Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Vegansk weekendtur
Danmark England Holland Israel Rejsefavoritterne Storbritannien Tyskland USA

Vegansk weekendtur

Vegansk mad
Vi tænker mere og mere på miljøet og over hvad vi spiser - også når vi rejser. Få et godt solidt overblik over den ultimative veganske madoplevelse.
Montenegro banner    

Vegansk weekendtur er skrevet af Kristian Bräuner

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Danmark København Nyhavn Rejser

Den veganske kultur i Danmark

I Danmark boomer det med alternativer til animalske produkter i supermarkederne. Flere og flere veganske restauranter ser dagens lys. Andre restauranter tilføjer enkelte veganske alternativer på menukortet. Det sker i takt med, at vi tænker mere og mere på klima, miljø og bæredygtighed.

Med andre ord er det blevet nemmere at spise plantebaseret og leve 100% vegansk i Danmark. Men hvordan er mulighederne, når vi rejser til udlandet? Her er samlet en række byer, som vi klart vil anbefale til en forlænget vegansk weekendtur.

Vegansk, mad

London, Storbritannien

Storbritanniens hovedstad er et af de steder i verden, hvor der findes flest veganske restauranter. Med over 125 restauranter er mulighederne for at spise vegansk lige rundt om hjørnet, lige meget hvor i London du befinder dig.

I London finder du den første ‘vegan chicken’ restaurant i verden, her kan du få ‘falsk’ kylling i flere forskellige varianter. I den østlige del af London finder du en række veganske pizzasteder. Her ligger også Purezza, Storbritanniens eneste 100% veganske italienske restaurant.

Også i supermarkederne er det nemt at finde veganske produkter og færdigretter.

Vegansk pizza

Berlin, Tyskland

I Berlin er mulighederne mange, hvis du vil på vegansk restaurant. Og vil du ud og shoppe vegansk tøj, ja, så er mulighederne ligeså gode.

I den tyske storby finder du nemlig gaden Schivelbeiner Straße. Gaden som er kendt som Vegan Avenue’. Her ligger en masse veganske og vegetariske restauranter samt veganske tøjbutikker, skobutikker og supermarkeder.

Det veganske miljø i Berlin udvides hele tiden, og byen er et fantastisk rejsemål for veganere såvel som vegetarer.

Vegansk mad

New York, USA

New York City blev i 2018 kåret som den mest veganer-venlige by i USA. Det er ikke overraskende. Byen har i 2019 hele 111 veganske restauranter.

Blandt særligt kendte restauranter finder man Blossom Restaurant, der ligger i bydelen Chelsea, samt P.S. Kitchen. Sidstnævnte åbnede i 2017. Her serveres et hav af forskellige retter til både den lille og den store sult. Alt overskuddet fra restauranten doneres til bæredygtigt velgørenhedsarbejde. Klik her hvis du vil have flere tips til at rejse bæredygtigt.

New York har desuden en lang række lækre veganske bagerier. I byen der aldrig sover findes der stort set et vegansk alternativ for alt, så turen over Atlanten er klart worth it for en forlænget vegansk weekendtur.

Vegansk mad

Tel Aviv, Israel

Israel er det land i verden, hvor den største procentdel af befolkningen er veganere. Mere præcist er det 5 til 8 procent – hvilket er ret højt i forhold til andre lande.

Der er et stort udvalg af veganske og veganer-venlige restauranter i landets største by Tel Aviv. Byens ældste veganske café Anastasia er et besøg værd til både morgenmad og aftensmad.

find et godt tilbud banner 2023

I Tel Aviv kan du få falafel på de fleste gadehjørner, men også vegansk kebab er et hit. Zakaim Vegan Boutique serverer persiske og andre mellemøstlige retter lavet på lokale råvarer.

Vegansk mad

Amsterdam, Holland

I 2017 blev Amsterdam kåret til Europas mest vegetar-venlige by, men den hollandske hovedstad ligger også højt på diverse lister over veganske byer.

I det veganske miljø er byen især kendt for burgeren The Dutch Weed Burger, som er 100% plantebaseret, med tang som hovedingrediens. Tang på engelsk hedder seaweed, deraf det måske let misforståelige navn.

På en tur til Amsterdam kan vi også anbefale Mr. & Mrs. Watson, som er en restaurant, der er blevet kendt for sin smagfulde veganske ost.

København, Danmark

Herhjemme i Danmark er København i rivende udvikling, når det gælder det veganske køkken. For bare 5 år siden kunne det nemt være en udfordring at tage ud i byen og spise vegansk, men sådan er det ikke mere. Læs vores store madguide til København her

I dag er der over 30 veganske caféer og restauranter i København. På Christianshavn ligger The Organic Boho med de mange farverige retter, og på Østerbro og Indre By kan du nyde en god middag på den populære restaurant Souls. Har du en sød tand, kan du få stillet din sukkertrang hos Sunday Munday tæt ved Nørreport, som er en vegansk ‘bubble waffle’-bar.

Mulighederne er mange, og der kommer flere og flere til. Du kan sagtens tage på vegansk weekendtur i vores egen hovedstad.

Det kan anbefales at hente app’en HappyCow, hvor du verden over kan finde veganske og vegetariske restauranter i nærheden af dig.

God tur!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Kristian Bräuner

Jeg elsker at rejse, og jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i den store verden.

Min rejseerfaring strækker sig fra de klassiske storbysferier i Europa, over roadtrip i USA, til backpacking i Asien og Australien.

At opleve nye kulturer, unik natur og anderledes samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra livet Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.