RejsRejsRejs » Rejsemål » Sydamerika » Brasilien » Rio de Janeiro: En guide til byen der har det hele
Brasilien

Rio de Janeiro: En guide til byen der har det hele

Brasilien - Rio de janeiro - udsigt - rejser
Emma har boet et halvt år i Rio og har fundet byens bedste steder frem i denne guide.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Rio de Janeiro: En guide til byen der har det hele er skrevet af Emma Thiesen Nielsen

Rio de Janeiro, brasilien, rejser, kort over Rio de Janeiro, Rio de Janeiro seværdigheder, Rio de Janeiro kort, brasilien kort

En ‘gringa’s guide til seværdigheder i Rio de Janeiro

Da jeg var helt lille, så jeg Brasiliens landshold spille fantastisk fodbold. Siden da har jeg altid drømt om at besøge landet med de fantastiske strande fyldt med glade og livlige brasilianere. Mine forventninger til Brasilien har altid været tårnhøje.

Jeg var så heldig at få muligheden for at arbejde på Mango Tree Hostel i Rio de Janeiro. Jeg var ikke et sekund i tvivl: Jeg skulle bare afsted! Jeg var klar til at opleve det land, der stod øverst på min ‘bucket list’.

I løbet af det halve år jeg boede der, fik jeg besøgt en masse fantastiske steder i byen. Selvom jeg er ‘gringa’, som de i Brasilien kalder udlændinge, så nåede jeg at lære byen rigtig godt at kende. Jeg har derfor skrevet denne guide til Rio de Janeiro med alt, hvad jeg mener, du skal se af seværdigheder i min favoritby.

Brasilien - karneval - guide til rio -rejser

Ingen guide til Rio de Janeiro uden karneval

Jeg ankom til Rio de Janeiro, dagen inden karnevallet startede. Gadefesterne var allerede i gang. Jeg vidste ikke ret meget om karnevallet, inden jeg selv oplevede det. Hvad koster det? Skal man klæde sig ud? Hvor er festerne? Jeg havde en million spørgsmål, som jeg ikke fik besvaret, inden jeg selv var der.

Er karnevallet dyrt?

Karneval behøver ikke være en særlig dyr fornøjelse. Priserne for overnatning er selvfølgelig meget højere end normalt, men hvis du ikke er sart, så kan du sagtens finde en seng til en fornuftig pris. Jeg sov selv i en køjeseng på et 12-personers værelse på Aurora Rio Hostel i området Botafogo. Som solorejsende var det fantastisk at være omgivet af andre rejsende, der var klar til at feste løs til karnevallet.

Paraderne i gaderne, som hedder ‘blocos’, er gratis, og du kan medbringe din egen alkohol eller købe ved de mange små vogne, hvor lokale sælger øl, caipirinhas og andre kolde forfriskninger. Priserne er meget billige i forhold til, hvad vi er vant til i Danmark.

Hvis du gerne vil ind og se den kendte samba parade på Rios ‘Sambódromo’ skal du betale. Jeg valgte det fra, da jeg rejste på meget lavt budget, men det er muligt at skaffe billet til paraden fra de fleste hoteller og hostels. Mange af de lokale har faktisk aldrig været inde og se det, fordi priserne er meget høje. Så hvis du ikke har råd til at opleve paraden, skal du ikke være bange for, at du ikke mærker den rigtige karnevalsstemning. Den er nemlig overalt i gaderne.

Mange af de andre turister, jeg boede på hostel med, tog ind og så paraden. De sagde, at det var meget fantastisk og overvældende i starten, men at det hurtigt blev ensformigt og kedeligt, da man bare sad stille og kiggede på det. Der er ikke den samme mulighed for at danse løs, som man kan gøre overalt i byens gader.

Hvilket tøj, og hvor er festerne?

Hvis du skal til karneval, så tag dit mest farverige tøj med. Der er ikke noget, der er for meget. Jeg købte glitter og et kostume, da jeg var der, og ellers brugte jeg mit eget farverige tøj. Jo vildere du ser ud, jo bedre passer du ind.

Det er ikke svært at finde en fest, når du er der. Der er nemlig en masse små gadefester rundt i gaderne. Der er en app, hvor du kan se, hvor og hvornår de forskellige blocos starter. Men tag afsted i god tid; jeg kom rundt med Uber i byen, men når der er karneval, er trafikken tæt, og mange steder er lukket af for biler. Hver aften under karnevallet er der stor gadefest i området Lapa, hvor der også ligger en masse natklubber.

