RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Pakistan til Australien: 5 fede rejsemål – 1 knap så fed
Australien Danmark Holland Kina Pakistan Rejsefavoritterne Sydafrika Ukraine

Pakistan til Australien: 5 fede rejsemål – 1 knap så fed

Læs med her og få indblik i 5 fede rejsemål og 1 knap så fed oplevelse. Find ud af hvorfor Pakistan og Beijing er fantastiske rejsedestinationer
Piemonte GIF banner

Pakistan til Australien: 5 fede rejsemål – 1 knap så fed er skrevet af Jens Skovgaard Andersen.

Pakistans bjerge eller stranden på en paradisø?

Et af de værste rejsespørgsmål jeg kan blive stillet er, hvad mit yndlingsrejsemål er. Det er nærmest umuligt at gøre op, da der er mange faktorer, der spiller ind; rejsekammeraterne, vejret, årstiden, humøret, helbredet, økonomien og meget andet.

Den smukkeste drømmeø kan blive et mareridt, hvis man skal sidde på tønden hele tiden, og en turistfælde kan blive det rene slaraffenland, hvis man er afsted med de rigtige kammerater. Derfor er det en udfordring at lave en liste med yndlingsstederne, men jeg har selvfølgelig nogle nogle favoritter. Vi skal blandt andet til Ukraine og Pakistan, men vi starter med min ‘anden hjemby’.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Kina - Beijing, Fuglereden, smog - rejser

Beijing – Kinas hovedstad i konstant forandring

Kinas enorme hovedstad er i konstant forandring, og der bygges om, bygges til og bygges nyt overalt. Byen er på en gang meget historisk og meget moderne. Midt i trafikkaoset finder du små gyder, hvor tiden står stille, og hvor livet leves i adstadigt tempo. Samtidig er der kvarterer, hvor fremtiden allerede er flyttet ind, og hvor futuristiske megabygninger skyder op i imponerende høj fart.

Beijing er anderledes hver gang, jeg kommer der, og det er blevet en attraktion i sig selv at gå på skattejagt efter de steder, jeg plejede at komme – og ofte må jeg konstatere, at udviklingen har opslugt mine favoritter. Men nye favoritsteder kommer til løbende, og der er en uslukkelig livsdrift i megabyen med den tunge historie.

Jeg har boet i Beijing i sammenlagt 1½ år, og på trods af for meget forurening, for mange mennesker, for mange biler og ofte for mange varmegrader, er Beijing gået i blodet på mig og drager mig tilbage igen og igen. Skattejagten fortsætter næste gang, jeg kommer forbi.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Sydafrika - Cape Town - rejser

Sydafrika – Regnbuenationen har hele pakken

Hele verden i et enkelt land. Det er sådan, jeg ser Sydafrika. Nelson Mandela kaldte selv landet for ’Regnbuenationen’, og det prædikat holder ved. Betegnelsen refererer til de mange forskellige folk, som lever sammen i et land med intet mindre end 11 officielle sprog og 3 hovedstæder, men for mig betyder regnbuen også, at man kan finde alting under samme tag i Sydafrika.

Der er fantastiske badestrande, vilde landskaber, øde ørken, snedækkede bjerge, vin, øl, barbecue, seafood, surf, dykning, vandring, cykling, en allestedsnærværende grum historie – og alle de dyr, vi ellers kun ser på tv. Og så er sydafrikanerne et rigtig festligt folkefærd, som man ikke kan undgå at holde af.

Det er umuligt at blive færdig med Sydafrika, og jeg drømmer altid om et nyt eventyr under regnbuen.

2022 bliver et brag af et rejseår! Se hvordan her

Czech Tourism Banner
Banner - Asien - 1024
Pakistan - Karakorum Highway, bjerge

Pakistan – vild og barsk skønhed

Min første – og på mange måder sidste – store ekspedition bragte mig fra Kathmandu til London. Jeg tog afsted som en stor teenager og kom hjem som en voksen ung mand. Turen gik gennem hovedsageligt Nepal, Indien, Pakistan, Iran og Tyrkiet, og især Pakistans vilde skønhed satte sig fast i hjertet på mig.

Jeg kendte ikke meget til Pakistan hjemmefra, udover at det var der, mange gæstearbejdere i Danmark kom fra. Men jeg blev blæst bagover. Af kulturen, af maden, af gæstfriheden og mest af naturen. I ugevis kørte vi rundt omgivet af verdens højeste bjerge på Karakoram Highway, og jeg kunne ikke andet end betragte og indsnuse de imponerende omgivelser. Når man kommer fra et land uden høje bjerge, er der noget hypnotiserende ved at færdes i landskaber, hvor jorden står på højkant.

På en vandretur i det nordligste Pakistan blev jeg og mine rejsekammerater stoppet meget bestemt af en lille smilende mand, som insisterede på, at vi skulle ind og se hans hus.

Vi blev sat ned langs den nu tidligere swimmingpool og udspurgt om, hvor vi kom fra, og alt hvad vi ellers kunne finde på at tale om. Mens vi sad der, blev vi konstant tilbudt the, abrikoser, kager, nødder og hvad der ellers var at finde i de bjergrige egne. Vi fik absolut ikke lov at give noget til gengæld – andet end håndtryk og kram – og vi gik alle derfra med et stort smil.

