RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » Guide: Her er de bedste rejse-apps
Telefon - smartphone - rejser
Rejseguides

Guide: Her er de bedste rejse-apps

Der findes efterhånden en app til alt. Det gælder også din næste rejse. Redaktionen har her samlet en række af de bedste apps, der kan gøre din rejse mere overskuelig og spændende. Læs mere her

Af Kristian Bräuner

boardingkort fly rejser

Brug rejse-apps som værktøj

Mange tager ud at rejse for at få et afbræk fra hverdagens jag, hvor telefonen tager for meget af ens tid. Den teknologiske udvikling har dog også givet en række værktøjer, som kan gøre din rejse markant lettere, bl.a en lang række rejse-apps, der kan hjælpe dig før, under og efter rejsen. Men hvad skal man vælge, og hvor skal man starte?

Apps til transport, overnatning, orientering og planlægning er absolut uundværlige rejse-apps, der sikrer dig en fantastisk rejse. Redaktionen har givet et bud de rejse-apps, du skal have downloadet, inden du tager afsted på din næste rejse.

Rejstibud: Rejs med til Antarktis

Rejse passion og sygdom - rejser

RejsRejsRejs´egne rejse-apps

Vi skal naturligvis nævne vores egen app som et must. Mange læser vores indhold på telefonen, og det er endnu mere overskueligt og brugervenligt på vores app. Så hvis du kan lide, hvad vi laver, så hent appen! Den findes både til iPhones og Android-telefoner.

Du kan finde dybdegående insider-artikler, hurtigtlæste introduktioner og rejsesjov, der fejrer rejseglæden. Og du finder masser af gode rejsetilbud fra os og andre, så der er altid noget godt at komme efter.

Rejsetilbud: Kulturel rundrejse og badeferie i Cuba

Fly - rejser

Travelmarket

Hvis du leder efter den bedste og billigste flybillet, så kan Travelmarket være en kæmpe hjælp. Den finder hurtigt den ønskede flyrejse, mens den også giver besked, hvis prisen ændrer sig. Travelmarket har samlet alt-i-en, da du også kan booke hoteller, mens du alligevel er i gang med at booke. En alternativ rejse-app til Travelmarket er Hopper.

Et godt tip når flyrejsen er booket, er at hente flyselskabets egne rejse-apps. Så kan du checke gratis ind på forhånd – uden papir.

Husk at læs betingelserne og reglerne nøje igennem, da især de billige flyselskaber er gode til at finde på alternative måder at opkræve ekstra penge på.

Her finder du gode tilbud på afbudsrejser

Banner - Backpack - 1024
Bil - rejser

Rome2rio

Det kan ofte være en kende uoverskueligt at sætte sig ind i hvilken transporttype, der er hurtigst eller billigst, når du skal fra A til B – både til selve destinationen, men også når du er kommet frem. Her kan Rome2rio være særdeles hjælpsom, da den estimerer priser på både fly, tog, bus, færge, bil eller lejebil. Læs vores taxaguide til Asien her

Appen samarbejder med mere end 5000 transportvirksomheder i mere end 160 lande og er altså en stor hjælp til at navigere, hvor end du befinder dig.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Transport, bil

Uber

Appen fortsætter med at stige i popularitet verden over, selvom den i 2017 trak sig ud af enkelte lande som Danmark efter store protester og en ny taxa-lov – de arbejder dog på at komme tilbage til Danmark.

Uber er en nem måde at sikre sig transport uden at stå i kø og vente på andre tilgængelige taxaer, busser eller toge. Du fortæller blot, hvor du er og vil hen, og så kommer en Uber-chauffør og samler dig op. Her viser appen dig et billede af chaufføren samt detaljer om bilen, så du ikke er i tvivl. Du kan både betale med kort, kontanter, Apple Pay, PayPal på troværdig vis i de fleste lande. Efterfølgende kan du give en anbefaling af chaufføren, så servicen plejer at være i top – modsat prisen.