Guide til natteliv i Rio

I Rio kan du altid finde en fest, lige meget hvilken dag du kommer. Der er masser af gadefester, natklubber og barer, som bare venter på, at du kommer og besøger dem. Hvis du kan lide at danse, er du kommet til det helt rigtige sted.

Hver mandag er der fantastiske gadefester med live sambamusik i Pedra do Sal i kvarteret Saúde. Kommer du tidligt på aftenen, er der færre mennesker og en mere afslappet stemning. Senere bliver der helt proppet, og festen minder på mange måde om gadefesterne under karnevallet.

Hver mandag er der også en fantastisk fest på en stor båd. Du kan tage båden fra lystbådehavnen Marina da Glória omkring midnat og er tilbage igen klokken fire om morgenen. Husk at købe din billet i god tid, da der ofte er udsolgt.

I kvarteret Ipanema er der hver tirsdag gadefest udenfor baren Canastra. På Canastra kan du købe vin og østers, men der er også masser af mulighed for at købe billige øl og drinks i gaden. I Botafogo, som er et lidt ‘hipt’ kvarter, finder du hyggelige ølbarer, der serverer IPA, hvilket ellers ikke er noget, du ofte finder på menuen rundt omkring på byens barer. Jeg kan rigtig godt lide baren Hocus Pocus DNA.

Alle ugens dage kan du tage til området Lapa, hvor der er en masse klubber. Lapa er især godt i weekenden. Mange steder skal man betale for at komme ind. Du kan spare penge på indgang ved at tage med Pirate Pub Crawl Rio på en festlig tur rundt i byen. De har ture de fleste dage i ugen. På denne pubcrawl lærer du at lave lækre caiprinhas, og der er planlagt forskellige lege undervejs. Det er en perfekt måde at lære andre rejsende at kende på.

Hvis du er vild med god mad og karaoke, skal du helt sikkert forbi markedet Feira de São Cristóvão. Her er fyldt med boder, der sælger lækker ‘Bahia’-mad fra den nordøstlige del af Brasilien. Der er ofte livemusik, og stemningen er bare virkelig fantastisk, og der er fyldt med lokale brasilianere.

Om aftenen bliver mange af de små barer til karaoke-steder, og du kan se og høre en masse glade mennesker skråle løs på portugisisk.

Find billige flybilletter til Rio de Janeiro her

                                                                 

Vidste du: Her er redaktør Annas 7 favorit-øer i Thailand

7: Koh Mai Thon syd for Phuket
6:  Koh Lao Lading ved Krabi
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Brasilien - mad - acai - rejser

Madguide til Rio de Janeiro

Maden, du finder hos boderne ved Feira de São Cristóvão, er virkelig lækker, men der er masser af mulighed for lækker mad i hele Rio. Nogle signaturretter, du helt sikkert skal smage, er feijoada, moqueca og churrasco de picanha.

I Brasilien laver de den bedste churrasco, som egentlig bare betyder grillmad. Hvis du tager til churrasco hos en lokal, skal du være forberedt på, at der ikke bliver serveret andet end kød og – hvis du er heldig – hvidløgsflute. Men glæd dig, for det smager fantastisk.

Noget andet, de er helt vilde med i Rio, er açaí, som er en slags tyk smoothie lavet på bærrene fra acaipalmen eller kålpalmen. Du kan finde det de fleste steder, og det bliver ofte spist med alverdens toppings. Det smager rigtig godt, men jeg fandt desværre ud af, at jeg er allergisk overfor acai. Men så er det jo godt, at der er så mange andre lækre retter at kaste sig over!

Priserne på mad er generelt lavere end i Danmark, men du kan finde mad i alle prisklasser. Der er rigtig mange buffeter, hvor du kun betaler for den mængde mad, du tager. Mange af mine vegetariske venner foretrak at spise på den type restauranter, da der normalt ikke var mange vegetariske retter på menukortene.

Jeg boede i Ipanema og har derfor spist mest i dette område. Hvis du er i Ipanema og gerne vil have lidt finere restauranter, kan jeg anbefale de restauranter, der er på og omkring gaden Rua Garcia d’Avila. På gaden Rua Jangadeiros, finder du både baren Canastra og flere lækre restauranter som Le pulê og Cantina da Praça. De er helt sikkert et besøg værd.

Hvis du er på lavt budget, vil jeg anbefale kæden Beach Sucos, som har solide retter med ris, kød, bønner, pomfritter og salat til omkring 40 kroner inklusiv et glas juice.

