RejsRejsRejs » Rejseguides » Booking-guide: Sådan finder du flybilletter, hotel, billeje og rejser
Flyselskaber Rejseguides

Booking-guide: Sådan finder du flybilletter, hotel, billeje og rejser

boardingkort fly rejser
Leder du efter din næste rejse? Det kan være svært at finde rundt i de forskellige søgemaskiner, der findes på internettet, så vi har lavet en guide til hvordan du bedst finder flybilletter, hotel og billeje.
harzen banner

Booking-guide: Sådan finder du flybilletter, hotel, billeje og rejser er skrevet af Jens Skovgaard Andersen.

eu banner

Brug et rejsebureau til din booking

Der er efterhånden mange muligheder for at lede efter hoteller, flybilletter, rejser og udlejningsfirmaer på nettet, men det gør det ikke nødvendigvis nemmere at overskue, hvem man skal vælge.

Vi vil også altid foreslå dig at gå til et eller flere danske rejsebureauer, der er eksperter i der, hvor du vil hen – det kan være, at de har hele pakken til dig.

Vi foreslår også, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev. Her får du de bedste rejsetilbud, udvalgte rejsetips og meget mere.

Men hvis du er nysgerrig på, hvad du selv kan finde derude, så får du her redaktionens bud på nogle oplagte steder at tjekke, før du beslutter dig.

Fly, solnedgang, orange - rejser

Bedst til flybilletter – Momondo

Vores favorit er Momondo, da vi mener, de giver det bedste overblik.

Momondo har en kortvisningsfunktion, der er god til dig, der gerne vil afsted på nogle bestemte datoer, men er åben over for destinationen. De har også en ‘oplevelsesfunktion‘, der giver god inspiration, inden du beslutter dig.

Momondo giver dig overblik over både de billigste, de mest bæredygtige og også de bedste afgange, hvor både pris og rejsetid er vurderet sammen.

Det er sjældent, at Momondo overser en flyforbindelse eller et flyselskab. Det eneste, der ikke er helt præcist, er deres prisindikator; den er mere vejledende end reelt brugbar, så dobbelttjek prisen selv.

Se hele vores guide her: Sådan får du billigste flybilletter på Momondo

Få en gratis mellemlanding med på vejen på Momondo

Ved at bruge filteret “Mellemlanding” på Momondo, når du søger flybillet, kan du selv udvælge afgange og lufthavne, så du fx kan undgå ventetider om natten. Nogle gange får du et gratis stop med på vejen i op til 1-2 døgn.

Tricket er at vælge sin rute, lave en søgning og derefter se på mulighederne med filtrene.

Ofte får man op til 15-20 timer et sted på vejen, hvilket kan være nok til at opleve en spændende by. Du kan selv flytte på markøren for at se, hvor lang mellemlanding, du kan få på turen.

Dette vil typisk være billigere end at købe en ekstra etape særskilt, som man gør ved funktionen ‘rundrejse’, da den lange transfertid gør, at billetten ofte sælges billigere.

Du kan også være heldig at få en gratis overnatning med i købet fra flyselskabet for eksempel i Kina eller Dubai, hvis der er lang tid mellem flyvningerne.

Hotel Skt. Annæ banner

Søg på flere flybilletter

Når du søger efter billetter, som har en eller to mellemlandinger, kan det være en fordel at tjekke afgang både hele vejen fra afrejselufthavnen til destinationen og også de enkelte strækninger hver for sig. Det kan eksempelvis være fra København via Amsterdam til Curacao.

Så kan du søge på København – Amsterdam og Amsterdam – Curacao hver for sig. Priserne på flybilletter er ikke altid prismæssigt logiske. Det kan være billigere at købe separate billetter i stedet, og det er et forsøg værd at tjekke.

Det skyldes konkurrencesituationen mellem flyselskaberne, som gør, at de fx ofte dumper priserne på en enkelt kortere strækning for at tjene pengene ind på de lange strækninger.

Ender du med at booke separate billetter, så husk at give dig selv god tid mellem afgangene. Der kan jo komme forsinkelser, og du kan risikere at miste den næste flybillet, hvis du er uheldig, for flyselskabet er ikke forpligtet til at tage dig med, hvis du ikke kommer til tiden, og rejser på separate billetter.

Princess cruises banners

De billigste flybilletter er ikke altid de bedste

Det kan ofte betale sig at lade være med at købe flybilletten hos den billigste udbyder.

Der er som regel kun få kroners forskel mellem den ukendte billetudbyder og det etablerede rejsebureau og flyselskabet selv. Desuden får du oftest en langt bedre service, der kan være med til at gøre hele oplevelsen bedre – ikke mindst hvis du ender med at skulle afbestille eller ændre billetten, eller flyselskabet rykker rundt på tiderne.

