RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Danmark rundt: 20 sjove steder at sove
Bornholm Danmark Fyn Jylland Kystlandet Sjælland og øer

Danmark rundt: 20 sjove steder at sove

Telt, udsigt - rejser
Hvor skal vi sove i nat? Det spørgsmål kan vi godt svare på. Især hvis du gerne vil sove et sted, der er noget ud over det sædvanlige.

Danmark rundt: 20 sjove steder at sove er skrevet af Jens Skovgaard Andersen.

Danmark, kort, rejser, kort over Danmark, Sverige kort, Danmark kort, Denmark map

Danmark rundt sovende til lands, til vands og i luften

Cirka en tredjedel af vores liv går med at sove, og når vi rejser rundt i landet og holder ferie, så skal søvnen selvfølgelig også passes, men hvor skal man sove? Det har vi fundet en stribe gode – og sjove – bud på her fra hele Danmark. Fra shelter til slot og fra hajer til hobbitter.

rrr banner 22/23

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Hjortdal dyrefarm vaskebjørn rejser

Vågn op sammen med dyrene

Sovedyr er ikke bare sovedyr. Det får en helt anden betydning på Hjortdal Dyrefarm i Nordjylland, hvor du bogstavelig talt er omringet af dyr, når du tager en overnatning i farmens shelter midt imellem kænguruer, vaskebjørne, uldgrise og polarræve.

Skal der være mere ‘Tiger King’ over sommerferien, så er en overnatning i Ree Safari Park på Djursland eller Knuthenborg Safaripark på Lolland nok det nærmeste, du kan komme. Luksustelte – og hegn – holder vilddyrene væk, men safarifølelsen slipper du ikke for.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Haj, akvarium - rejser

Sov under vandet

Er safari ikke vildt nok, lader Kattegatcenteret i Grenå dig sove sammen med hajerne – eller næsten i hvert fald. Undervands-overnatning i akvariet findes både for skoleklasser og familier, og der er garanti for at blive klogere på båder hajer og andre havdyr.

De her øer skal du besøge i Danmark

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
Mariager Fjord, shelter, kajak - rejser, Overnatning

Sov ovenpå vandet

Du kan også tage en overnatning oppe på overfladen og sove oven på vandet i et flydende shelter. Sådan et har de hos Mariager Fjord Kajak, og du skal faktisk bruge en kajak for at komme i seng. Den følger heldigvis med.

Også midt i byen kan du bo på vandet. I København ligger en ombygget færge, som er blevet til hotellet CPH Living. Hotellet ligger lige ved Langebro og Islands Brygge, så det bliver ikke meget mere centralt. Og så er der havneudsigt hele vejen rundt.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Danmark - Trætop, hus - rejser, Overnatning

Tilbring natten oppe i træerne

Nu har vi været til lands og til vands – vi skal også op i luften. Eller op i træerne, faktisk.

I HighPark ved Genner Hoel Camping i Sønderjylland kan du sove i det særlige shelter ‘Reden’, som hænger oppe i trækronerne. Reden er et kunstværk i sig selv.

Du kan også sove i trætoppene både på Kaløvig Center på Djursland, i Ryegaard Dyrehave på Sjælland og hos Løvtag ved Mariager Fjord. Og bare rolig, det er meget mere luksus, end det lige lyder til. Det er virkelig en oplevelse at komme væk fra jordoverfladen og op i fuglehøjde.

Her finder du gode tilbud på solskinsrejser

Møn, Camønoen Camp, glamping - rejser, Overnatning

Glamping og fricamping Danmark rundt

Camping er ikke, hvad det var engang. Du kan stadig få lov at sove i telt, men du kan også få luksus samtidig. Hos Camønoen Camp på Møn kan du hvile dine trætte ben – uanset om du er på vej rundt på Camønoen eller op og ned ad Møns Klint. Glamping er langt fra spejderlivet, men hyggen er garanteret.

Hvis du i det hele taget kunne tænke dig at campere i Danmark, er der uendelige muligheder, og nogle af dem er endda gratis. Du kan finde en oversigt over fri-camping i hele landet hos Hejcamp.