Læs mere om at rejse på budget her

Big Dude Tour: Rundt med guide i Rio

Der er mange forskellige guidede ture i Rio, og jeg var på den der hedder ‘Big Dude Tour’. Her kommer du på syv timer rundt til mange af de steder, som du bare skal se, når du er i Rio. Du kommer selvfølgelig forbi den store kristusstatue, Cristo Redentor, hvor du bliver kørt op i minibus det meste af vejen.

Flere ‘cariocas’, som er kælenavnet for de lokale fra Rio de Janeiro, har fortalt mig, at det ikke er sikkert at vandre op til Cristo Redentor. Der er desværre nogle skumle typer, der udnytter turisterne og stjæler deres ting, når de går her. Der er rigtig mange andre steder, du kan vandre i Rio uden de samme risici for at blive berøvet.

Udover kristusstatuen kommer du også forbi kendte Escadaria Selarón, som er en meget farverig trappe fyldt med klinker fra mange lande i hele verden. Der er også klinker fra Danmark. Trappen blev ekstra kendt efter at rapperen Snoop Dogg sammen med Pharrell Williams optog musikvideoen til sangen ‘Beautiful’ siddende på de farverige trin.

På turen kommer du også forbi udsigtspunktet Vista Chinesa, den tropiske regnskov Tijuca, den gamle bydel Santa Teresa, og til sidst har du mulighed for at blive sat af til solnedgang ved kabelbanen op til Sukkertoppen. Jeg har aldrig været der til solnedgang, men jeg tog op på klippen sammen med nogle venner og lavede picnic. Der er en helt fantastisk udsigt derfra, så man kan sagtens bruge flere timer på at slappe af imens man kigger ud over byen.

find et godt tilbud banner 2023
Brasilien - rio - bjerge - rejser

Seværdigheder i Rio de Janeiro: Vild med vandring

Noget af det, jeg elsker allermest ved Rio, er, at der er så mange høje bjerge og store strande. Jeg vandrede på bjerget Dois Irmãos, ‘De To Brødre’ på dansk, hvor man det første stykke skal køre med nogle lokale enten i van eller på motorcykel fra favelaen Vidigal. Det koster ikke mere end fem reais at blive kørt op, og de kører meget ofte.

Jeg vandrede med en stor gruppe, da min sprogskole, Caminhos i Ipanema, arrangerede en tur derop. Jeg følte mig sikker hele vejen. Udsigten skulle være helt fantastisk fra toppen af bjerget, men desværre var der fuldstændig overskyet den dag, jeg var der. Men jeg oplevede da at være indeni en sky.

Hvis du er i Rio i lidt længere tid, kan jeg også anbefale at tage på vandretur ved Pedra do Telégrafo i området Barra de Guaratiba. På toppen kan du tage et billede, hvor det ligner, at du hænger ud over en klippe – og med en helt fantastisk baggrund bagved. Det ser vildt ud på billeder, men i virkeligheden er det dog ikke spor farligt. Der er nemlig ikke er mere end halvanden meter ned til jorden.

Pedra do Telégrafo er dog et godt stykke væk fra centrum af Rio. Jeg brugte en hel dag på at tage med metro, bus og Uber for at komme derhen. Der er også kø til at få taget billedet, så husk vand, solcreme og lidt mad. Når du alligevel er i området, så tag forbi nogle af de små strande med afslappet stemning, som du finder i nærheden.

Brasilien - jardim botânico - parque lage - rejser

Mere natur: Ipanema, Copacabana og Jardim Botânico

Du kan ikke tage til Rio uden at sole dig på stranden i Ipanema eller Copacabana. Lad vær med at tage dine værdier med på stranden. Der er desværre mange tyve på stranden, men heldigvis er alt, du behøver til den ultimative stranddag badetøj, håndklæde, solcreme, vand og lidt kontanter.

På stranden kan du købe iskolde øl, frisklavede drinks, limonade, grillede ostespyd, empanadas og alt, hvad du kan tænke dig til. Mange brasilianere lever af at sælge ting på stranden, og det er derfor muligt at købe alt, hvad du kan få brug for på en strandtur. Tag en dukkert i vandet, der også er perfekt for surfere på grund af de mange bølger. På stranden i Ipanema er der en klippe, hvor du helt sikkert skal sætte dig og nyde solnedgangen. Fantastisk.

Hvis du har brug for at være lidt aktiv efter en dag på stranden, kan du gå, løbe eller cykle rundt om den smukke lagune, der er tæt på både Ipanema og Copacabana. På den modsatte side af lagunen finder du området Jardim Botânico, hvor Rios botaniske have ligger. Besøg den flotte park Parque Lage, hvor der også er mulighed for en pause på en lille café.

