Montenegro banner
RejsRejsRejs » Rejseguides » Rejse-apps: Her er dem, du skal bruge
Rejseguides

Rejse-apps: Her er dem, du skal bruge

Telefon - smartphone - rejser
Der findes efterhånden en app til et hvert formål. Det gælder også din næste rejse. Vi har samlet de bedste rejse-apps til dig her.
Montenegro banner    

Rejse-apps: Her er dem, du skal bruge er skrevet af Kristian Bräuner.

boardingkort fly rejser

Brug rejse-apps som værktøj

Mange tager ud at rejse for at få et afbræk fra hverdagens jag, hvor telefonen tager for meget af ens tid. Den teknologiske udvikling har dog også givet en række værktøjer, som kan gøre din rejse markant lettere. En lang række rejse-apps kan hjælpe dig før, under og efter rejsen. Men hvad skal man vælge, og hvor skal man starte?

Apps til transport, overnatning, orientering og planlægning er absolut uundværlige rejse-apps, der sikrer dig en fantastisk rejse. Redaktionen har lagt hovedet i blød og fundet et bud på de rejse-apps, du skal have downloadet, inden du tager afsted på din næste rejse.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejse passion og sygdom - rejser

RejsRejsRejs’ egne rejse-apps

  • rrr banner 22/23

Vi skal naturligvis nævne vores egen app som et must.

Mange læser vores artikler og øvrige indhold på telefonen, og det er endnu mere overskueligt og brugervenligt på vores app. Så hvis du kan lide, hvad vi laver, så hent appen. Den findes både til iPhones og Android-telefoner (dvs. alle andre end iPhones).

Du kan finde dybdegående artikler, insider-guides, hurtigt læste introduktioner og rejsesjov, der fejrer rejseglæden. Og du finder masser af gode rejsetilbud fra os og andre, så der er altid noget godt at komme efter.

Bil - rejser

Rome2rio – nemt fra A til B

Det kan ofte være en kende uoverskueligt at sætte sig ind i hvilken transporttype, der er hurtigst eller billigst, når du skal fra A til B – både til selve destinationen, men især også når du er kommet frem. Her kan appen Rome2rio være særdeles hjælpsom, da den estimerer tid og priser på både fly, tog, bus, færge, bil eller lejebil.

Appen samarbejder med mere end 5000 transportvirksomheder i mere end 160 lande og er altså en stor hjælp til at navigere, hvor end du befinder dig.

Transport, bil

Uber og kompagni – rejse-apps til taxa på telefonen

Appen fortsætter med at stige i popularitet verden over, selvom den i 2017 trak sig ud af enkelte lande som Danmark efter store protester og en ny taxa-lov – de arbejder dog på at komme tilbage til Danmark.

Uber er en nem måde at sikre sig transport uden at stå i kø og vente på andre tilgængelige taxaer, busser eller tog. Du fortæller blot, hvor du er, og hvor du vil hen, og så kommer en Uber-chauffør og samler dig op. Appen viser dig et billede af chaufføren samt detaljer om bilen, så du ikke er i tvivl.

Du kan både betale med kort, kontanter, Apple Pay og PayPal på troværdig vis i de fleste lande. Efterfølgende kan du give en anbefaling af chaufføren, så servicen plejer at være i top – og prisen i bund.

Der findes mange alternative rejse-apps til Uber. Rejse-appen Lyft er god, hvis du rejser til USA eller Portugal – og måske endnu bedre end Uber. I de store byer er prisen oftest lavere hos Lyft.

Grab er den mest populære og pålidelige transport-app, hvis du befinder dig i Sydøstasien. GoPass (DART) kan med fordel bruges i visse asiatiske og østeuropæiske lande.

Montenegro banner

Læs vores taxaguide til Asien her

Booking.com – til hoteller overalt i verden

En uundværlig rejse-app til at booke den bedste og billigste overnatning er Booking.com. Du kan både søge efter hoteller, hostels, lejligheder eller homestays.

Med andre ord kan du altså finde lige præcis det, der passer til din smag og dit budget. Med flere bestillinger kan du hurtigt blive ‘Genius’-bruger, hvilket medfører rabat på mange forskellige overnatningsmuligheder.

Derudover kan du også spare en del penge, da der på Booking.com ofte er mulighed for gratis afbestilling; rejser udarter sig jo heldigvis sjældent som planlagt.

