RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Øer til drømmerejsen: 15 af verdens smukkeste øer
Argentina Bahamas Bali Bornholm Brasilien Danmark Fiji Filippinerne Fransk Polynesien Hawaii Honduras Italien Madeira Mexico Portugal Rejsefavoritterne Sjælland og øer Spanien Turks- og Caicosøerne USA

Øer til drømmerejsen: 15 af verdens smukkeste øer

Filippinerne - rejser
Verden er fuld af eventyrlige øer, og det er ikke dem alle, der er fulde af turister endnu. Her er 15 super dejlige øer, du bør besøge.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner

Øer til drømmerejsen: 15 af verdens smukkeste øer er skrevet af Sascha Meineche.

Indonesien Bali Kelingking strand rejser

Drømmeøer verden rundt

Når vi taler om verdens smukkeste øer, er Bali fx med garanti højt oppe på listen på de flestes ‘bucket list’. Og bevares, det er der mange gode grunde til. Men der er mange andre smukke og unikke øer i verden, der venter på at blive besøgt, og som måske er en kende under radaren.

Og det er uanset, om du er til palmer og øde sandstrande eller noget lidt mere adventure-agtigt. Verdens 15 smukkeste øer er helt klart værd at tilføje til din ønskeliste, hvis de da ikke allerede er der.

konkurrence tropical islands
Honduras, Beach, Strand

Utila i Honduras

Denne caribiske ø i Honduras er et yderst populært dykkersted med unikke koraller. Du kan svømme med hvalhajer – som heldigvis er vegetarer, så du behøver ikke frygte for dit liv imens – eller tjekke leguan-opdræt ud. Vildt er det i hvert fald.

USA - solnedgang strand waikiki hawaii - rejser

Oplev en af Hawaiis unikke øer, Kauai 

Kauai er måske ikke det første, der popper op i bevidstheden, når du tænker Hawaii. Ikke desto mindre er denne ø et besøg værd. Den bliver kaldt Garden Isle – ‘Haveøen’ – grundet den spektakulære regnskov, der dækker meget af overfladen på øen.

Forkæl dig selv på de hvide sandstrande på Kauai og svøm mellem havskildpadderne i vandet. Eller hvis du føler dig mere eventyrlysten, kan du gå på Kalalau-stien, som er en af Hawaiis hårdeste, men den er klart det hele værd. 

Marettimo, Italien

Marettimo i Italien 

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort

Det her må siges at være en af Italiens bedst bevarede hemmeligheder. Marettimo; en lille ø, der har været relativt godt beskyttet mod den ellers meget udbredte turisme i landet.

Blot en times bådtur mod vest fra Sicilien og du er omgivet af fred og idyl. Det perfekte sted for par med romantiske hensigter, for her er en altoverskyggende cool middelhavs-vibe. 

Filippinerne - rejser

En af de skønneste øer i Filippinerne: Palawan 

Denne sovende fiskerø med turkisblåt vand ligner paradis på jord. Og Palawan i Filippinerne er også for nyligt blevet kåret til den smukkeste ø i verden. Ikke helt uforståeligt.

På land kan du nyde det storslåede dyreliv med vilde og vanvittig flotte sommerfugle, og i vandet kan du nyde nogle af de bedste dykkersteder i verden. Det anser vi for at være en ret fin kombi. 

Fiji - strand - rejser - Verdens smukkeste øer

Yasawa i Fiji

Princess cruises banners

Indtil for blot 60 år siden var det forbudt for udefrakommende at besøge øen. I dag er der stadig ret store restriktioner for, hvem der må besøge øen for at beskytte lokalområderne og naturen.

De heldige, der kommer på besøg på den vulkanske øgruppe vest for Fiji, er selvsagt nærmest som Palle alene i verden og kan nyde eksklusiv indkvartering på private strande, enestående dykning og natur, som får dig til at tabe kæben.

