Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » Bornholm: Overflod af outdoor og lokale lækkerier
Bornholm Danmark Sjælland og øer

Bornholm: Overflod af outdoor og lokale lækkerier

blank

Bornholm var lidt en af mundfuld for os, der jo primært turnerer mindre danske øer. Men en herlig mundfuld, da den store klippeø har massevis af tilbud – både når det gælder outdoor-muligheder, hvor man kan brænde lidt energi af, og kulinariske fristelser, når der skal tankes op igen.

Se mere fra forfatteren Tine Tolstrup her

Vi kørte i ”Ø-bussen Øjvind’ gennem det bornholmske landskab, forbi de mange finurlige by- og vejnavne, blandt andet Ibsker, Poulsker, Clemensker, Skarpenskade og Aarsballe. Og Øjvind stoppede blandt andet ved Vang Granitbrud, hvor vi troppede op med sportstøj, jernvilje og en god portion optimisme. Her kan klippevægge på 25 meters højde nemlig besejres – hvis da ellers armene holder.

Danmark - Bornholm, Øjvind i Østerlars - rejser

Da vi var godt nede igen, susede vi videre til Almindingen, hvor et af Danmarks bedste mountainbikespor findes, og hvor vi kunne brænde det sidste energi og adrenalin af. Den rå og smukke natur giver virkelig unikke muligheder for alverdens outdoorsport, som man ikke finder andre steder i kongeriget.

Og så var det ellers tid til afslapning. Kridhvide Dueodde Strand var et fremragende sted til den slags. Og blandt de hyggelige bindingsværkshuse og stokroser i Svaneke stod fristelserne i kø. Bolsjer, karameller, lakrids, skumfiduser, ølbryg, røgerier og alverdens andre gode sager laves af de virksomme typer i Svaneke. Og som turist MÅ man nødvendigvis prøve det hele.

Bornholm er et dejligt sted.

Se videoen fra Bornholm øverst. 

Om rejseskribenten

Tine Tolstrup

Tine Tolstrup

Tine er uddannet geograf fra Københavns Universitet med fokus med miljøforvaltning og har et solidt kendskab til det danske natur- og kulturlandskab, byudvikling og bosætningsmønstre.
Fra marts til september 2018 drager hun sammen med Sarah Steinitz på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, de kalder Ødysséen. De er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. De vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som de rejser rundt til på deres Ødyssé.

Kommentér

Kommentér