Montenegro banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Nordamerika » USA » Florida: 5 favoritter i Solskinsstaten
USA

Florida: 5 favoritter i Solskinsstaten

Florida er den perfekte destination med fantastiske oplevelser i et varmt klima. Tag med Jesper Munk Hansen på rundrejse og se hans 5 favoritsteder i delstaten. 
Montenegro banner    

Florida: 5 favoritter i Solskinsstaten er skrevet af Jesper Munk Hansen.

USA Florida palmer - rejser

Familievenlige og forlystelsesrige Florida

Florida i USA er kendt for sine mange forlystelsesparker som Walt Disney World, Universal Studios, Sea World og endda Legoland og er i det hele taget er meget oplagt til den store familierejse. Solskinsstaten er dog også fuld af store oplevelser til dig, der rejser uden børn.

I nationalparken Everglades møder du alligatorer, på Miami Beach møder du det afslappede strandliv, og overalt i Florida møder du den kendte amerikanske gæstfrihed. Udlev den store rejsedrøm i solskinsstaten Florida.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Solnedgang palmeblade - rejser

The Sunshine State – sol, sol og mere sol 

  • rrr banner 22/23

Jeg har i flere år gerne ville opleve USA. Et land, jeg aldrig har været i. Det har min kæreste heller ikke. Når jeg får en idé, begynder jeg altid at arbejde videre med den og undersøge mulighederne.

Det oplagte sted i USA var Florida, som af flere er blevet beskrevet som et godt sted for førstegangsbesøgende i USA. Vi overvejede at booke fly og hotel selv, ligesom vi plejer at gøre i Europa. Men efter et par tilbud fra rejsebureauer var der ikke meget tvivl om, at vi gerne ville have USA Rejser til at stå for det. Et rejsebureau med ekspertise i USA og de små “skjulte steder”.

USA Rejser gav ikke blot den bedste pris; de ydede også en ekstra service i forhold til opfølgning, information og justeringer undervejs i processen. Hvis noget skulle rettes, eller vi havde spørgsmål, fik de hurtigt styr på det. Derfor satte vi os den 23. oktober 2022 i flyet fra København mod Tampa i Florida med mellemlanding i Toronto i Canada. Nu skulle vi på rundrejse i Florida og bo fire forskellige steder i The Sunshine State.

Netop Tampa havde vi aldrig selv tænkt på, hvis det ikke var fordi, rejsebureauet havde en god idé og kendte den mindre by Clearwater på Floridas vestkyst: en lille by ud til Den Mexicanske Golf. Clearwater ligger kun 30 minutters kørsel fra lufthavnen i Tampa, så derfor fløj vi til den lufthavn.

Rejsebureauet havde også sørget for at der stod en bil klar til os. Så var vi ankommet til Florida.

Clearwater Florida

Clearwater – en lille afslappet havneby 

Som nævnt havde vi aldrig selv tænkt på hverken Tampa eller Clearwater, hvis vi selv skulle booke. Så det var spændende at opleve det ukendte Florida, så vi ikke kun ville se Miami og andre større byer. Clearwater – og Clearwater Beach, hvor vi boede – er en mindre by efter amerikansk målestok med lidt over 100.000 indbyggere i alt.

Området er præget af ‘surferstemning’, og folk bruger meget tid på stranden og i solen. Det er desuden paradis for pelikaner, som er overalt i nærheden af vandet.

Vi havde to dage i Clearwater, og det var interessant at opleve noget af det, man ikke normalt forbinder med USA. Ingen høje huse eller skyskrabere, men i stedet et lille havnemiljø med surfere og afslappet stemning. Selvfølgelig kan man også opleve det i fx Californien, men i Clearwater er målestoksforholdet bare meget mindre.

USA Florida Cocoa Beach - rejser

Cocoa Beach – et lysende og levende hav 

Efter Clearwater skulle vi oprindeligt have været sydpå til Naples. Det var planlagt i over et halvt år, men tre uger før vi skulle til USA, var der, som nogle måske husker, en voldsom orkan i Florida. Orkanen havde raseret lige netop området omkring byerne Naples og Fort Myers, så hotellet kunne ikke tage imod os.

Med tre ugers varsel fik vi hurtigt ændret planerne med hjælp fra rejsebureauet. Igen arbejdede de hurtigt og effektivt, og vi fik booket et hotel i Cocoa Beach på Floridas østkyst ud mod Atlanterhavet.

Det var held i uheld, at vi kom til Cocoa Beach i stedet for Naples, for Cocoa Beach er et område med meget ‘bioluminescens’, som vi gerne ville opleve.

Bioluminescens er biologisk lys, som er produktionen og udsendelsen af lys af en levende organisme. Vi skulle sejle ud i kajakker om aftenen og opleve, at små levende organismer i vandet lyste op, når der var bevægelse i vandet. Man kunne kun se dem ved bevægelse. Det var en meget anderledes oplevelse og ikke noget, jeg på forhånd havde regnet med, at vi skulle.

Stemningen i Cocoa Beach var også præget en del af surfer-miljø kombineret med reggae og strandliv.

USA Florida sydpunkt tæt på Cuba- rejser

Florida Keys – se delfiner og kom tæt på Cuba 

Montenegro banner

Man kommer ikke udenom Florida Keys, når man er i Florida. Det er hele turen værd, selvom det var en køretur på næsten seks timer fra Cocoa Beach.

Florida Keys er helt nede på den sydligste del af Florida og faktisk også den sydligste del af USA’s fastland. Vi skulle bo i Key Largo, som ligger i starten af Florida Keys. Herfra er der to timers kørsel ud til det alleryderste af USA’s fastland, Key West.

