RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Verdens 7 vidundere – her skal du hen for at se dem
Indien - Taj Mahal - rejser
Brasilien Indien Italien Jordan Kina Mexico Peru Rejsefavoritterne

Verdens 7 vidundere – her skal du hen for at se dem

Tag med rundt på en vidunderlig inspirationsrejse og få en lille smagsprøve på verdens 7 nuværende vidundere.
Facebook coverbillede rejsetilbud rejser nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Verdens 7 vidundere – her skal du hen for at se dem er skrevet af Cecilie Saustrup Kirk.

Når du tænker på verdens 7 vidundere, så havde du nok forventet at se markante monumenter som Angkor Wat, Frihedsgudinden, Akropolis eller selvfølgelig Den Lille Havfrue. Men i perioden 2000 til 2007 stemte over 100 millioner om hvilke fortidslevn, der skulle klassificeres som de 7 nye vidundere, og ingen af de ovennævnte nåede med på listen. Det gjorde 7 andre til gengæld.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Taj Mahal - Indien - Rejser

Taj Mahal i Indien – det mest romantiske af verdens 7 vidundere

En af verdens største kærlighedshistorier stammer fra Indiens 1600-tal, hvor stormogulen Shah Jahan mistede sin elskede hustru, Mumtaz Mahal. Mumtaz Mahal døde i barselsengen, hvor hun fødte parrets 14 og sidste barn.

Utrøstelig af sorg afskærmede kejseren sig fra verden og kom først ud efter et år – ifølge legenden hvidhåret, krumrygget og med ansigtet fyld af rynker og smerte. Med sig havde han en plan: Han ville bygge verdens smukkeste mausoleum til ære for sin hustru, så verden aldrig ville glemme hende.

Kun de bedste materialer var gode nok, og mere end 1000 elefanter blev brugt til at hente materialerne fra alle verdens hjørner. Hvidt marmor fra Rajasthan dannede rammerne om monumentet. Det hvide marmor blev indlagt med jade fra Kina, jaspis fra Punjab, safirer fra Sri Lanka – i alt 28 forskellige ædelsten.

Byggeriet ville omsat til nutidens valuta have kostet i omegnen af seks milliarder kroner. Over 20.000 kunsterne og arkitekter arbejde på værket, og alligevel tog det 22 år at færdiggøre det første vidunder på vores liste: Taj Mahal i byen Agra i det nordlige Indien.

Kejser Shah Jahan havde planer om at bygge et identisk palads på den modsatte side af floden Yamuna – bare i sort. Om det var tiltænkt som blot en udbygning på Taj Mahal eller som hans eget gravsted vides ikke, men hans død inden byggeriet overhovedet gik i gang satte en stopper for det. Han blev begravet ved siden af sin højtelskede hustru, og Taj Mahal blev herefter et symbol på udødelig kærlighed for dem begge.

Find de billigste flybilletter her

Se månedens bedste rejsetilbud her

De 7 vidundere - Chichen Itza - mexico - rejser

Chichen Itza – Mexicos pyramideformede vidunder

For at finde ud af mere om vores næste vidunder rejser vi 800 år tilbage i tiden til datidens maya-rige i nutidens Mexico. Mayaerne havde flere store byer i deres besiddelse, men blandt de største finder vi Chichen Itza på Yucatanhalvøen. Byens arkitektur bærer præg af at være blevet påvirket af mange forskellige folkeslag, som fx inkaerne og aztekerne.

Byens centrum er koncentreret omkring Kukulcán-templet til ære for mayaernes fjerklædte slangegud med samme navn, og pyramidetemplet er den dag i dag stadig et af byens bedst bevarede varetegn.

Her er et godt flytilbud til Mexico – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Kina - mur - de 7 vidundere - rejser

Den Kinesiske Mur – det klart længste af verdens 7 vidundere

Videre går rejsen tilbage til Asiens og verdens befolkningsmæssigt største land: Kina. Det ældste vidunder på listen er nemlig den Kinesiske Mur. Dele af muren stammer helt tilbage fra 700 år før vores tidsregning.

Kinas første kejser, Qin Shi Huang, der samlede Kina til ét rige, begyndte i sin regeringstid at forbinde de enkelte allerede eksisterende mure og volde. Han skabte den første ubrudte strækning af mur, men det store forsvarsprojekt blev kontinuerligt forbedret og udbygget gennem det meste af Kinas historie. De mest kendte sektioner i dag stammer fra Ming-dynastiet for 500 år siden.  

