeder i Danmark: Få en hyggelig optakt til julen her

Vi har skræddersyet en liste med 10 hyggelige og sjove julemarkeder til hele familien.
Østrig-banner venter 2020-2021 Banner cafe globen

Julemarkeder i Danmark – få en hyggelig optakt til julen er skrevet af Marcus Dalhauge

Julemarked - stjerne - lys

Julemarkeder i Danmark

Der har desværre været en del aflysninger i år, og fx er de fleste julemarkeder på Fyn desværre blevet aflyst, ligesom Bornholm først i 2021 starter deres nye julemarked – det glæder vi os meget til.

I København er det kendte julemarked på Christiania desværre lukket i år. Der vil dog stadig være mulighed for at besøge hyggelige boder med hjemmelavede gaveidéer og gå en tur i det farverige miljø. Det samme gælder det årlige julemarked i Fængslet i Horsens. Her er selve markedet også aflyst, men der vil ligeledes være boder og aktiviteter for børnene.

Men det har ikke sat en stopper for, at vi har fundet nogle spændende og anderledes julemarkeder i Danmark, så tag endelig ud og besøg dem, der stadig er der. Det bliver hyggeligt. Det er jo jul.

God fornøjelse!

Prøv en overnatning i Fængslet i Horsens her

Danmark - julemarkeder i Danmark - jul i fængslet Horsens - tinsoldat - rejser

Jul på Bakken – nu for tredje gang nogensinde

Dyrehavsbakken i Klampenborg åbner igen i år for deres dejlige julemarked. Det er kun tredje gang, det bliver afholdt, men det bliver det ikke mindre dejligt af.

Du kan blandt andet få smagen af jul helt ind på sidebenene i form af en hyggelig julefrokost med dem, du holder mest af.

Der er også masser af aktiviteter for de små: De kan møde julemanden, som er på besøg fra Grønland, på helt tæt hold, og de kan fortælle ham deres største juleønske og få taget årets julebillede.

Læs mere om Bakkens julemarked her

Udover disse aktiviteter har Bakken bygget en masse spændende juleboder, som er placeret rundt omkring i de små gader. Her skulle du nok kunne finde årets julegave til mor – eller bare købe noget julepynt.

Du kan opleve årets julemarked på Bakken alle fredage, lørdage og søndage fra 21. november til 20. december. Åbningstiderne er fra 14 til 21 på fredage, fra 12 til 21 på lørdage og fra 12 til 18 på søndage.

Så der er ingen undskyldninger for ikke at komme ud og opleve et nyt julemarked i hyggelige og folkelige omgivelser.

Find et hotel nær Klampenborg her

Julemarked - julekugle - Julemarkeder i Danmark

Birkegården: Et af de mest besøgte julemarkeder i Danmark

Man kan ikke sige julemarked uden at nævne Birkegårdens Haver. Dette klassiske julemarked i Tågerup på Vestsjælland er en sand oplevelse for hele familien. Det er et af de mest besøgte julemarkeder i Danmark, så skynd dig ind og køb en billet.

De tre haver byder på flotte lysudsmykninger i forskellige farver og emmer af jul. Der vil være aktiviteter for de små, og boderne vil selvfølgelig også have åbent, så du kan nyde et glas gløgg og få en lun æbleskive.

Birkegårdens Haver har igen i år udarbejdet et særligt juleprogram til børnene. Her vil de kunne kaste efter juleklokker i juleladen, spinde jule-lykkehjulet, bruge deres kreativitet med farver, prøve æselridning og deltage i årets familieskattejagt sammen med mor og far.

Læs mere om Birkegårdens julemarked her

Grundet corona vil det i år desværre ikke være muligt at danse rundt om juletræet, men heldigvis får børnene stadig en godtepose af julemanden.

Du kan opleve herlighederne fredag, lørdag og søndag fra 27. november og frem til 20. december.

Overnat tæt på Birkegårdens Haver her

Julemarkeder i Danmark

Esrum: Internationalt julemarked i Danmark

Juledage i Esrum i Nordsjælland byder igen i år op til hyggelige stunder. I løbet af de fire weekender, hvor der er åbent i år, vil du kunne nyde en masse juledelikatesser, julecaféer og selvfølgelig også juleaktiviteter for de mindste.

