RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejseguides » Her er de bedste rejse-apps
Telefon - smartphone - rejser
Rejseguides

Her er de bedste rejse-apps

Der findes efterhånden en app til alt. Det gælder også din næste rejse. Redaktionen har her samlet en række af de bedste apps, der kan gøre din rejse mere overskuelig og spændende.

Af Kristian Bräuner

Mange tager ud at rejse for at få et afbræk fra hverdagens jag, hvor telefonen tager for meget af ens tid.

Den teknologiske udvikling har dog også givet en række værktøjer, som kan gøre din rejse markant lettere, bl.a en lang række rejse-apps, der kan hjælpe dig før, under og efter rejsen. Men hvad skal man vælge, og hvor skal man starte?

Det har redaktionen givet et bud på her, hvor vi har samlet de bedste rejse-apps til din næste rejse.

Læs mere: Kunsten at rejse mere spontant

De uundværlige rejse-apps

Apps til transport, overnatning, orientering og planlægning er nødvendige for at sikre en fantastisk rejse. Herunder følger de apps, du skal have downloadet, inden du tager afsted.

Banner - Backpack - 1024

RejsRejsRejs´egne rejse-apps

Vi skal naturligvis nævne vores egen app som et must. Mange læser vores indhold på telefonen, og det er endnu mere overskueligt og brugervenligt på vores app. Så hvis du kan lide, hvad vi laver, så hent appen! Den findes både til iPhones og Android-telefoner fx Samsung og Google.

Du kan finde dybdegående insider-artikler, hurtigtlæste introduktioner og rejsesjov, der fejrer rejseglæden. Og du finder masser af gode rejsetilbud fra os og andre, så der er altid noget godt at komme efter.

Find din næste rejse – se lækre rejsetilbud her

Fly - rejser

Travelmarket

Hvis du leder efter den bedste og billigste flybillet, så kan Travelmarket være en kæmpe hjælp. Den finder hurtigt den ønskede flyrejse, mens den også giver besked, hvis prisen ændrer sig. Travelmarket har samlet alt-i-en, da du også kan booke hoteller, mens du alligevel er i gang med at booke.

Se et eksempel fra Travelmarket her

Alternativ: Hopper

Tip: Når flyrejsen er booket, kan det anbefales at hente flyselskabets egne rejse-apps. Så kan du bl.a. checke gratis ind på forhånd – uden papir. MEN: husk at læs betingelserne og reglerne nøje igennem, da især de billige flyselskaber er gode til at finde på alternative måder at opkræve ekstra penge på.

Bil - rejser

Rome2rio

Det kan ofte være en kende uoverskueligt at sætte sig ind i hvilken transporttype, der er hurtigst eller billigst, når du skal fra A til B – både til selve destinationen, men også når du er kommet frem. Her kan Rome2rio være særdeles hjælpsom, da den estimerer priser på både fly, tog, bus, færge, bil eller lejebil.

Appen samarbejder med mere end 5000 transportvirksomheder i mere end 160 lande og er altså en stor hjælp til at navigere, hvor end du befinder dig.

Læs vores taxaguide til Asien her

Transport, bil

Uber

Appen fortsætter med at stige i popularitet verden over, selvom den i 2017 trak sig ud af enkelte lande som eksempelvis Danmark efter store protester og en ny taxa-lov. Den skulle dog eftersigende være på vej tilbage.

Uber er en nem måde at sikre sig transport uden at stå i kø og vente på andre tilgængelige taxaer, busser eller toge. Du fortæller blot, hvor du er og vil hen, og så kommer en Uber-chauffør og samler dig op. Her viser appen dig et billede af chaufføren samt detaljer om bilen, så du ikke er i tvivl. Du kan både betale med kort, kontanter, Apple Pay, PayPal på troværdig vis i de fleste lande. Efterfølgende kan du give en anbefaling af chaufføren, så servicen plejer at være i top – modsat prisen.

Rejser du til USA er Lyft et godt alternativ til Uber, hvis ikke endnu bedre. I de store byer er prisen oftest lavere hos Lyft.

Befinder du dig i Sydøstasien, er Grab den mest populære og pålidelige transport-app med mange af de samme funktioner som Uber. GoPass (DART) kan med fordel bruges i visse asiatiske og østeuropæiske lande.

Bungalows - Maldiverne - rejser

Booking.com 

En uundværlig app til at booke den bedste og billigste overnatning. Du kan både søge efter hoteller, hostels, lejligheder eller homestays.

Med andre ord kan du altså finde lige præcis dét, der passer til din smag og dit budget. Med flere bestillinger kan du hurtigt blive genius-bruger, som tilbyder rabat på mange forskellige overnatningsmuligheder. Derudover kan du også spare en del penge, da der ofte er mulighed for gratis afbestilling.

Rejser udarter sig jo (heldigvis) sjældent som planlagt.

Alternativ: Hotels.com

Airbnb

Airbnb

Et spændende alternativ til de mere almindelige tjenester at booke en overnatning på. Her kan du booke lejligheder eller værelser hos de lokale beboere. Det er en oplagt mulighed til at se, hvordan de lokale lever, og så er det også ofte rigtig billigt.

Nogle steder tilbyder endda mad og drikke for lidt ekstra betaling. Fremfor at overnatningen blot skal overstås, kan det derfor vise sig at give et spændende indblik i den lokale kultur.

Alternativ: Wimdu

Kort, maps

Google Maps

Der findes efterhånden mange apps med det uundværlige offline-kort. Men hvis du allerede jævnligt bruger Google Maps som GPS eller blot til at orientere dig derhjemme, så kan du også med fordel bruge den på din rejse.