2022 bliver et brag af et rejseår! Se hvordan her

Banner - Asien - 1024
Cristo Redentor - Rio - rejser

Cristo Redentor – Brasiliens altomfavnende stolthed

Der findes flere kendte statuer af Jesus Kristus, men ingen så kendte eller så smukt placeret som den i  Rio de Janeiro i Brasilien. Rejst på et 710 meter højt bjerg omfavner den 38 meter høje Jesus med de udstrakte arme byen under sig med havet i baggrunden. Statuen stod færdig i 1931 og fik fornemt besøg af Pave Johannes Paul II, som besøgte Rio og Jesus den 2. juli 1980.

Da der skulle stemmes om de 7 vidundere i verden, førte Brasilien en yderst omfattende kampagne for at få deres over 190 millioner indbyggere til at stemme på statuen i Rio de Janeiro. Det lykkedes, og Cristo Redentor er nu at finde på listen over verdens 7 vidundere.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Colosseum - Rom - Italien - Rejser

Colosseum – det blodigste af verdens 7 vidundere

Det tætteste vidunder på Danmark finder vi i Rom i Italien. Colosseum stammer fra Romerrigets storhedstid og blev bygget af kejserne Vespasian og Titus. Byggeriet tog 10 år og stod færdigt i år 80, og det blev dermed Roms største amfiteater.

Med pladser til 50.000 siddende og 5000 ståede gæster og intet mindre end 80 indgange dannede det rammerne om de blodige gladiatorkampe, som Rom og ikke mindst Colosseum selv blev kendt for. Bygningsværket er lavet af blandt andet cement, og i dag står omkring halvdelen af bygningen tilbage og giver et imponerende indblik i Romerrigets arkitektur.

Gå på opdagelse i de bedste rejser og de bedste priser lige nu

Petra - Jordan - rejser

Petra – skatten fra oldtiden

Det næstældste af de 7 vidundere ligger i Jordan, nemlig oldtidsbyen Petra. Denne smukke forhistoriske by burde have været ubeboelig, da den ligger midt i ørkenen. Alligevel lykkes det for byen at blive et handelscentrum for datidens karavaner.

Byens indbyggere vidste, hvordan man kunne styre vandtilførslen, og da beboerne lykkedes med at skabe en kunstig oase og bringe vandstrømmen igennem byens gader, blev den et knudepunkt for fortidens handel og rejseruter.

Flere af byens bygninger er bygget direkte ind i de røde klipper; heriblandt teatre, gravkamre og templer. Petra var hovedstaden i nabatæernes rige og stammer fra omkring år 300 før vores tidsregning. Byen er et af Jordans klart mest besøgte turiststeder og er helt sikkert et besøg værd.

Her finder du gode tilbud på pakkerejser

Machu Picchu - peru - de 7 vidundere - rejser

Machu Picchu – Perus bedste udsigt

For at nå det sidste af verdens 7 vidundere på listen, skal vi op i bjergene. Faktisk hele 2.057 meter op. Her ligger Machu Picchu, som er bygget omkring år 1400 af Sapa Inka Pachacuti – Inkarigets konge. Byen er efter al sandsynlighed bygget som en rekreationsby for magtfulde inka-ledere og velhavende adelsfolk.

Byen blev efterladt og glemt efter den spanske invasion og først genfundet i 1911. Peru er i gang med genopbygningen af byen og har allerede genskabt Solens Tempel, Rummet Med De Tre Vinduer og den hellige ‘kalendersten’ Intihuatana.

Se alle de bedste og vildeste rejser med danske rejsebureauer her

Har du set alle de 7 vidundere? Hvis ikke, så har du noget at glæde dig til – god rejse!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Banner, engelsk banner, top banner

Om rejseskribenten

Cecilie Saustrup Kirk

For Cecilie er verden hendes legeplads, og jo oftere hun kommer derud, jo bedre.

Hun har rejst det meste af hendes liv og oplevet alt fra Paris romantiske gader til Tokyos elektroniske neonskilte og Accras naturskønne vildtparker.

Hun elsker at lede efter de skjulte perler inden for kultur, oplevelser og mad, og fortrækker altid den lokale madbod og de autentiske forestillinger, frem for de internationale kædebutikker.

Hun har boet et halvt år i Sydkorea, og er fast besluttet på at bo i et andet land igen engang i fremtiden.

Næste mål på listen er Canadas storslåede vandfald og Australiens farverige koralrev

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.