Esrum Kloster har i år hentet ægte klosterprodukter hjem fra Frankrig, hvilket også gør dette julemarked lidt internationalt. Derfor vil du kunne nyde franske specialiteter i massevis. Hvis de falder i god smag, kan du naturligvis også købe lidt lækkert med hjem til juleferien.

Læs mere om juledage i Esrum her

Julecaféen har i år sammensat en dejlig julemenu, så der vil være mulighed for at kunne tage et afbræk fra juleherlighederne og få lidt at spise. Der vil traditionen tro også blive solgt både varme og kolde drikke – både med og uden alkohol.

Du kan komme med til Juledage i Esrum Kloster lørdag og søndag melem 10 og 17 fra 21. november og frem til 13. december.

Her kan du overnatte billigt nær Esrum

Danmark - Julemarked - hygge - rejser

Helsingør julemarked – en satsning af de helt store

Nordsjælland byder på endnu et julemarked til hele familien. Helsingør Handel har i år valgt at lave en stor satsning ved at bruge 150-200.000 kroner på at opføre årets julemarked. Det bliver arrangeret i samarbejde med New Fair, som har stået bag det store julemarked på Kronborg i de forgangne år.

Julemarkedet byder på 20 forskellige boder, hvor du kan gå rundt og forkæle dig selv eller dem, du holder af. Der vil være alt fra julepynt til lækre delikatesser og hestevognskørsel. For at gøre julemarkedet mere attraktivt for hele familien vil der også være store telte med kreative stuer. Her kan man bygge forskellige julegenstande og dekorere julehjerter i stor stil. Så der er ingen undskyldning for at lade børnene blive hjemme i det, der jo er familiens og hjerternes tid.

Julemarkedet på Axeltorv i Helsingør kan opleves den sidste weekend inden jul; 18., 19. og 20. december.

Find dit hotel i Helsingør her

Juledage på Gavnø Slot

Det store traditionelle julemarked på Gavnø Slot ved Næstved er i år blevet erstattet af temadagene ‘Jul på Gavnø’, og det bliver sikkert lige så hyggeligt som de andre år. Der er pyntet op til den store guldmedalje, og der er julestemning overalt.

Under åben himmel vil du kunne nyde sneen, som forhåbentlig drysser ned, duften af hjemmelavet gløgg, smagen af lækre pebernødder og alt, hvad dit julehjerte ellers begærer.

Læs mere om juledage på Gavnø Slot her

Gavnø Julebryg bliver brygget af det historiske Slotsbryggeriet Gavnø, så du kan også nyde en friskbrygget fadøl. Børnene får læst fantastiske julehistorier op i det farverige historiske slotskapel, som er opført af Dronning Magrethe den 1.

Juledagene på Gavnø Slot kan opleves 13.,14. og 15. november.

Her kan du overnatte nær Gavnø

2021 bliver et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Banner - Bulli - 1024

Julemarked på Møn – et kunstnerisk julemarked

Julemarkedet i Stege på Møn byder velkommen. Her kan du opleve et hav af specialforretninger, hvor du finder unikt design, kvalitetsprodukter og en masse kunsthåndværk.

Julebasaren December Bazar bliver afholdt i kulturcentret Sukkerfabrikken, og her vil folkene i boderne stå klar med åbne arme. De udgøres af en god blanding af unge designere, lokale producenter og ældre kunsthåndværkere.

Læse mere om det kunstneriske julemarked December Bazar på Møn her

Julemarkedet vil derudover også byde på livemusik, våde varer og lidt godt at spise. Hvis du har mod og lyst på det, så vil der også være mulighed for at deltage i nogle spændende og sjove workshops.

Du kan opleve det kunstneriske julemarked søndag d. 13. december fra 11 til 17.

Lej et luksussommerhus på Møn her

Danmark - juletræ - julepynt - julelys - rejser

Grønlandsk julemarked – et anderledes julemarked

På listen skal der også være et lidt alternativt marked, og i år vil vi anbefale det grønlandske julemarked.

Det grønlandske julemarked bliver holdt i Det Grønlandske Hus lige midt i København og byder på en hulens masse spændende ting, som du højst sandsynligt ikke har stiftet bekendtskab med før.

Du vil blive mødt af omkring 20 flotte boder, der emmer af Grønland. De har hver især noget sjovt og spændende på programmet. Du vil kunne købe håndlavede genstande, anderledes julepynt, moskusuld til en juledekoration og mange flere ting.