Du kan bl.a. bruge den som offline-kort og finde vej uden internet, mens du kan skabe overblik ved at gemme de vigtigste steder i det område, du befinder dig. Den er altid opdateret og er derfor en troværdig løsning, hvis stedsansen svigter.

Alternativ: Maps.me (offline) eller Waze

Manarola - Cinque Terre - Italien - rejser

TripAdvisor

Et moderne socialt rejsemedie, og uundværlig når du skal planlægge, hvad der er værd at bruge din dyrebare tid på.

Appen har utallige anmeldelser og anbefalinger til alverdens seværdigheder og restauranter. Du kan både søge på stedet og få et samlet overblik, eller du kan løbende følge anerkendte rejsendes anbefalinger til seværdige steder. Brugerne kan også poste billeder af steder og svare på dine spørgsmål, hvis der skulle opstå bekymringer eller undren.

Alternativ: Triposo

Flere fede rejse-apps

Oversæt

Google Translate

Det er altid en god idé at lære nogle lokale gloser til sin rejse. Visse steder kan det endda være nødvendigt. Ofte bliver det værdsat, at man siger ’tak’ eller ’hej’ på det lokale sprog, da det viser en interesse for kulturen og en respekt for, at man er deres gæst.

Her er Google Translate den mest hensigtsmæssige app, der gratis tilbyder oversættelse mellem mere end 100 sprog, hvoraf halvdelen kan oversættes offline. Du kan både oversætte tekst, specialtegn og endda også billeder med øjeblikkelig kameraoversættelse.

Alternativ: DuoLingo eller Drops

Planlægning - rejser

TripIt

Den bedste app til at strukturere din rejse for dig. TripIt samler dine rejsedetaljer og -dokumenter i én speciallavet rejseplan.

Når du modtager bekræftelsen på bookingen af flyrejsen, transithotellet, leje af bil og den lejlighed, du skal leje i storbyen, så videresender du blot mailen til TripIt, der automatisk laver en meget overskuelig rejseplan til dig. Så slipper du for at bakse med at finde alle de forskellige bekræftelsesmails og informationer på forskellige rejse-apps.

Valuta, penge

XE Currency

Vi er så heldige at have vores egne unikke møntfod i Kongeriget Danmark. Det besværliggør dog desværre også processen, når vi krydser grænsen. Ud over at veksle penge inden afrejsen, skal vi også omstille os økonomisk og sammenligne de lokale priser med, hvad det svarer til i danske kroner.

Så hvis du gerne vil skåne de små grå, er XE Currency et oplagt valg til lynhurtigt at konvertere priser til den ønskede valuta. Appen er nem at bruge og opdaterer løbende kurssatserne, når du er online – og gemmer de senest opdaterede til, når du er offline.

Alternativ: Elk Currency Converter

Økonomi - rejser

Splitwise

Hvis du rejser med andre danskere eller udlændinge – som ikke er en samlever, du har har fællesøkonomi med – kan det ofte være bøvlet at holde styr på udlæggene. Den ene bestiller flybilletter, mens en anden sørger for overnatning, og den tredje betalte regningen på restauranten. Og det er aldrig sjovt, når deleøkonomi skaber problemer. Her kan Splitwise være en stor hjælp. Så slipper du for at tænke på, hvem der lægger ud.

Alle udgifter lægges op på appen i den brugte valuta, som så splitter regningen. Du kan endda også gå mere detaljeret til værks med delingen af regningen, hvis din rejsemakker altid foretrækker en cocktail fremfor en øl. Så kan du blot nyde rejsen og vente med at kigge på regnskabet indtil hverdagen igen kalder.

Apps, iPhone

Underholdning

Tiden kan ofte gå meget langsomt i enten flyet eller i bussen, eller måske trænger du blot til en god gang afslapning på hotelværelset.

Derfor er det altid godt at være dækket ind med underholdning til at fordrive ventetiden med. Bøger kan være tunge og upraktiske at bære rundt på, men der er heldigvis masser af nyttige apps. Lyt til lydbøger på Mofibo eller podcasts og musik på Spotify. Download film og tv-serier på streamingtjenester som Netflix eller hent nogle fængende spil.

Mange af disse underholdningstjenester kræver abonnementsbetaling, men det kan dog være det hele værd, når du skal fordrive 20 timer i en bus.

Kort, map

Been

Hvis du rejser meget og gerne vil have hjælp til at holde styr på, hvor mange lande du i virkeligheden har besøgt, så kan Been gøre det for dig.

Eller hvis du er på den helt store roadtrip i USA, tilbyder appen også overblikket over amerikanske stater. Dine rejser bliver visualiseret i et lækkert design på både kort og globus – og man får hurtigt øjnene op for, at verden ikke er så lille, som mange påstår.

Globus

Boblere: Rejse-apps, der også er gode

HappyCow

HappyCow er en app, hvor du verden over kan finde veganske, vegetariske og bæredygtige restauranter i nærheden af dig.

Rejseklar

Udenrigsministeriets app med gode råd, information og rejsevejledninger til lande verden over.

Yelp

Opdag de mest populære steder med anmeldelser af restauranter og butikker – især populær i USA.

Moovit

Populær transit-app med informationer til bedste og hurtigste transportmuligheder i større byer i det meste af verden.

Vimage

Redigering af dine billeder til at give dem lidt ekstra kolorit.

Med disse apps er du i den grad klædt godt på til at få så meget ud af din rejse som muligt.

God tur!

Om rejseskribenten

Kristian Bräuner

Kristian Bräuner

Jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i verden. At opleve en ny kultur og en anderledes natur - samt et helt andet samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra i Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Kommentér

Kommentér