Hold derfor godt øje med, hvem du skal til at booke flybilletter hos.

Momondo kan du i hvert søgeresultat se udbyderne af den enkelte billet. Hvis du er i tvivl om en udbyder, kan det være en fordel at google firmaet, inden du laver en booking. Kilroy Travels har som etableret dansk rejsebureau fx en langt bedre service end sider som Kiwi.

Det kan også være oplagt at købe hos flyselskabet. Overraskende nok kan det være billigere at gå fra Momondo til flyselskabet, end hvis du tjekker direkte hos flyselskabet. Det skyldes, at flyselskaberne ofte giver gode rabatter til søgemaskinerne, for at få flere kunder ind.

Momondo har i øvrigt også hoteller og har overraskende mange med, så det kan du lige så godt tjekke ud i samme omgang, når du køber billetter og laver din booking her.

Se hele vores guide her: Billige flybilletter med Momondo

Expedia – bedst til pakkeløsninger

Vores favorit i online pakkeløsninger er Expedia. De er 100-metermestre i pakker med flybilletter, hotel og billeje samlet. De har et bredt udvalg, og så virker deres hjemmeside nemt og effektivt. De har desuden også mange brugeranmeldelser fra dem, der rent faktisk har været på deres hoteller, så det er værd at tjekke.

Et godt råd er at dobbelttjekke de foreslåede hoteller på en af de andre søgesider, så du er sikker på, at det er et hotel i den kvalitet, du gerne vil booke.

Det sker, at Expedia foreslår hoteller, der ikke nødvendigvis har de bedste evalueringer rundt omkring, men bare du er bevidst om det valg, er det stadig et glimrende sted at booke pakkeløsninger.

Spanien Costa Brava Roses Hotel Spa Rejser

Bedst til hoteller – Booking.com

Der er rigtig stor konkurrence på hotelsøgning, men Booking.com er vores favorit, og derfor har vi også lavet denne guide til Booking.com. Med et fremragende overblik over hotelmuligheder i forskellige prisklasser, områder og stilarter er det et af de bedste steder at starte.

Det er overskueligt at finde familieværelser, som er en valgmulighed, andre bookingsider ikke altid har. Deres kort- og filterfunktion gør det let for dig at finde det, du leder efter. Ligesom på Expedia viser Booking.com også brugeranmeldelser, så du kan læse mere om andres erfaringer med hotellet. Jo flere brugeranmeldelser et hotel har, jo mere kan du regne med, at de viser et dækkende billede af hotellet.

Husk at lave din booking i god tid, hvis du gerne vil have hotellet til den billigste rate. Mange hoteller tilbyder gratis afbestilling helt indtil kort før ankomst, så du kan ofte helgardere og booke ekstra, uden at du brænder inde med noget. Husk at tjekke vilkårene, inden du booker endeligt.

Du kan også vente med at booke hotellet til på selve dagen eller kort tid før, hvilket dog er en smule risikofyldt, hvis du har udset dig et bestemt hotel. Mange hoteller dumper prisen med kort varsel, så der kan være meget at spare på den måde, hvis du vil tage chancen.

Nedenfor har vi listet flere hjemmesider, hvor du også kan lede efter dit næste hotel:

  • Momondo er perfekt til at give et samlet overblik over hoteller i hele verden.
  • Trivago.dk samler priserne ind fra mange forskellige hotelbookingsider, og du kan derfor se, hvem der har den bedste pris.
  • Hotels.com giver også et rigtig godt overblik. Et tip er at tjekke priserne flere gange, da vi har oplevet, at de svinger en del.
  • Otel er en lidt overset side, der af og til har andre hoteller. Prøv deres ‘Nature’-søgefilter.
  • Agoda er gode til Asien. Et tip er at se bort fra urealistisk høje førpriser og tilsvarende usandsynlige rabatter, og i stedet bare se på den reelle pris, før du beslutter dig.
booking Telt, udsigt - rejser

Bedst til booking af hostels og alternative overnatningssteder

Tripadvisor er vores favorit her. Den dækker utrolig bredt både i forhold til prisbillig overnatning på fx hostels og også til mere specielle overnatningssteder, der giver nogle andre rejseoplevelser.

Den virker også bedst på en computer/bærbar, da man så får alle muligheder. Og så kan vi også godt lide, at der er så mange brugeranmeldelser.

Et tip er at tage anmeldelserne med et gran salt. Eller to.

Kig på tendenser i anmeldelserne, som fx at der er mange, der nævner beliggenheden eller støj. Og hvis der er mange meget positive anmeldelser fra anmeldere med få anmeldelser, vil de ofte være falske. Kig derfor efter, hvad senioranmelderne med 50+ anmeldelser skriver.