Der findes mange alternative rejse-apps til uber. Rejse-appen Lyft er god hvis du rejser til USA eller Portugal – hvis ikke endnu bedre. I de store byer er prisen oftest lavere hos Lyft. Grab er den mest populære og pålidelige transport-app hvis du befinder dig i Sydøstasien. GoPass (DART) kan med fordel bruges i visse asiatiske og østeuropæiske lande.

Bungalows - Maldiverne - rejse-apps rejser

Booking.com 

En uundværlig rejse-app til at booke den bedste og billigste overnatning. Du kan både søge efter hoteller, hostels, lejligheder eller homestays.

Med andre ord kan du altså finde lige præcis dét, der passer til din smag og dit budget. Med flere bestillinger kan du hurtigt blive genius-bruger, som tilbyder rabat på mange forskellige overnatningsmuligheder. Derudover kan du også spare en del penge, da der ofte er mulighed for gratis afbestilling. Rejser udarter sig jo heldigvis sjældent som planlagt.

Alternativt kan du benytte dig af Hotels.com.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Airbnb

Airbnb

Et spændende alternativ til de mere almindelige tjenester at booke en overnatning på. På Airbnb kan du booke lejligheder eller værelser hos de lokale beboere. Det er en oplagt mulighed til at se, hvordan de lokale lever, og så er det også ofte rigtig billigt.

Nogle steder tilbyder endda mad og drikke for lidt ekstra betaling. Fremfor at overnatningen blot skal overstås, kan det derfor vise sig at give et spændende indblik i den lokale kultur.

En lignende rejse-app til airbnb er Wimdu.com.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Australien og Oceanien

Kort rejse-apps maps rejser

Google Maps

Der findes efterhånden mange rejse-apps med det uundværlige offline-kort. Men hvis du allerede jævnligt bruger Google Maps som GPS eller blot til at orientere dig derhjemme, så kan du også med fordel bruge den på din rejse.

Du kan bruge den som offline-kort og finde vej uden internet, mens du kan skabe overblik ved at gemme de vigtigste steder i det område, du befinder dig. Den er altid opdateret og er derfor en troværdig løsning, hvis stedsansen svigter. Andre gode rejse-apps med offline kort er Maps.me eller Waze.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Manarola - Cinque Terre - Italien - rejser

TripAdvisor

Et moderne socialt rejsemedie, og uundværlig når du skal planlægge, hvad der er værd at bruge din dyrebare tid på.

TripAdvisor har utallige anmeldelser og anbefalinger til alverdens seværdigheder og restauranter. Du kan både søge på stedet og få et samlet overblik, eller du kan løbende følge anerkendte rejsendes anbefalinger til seværdige steder. Brugerne kan også poste billeder af steder og svare på dine spørgsmål, hvis der skulle opstå bekymringer eller undren. Triposo kan også bruges!

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Oversæt

Google Translate

Det er altid en god idé at lære nogle lokale gloser til sin rejse. Visse steder kan det endda være nødvendigt. Ofte bliver det værdsat, at man siger ’tak’ eller ’hej’ på det lokale sprog, da det viser en interesse for kulturen og en respekt for, at man er deres gæst.

Her er Google Translate den mest hensigtsmæssige app, der gratis tilbyder oversættelse mellem mere end 100 sprog, hvoraf halvdelen kan oversættes offline. Du kan både oversætte tekst, specialtegn og endda også billeder med øjeblikkelig kameraoversættelse. Alternativt kan du bruge de to andre rejse-apps DuoLingo eller Drops.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Afrika

Planlægning - rejser

TripIt

Den bedste app til at strukturere din rejse for dig. TripIt samler dine rejsedetaljer og -dokumenter i én speciallavet rejseplan.

Når du modtager bekræftelsen på bookingen af flyrejsen, transithotellet, leje af bil og den lejlighed, du skal leje i storbyen, så videresender du blot mailen til TripIt, der automatisk laver en meget overskuelig rejseplan til dig. Så slipper du for at bakse med at finde alle de forskellige bekræftelsesmails og informationer på forskellige rejse-apps.

