RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Danmarks mest berejste kvinde: Her er 7 af verdens bedste rejselande
Antarktis Bhutan Botswana Brasilien Estland Guatemala Mikronesien Rejsefavoritterne

Danmarks mest berejste kvinde: Her er 7 af verdens bedste rejselande

Antarktis, Mette Ehlers - rejser
Mette Ehlers Mikkelsen har besøgt alle verdens lande på nær ét. Her deler hun sine bedste rejselande på hvert kontinent.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner

Danmarks mest berejste kvinde: Her er 7 af verdens bedste rejselande er skrevet af Mette Ehlers Mikkelsen.

iguassu - iguazu - Brasilien, Mette Ehlers - rejselande

Mine bedste rejselande

Verden gemmer på mange skønne oplevelser, og hvert kontinent har sine unikke eventyr at byde på. Efter at have besøgt næsten alle verdens lande – der mangler kun ét på listen – har jeg en del oplevelser med mig i kufferten fra hver enkelt verdensdel.

Alligevel er der nogle stykker, der skiller sig ud fra hvert kontinent. Nogle på grund af oplevelserne med mine børn, som har været med på mange af rejserne, andre har bare sat sig fast og gjort et stort indtryk. Min guide til at rejse med teenagere kan du læse her.

konkurrence tropical islands

I denne her artikel deler jeg syv af de bedste rejselande, jeg har været i – et på hvert kontinent – og de bedste oplevelser på hver af rejserne.

 • Bhutan - Asien - verdens største kontinent
 • Bhutan - verdens største kontinent
 • Bhutan - Asien - verdens største kontinent

Bhutan – et af de bedste rejselande i Asien

Bhutan i Asien er det eneste land i verden, som beregner landets bruttonationalprodukt i enheden ‘lykke’, og det eneste land med et positivt bidrag til CO2-balancen.

Landet har knap en million indbyggere i de mægtige Himalaya-bjerge, og de er konstant bekymrede for at blive en del af Kina ligesom Tibet, og samtidig er de nervøse for, at der kommer så mange indere og nepalesere på besøg, at de ikke kan bevare deres egen kultur. 

Min kæreste og jeg besøger en landmandsfamilie med en lille gård i en landsby. Det er bare os, familien med mor, far og en voksen datter, den obligatoriske guide og den lige så obligatoriske chauffør.

Maden er stærk med masser af olie, smør og ris. Ikke et Michelin-vindende køkken, men nærende til et liv i bjergene med kulde og fysisk arbejde. Vi spiser på gulvet i stuen.

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort

Der ligger madrasser langs væggene. Her kan familiens børn trække hver deres madras ud hver nat, for i de andre rum er forældrenes soveværelse, køkkenet og et rum til bøn.

Jeg forestiller mig, at mine tre børn ville protestere, hvis det ene værelse, der kunne være et børneværelse i stedet blev et stort hjemmealter i masser af farver og to lave og brede stole, hvor en højtstående munk og hans hjælper kan sidde i skrædderstilling de to gange om året, de kommer på besøg. 

 • Mikronesien - Oceanien - verdens mindste kontinent - rejseland
 • Mikronesien - Oceanien - verdens mindste kontinent - rejseland

Mikronesien – østat i verdens mindste kontinent Oceanien

En af de mange små østater i Stillehavet skiller sig ud. Her kan man nemlig finde et byggeri, som er så specielt, at det har fået status som UNESCO verdensarv. Samtidig kan man vandre direkte ind i parlamentet, som er en enkel bygning i én etage med et rum. Naturen er skøn. Man kan bade i et af de smukkeste vandfald, der falder fra bjergene midt på øen ned i regnskoven. Det er en decideret perle herude i Oceanien – verdens mindste kontinent.

UNESCO verdensarven hedder Nan Madol, og stedet er bygget af store aflange og firkantede sten. Da jeg besøger stedet, er jeg på jordomrejse nummer to.

Selv om jeg synes, jeg har set en del, så er jeg overvældet over, at de har slæbt så store sten så langt ud på øen. Jeg gør, som man må gøre, når man gerne vil opleve det og starter tidlig om morgenen, vandrer af en sti lavet af træbrædder hen over den mudrede bund i mangroveskoven for så endelig at komme ud til Nan Madol.