Man kan desværre ikke filtrere efter hvor mange anmeldelser, anmelderne har lavet, men man kan filtrere efter dem, der har givet 2, 3 og 4 stjerner, og så får man tit fjernet de falske anmeldelser fra ejerens fætter, der har givet 5 stjerner, eller konkurrenten, der har givet 1…

Der er også andre muligheder, hvis du specifikt går efter lejligheder, huse: Wimdu, AirBnB.

Specielt sidstnævnte er ret kendt, men det er også vores oplevelse, at tjenesten ofte er blevet for dyr at bruge, hvis du kun skal være der i kort tid, eller hvis I kun er 1-2 personer, fordi deres gebyrer er steget i takt med deres kendis-faktor, så tjek selv den endelige pris.

Er du dog på udkig efter mere alternative overnatningsmuligheder såsom sommerhuse eller camping, så bør du helt sikkert tjekke steder som Interhome og Sommerhusudlejning ud. De kan være værd at overveje for en mere hjemlig eller mindeværdig oplevelse.

booking strand ferie rejser

Bedst til booking af klassisk solferie

Der er flere gode muligheder her, og du kan ofte finde både bedre og billigere løsninger, end du selv ville kunne booke hjemmefra. Udover de kendte som TUI og Sunweb kan vi anbefale Hideaways og den mindre kendte Eliza was here, som begge specialiserer sig i at finde små hyggelige hoteller i Sydeuropa væk fra masseturismen.

Du ved, den der slags hoteller, som man altid håber på at finde ved at køre til den nærmeste landsby og se, hvad der er. Forskellen er bare, at nu kan du finde hotellet hjemmefra.

De tilbyder også begge pakkeløsninger, hvor der kan være både flybilletter, hotel og bil inkluderet i prisen. Det er nem solferie uden alle de andre turister.

booking Østrig Hohe Salve skilift Hopfgarten rejser

Bedst til skiferie: Booking af vinterferie

Skiferiemarkedet er endnu et område med rigtig mange muligheder.

Vi kan anbefale Norsk Rejsebureau i Norden – de har mange interessante steder og prisklasser.

Mor og barn, solnedgang, rejsende - rejser

Bedst til booking af specialrejser

Der er et stort og spændende marked for specialrejser i Danmark, og efterhånden er der en del bureauer med hver deres styrker.

Vi vil altid anbefale at vælg et bureau, der har særlig fokus på der, hvor du vil hen, eller på lige den type rejser, du leder efter. Men der er jo også elementer som tid og pris, der spiller ind, så her er det bare med at researche på rejsemesser og her på RejsRejsRejs.dk, hvor vi har samlet rejsetilbud fra en række førende, danske rejsebureauer.

Husk at bureauerne er dækket ind af rejsegarantifonden, og derfor er det måske mindre vigtigt, hvor stort bureauet er, bare det er specialiseret nok i det, du gerne vil have.

                                                                 

Vidste du: Her er redaktør Annas 7 oversete favorit-øer i Thailand!

7: Koh Mai Thon syd for Phuket
6:  Koh Lao Lading ved Krabi
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

booking Cuba - bil - rejser

Booking af bil – AutoEurope

Billeje er altid lidt af en jungle. Både i forhold til at finde den rigtige udbyder og også i forhold til at finde de rigtige forsikringer. Vores anbefaling er at gå efter en af de lidt større udbydere eller at booke via et dansk bureau. Specielt i Italien og Spanien er der lidt for ofte fusk med i købet hos en del af de mindre udlejere, desværre.

Vi kan anbefale AutoEurope, som er et globalt selskab, der i øvrigt også udlejer motorcykler og autocampere og Momondo der har en glimrende biludlejningsoversigt.

De finder de billigste priser via alle de etablerede biludlejningsfirmaer, og på trods af navnet udlejer de i mange dele af verden – ikke kun i Europa. Vi har fx selv prøvet det i Sydamerika.

Her kan du også vælge forsikringsniveau. Hvis du har en ordentlig årsrejseforsikring bør ‘Basis’ være godt nok, men hvis du vil gøre det nemt, kan du helt enkelt vælge en ‘Super cover’. Et andet godt alternativ er danske Oscar Biludlejning, som også dækker en række rejsemål udenfor Danmark.

Uanset hvem du kigger på lejebil, camper eller motorcykel hos, så overvej om det ikke er værd at bruge et par ekstra kroner på at vælge et kendt firma, hvis du vil undgå overraskelser. Det er for ærgerligt at skulle bruge tid og kræfter på at diskutere om små eller store ekstraregninger med en bil-udlejer på sin rejse.

Held og lykke med din booking, held og lykke med at finde flybilletter, hotel og billeje!

Find alle rejsetilbud fra danske rejsebureauer her

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her Hotel Skt. Annæ banner
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners   Hotel Skt. Annæ banner

Om forfatteren

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 70 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende.
Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen.
For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.