Læs mere om grønlandsk julemarked her

Der vil naturligvis også være mulighed for at købe lidt koldt og varmt at drikke, så prøv et sjovt og anderledes julemarked 5. og 6. december kl. 11.00 i Det Grønlandske Hus.

Find flybilletter til Grønland her

Julemarkeder i Danmark

Julemarked i Tivoli – det klassiske julemarked

Når vi snakker julemarkeder i Danmark, så er det svært at komme udenom Tivoli i København. Igen i år slår de dørene op til et fantastisk julemarked. Det bliver som de andre år et julemarked, som skiller sig ud med store lysshow, søde skulpturer og seje gadgets.

Hvis du ikke helt er kommet i julestemning, så er Tivoli et godt sted at besøge. Du vil blive mødt af en gennemført julestemning med duften af brændte mandler, gløgg og andre lækre julegodter. De små hyggelige boder er endnu engang omdrejningspunktet om den sprøde julestemning, som lige giver dig et ekstra skud julehumør.

Tivolis mange forlystelser vil naturligvis stadig køre, og nu er det ekstra sjovt at prøve dem, når de er udsmykket med alverdens julepynt. Hvis du ikke har været til julemarked i Tivoli før, så er det da i år, du skal prøve det.

Læs mere om julemarked i Tivoli her

Der er åbent fra 13. november og helt frem til 3. januar. De har åbent alle ugens dage fra klokken 11.00.

Find din overnatning i København her

Julemarked i Den Gamle By i Aarhus

Nu er turen kommet til Jylland, helt præcis Aarhus.

Den lille storby fyrer igen i år op for et skønt julemarked i Den Gamle By midt i Aarhus. Du vil blive trukket et par hundrede år tilbage i tiden, hvor du ser de historiske huse klædt i smukt julelys.

Du kan regne med at blive forkælet med spændende julebutikker, og til den søde tand vil der være risengrød, gløgg, æbleskiver, brændte mandler og alt, hvad hjertet i øvrigt begærer.

Læs mere om julemarked i Den Gamle By her

Hvis du er den tørstige type, vil der også være mulighed for at nyde en øl eller to fra Thisted Bryghus. De har brygget den smagsfulde Thy Julebryg til Den Gamle By.

Åbningstiderne for julemarked i Den Gamle By er mellem 10 og 17 fra 3. november og frem til 3. januar.

Sådan kommer du billigt fra København til Århus

Julemarkeder i Danmark: Erichsens Gård, Bornholm

Nu hvor det store nye julemarked på Bornholm er blevet aflyst, må vi ty til alternativer, og der er heldigvis et par rigtig gode bud på vinterøen Bornholm. Erichsens Gård i Rønne afholder i år to superhyggelige juledage, hvor du kan få stillet din juletørst. Så der absolut er ingen grund til at strege Bornholm af listen.

Juledagene vil byde på julelege for de mindste, hvor de skal lede efter julenisserne og deres dyr. I Havelængen på gården kan du lave hjemmelavet julepynt af genbrugspapir.

Udover dette vil der også blive solgt hjemmelavet varm saft med krydderier og smagsfulde ‘oppehollere’, der er meget lækre, gammeldags æbleskiver.

Du kan læse mere om de hyggelige juledage på Bornholm her

De to dage, hvor du vil kunne besøge Erichsens Gård, er 12. og 19. december fra klokken 10 til 14.

Vi håber, at du fandt noget godt – god fornøjelse på de dejlige julemarkeder i Danmark!

Du kan finde mange flere julehistorier fra hele verden her.

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.


Østeuropa - wellnessbanner - rejserBanner cafe globen

Om rejseskribenten

Marcus Dalhauge

Marcus Dalhauge

Marcus Dalhauge har i en ung alder allerede rejst i ca 20 lande. Det er lige fra USA til Asien. Han elsker at opleve forskellige kulturer, og udforske steder lige fra skov til strand. Jeg har senest været i Frankrig, Bretagne for at være helt præcis. Frankrig er generelt en favorit destination både om sommer og om vinteren. Dog vil jeg tilføje at det fedeste sted jeg har besøgt, uden tvivl har været Vietnam.

Når jeg rejser, elsker jeg også at udforske madkulturen i de forskellige lande. Det at spise mad hos restauranter/køkkener som man normalt ikke ville gøre, finder jeg meget interessant.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Translate »