Princess cruises banners

Her er varmt og fugtigt. Lidt glat på stien med mudderet fra den våde skovbund. Det ligner noget, hvor Indiana Jones kommer på besøg om et øjeblik. Et sted, hvor man har kunnet stjæle værdifulde kulturgenstande, som samlere vil betale formuer for.

Først og fremmest skal man dog se at komme derover i tide. Det sker ved at vade gennem vandet til den lille ø og ikke mindst at komme tilbage igen, for vandstanden stiger, så det ikke er til at gå derover allerede op ad formiddagen.

Jeg skal have det hele med og når lige tilbage, før jeg ville skulle svømme over. Det havde nu også sagtens været muligt, hvis jeg havde husket en plasticpose til mobilen med kameraet.

Prisen for at komme dertil afregnes på lokal vis. Den første familie, hvis grund jeg krydser tager 2 dollars. Den næste 5 dollars. Den tredje og sidste familie kan kræve 10 dollars pr person for at krydse deres jord.

Der er ikke noget nationalmuseum eller en statskasse, der finansierer vedligeholdelse af stedet via entreen her. Til gengæld går midlerne ubeskåret til de lokale.

 • Botswana - Afrika, Mette Ehlers - rejselande

Botswana – et af de fedeste rejselande i Afrika

                                                                 

Vidste du: Her er 7 oversete mad-oplevelser du skal prøve i Østrig! 

7: Gourmet i 3,000 meters højde på Ice Q restaurant i Tyrol
6: Spis ost på oste-gaden i Bregenzerwald ved Vorarlberg
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Vådområdet Okavango i det sydlige Afrika er et af de områder i verden med mest biodiversitet. Her er elefanter, løver, flodheste, giraffer, zebraer, antiloper og masser af insekter, fisk og fugle. Vådområdet får sit vand fra Angola.

Efter borgerkrigen er overstået og befolkningstallet er steget, så der er nu er pres på området nord for Okavango, hvilket truer vandforsyningen til det rige dyreliv. 

Mine tre børn, som var med på rejsen, betragter det som et af de mest spændende og eventyrlige steder, de har oplevet. Vi var på rejse sammen os fire, hvor vi kørte mellem camp sites gennem et af de mest fascinerende rejselande Botswana og sov i små telte, vi selv satte op hver aften.

Ved vådområdet sejlede vi med lokale guider i smalle kanoer igennem smukke landskaber med flodheste. Vi kom lidt tæt på flodhestene, og den store han fik tydeligt markeret sit territorium. De lokale fik travlt med at lægge afstand blot for at måtte stoppe op, da en familie elefanter krydsede vandet på et smallere stykke. 

Det kan anbefales at vælge overnatning inde i selve Okavango-deltaet. Her sætter de lokale lejr op med telte under mindre grupper af træer. Det giver de bedste muligheder for at opleve dyrelivet tæt på ved at vandre rundt i skumringen og igen næste morgen. 

En morgen vågnede jeg ved, at nogen gik rundt om teltet og undrede mig over, at der var liv i lejren så tidligt. Det var allerede varmt og lyst, så jeg gik ud for at finde det lille telt, der var placeret over en stol med hul i brættet over et hul i jorden. Ren luksus.

Det viste sig, at det var en ung hanelefant, der gik rundt ved siden af de to små telte ungerne og jeg sov i. En lille flok unge hanelefanter havde fundet sammen, inden de selv ville vende tilbage til flokkene med hunnerne og stifte familie, og de synes lige så godt om det lille grønne område med lidt skygge langs vandet som os. 

konkurrence tropical islands
 • iguassu - Brasilien - rejselande
 • iguassu - Brasilien
 • iguassu - Brasilien - rejselande

Iguazú-vandfaldet på grænsen mellem Argentina, Brasilien og Paraguay i Sydamerika

Iguazú vandfaldet i Sydamerika er verdens smukkeste vandfald i mine øjne. Det kan besøges fra et af mine favorit-rejselande Brasilien, som jeg har besøgt med mine børn, og hvor man kan flyve til en nærliggende lille lufthavn og bo i byen udenfor nationalparken eller inde ved siden af vandfaldet på det fine lyserøde hotel.

