visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Sydamerika » Brasilien » Iguazú vandfaldene og mere i Brasilien: En buffet af lækre naturoplevelser

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Brasilien - Iguazú - Vandfald - Rejser
Brasilien

Iguazú vandfaldene og mere i Brasilien: En buffet af lækre naturoplevelser

Brasiliens natur kan sammenlignes med en veltilberedt og lækker buffet. Uanset hvor kræsen du er, findes her helt sikkert noget, som får dit mundvand til at løbe. Her er en håndfuld af mine naturfavoritter.
visit østrig, visit austria, banner

Iguazú vandfaldene og mere i Brasilien: En buffet af lækre naturoplevelser er skrevet af Martin Bøgild

Brasilien - Sydamerika - kort - rejser

Brasilien er et af verdens skønneste rejselande – specielt hvis man leder efter storslåede naturoplevelser. Fra jungle over vandfald til bjerge – Brasiliens natur har det hele. Læs med her hvor vi gennemgår nogle af de bedste oplevelser, du kan få i dette smukke land.

Banner, engelsk banner, top banner

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Brasilien - Iguazú - rejser - Brasiliens natur

Iguazú vandfaldene – ”Stakkels Niagara”

”Stakkels Niagara!”, sagde den tidligere amerikanske præsidentfrue, Eleanor Roosevelt, da hun så Iguazú-vandfaldene. Et udbrud jeg først rigtig forstod alvoren af, da jeg stod midt i den imponerende naturoplevelse, der breder sig over 2,7 km. Og selvom Iguazú frekventeres af lidt for mange turister, er det helt klart rejsen værd.

Iguazú ligger på grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay. Den brasilianske side har den bedste panoramaudsigt over området og adgang til ’Devil’s Throat’; et 82 meter højt og 300 meter bredt fald, som fuldstændig fik mig til at miste pusten. Iguazú giver en af de oplevelser, hvor man glemmer sig selv for en stund.

Du skal ikke snyde dig selv for den argentinske side, som generelt er mere vild, mens den brasilianske side er smukkere. Fra den argentinske side er det muligt at tage en bådtur ind under Iguazú, hvor du får lov at mærke de kræfter, der er på spil, når vandet buldrer omkring båden og overdøver larmen fra motorens mange hestekræfter. På samme tid en meditativ og skrækindjagende oplevelse.

Som prikken over i’et har området et alsidigt dyre- og planteliv, som er med til at gøre det hele endnu mere fantastisk. Her er sommerfugle i alle pausebilledets farver, aber i træerne, og fuglene sætter lydkulissen sammen med Iguazú.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Brasilien - Pantanal - Aligator - Rejser - Brasiliens natur , Iguazú

Fra Iguazú til verdens største vådområde – Pantanal

Da jeg er dyreinteresseret, kom jeg ikke udenom Pantanal. Vådområdet, som er større end hele England, er uden sammenligning det sted i Brasilien, hvor der er størst mulighed for at se et stort udsnit af de arter, som de fleste af os kun kan opleve gennem tremmer.

Området har ingen byer, og kun få mennesker bor her, så det er virkelig en autentisk oplevelse af Brasiliens natur. Og det flade terræn giver gunstige betingelser for at observere det mangfoldige dyreliv. Vi så flere dyr, end jeg husker, men her er et lille udsnit: Den kæmpestore gnaver kapivar, myresluger, dovendyr, forskellige aber og den sydamerikanske alligatorart, kaiman. Og vi så adskillige tukaner, papegøjer og andre fuglearter. Desværre så vi ikke jaguarer eller anakondaer, som også lever her.

De fleste vælger at være her i flere dage og bo på hotel eller i en lejr, hvorfra de tager på udflugter. Vi gjorde det sidste, og selvom hængekøjen og insektlydene frarøvede os et par timers søvn, var vi enige om, at vi valgte rigtigt.

Jeg kan bestemt også anbefale guidede ride- og vandreture for at komme helt tæt på naturen og dyrene. Et lille trick til de fartglade, som ikke er vant til at ride, er, at hestene rider galop, hvis du nænsomt svinger tøjlerne fra side til side. Det ville guiderne ikke fortælle os.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

2022 bliver et fantastisk rejseår – hvis du følger de her 5 rejsetips…

Banner - Backpack - 1024
Colombia Amazonas amazon jungle rejser - Brasiliens natur

Amazonas – smuk natur, piratfisk og manddomsprøve

Amazonas behøver, som Iguazú, formentlig ikke den helt store introduktion. Alle kender verdens største regnskov og er nok et første mange tænker på når de tænker på Brasiliens natur. Og for dig, som kan undvære dagligdagens bekvemmeligheder for en stund, findes her uanede oplevelser og eventyr.

Der er mange steder at starte, når du vil udforske Amazonas. Vi valgte storbyen Manaus, som er noget så usædvanligt som en millionby midt i regnskoven, som du kun kan komme til med fly eller båd. En by, som mestendels er bygget på milliardindtjeningen fra gummitræsplantager og i sin storhedstid tiltrak rige europæere, som medbragte deres arkitektur og kultur. Diversiteten er slående, og byen er i sig selv et besøg værd.

Regnskoven kan udforskes på mange måder. Vi delte turen op, så vi havde et par overnatninger i en lejr, hvorfra vi tog på sejlture, vandreture og fisketure med fiskegrej. Selvhygiejnen foregår i den ugennemsigtige flod, og i starten krævede det overvindelse, for blot 10 meter derfra fangede vi den ene glubske piratfisk efter den anden. Selvom guiden fortalte, at mennesker ikke er deres foretrukne spise, blev jeg aldrig helt overbevist om, at rollerne ikke kunne byttes om til fiskenes fordel.