Fransk Polynesien - bora bora - krydstogt - rejser - Verdens smukkeste øer

Bora Bora i Fransk Polynesien 

Bora Bora er en paradis- og drømmelignende destination for mange mennesker. Øen ligger midt i ingenting – nærmest så langt væk fra Danmark, du overhovedet kan komme. Nærmere bestemt nordøst for Tahiti i Stillehavet.

Øen er med garanti synonym med paradisagtige strande og eftermiddags-cocktails, mens du slænger dig i en hængekøje og har udsigt over havet, som selvfølgelig er helt turkisblåt med et vanvittigt koralrev under overfladen.

Det betyder selvfølgelig også, at Bora Bora er et dykkerparadis uden lige. Men hvis du hellere vil blive på land, kan du indlogere dig på nogle af de mest eksklusive hoteller i Stillehavet. Det er jo heller ikke værst. 

                                                                 

Vidste du: Her er top-7 bedste naturdestinationer i Asien ifølge Booking.coms millioner af brugere!

7: Pai i det nordlige Thailand
6: Kota Kinabalu på Borneo i Malaysia
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Sant Angelo - Ischia - Italien - rejser - Verdens smukkeste øer

Ischia i Italien 

Den lille vulkanø ligger ud for Napoli-kysten og fuld af varme termiske kilder; en af de ting, der har trukket besøgende til øen siden romertiden. Senest er Elena Ferrantes’ napolitanske romaner spundet på hovedpersonernes besøg på øen, hvor de forsøger at undslippe Napolis sommergalskab.

Se meget mere om at rejse i Italien her

Formentera, Italien

Formentera i Spanien 

Endnu en middelhavsperle beliggende midt i et yderst populært ferieparadis. Formentera i Spanien er nok lidt overset, men ikke desto mindre et besøg værd. Stemningen er mere laid-back sammenlignet med naboøen Ibiza, som kun er 30 minutters sejlads væk.

Strandene er fantastiske, og stemningen er suveræn med små strandhuse og søvnige fiskerbyer blandet med luksuriøse villaer. Et must her er at leje en båd og sejle rundt om øen, så du kan mænge dig med rige yatchejere.

Besøg den store nabo Mallorca – se her, hvad du skal opleve på ferieøen

konkurrence tropical islands
Danmark, Bornholm - rejser

Bornholm – Danmarks egen paradisø 

Vores egen solskins- og klippeø Bornholm skal naturligvis også nævnes, for Danmark er jo fyldt med skønne øer. Her findes noget af den mest barske natur i Danmark samt nogle af vores allerbedste kridhvide sandstrande. Dueodde er måske nok den mest populære, og det er ikke uden grund.

Spis frokost på et af de utallige røgerier på øen og besøg fire af landets syv bevarede rundkirker, som alle er et besøg værd. Og nå ja, hvis du har i sinde at slå dig ned som maler, så er lyset på Bornholm uvurderligt i den sammenhæng. Og så skal du naturligvis lede efter Krøllebølle. Sig til, hvis du finder ham. 

Se mere om at rejse rundt til Danmarks mange spændende øer her

Øer til den aktive rejsende: Madeira er den bedste

Den lille vulkanø i Atlanterhavet ud for Vestafrikas kyst er en tidligere portugisisk koloni. Befolkningen er derfor også en god blanding af europæere, afrikanere og sydamerikanere.

Madeira indbyder til mange ting, men nok mest en aktiv ferie, og her kan du finde lidt af hvert indenfor den adrenalinsusende genre. Men hvis du blot vil nyde naturen uden at sætte livet på spil, er der naturligvis også rig mulighed for det.

Bahamas, Sydamerika, Rejser øer

Andros i Bahamas 

Selvom det omtales som et enkelt navn, er Andros faktisk en øgruppe på mere end hundrede små holme, der er forbundet med mangrove, flodudmundinger og sumpe.

Disse øer er også en del af verdens tredjestørste rev, og især dykning er noget, øen er kendt for. Den er nemlig omgivet af et stort antal undervandsgrotter, eller såkaldte ’blå huller’, som tiltrækker huledykkere fra hele verden og ikke uden grund. 