Find et godt tilbud på overnatning på Møn her – tryk på “se tilbud” for at få dem endelige pris

Danmark - Kystlandet, Horsens, Fængslet - rejser, Overnatning

Kom i fængsel natten over

Har du brug for lidt fred og ro og tid til at tænke over livet? Så er der intet som at være lukket inde bag lås og slå.

Fængslet i Horsens er ikke længere et sted for forbrydere; nu kan du også overnatte der og blive lukket ud dagen efter. Fængslet ligner et fængsel, og cellerne ligner celler. Det er lige, som det skal være.

Også i Ribe kan du komme en tur i arresten. Hotel Den Gamle Arrest ligger lige midt i en af landets smukkeste gamle byer, og når du bliver sluppet fri igen, kan du nyde friheden i de historiske omgivelser.

Hvis du vil lidt væk fra hverdagen, så er en tur i kasjotten måske løsningen, inden turen går videre på nye eventyr Danmark rundt.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

Danmark - Lolland, Western Camp - rejser, Overnatning

Sov som en cowboy

Skal familien ud og opleve noget, man ellers kun ser i amerikanske westernfilm, så kan I leve som cowboys, indianere og nybyggere i det vilde vesten uden at skulle forlade Danmark.

I stedet skal I helt ned på sydkysten af Lolland ved siden af Rødby og Lalandia, hvor Western Camp har både præriehytter og rodeostemning – yeehaw!

Også på Sydfyn er der wild west-stemning. Her kan du bo i hestetrukket prærievogn og køre rundt, som nybyggerne i Amerika gjorde det. Aktiv ferie på den meget afslappede måde.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Lynæs, surfer shack - rejser, Overnatning

Sov som en surfer

I det nordvestlige hjørne af Jylland ligger surfer-mekkaet Klitmøller – eller Cold Hawaii, som de kalder det på surfer-sprog. Her kan du bo hos Cold Hawaii Surf Camp.

Men hvis du virkelig vil leve som en surfer, skal du i stedet til det nordligste Sjælland. Her finder du Lynæs, som er nabo til Hundested. I Lynæs kan du bo i ‘surfshacks’, som er små træhytter med udsigt direkte ud til vandet og naturen. Det er ikke store forhold, men det bliver ikke meget mere hyggeligt, hvis du virkelig vil ud i hjørnerne og hele Danmark rundt.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Sov som en miniput

Nu vi er ved overnatningssteder Danmark rundt, der har sparet på pladsen – hvad så med at bo på verdens mindste hotel? Det ligger på Frederiksberg midt i København og hedder Central Hotel. De har kun et enkelt værelse, som ligger oven på caféen i stueetagen, så det er i den grad en eksklusiv nattesøvn, du får.

Endnu mere småt bliver det i Hasle på Bornholm. Her kan du nemlig bo i Hobbithytte på campingpladsen og virkelig komme i kontakt med din indre miniput. Hytterne ligner mest af alt en liggende vin- eller øltønde, så der kan hurtigt blive god stemning.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Danmark - København, Central Hotel - rejser, Overnatning

Sov som grever og baroner

Du kan selvfølgelig også vælge at gå i den anden retning og bo på et slot. Dragsholm Slot har både spøgelser og luksusophold, så du nærmest er adelig, når du tager derfra. Så husk at stritte med lillefingeren, når du drikker te – adel forpligter, som de sagde i chokoladereklamerne en gang.

Et andet sted i den luksuriøse prisklasse er The Krane i København. Det er faktisk en gammel industrikran på havnen, som nu i stedet er et hotelværelse.

Omgivelserne og udsigten er noget helt for sig, og det er prisen faktisk også. Til gengæld får du egen privat concierge med i prisen; ham skal du dog aflevere igen, når du checker ud…

Der er i den grad nattesøvn for enhver smag og ethvert temperament – nu skal du bare finde det, der passer lige til dig.

God rejse Danmark rundt – en sjov og anderledes overnatning eller to skal du i hvert fald prøve.

Læs alle vores artikler om Danmark her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Hængekøje - rejser

Usædvanlige steder at sove i Danmark, som du skal prøve

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev banner 22/23

Om forfatteren

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.