Valuta, penge

XE Currency

Vi er så heldige at have vores egne unikke møntfod i Kongeriget Danmark. Det besværliggør dog desværre også processen, når vi krydser grænsen. Ud over at veksle penge inden afrejsen, skal vi også omstille os økonomisk og sammenligne de lokale priser med, hvad det svarer til i danske kroner.

Så hvis du gerne vil skåne de små grå, er XE Currency et oplagt valg til lynhurtigt at konvertere priser til den ønskede valuta. Appen er nem at bruge og opdaterer løbende kurssatserne, når du er online – og gemmer de senest opdaterede til, når du er offline. Du kan også bruge Elk Currency Converter.

Find billige flybilletter her

Økonomi - rejse-apps rejser

Splitwise

Hvis du rejser med andre danskere eller udlændinge – som ikke er en samlever, du har har fællesøkonomi med – kan det ofte være bøvlet at holde styr på udlæggene. Den ene bestiller flybilletter, mens en anden sørger for overnatning, og den tredje betalte regningen på restauranten. Og det er aldrig sjovt, når deleøkonomi skaber problemer. Her kan Splitwise være en stor hjælp. Så slipper du for at tænke på, hvem der lægger ud.

Alle udgifter lægges op på appen i den brugte valuta, som så splitter regningen. Du kan endda også gå mere detaljeret til værks med delingen af regningen, hvis din rejsemakker altid foretrækker en cocktail fremfor en øl. Så kan du blot nyde rejsen og vente med at kigge på regnskabet indtil hverdagen igen kalder.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Antarktis

Apps, iPhone rejse-apps rejser

Underholdning

Tiden kan ofte gå meget langsomt i enten flyet eller i bussen, eller måske trænger du blot til en god gang afslapning på hotelværelset.

Derfor er det altid godt at være dækket ind med underholdning til at fordrive ventetiden med. Bøger kan være tunge og upraktiske at bære rundt på, men der er heldigvis masser af nyttige apps. Lyt til lydbøger på Mofibo eller podcasts og musik på Spotify. Download film og tv-serier på streamingtjenester som Netflix eller hent nogle fængende spil.

Mange af disse underholdningstjenester kræver abonnementsbetaling, men det kan dog være det hele værd, når du skal fordrive 20 timer i en bus.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Kort, map rejse-apps rejser

Been

Hvis du rejser meget og gerne vil have hjælp til at holde styr på, hvor mange lande du i virkeligheden har besøgt, så kan Been gøre det for dig.

Eller hvis du er på den helt store roadtrip i USA, tilbyder appen også overblikket over amerikanske stater. Dine rejser bliver visualiseret i et lækkert design på både kort og globus – og man får hurtigt øjnene op for, at verden ikke er så lille, som mange påstår.

Læs om endnu flere fede rejsedestinationer her.

Globus rejse-apps rejser

Flere rejse-apps, der også er gode

  • HappyCow er en app, hvor du verden over kan finde veganske, vegetariske og bæredygtige restauranter i nærheden af dig.
  • Rejseklar er udenrigsministeriets app med gode råd, information og rejsevejledninger til lande verden over.
  • Med Yelp kan du opdage de mest populære steder med anmeldelser af restauranter og butikker – især populær i USA.
  • Moovit er en populær transit-app med informationer til bedste og hurtigste transportmuligheder i større byer i det meste af verden.
  • Vimage Redigering af dine billeder til at give dem lidt ekstra kolorit.

Med disse apps er du i den grad klædt godt på til at få så meget ud af din rejse som muligt. Og nu når du skal til at bruge alle de her forskellige rejse-apps, så er det en god ide at investere i en powerbank. Tjek vores webshop for masser af rejseudstyr. Du kan også hente vores helt egen e-bog med 35 rejsetips!

God tur!

Østeuropa - wellnessbanner - rejser

Om rejseskribenten

Kristian Bräuner

Kristian Bräuner

Jeg elsker at rejse, og jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i den store verden.

Min rejseerfaring strækker sig fra de klassiske storbysferier i Europa, over roadtrip i USA, til backpacking i Asien og Australien.

At opleve nye kulturer, unik natur og anderledes samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra livet Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Kommentér

Kommentér