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Tierra del Fuego øer, Argentina

Tierra del Fuego i Argentina

Et besøg på Tierra del Fuego i Argentina føles ret meget som om, at du står på kanten af verden. Helt bogstaveligt. Det er det sydligste punkt på det amerikanske kontinent, og det er også et fuldkommen fantastisk sted med fascinerende landskab, der er en blanding af gletsjere, tørvemoser og vild natur. Det er uden tvivl et af de mest bemærkelsesværdige steder i verden.

Beach Mexico øer -Verdens smukkeste øer

Cozumel i Mexico – en af Caribiens bedste dykker-øer

Ud for Yucatáns kyst i det Caribiske Hav ligger denne perle. Det er hjemsted for et fantastisk undervandsliv, hvor delfiner, søkøer og havskildpadder boltrer sig, og Cozumel indbyder derfor også til noget af den bedste dykning på den vestlige halvkugle.

Den eneste by på øen, San Miguel, er til den turistede side, men du er sikkert alligevel så optaget af at dykke, at du ikke oplever den del.

Strand, Beach, Brasilien - Verdens smukkeste øer

IIha Grande i Brasilien er en af Sydamerikas smukkeste øer

Ud for Rio de Janeiros kyst findes denne ø-perle, der i gamle dage dog var kendt for noget lidt andet. Øen var nemlig hjemsted for pirater, før den senere blev fængsel for de værste kriminelle brasilianere – og derfor lukket for offentligheden.

Som resultat heraf er den derfor en ret velbevaret ø, og dyrelivet på øen i dag er helt suverænt og meget mangfoldigt. Biler er bandlyst på øen, og dette hjælper naturen på vej. Det gør det også til et paradis for hikere, og derudover er øen hjemsted for et af de rigeste økosystemer i verden. Ikke en helt dårlig kombination, det tidligere fængsel er blevet til.

Find alle vores artikler og rejsetilbud til Brasilien her

Turks- og Caicos øer - Verdens smukkeste øer

Paradis-øer i Caribien: Salt Cay, Turks- og Caicosøerne

Det kan godt være, at Turks og Caicosøerne de sidste år er blevet kædet sammen med skattely og overdådig livsstil, men Salt Cay er den mindste af øerne og har levet lidt under radaren i forhold til de større øer.

Derfor kan Salt Cay prale af et vanvittigt dyreliv på og omkring øen med blandt andet et rigt fugleliv med ørne og pukkelhvaler i havene omkring øerne. Så skidt med skattely, hvis du blot er der for at opleve natur og dyreliv.

Valgmulighederne er mange, og verden er heldigvis fuld af dejlige, smukke og unikke øer, så der er garanti for store øhopoplevelser mange år fremover.

God rejse til et af verdens smukkeste øer.

Sådan finder du flybilletter, hotel, billeje og rejser

Ø, ukendt ø, rejser

Her er de 15 smukkeste øer, som du skal besøge


Vidste du: Her er de 7 bedste madbyer i verden ifølge Tripadvisors millioner af brugere

7: Barcelona i Spanien
6:  New Delhi i Indien
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

                                                                 

Vidste du: Her er 7 oversete mad-oplevelser du skal prøve i Østrig! 

7: Gourmet i 3,000 meters højde på Ice Q restaurant i Tyrol
6: Spis ost på oste-gaden i Bregenzerwald ved Vorarlberg
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Sascha Meineche

Sascha er en jyde med benene plantet solidt i den forholdsvis grønne Frederiksberg jord. Som barn stod den på campingture i Danmark om sommeren krydret med lidt mere eksotiske vinterdestinationer. I dag er Sascha bidt af en gal rejse, og kan ikke hverken samle nok stempler i passet eller ha' booket nok rejser. Der er altid som minimum to rejser planlagt.
Saschas favoritsteder i verden tæller alt fra Canada til New York, Botswana og München. For at sige det mildt, er der få steder i verden, Sascha ikke drømmer om at komme hen.

Kommentarer

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.