                                                                 

Vidste du: Her er de 7 byer i Europa med flest solskinstimer

7: Nice i Frankrig – 342 timer/måned
6: Valencia i Spanien – 343 timer/måned
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Brasilien - Maracana - rio de janeiro - fodbold - rejser

Fodbold er noget helt specielt i Brasilien

I Brasilien går de helt vildt meget op i fodbold. Du kan ikke undgå at se folk i fodboldtrøjer i gaderne, fodbold på skærmene på caféerne, og du bør ikke gå glip af at se en fodboldkamp på det kæmpestore stadion Maracanã. Jeg nåede at se to kampe, mens jeg var i Rio. En kamp med det lokale hold Flamengo og en landsholdskamp i slutrunden Copa America.

Det var desværre ikke Brasilien der spillede, men i stedet Argentina mod Venezuela. De mange argentinere i byen gjorde det til en fantastisk oplevelse at se Argentina spille. Det er let at komme til Maracanã, da metroen går helt hen til stadion. Stemningen var allerede helt vild i metroen, hvor de mange argentinere bankede på alt, mens de højlydt skrålede løs.

Stemningen på stadion var begge gange noget helt andet, end hvad jeg før har oplevet herhjemme i Danmark. Deres passion for fodbold er så stor, og den energi, man kan opleve til en kamp på Maracanã, er så unik, at jeg ikke engang ved, hvordan jeg skal beskrive det. Jeg kan bare sige, at du selv skal opleve det. Det er noget helt andet end Superligaen.

Brasilien - Petropolis - museum - Rejser

Min guide til Rio slutter i Petrópolis

Jeg afsluttede mit ophold i Brasilien i byen Petrópolis, som er under to timers bustur fra Rio. Faktisk ligger Petrópolis også i staten Rio de Janeiro. Byen ligger oppe i bjergene, og der er derfor lidt køligere end inde i Rio. Om sommeren, som i Brasilien er i månederne omkring december, tager rigtig mange cariocas til Petrópolis for at blive kølet lidt ned.

Petropolis er i perfekt afstand til en dagstur og byder på både historisk museum og det store ølbryggeri Bohemia. Her kan du komme på tur rundt på bryggeriet og høre mere om historien bag Bohemia, mens du smager på deres lækre øl. Der er også en restaurant, der sælger – efter min mening – verdens bedste ‘onion rings’. Når du er blevet kølet ned, kan du tage tilbage til strandene i Rio og få den sidste tan, inden turen går hjem igen.

Efter at have boet seks måneder i Ipanema blot få hundrede meter fra stranden kan jeg med sikkerhed konkludere, at byen har alt, hvad jeg kan drømme om. Jeg synes, alle fortjener at opleve denne energifyldte by. Jeg håber at denne guide til seværdigheder i Rio de Janeiro vil inspirere endnu flere til at tage afsted.

Det var min guide til Rio. Jeg håber, du kan bruge mine tips – rigtig god tur!

Brasilien - Rio - Rejser - Bjerge

Hvad skal man se i Rio de Janeiro? Seværdigheder og attraktioner:

Rio de Janeiros karneval

Cristo Redentor

Escadaria Selarón

Udsigtspunktet Vista Chinesa

Den tropiske regnskov Tijuca

Den gamle bydel Santa Teresa

Bjerget Dois Irmãos


Vidste du: Her er de 7 bedste madbyer i verden ifølge Tripadvisors millioner af brugere

7: Barcelona i Spanien
6:  New Delhi i Indien
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.


Vidste du: Her er de 7 bedste madbyer i verden ifølge Tripadvisors millioner af brugere

7: Barcelona i Spanien
6:  New Delhi i Indien
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Om forfatteren

Emma Thiesen Nielsen

Emma er meget eventyrlysten og elsker at opleve nye kulturer. Siden hun var helt lille, har hendes familie taget hende med på opdagelse rundt omkring i verden.

Hun har efterfølgende boet og arbejdet i Kina, på Korsika, Cayman Islands og i Brasilien. Hun er vild med at smage på lokal mad og eksotiske drikke. På grund af sin tid som bartender på en ølbar, er det altid et must at smage lokale øl. For Emma er det vigtigt at forstå den lokale kultur og lære de lokale at kende.

Hun er igang med at tage en professionsbachelor i International Hospitality Management og er undervejs blevet uddannet Divemaster. Hun drømmer om at kunne åbne sit eget hostel i fremtiden.

Nogle af de bedste minder fra Emmas eventyr er fra karneval i Rio, helikoptertur i New York, kinesisk nytår i Shanghai, dykning på Cayman Islands, nytår i Bangkok, junglefest i Cambodia og cliff diving på Korsika.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.