Et par dage senere forlod vi lejren; tre venner og en 100 kg muskuløs indfødt, som kendte skoven surrealistisk godt. Det var rejsens manddomsprøve, og vi medbragte hængekøjer, machete og et minimum af mad. Regnskovens overflod sørgede dog for, at vi aldrig sultede. Det var derimod de insisterende og grådige myg, som testede vores evne til at holde hovederne kolde – om aftenen og natten var de overalt.

Det er svært ikke føle sig som en eventyrer, når du sejler i Amazonas. Fantasien får frit løb, når træerne omslutter båden og kun lige tillader passage på de små bifloder, og aberne springer fra træ til træ over hovedet, mens fuglene kommunikerer uden ophør. Og besøger du en af de lokale stammer, som lever på regnskovens betingelser, er eventyret fuldendt.

Mange vælger at overnatte inde i Manaus og tager kun dagture ud i regnskoven. Det er en skam. I tusmørket forvandler omgivelserne sig, og helt andre dyr lister rundt og fylder den fugtige luft med nye lyde. Det er mildest talt en anden oplevelse at være her om natten.

Find billige flybilletter til Brasilien her

visit østrig, visit austria, banner
Bjerge - Brasilien - Rejser

Chapada Diamantina – de smukkeste bjerge i Brasilien

Nationalparken har fået sit navn, som betyder diamanthøjlandet, fordi her blev fundet diamanter i forrige århundrede. Men uden diamanterne ville det stadig være et passende navn, for Chapada Diamantina er uomtvisteligt en landskabsmæssig perle. Særligt for vandreglade er her meget at hente.

Vi ankom om aftenen med bus til Lençóis; en charmerende lille bjerglandsby. Vi var her kun for at vandre, så vi brugte aftenen på at finde den rette guide, så vi kunne komme afsted tidligt næste morgen. Vi besluttede os for en tur på tre dage med overnatning under åben himmel. Hvis tre dage er for meget, er her også kortere ture. Men det er som så meget andet, at jo mere man investerer, desto højere er afkastet. For mig var tre dage passende.

Landskabet minder om en fusion mellem det skotske højland og The Shire – Hobbit-landskabet i “Ringenes Herre”. Her er både råt og idyllisk på samme tid, noget som kendetegner Brasiliens natur. Det mærkede vi særligt, når vi med tunge skridt slæbte os over atter en bjergtop, som til gengæld for strabadserne kvitterede med et frodigt bjerglandskab, så langt øjet rakte. Her praler Moder Jord altså efter forgodtbefindende. Området har også en del vandfald, og særligt Brasiliens højeste, Fumaca-vandfaldet, imponerer. Og uanset hvilken rute du vælger, bør det 340 meter høje vandfald indgå.

Se rejsetilbud: Oplev farverige og festlige Brasilien

Peru - Lene Kohlhoff Amazon-floden - rejser - Iguazú

Bonito – snorkling og grottetur

Jeg er til fals for dykning og snorkling, så en oplevelse inden for denne genre, med Brasiliens natur som baggrund, var uundgåelig. Brasilien er ikke kendt som en destination, hvor dykkere valfarter til for at dyrke deres hobby, og Bonito er heller ikke en by, jeg vil krydse Atlanten for at opleve, hvis det kun er for at dykke. Men her er så meget mere end blot dykning og snorkling. Naturen er nemlig særdeles bonito (smuk på portugisisk).

Bonito byder på en række store naturoplevelser inden for et overskueligt område – altså i brasiliansk målestok. Her er azurblå vandløb og søer med farverige fiskestimer, her er vandfald der næsten lige så storslået som iguazu, grotter, smukke skove og meget meget mere.

Vi var der kun i to dage, så det var nødvendigt at sortere lidt. Vi startede med at tage på snorkling i Nascente Azul – den blå kilde. Og den lever op til sit navn. Vandet er så klart, at det får et blåt skær, og sammen med det lysegrønne græs, som dækker bunden, de frodige omgivelser og farverige fisk, er det noget af en sanserig tur. Uanset om du dykker eller snorkler, er det dog mere en visuel tur end en udfordrende dykkererfaring. Alle kan være med, så forvent ikke at blive prøvet på dine dykkerkundskaber.

Få kilometer fra Bonito ligger Gruta do Lago Azul. Det er en grotte med en azurblå lagune på bunden. Grotten har en stor åbning, som giver et godt udsyn over det meste af grotten. Grotten er fyldt med drypsten i grå og hvide nuancer, og den azurblå lagune lyser dramatisk op fra dens inderste. Det er et betagende syn. Turen tager ikke så lang tid, så den kan kombineres med andre planer.

Uanset om du er til hård fysisk udfoldelse eller tilbagelænet nydelse, så har Brasiliens natur rigeligt. Og uanset om du er til oplevelser i højdernes tynde luft, de stor vandfald som iguazu eller regnskovens fugtige omgivelser, venter der oplevelser, som du kun finder her.

God rejse ud for at opleve Brasiliens natur!

Her finder du alle vores rejsetilbud til Sydamerika

Hvilke naturoplevelser skal man se i Brasilien?

Iguazú-vandfaldene

  • Vådlandet ”Pantanal”
  • Amazonas’ regnskov
  • Bjergene ”Chapada Diamantina”
  • Området ”Bonito”
  • Kilden ”Nascente Azul
  • ”Grotten ”Gruta do Lago Azul”

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Martin Bøgild

Martin er en rejselysten journaliststuderende med stor kærlighed til Afrika og Sydamerika. Han er tidligere uddannet cand.merc., og de lange sommerferier blev brugt på at udforske fjerne egne af verden.

Kommentér

Kommentér