RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Lolland: Levende købstæder med liv og glade dage
Danmark Sjælland og øer

Lolland: Levende købstæder med liv og glade dage

Lolland er hyggelig og langt bedre end sit rygte. Det fandt Ødysséen ud af, da de besøgte øen.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Af Sarah Steinitz

Danmark Lolland kort rejser

Lovestorm til Lolland

Himlen var blåblåblå, og solen bragede ned over de røde valmuemarker, grønne rækker af roer og landsbyidyllen med møller og gamle bindingsværker. Selvsagt var det noget af en kontrast til det lidt brutale mediebillede, der ofte tegnes af hele Lolland-Falster-egnen og fortæller historien om et område i forfald med arbejdsløshed og mismod.

Den fortælling nåede sit højdepunkt, da programmet ”På Røven i Nakskov” ramte sendefladerne, og så blev det altså nok for områdets beboere. I stedet for den evige shitstorm, ville de have en ‘lovestorm’ med gode historier og smukke billeder for at nuancere fortællingen om deres område. Det blev til hashtagget #LollandFalsterLovestorm og fik i løbet af få dage samlet mere end 20.000 mennesker i en Facebookgruppe.

Rejsetilbud: Miniferie i de danske bjerge

Danmark Lolland rejser Ødyseen

Nakskov og Lollands albue

På Lollands vestside ligger Nakskov, og lige syd for byen efterlod vi Øjvind og traskede ud af en lang, smuk sandtange, der strækker sig omkring 6 kilometer ud i vandet og kun kan passeres af lidt mere terrængående køretøjer.

‘Albuen’ hedder den, da dens form til forveksling ligner lige præcis sådan én, og ud ad tangen finder man hvide sandstrande, en fin lagune og et gammelt fyr og masser af ro.

Det eneste, der brød den langsomme og fredelige stemning, var en kitesurfer, der bragte pulsen lidt op for Sarah, som har ‘kitet’ lidt, men typisk kun laver ufrivillige hop og smadrer lige på hovedet i havet. Det satser vi selvfølgelig på at skulle få meget sjov ud af senere på sommeren, når vi skal på hop i det sydfynske.

I Nakskov fandt vi en snert af områdets dårlige ry – tomme huse, der bestemt har set bedre tider. Men byen bød også på superhyggelige små gader med fine huse, og det er nok netop denne balance, som #LollandFalsterLovestorm har savnet.

Find dit luksusferiehus på Lolland-Falster og Møn her

For det kan godt være, at det blakkede ry har et ophav, men det har det gode ry bestemt også. I Maribo finder man en levende lille købstad med liv og glade dage, loppemarked og mennesker i alle aldersgrupper. Og bevæger man sig 5 minutter væk fra bymidten, er man ved de smukke Maribosøer.

Her kom vi automatisk helt ned i gear, da solen skinnede over søerne, mens blishøns tøffede rundt med deres små blisdyr – blisunger, eller hvad de egentlig hedder – og vi har allerede planlagt at komme tilbage med kajakker og picnic.

Du kan se videoen fra Lolland øverst i artiklen.

Læs mere om Ødysséens tur til Lolland her

Om forfatteren

Sarah Steinitz

Sarah er uddannet sociolog fra Københavns Universitet med en tillægsuddannelse i journalistisk formidling fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole.
Fra marts til september 2018 drager hun sammen med Tine Tolstrup på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, de kalder Ødysséen. De er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. De vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som de rejser rundt til på deres Ødyssé.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.