Alternativt kan du benytte dig af Hotels.com.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Airbnb

AirBnB – lokalt og fleksibelt

Et spændende alternativ til de mere almindelige tjenester at booke en overnatning på er AirBnB. Her kan du booke lejligheder eller værelser hos lokale beboere verden over. Det er en oplagt måde at se, hvordan de lokale lever, og så er det også ofte rigtig billigt, selvom priserne generelt er gået opad.

Nogle steder tilbyder endda mad og drikke for lidt ekstra betaling. Fremfor at overnatningen blot skal overstås, kan det derfor vise sig at give et spændende indblik i den lokale kultur.

En lignende rejse-app til AirBnB er Wimdu.com.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Australien og Oceanien

Kort rejse-apps maps rejser

Google Maps – en af de næsten uundværlige rejse-apps

Der findes efterhånden mange rejse-apps med det uundværlige offline-kort. Men hvis du allerede jævnligt bruger Google Maps som GPS eller blot til at orientere dig derhjemme, så kan du også med fordel bruge den på din rejse.

Du kan bruge den som offline-kort og finde vej uden internet, mens du kan skabe overblik ved at gemme de vigtigste steder i det område, du befinder dig. Den er altid opdateret og er derfor en troværdig løsning, hvis stedsansen svigter.

Andre gode rejse-apps med offline kort er Maps.me eller Waze.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Strand, parasoller, tom, rejse-apps - rejser

Tripadvisor – alt-i-en både før og under rejsen

Tripadvisor er et moderne socialt rejsemedie, og uundværlig når du skal planlægge, hvad der er værd at bruge din dyrebare ferietid på.

Tripadvisor har utallige anmeldelser og anbefalinger til alverdens seværdigheder og restauranter. Du kan både søge på stedet og få et samlet overblik, eller du kan løbende følge anerkendte rejsendes anbefalinger til seværdige steder. Brugerne kan også poste billeder af steder og svare på dine spørgsmål, hvis der skulle opstå bekymringer eller undren. 

Triposo kan også bruges til det samme.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

Oversæt

Google Translate – din ven i nøden

Det er altid en god idé at lære nogle lokale gloser til sin rejse. Visse steder kan det endda være nødvendigt. Ofte bliver det værdsat, at man siger ’tak’ eller ’hej’ på det lokale sprog, da det viser en interesse for kulturen og en respekt for, at man er deres gæst.

Her er Google Translate den mest hensigtsmæssige app, der gratis tilbyder oversættelse mellem mere end 100 sprog, hvoraf halvdelen kan oversættes offline. Du kan både oversætte tekst, specialtegn og endda også billeder med øjeblikkelig kameraoversættelse.

Alternativt kan du bruge de to andre sprog- og rejse-apps DuoLingo eller Drops.

RejsRejsRejs Banner_Zebra_930x180

Rejsetilbud Afrika

Her finder du alle vores rejsetilbud til Afrikas øer og fastland

Planlægning - rejser

TripIt – en af de bedste rejse-apps til at holde styr på det hele

Den bedste app til at strukturere din rejse for dig er TripIt. Den samler dine rejsedetaljer og -dokumenter i én speciallavet rejseplan.

Når du modtager bekræftelsen på bookingen af flyrejsen, transithotellet, leje af bil og den lejlighed, du skal leje i storbyen, så videresender du blot mailen til TripIt, der automatisk laver en meget overskuelig rejseplan til dig. Så slipper du for at bakse med at finde alle de forskellige bekræftelsesmails og informationer på forskellige rejse-apps.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

Valuta, penge

XE Currency – hold styr på pengene

Vi er så heldige at have vores egen unikke møntfod i Kongeriget Danmark. Det besværliggør dog desværre også processen, når vi krydser grænsen. Ud over at veksle penge inden afrejsen skal vi også omstille os økonomisk og sammenligne de lokale priser med, hvad det svarer til i danske kroner.

Så hvis du gerne vil skåne de små grå, er XE Currency et oplagt valg til lynhurtigt at konvertere priser til den ønskede valuta. Appen er nem at bruge og opdaterer løbende kurssatserne, når du er online – og gemmer de senest opdaterede til, når du er offline.

