RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Knuthenborg, Kragenæs og Dodekalitten: Det skal du se på Lolland
Danmark Sjælland og øer

Knuthenborg, Kragenæs og Dodekalitten: Det skal du se på Lolland

Danmark - Knuthenborg Safaripark - lemur - rejser
Tag med Jacob og familien til tre oplagte steder at besøge på Lolland, nemlig Knuthenborg Safaripark, Kragenæs og den mystiske Dodekalitten.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Knuthenborg, Kragenæs og Dodekalitten: Det skal du se på Lolland er skrevet af Jacob Gowland Jørgensen.

Danmark - Kragenæs - Bandholm - Kort - Rejser Lolland

En smuttur til sydhavsøerne

Det er faktisk ikke så mange danskere, der kan sige, at de rigtigt har oplevet det vestlige Lolland, og det er egentlig synd. Jeg er heller ikke specielt velbevandret i området, men nu hvor vi skulle genopdage Danmark i år, blev det et oplagt sted at starte.

Derfor kørte vi til Sydhavsøerne i den første weekend i juni, hvor solen varmede alt og alle, og besøgte Knuthenborg, Kragenæs og Dodekalitten.

Øhm, er det en dinosaurus?

Wow, den er stor!

Beundringen vil ingen ende tage, da min datter ser en af fortidens absolutte kæmper i fuld størrelse i Knuthenborg på Lolland. Vi havde fået kort og billetter af en smilende pige i indgangen sammen med et “Der bliver travlt her i dag”, så vi gik hurtigt efter Dinosaurus-landet, som vi ikke havde oplevet før.

Det er faktisk mange år siden, at jeg har været i Knuthenborg, og man kan roligt sige, at det er et andet sted i dag end det, jeg huskede. Det jeg husker som en lidt halvnørdet dyrepark er blevet en oplevelsespark, hvor lokale med årskort kommer til picnic, og hvor legepladsen er en vigtig del af tilbuddene. Og på en travl og varm dag i parken var det ret genialt.

Find hoteller i området her

Til klappebal i Knuthenborg

Hvis lykke kan måles i antal klap, man får, må det være nogle ualmindeligt glade geder, de har i Knuthenborg. Og de virkede da også ret tilfredse, mens de små behårede, og pudsigt lugtende, dyr trissede rundt og lod sig beundre af store og små.

Det er sjovt, som det ikke altid er det mest eksotiske, som tiltrækker opmærksomheden, men det der er mest tilgængeligt. Og det var de her geder – der var inviteret til klappebal i den store indhegning.

Book en overnatning i Knuthenborg Safaripark her

Danmark - Lolland - Knuthenborg safaripark - ulv - rejser

Omdiskuteret – og super nuttet

Ulven kommer!

Det blev der faktisk råbt i bilen, da vi stille og roligt kørte ind i ulvelandet, hvor de vilde hunde bor. Det er lidt fascinerende, at et dyr, der i udseende er så tæt på mange af vores firbenede venner, kan skabe så meget diskussion i vores samfund, endda i Ulfsborg…

På denne sommerdag var der fred og ro, og en del af de smukke hvide dyr tog en ‘morfar’ i solen, mens vi beundrede dem.

Mød Ramboline i Knuthenborg

Billederne af en storgrinende statsminister er gået verden over. Den dag Mette Frederiksen skulle fortælle Folketinget, at staten havde købt de sidste fire cirkuselefanter og en tilhørende kamel, er et af de mere muntre øjeblikke i det danske folkestyre.

Det blev senere besluttet, at Lolland og Knuthenborg Safaripark skulle overtage landets sidste fire cirkuselefanter, Lara, Djungla, Jenny og Ramboline, og dem måtte vi naturligvis opleve. Der var lavet et stort område til de fire kæmper, og det var et tilløbsstykke af rang. De besnablede damer var nu rimelig uberørte af al opmærksomheden, og så ud som om de nød at være kommet på græs. Helt bogstaveligt.

Vi sluttede Knuthenborg med at besøge aberne, hvor lemurerne bare er en kæmpe favorit. Efter at have set dem i det fri på Madagaskar er jeg fan.

Vi kørte over savannen, hvor girafferne løb rundt med de andre fine dyr, og kørte ud af den nordlige udgang ved vandet mod Bandholm, og så bisoner og en elg på vejen. Meget, meget fint, og så fik man også lige set, at Knuthenborg jo ligger på et gods, der i den grad har sat sit præg på området.

Knuthenborg er ikke safari, som du kan opleve det i Tanzania eller Uganda. Men Knuthenborg kan noget andet. Det er nemt, tilgængeligt og hyggeligt. Og så kan man jo altid blive inspireret til en rejse til savannen.

Lolland oplevelser børn knuthenborg

Dodekalitten – Lollands mystiske stenmennesker

Vi kørte gennem idylliske landsbyer mod vest, og efter kort tid kom vi til Kragenæs, hvor færgerne til Fejø og Femø sejler fra. Det var nu ikke derfor, vi var der, for vi skulle op og se Dodekalitten.

Hvis du tænker en blanding af Stonehenge, Påskeøen og et ordentligt skvæt gravhøje, er det ikke helt ved siden af. Det er et kæmpe kunstværk, der hele tiden udvikles, og som ligger i det, der kærligt kaldes de lollandske alper. Det er en flot gåtur fra Kragenæs ad en afmærket sti op mod Dodekalitten.

Nu er det jo Danmark, så der var byger i horisonten, men vi fik ingen regn og kun sorte skyer og en flot regnbue, der viste vej til nye eventyr.

Book et værelse på Fejø Feriecenter her

Over jorden, syd for Smålandshavet

Fra bakken kunne vi se ud over hyggelige Kragenæs, Smålandshavet og øerne på den ene side, og når vi vendte os om blive en del af Dodekalitten på den anden side. Der strømmer lyde ud fra flere af statuerne, og det giver det hele et lidt overjordisk præg.

Det var et fascinerende sted ulig andet, jeg har set i Danmark. Det er klart en tur værd, når I skal besøge det vestlige Lolland.

God tur til Sydhavsøerne.

10 oplevelser for børn på Lolland udover Knuthenborg:

  • Danmarks Sukkermuseum i Nakskov
  • Lalandia i Rødby
  • Museumsbanen Maribo-Bandholm i Bandholm
  • Saxenhøj Økologisk Besøgsgård og gårdbutik i Sakskøbing
  • Legetøjsmuseet i Nykøbing F.
  • Middelaldercentret i Nykøbing F.
  • Postbåden Vesta i Nykøbing F.
  • Krokodille Zoo i Eskilstrup
  • Danmarks Motorcykelmuseum i Maribo
  • Frilandsmuseet De Gamle Huse i Maribo

Om forfatteren

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også ekstern lektor på CBS.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.