visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Storbritannien » London på budget – få mest muligt ud af dine engelske pund
Tower bridge-London
England Storbritannien

London på budget – få mest muligt ud af dine engelske pund

London er en dyr men fantastisk storby. Læs hvordan hvordan du kan opleve London uden at bruge for mange penge.
visit østrig, visit austria, banner

London på budget – få mest muligt ud af dine engelske pund er skrevet af Ida Dreboldt Kofoed-Hansen.

London - bus big ben storby byguide - rejser

En tur til London – selv på SU

Min søster og jeg har altid ønsket at opleve London sammen. Men det er en dyr by at besøge. For et par år siden besluttede vi alligevel at gøre det, selvom vi begge var på SU.

Banner, engelsk banner, top banner

Selvom vi havde sparet penge sammen til turen, gjorde vi en indsats for at spare penge, hvor vi kunne. Det lykkedes os at få en fed tur til London uden at blive fuldstændig ruinerede. Så dette er en lille rejseberetning om en uges ferie i London på SU-budget.

England - London, Oxford Street - rejser

De faste udgifter: Logi

London er ikke billig at bo i, men vi fandt et sted, der faktisk fungerede rigtig godt. Vi boede på the Stay Club. Det er en mellemting mellem et hostel og en form for studiebolig. Hvis du er studerende, kan du booke et værelse til en rigtig pæn pris. Der bliver ikke gjort rent eller skiftet håndklæder, mens du bor der, men hvis du kan rydde op efter dig selv, så gør det heller ikke så meget – når man bor billigt.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Mad sandwich

De faste udgifter: Kost

Værelset indeholdte et lille tekøkken med el-kedel, mikroovn og køleskab. Det er super fedt, fordi det at købe mad ude i byen hver dag hurtig bliver en større udgift, end man lige regner med. Vi købte ind i et nærliggende supermarked og spiste lækker billig morgenmad på sengen hele ugen.

Udover morgenmaden købte vi også ind til sandwich, som vi tog med på vores ture ud i det blå. På den måde behøvede vi ikke at spise frokost ude.

I London har de et rigtig stort udvalg af relativt billig færdigmad i de fleste supermarkeder, og det er faktisk rigtig lækkert. Da værelset også har en mikroovn, købte vi aftensmad i supermarkedet et par gange. Vi prioriterede dog at spise aftensmad ude de fleste dage.

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
england London transport undergund metro tuben rejser

Transport kan gøres billigt

Hvis man ikke har planlagt at vandre byen tynd – det er jo en stor by – så er metroen et oplagt valg. Med et Oyster Card, der fungerer lidt som vores Rejsekort, har du den nemmeste og billigste måde at komme rundt på. Kortet koster omkring 150 kr i depositum og startindskud, men det er det værd.

Fra nogle af lufthavnene kan du bruge kortet i toget fra lufthavnen til London, men undersøg det inden du hopper på, for der er forskel fra lufthavn til lufthavn. Som en lille bonus giver kortet rabat på flere forskellige museer, butikker og restauranter, det kan du læse mere om her.

Kortet virker også til de røde bybusser, så det er virkelig en nem og billig måde at komme rundt i London på.

Fordelen ved at tage en af de røde busser er, at du kan se den by, du bevæger dig rundt i. Når du tager metroen og forsvinder ned i jordens dyb, går det måske nok hurtigt, men du får heller ikke set noget af byen.

Find de bedste og billigste flybilletter her

camden-market-london

På udforskning i Camden Market

Vores hotel lå lige overfor Camden Market, og det er altså et sted, du ikke må snyde dig selv for. Markedet ligger i et gammelt industriområde i bygninger, der tidligere hovedsageligt producerede gin. Men i 70’erne, hvor bygningerne skulle rives ned, fik lokale kunsterne lov at starte et marked op. Og det har udviklet sig til over 1000 små butikker i dag.

Hvis pengene er små, er det et ideelt sted at gå rundt og ose. Der er fyldt med skøre små boder, hvoraf nogle sælger billige dimser, mens andre sælger kvalitetsvarer.