Du kan også bruge Elk Currency Converter.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Økonomi - rejse-apps rejser

Splitwise – deleøkonomi på telefonen

Hvis du rejser med andre – som ikke lige er en samlever, du har har fællesøkonomi med – kan det ofte være bøvlet at holde styr på udlæggene. Den ene bestiller flybilletter, mens en anden sørger for overnatning, og den tredje betalte regningen på restauranten. Og det er aldrig sjovt, når deleøkonomi skaber problemer. Her kan Splitwise være en stor hjælp. Så slipper du for at tænke på, hvem der lægger ud, hvem der skylder.

Alle udgifter lægges op på appen i den brugte valuta, som så splitter regningen. Du kan endda også gå mere detaljeret til værks med delingen af regningen, hvis din rejsemakker altid foretrækker en cocktail fremfor en øl. Så kan du blot nyde rejsen og vente med at kigge på regnskabet, indtil hverdagen igen kalder.

Her finder du gode tilbud på solskinsrejser

USA - New York, Frihedsgudinden - rejse-apps, rejser

Erics New York – alt hvad du skal bruge i millionbyen

Hvis du skal til New York, så kan vi varmt anbefale at hente appen Eric’s New York. Her er simpelthen en hel verden af praktiske informationer og inspirerende tips samlet et sted. Det er på dansk og beregnet til danskere, og det hele er samlet sammen af Eric Lang, som har styr på alt, der er værd at vide om New York City. Lad ham være din virtuelle guide.

Hvis du skal på storbyferie, kan det i det hele taget godt betale sig at tjekke, om der er en specifik app til lige netop den by, du skal til. Der er ofte rigtig gode tips og detaljer med, som ikke dækkes af de bredere rejse-apps.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Apps, iPhone rejse-apps rejser

Hav underholdning lige ved hånden

Tiden kan ofte gå meget langsomt i enten flyet, bilen eller i bussen, og måske trænger du også til en god gang afslapning på hotelværelset. Derfor er det altid godt at være dækket ind med underholdning til at fordrive ventetiden med.

Bøger kan være tunge og upraktiske at bære rundt på, men der er heldigvis masser af nyttige apps. Lyt til lydbøger på Mofibo eller podcasts og musik på Spotify. Download film og tv-serier på streamingtjenester som Netflix eller hent nogle fængende spil.

Mange af disse underholdningstjenester kræver abonnementsbetaling, men det kan dog være det hele værd, når du skal fordrive 20 timer i en bus.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Kort, map rejse-apps rejser

Been – hvor har du været?

Hvis du rejser meget og gerne vil have hjælp til at holde styr på, hvor mange lande du i virkeligheden har besøgt, så kan Been gøre det for dig.

Eller hvis du er på den helt store roadtrip i USA, tilbyder appen eksempelvis også overblikket over amerikanske stater. Dine rejser bliver visualiseret i et lækkert design på både kort og globus – og man får hurtigt øjnene op for, at verden ikke er så lille, som mange påstår.

  • rrr banner 22/23

Læs om endnu flere fede rejsedestinationer her

Globus rejse-apps rejser

Flere gode rejse-apps, du bør overveje

  • HappyCow er en app, hvor du verden over kan finde veganske, vegetariske og bæredygtige restauranter i nærheden af dig
  • Rejseklar er Udenrigsministeriets egen app med gode råd, information og rejsevejledninger til lande verden over
  • Med Yelp kan du finde de mest populære steder med anmeldelser af restauranter og butikker – især populær i USA
  • Moovit er en populær transit-app med informationer til de bedste og hurtigste transportmuligheder i større byer i det meste af verden
  • Vimage giver dig redigering af dine billeder, så du kan give dem lidt ekstra kolorit

Med disse apps er du i den grad klædt godt på til at få så meget ud af din rejse som muligt. Og nu når du skal til at bruge alle de her forskellige rejse-apps, så er det en god ide at investere i en powerbank. Tjek vores webshop for masser af rejseudstyr. Du kan også hente vores helt egen e-bog med 35 rejsetips!

Se mange flere nyttige rejseguides lige her

God tur!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Kristian Bräuner

Jeg elsker at rejse, og jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i den store verden.

Min rejseerfaring strækker sig fra de klassiske storbysferier i Europa, over roadtrip i USA, til backpacking i Asien og Australien.

At opleve nye kulturer, unik natur og anderledes samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra livet Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.