Det er også muligt at besøge vandfaldet fra Argentina eller Paraguay, hvor Argentina klart er at foretrække over Paraguay, hvis du er der for at besøge vandfaldet. Både fra Argentina og Brasilien er der velholdte træstier med gelænder, der fører over faldene og ud til forskellige udsigtspunkter.

Mit besøg var med mine to ældste børn, da de blot var 4 og 5 år gamle, sammen med deres far og mine svigerforældre. Det var ved afslutningen af vores første jordomrejse, der varede 8 måneder.

De to sejeste ting, vi foretog os, var klart sejlturen helt ned til faldene, hvor strømmen var stærk, og alt var vådt. Det og en helikoptertur, der gav den udsigt, vi i dag sikkert havde prøvet at få via fotos fra en drone.

Det, børnene synes var de største oplevelser, var dog, da to næsebjørne kom løbende fra skovbunden og stjal Lærkes slikkepind. Eller da Nicolai hev en tukan i tungen, fordi den ligner et tørt stykke græs, der hænger ud af siden på næbbet. Og så alle de mange sommerfugle, der satte sig på vores hænder, fødder og hovedet.

 • Guatamala
 • Guatamala
 • Guatamala

Guatemala – et af de bedste rejselande i Nord- og Mellemamerika

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Guatemala er et af de mest fascinerende rejselande, jeg har besøgt. Det er kendt for sin rige kulturarv, flotte natur, kaffeproduktion, farvestrålende markeder og venlige befolkning, som er en blanding af oprindelige mayaer og mestizoer. Klimaet er tropisk ved kysterne og køligere i højlandet.

Jeg rejste solo gennem landene i Mellemamerika, der geografisk hører under det nordamerikanske kontinent. Solorejser er vidunderlige en gang imellem, for man kommer tættere på mange andre rejsende og på lokalbefolkningen, når man er sig selv, så andre kan se, at de ikke afbryder noget.

Mayakulturen med templerne i Tikal var den største oplevelse for mig. Det at lære om kulturen, mens man er blandt de mange templer, er som altid noget ganske andet end at se tv eller læse en bog.

Jeg husker fortsat historien sammen med følelsen af varmen. Trætheden og begejstringen, da jeg nåede toppen af det højeste tempel i området. De skønne lokale, jeg slog følge med, fordi de også var der som rejsende og ellers boede i Guatemala City og i Florida.

De fortalte om ‘Florida-testen’, som de mente alle landets politikere burde tage. Det handler i alt sin enkelthed om, hvorvidt kandidaten kan rejse til Florida uden at blive arresteret.

Alt sammen noget, der gled i baggrunden på vej i minibus fra templerne, hvor vi standsede sammen med flere på motorcykel, fordi der stod en tapir i skovbrynet. Den stod længe roligt og betragtede os, inden den luntede ind i skoven.

Jeg var taknemmelig for dyrelivet som så ofte før. 

Estland - Det europæiske kontinent - Europa - Tallinn, Mette Ehlers - rejselande

Estland – et af mine favorit-rejselande i Europa

Estland er det lille naboland, vi har så meget til fælles med. Vi er små lande med store naboer, som vi ikke altid er helt trygge ved. Vi ligger rundt om Østersøen. Dannebrog faldt ifølge legenderne ned fra himlen i 1219 i Estlands hovedstad Tallinn.

Tallinn betyder da også Taani Linn – eller ‘danskernes by’. Det er den charmerende hansestad, Tallinn, og et stort landområde med mange nåletræer og få indbyggere. Den andenstørste by er Tartu – Estlands svar på Aarhus – og er et besøg værd. Det samme er de små øer med gammeldags vindmøller. 

Jeg boede og arbejdede i Estland i to år, hvor jeg var på den danske ambassade i Tallinn. Danmark hjalp Estland med økonomisk vækst og medlemskab af EU og NATO med det formål at forebygge, at de får samme skæbne, som Ukraine har nu.

Det hyggeligste ved mine besøg i landet siden er enten at tage forlængede weekendbesøg i Tallinn med masser af kultur og god mad eller forlænge rejsen med et road trip til Narva i øst, hvor Rusland og sovjettiden er i live. Her har børnene også været med.