Vi brugte næsten en hel dag på at tulle rundt mellem boderne og købe lidt mad i de mange streetfood-vogne, der holder til her. Maden derinde er dog ikke nødvendigvis billig, så vi havde også vores faste madpakke med.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

visit østrig, visit austria, banner
england london tate modern kunst rejser

London er en kunstby

Er du til kunst, så er Tate Modern og Tate Britain et must, når du er i London. Deres faste udstillinger er gratis, og der er rigtig meget forskelligt at opleve.

Tate Modern er, som navnet antyder, primært moderne kunst, mens Tate Britain har mere klassiske værker. Derudover er selve bygningerne også flotte at opleve, og deres museumshops er svært uimodståelige. Nogle af deres særudstillinger koster penge, så det giver fin mening at undersøge hjemmefra, om de har nogle særudstillinger, som man gerne vil betale for.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Hvis du ikke har været i London før, er en kanaltur på Themsen en behagelig måde at få et overblik over byen. De findes i forskellige prisklasser, og nogle af dem er ikke specielt dyre. Derudover er båden et godt sted at spise sin medbragte madpakke; så har du frokost med udsigt.

Vi brugte en del tid på bare at slentre rundt og opleve byen. Gå rundt og kigge på de gamle smukke bygninger og de nye, moderne glas- og stålkonstruktioner, der pryder finansområdet i London.

Langs Themsen er der en del pubber med udendørspladser. Hvis vejret er godt, er det oplagt at finde en plads i eftermiddagssolen og nyde en øl eller en Pimm’s Cup, mens de lokale lystigt snakker om løst og fast.

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

England - London, Tower - rejser

Historien er tæt på i London

Både min søster og jeg er lidt nørdede med historiske bygninger, så efter et par dages overvejelser besluttede vi at købe billet til Tower of London. Der var rigtig mange mennesker derinde, men til gengæld er der meget plads at bevæge sig rundt på. Vi så både kronjuveler, brystværn og gammel tronsal, så vi blev ikke skuffede.

Vi brugte over en halv dag derinde, så vi følte, at pengene var godt givet ud. Billetten giver adgang til borganlægget og de fleste af de ting, man kan se. Men de har forskellige events derinde, hvor nogle kræver en særskilt billet. Der er rabat for studerende og yderligere rabat, hvis du køber billetten online, så der er nogle penge at spare der.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

England london teather opera rejser

Teaterforestillinger i London

London er kendt for sine mange teatre, og der er både dyre og billige forestillinger at finde. Hvis du ikke er så pernitten med hvilken specifik forestilling, du vil se, men bare gerne vil opleve teatret i London, findes der hjemmesider med afbudsbilletter. Da vi begge er store Daniel Radcliffe-fans, endte vi med en tur i teatret for at se ham live. Og det var den relativt dyre billet værd.

Vi endte alligevel med at bruge en del penge på turen, men det var primært fordi, vi kom til at shoppe for meget… Det er jo ulempen ved en storbyferie. Men ellers kan det godt lade sig gøre at tage en uge til London i sommerferien, selvom man er på SU.

Se meget mere om at rejse i Storbritannien her

God tur til London!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Ida Dreboldt Kofoed-Hansen

Ida er uddannet cand.mag i kommunikation og dansk litteratur. Hendes rejser fokuserer enten på naturoplevelser eller på kulturoplevelser. Som tidligere spejder har hun en forkærlighed for vandreture, rygsæk og bålmad. I familien er der lige blevet indkøbt et stor 10 personers telt med kabiner, så fremtiden byder på nye spændende friluftsoplevelser.

Når rejsen skal have et mere kulturelt fokus, er Ida glad for hovedstader. På storbyferien har hun altid en lang liste med historiske seværdigheder der skal opleves, og der bliver ikke brugt meget tid på hotelværelset. Hun har blandt andet været i London, Paris, Prague, Amsterdam, Venedig, Rom og Reykjavik.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.