Her lærte jeg, hvad gæstfrihed i virkeligheden betyder, og jeg håber en dag at kunne gøre gengæld. Desværre har jeg ikke været tilbage i Pakistan siden dengang, men et gensyn står altid på ønskelisten.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Surfbræt på cykel, Manly Beach, Sydney, Australien, (Pakistan til Australien) - rejser

Australien – længe leve det gode liv

At sætte Australien på en liste som denne er nærmest en no-brainer. Der er så meget at se og lave, at det er svært at komme uden om. Jeg har selv kun været i det østlige Australien og på Tasmanien, og jeg er slet ikke færdig.

Blandingen af den halvskøre tilbagelænede livsstil og den halvskøre særprægede natur er simpelthen ikke til at stå for, og hvis bare der ikke var så langt om på den anden side af kloden, ville jeg aldrig tage andre steder hen. Næsten aldrig, i hvert fald.

Her finder du gode tilbud på overnatninger – fra Paris til Pakistan

Ukraine - Lviv, café - rejser

Lviv – centraleuropæisk charme i et glemt hjørne

Det lå ikke i kortene, at jeg skulle ende med at sætte den vestlige ukrainske provinsby Lviv på en liste som denne. Og dog. Som lille dreng gik meget af tiden med at bladre i atlas og studere kort, og byen – som dengang lå i Sovjetunionen og hed Lvov – satte sig fast; sikkert mest på grund af navnet.

Op til fodbold-EM i 2012 fik jeg en spændende mulighed for at komme til Ukraine og besøge de byer, der skulle være værter for slutrunden, og en af dem var Lviv. Byen har ført en omskiftelig tilværelse og har oplevet det meste af den europæiske historie i egne gader.

Det bærer den præg af, og det er en smeltedigel af etniciteter med egne kvarterer i middelalderbyen, og mest af alt er det bare en virkelig hyggelig by at gå på opdagelse i. Prisniveauet er meget ’fattigrøvsvenligt’, og jeg nyder at kunne spise godt, drikke endnu bedre og nyde livet i et af Europas mange hjerter.

Det er blevet til mere end en håndfuld besøg, og når det igen bliver muligt at rejse til Lviv, så skal jeg afsted en gang til; jeg kan ikke lade være.

Find alle de bedste priser på biludlejning her

Danmark - København, Amalienborg, garder (Pakistan til Australien) - rejser

Bobler: København – eventyr lige uden for døren

Jeg ved godt, at der ikke er plads til 6 på en top 5, men jeg vil alligevel gerne slå et slag for de nære eventyr. Som turistguide i København ser jeg byen forandre sig fra forreste parket, og der foregår mange fascinerende ting året rundt i vores egen hovedstad.

Selvom meget i byen kan virke dyrt, så er der mindst lige så meget, som ikke koster noget. Min fascination af min egen by vokser hver dag, jeg færdes i de gamle gader, og jeg kan kun opfordre alle andre til at skrue op for nysgerrigheden og tage nogle ture rundt i byen.

Det er langt fra de høje bjerge i Pakistan og Australiens uendelige natur, men København er alligevel noget særligt for mig.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

Holland - Amsterdam, red light district - rejser

Ikke så fedt: Amsterdam – skabt til en anden målgruppe

Det kan jo ikke være lige godt alt sammen, så derfor er der også blevet plads til et sted, som ikke står lige så højt på listen som de andre.

Lad det være sagt med det samme: Jeg har ikke opgivet Amsterdam endnu. Byen står højt på manges lister over rejsemål, og jeg forstår det i princippet godt. Byen har meget godt, og der er masser af steder at tage gode billeder til Instagram (det gør jeg også selv). Men jeg kan alligevel ikke helt slippe følelsen af, at der er noget, der forstyrrer billedet, når jeg er i Amsterdam.

Det er svært at finde et nogenlunde okay sted at sove i den billige ende, og jeg har brugt mange nætter på tvivlsomme hostels med forholdsvis tvivlsomme værelseskammerater. På den front får man ikke meget for pengene i Amsterdam. Og så er byen kendt for både ‘red light district’ med åbenlys prostitution og ‘coffeeshops’ med lige så åbenlys indtag af sjov tobak. Det tiltrækker tydeligvis mange til byen, og det er simpelthen for meget for mig.

Nogle gange må jeg fortælle mig selv, at jeg bare ikke er i målgruppen, og med Amsterdam er det nok det, der er tilfældet. Det er ikke lavet til mig. Men jeg har ikke givet op endnu – Amsterdam får en chance mere en eller anden dag.

Se alle de bedste rejsetilbud til Europa her

Jeg er sikker på, at min favoritliste vil ændre sig fremover, og jeg kan næsten ikke vente, til jeg skal ud og finde nye dejlige steder at sætte på listen.

God rejselyst – uanset om du vælger Pakistan eller Amsterdam. Vi ses derude!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23
rejsebureau grafik 22/23

Om rejseskribenten

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.