Det er også fantastisk at tage sydpå til universitetsbyen Tartu og ud i skovene og vestpå ud på en af øerne.

I Tallinn er den gamle by istandsat, og midt i den står et lille bjerg med den lille lyserøde parlamentsbygning lige overfor en stor og dominerende russisk-ortodoks kirke med løgkupler. Det er ganske symbolsk.

Symbolikken fortsætter for foden af bjerget, hvor frihedsmuseet ligger med pas, penge, kort, kikkerter og andre symboler på frihed. I kælderen finder man statuerne af Lenin.

Antarktis - det sidste kontinent - rejselande, Mette Ehlers

Antarktis – det syvende og sidste kontinent 

                                                                 

Vidste du: Her er redaktør Annas 7 oversete favorit-øer i Thailand!

7: Koh Mai Thon syd for Phuket
6:  Koh Lao Lading ved Krabi
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

Det syvende og sidste kontinent er Antarktis for de fleste rejsende. Det er naturligt, for det er så langt væk og ikke mindst så dyrt, at det må være det sidste sted, man kommer hen.

De fleste rejser til sydspidsen af Argentina og går ombord på et krydstogsskib i 10 dage, der sejler til en halvø, der er det tætteste på beboede områder. Det tager op mod to dages sejlads hver vej, og derfor bør rejserne være så lange, at man har tid til at opleve noget. 

Jeg tog afsted i december 2023 sammen med kæresten. Det var en helt enestående rejse.

Vi havde valgt et mindre ekspeditionsskib for på den måde at kunne komme i land på dette kontinent. Det kan man nemlig ikke med de største skibe. Vi sejlede derfor tæt på kysten, og vi gik i land 6 dage i træk, og kom senere ud og sejle de sammen dage efter.

Alt er hvidt. Det er vildt og storslået. Der er tre slags pingviner på halvøen, og de yngler i små og store grupper på stenene tæt ved vandet, så de er beskyttede og samtidig tæt på havet og dermed deres spisekammer.

Noget af det bedste var at opleve respekten for de regler, der gælder på Antarktis for beskyttelse af dyrelivet, så afstand til pingvinerne overholdes, ligesom reglerne for hvor få, der må være i land af gangen og i hvor lang tid. Det er fint håndteret i et område, der ikke ejes af et land.

Rigtig gode rejse til de bedste rejselande og til dit næste kontinent!

Her er 7 af de bedste rejselande i verden – ét på hvert kontinent:

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Mette Ehlers Mikkelsen

Mette Ehlers Mikkelsen er den danske kvinde, der har rejst i flest lande. Hun vil gerne besøge dem alle og har altid fået store oplevelser med hjem, selv fra verdens mindst besøgte lande, hvor det så oftere er møderne med de lokale, der fylder end egentlige attraktioner.

Mette er blandt de ganske få kvinder i verden, der har som mål at rejse til alle verdens lande og rent faktisk gør det. Kun ca. 300 har besøgt alle verdens lande. Til sammenligning har ca. 600 mennesker været i rummet. Ca. 5.000 har besteget Mount Everest, og der er endda flere der har gjort det uden ilt, end der er rejsende der har besøgt alle verdens lande. Af de 300 er kun 10% kvinder, og af dem har kun 4 været mødre. Når Mette rejser så meget med hele tre børn, så er det ikke bare i Danmark, det er unikt, men globalt.

Mette mangler blot at besøge Nordkorea for at have besøgt alle verdens lande. Hun har besøgt grænselandet mellem Nord- og Sydkorea sammen med børnene i den demilitariserede zone. Men selv om Guiness Rekordbog godkender det som et besøg, så vil hun gerne opleve landet rigtig, som hun har med alle andre lande.

Børnene har altid rejst med. Lærke har rejst i 123 lande, mens Ella og Nicolai har besøgt 85-90 lande. De har rejst med fra de var helt små.
Nicolai og Lærke rejste med på 8 måneders jordomrejse, da de var 3-5 år gamle. Dermed er rejserne en del af deres livsstil og identitet. Rejserne har udviklet sig i takt med børnene. Rejserne er tilpasset, så alle deltagere nød det.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.