Lige netop Key West var der planlagt en dag til. Det var dagen, hvor jeg havde fødselsdag, og hvilken bedre måde at holde sin fødselsdag på end at tage på sejltur og kigge på delfiner og snorkle? Vi så først en masse delfiner på afstand, og senere sejlede vi ind til et område, hvor vi kunne snorkle og svømme. I det område var der desværre ingen delfiner.

Key West kan helt sikkert anbefales at besøge, men der er mange mennesker overalt, så vi var glade for, at vi boede på hotel i Key Largo og havde mulighed for at køre til Key West i stedet for at bo der. Både på grund af de mere rolige omgivelser i Key Largo og på grund af prisen, som er 3-4 gange så høj, hvis vi skulle bo i Key West.

Det er også i Key West, du kan finde det sydligste punkt på USA’s fastland, kun 90 miles – eller 145 kilometer – fra Cuba. Key West er et must see, når du er i Florida.

Key Largo, hvor vi boede på hotel, er et mere roligt område. Vores hotel var små huse på række og lignede meget en campingplads dog uden campingvogne og mobile homes. Hotellet havde sin egen private strand, og man kunne derfor bade uforstyrret i Den Mexicanske Golf, som vi var vendt tilbage til efter opholdet ved Atlanterhavet.

Miami beach, skyskrabere, strand, havet

Miami Beach – strandliv, kultur og storby i ét 

Sidste stop på Florida-turen var selvfølgelig Miami Beach. Selvom jeg tidligere i artiklen nævnte, at det var godt at se andre steder end storbyer som Miami, er jeg alligevel glad for, at vi også fik mulighed for at opleve dette sted.

Miami Beach er stedet, hvor mennesker kører på rulleskøjter, løber eller cykler på strandpromenaden, ligger på stranden, hører musik ved vandet og bare nyder livet. Vi fik også mulighed for at opleve Halloween i Miami Beach, og det var noget udover det sædvanlige, og slet ikke som vi kender det fra Danmark.

Amerikanerne går meget mere op i udklædning, og det behøver ikke nødvendigvis at være uhyggelig udklædning ligesom i Danmark. De kan lige så godt være udklædte som tegneseriefigurer eller superhelte som Batman, Superman eller Spiderman. Der var endda også en, der var klædt ud som Julemanden, selvom vi kun var i slutningen af oktober på det tidspunkt. Vore dages Halloween er en kæmpe fest i USA og går ikke ud på at skræmme folk. Det går ud på, at alle er glade.

Miami Beach er et fantastisk sted og et område, vi sagtens kunne bruge længere tid i. Vi var også en enkelt gang ovre på den anden side af broen i byen Miami, hvor vi blandt andet så Wynwood Walls, men ellers brugte vi mest tid i Miami Beach. På trods af navnet er det ikke kun et strandområde. Det er en selvstændig by på størrelse med Esbjerg.

Hvis du en dag kommer til Miami, vil jeg anbefale dig at bo i Miami Beach i stedet for Miami. Byen er lidt mindre, og der er nok at lave ovre på den anden side af broen.

Florida - Everglades National Park

Everglades National Park – Floridas vilde dyreliv 

I de dage, vi boede i Miami Beach, valgte vi at køre en tur til Everglades National Park, som kun ligger 30 minutters kørsel fra Miami.

Vi havde booket en guidet tur med båd igennem sumpområdet, hvor vi fik mulighed for at se alligatorer i deres naturlige miljø. Det er en ting, vi generelt går meget op i, når vi skal opleve dyreliv; det skal være på dyrenes præmisser, og vi skal ikke forstyrre dem. Det gjaldt både, da vi så delfinerne, og da vi så alligatorerne.

Everglades er et virkelig flot naturområde, og efter bådturen på cirka 30 minutter og en efterfølgende fortælling om alligatorer, havde vi slet ikke fået nok.

Vi kørte lidt længere i nationalparken og kom til et sted, hvor vi tog med på endnu en guidet tur. Denne gang med Tram i Shark Valley, som er en del af Everglades National Park. Tram er en åben minibus med flere vogne. Her fik vi endnu engang lov til at nyde dyrelivet og alverdens fugle, imens vi kørte igennem landskabet i cirka to timer. Dyrelivet i USA’s tredjestørste nationalpark er noget udover det sædvanlige. På denne tur med Tram så vi igen alligatorer ligge i vandkanten af sumpen. 

Efter 13 dage i Florida var det tid til at vende hjemad. Mit første møde med USA gjorde et stort indtryk på mig, og mit møde med amerikanerne levede heldigvis ikke op til nogle af de fordomme, som man har hørt. Tværtimod. Jeg har ikke oplevet ret mange lande, hvor lokalbefolkningen er så imødekommende som i USA.

  • rrr banner 22/23

Så hvis du overvejer at opleve USA og Florida, synes jeg du skal gøre det. Det kan varmt anbefales. Bare husk, at august og september er orkansæson i Florida, så det kan være en idé at rejse i oktober og november, ligesom vi gjorde. Her lå temperaturen konstant på 28-30 grader, og det regnede kun i 15 minutter en enkelt aften.

God tur til Florida og USA.

Se meget mere om at rejse rundt i Florida og de andre stater i USA her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Jesper Munk Hansen

Jesper bor i Kolding og har rejst meget i sit liv. Især i Sydeuropa, hvor Italien og Spanien er hans favoritter. Han har besøgt Spanien 10 gange og Italien 23 gange.

Han taler spansk og er også ved at lære italiensk. Han har desuden været Ambassadør for Visit Italy i lidt mere end 2 år fra 2020 til 2022.

Derudover har han boet i Malaysia i 3 måneder.

Jesper er ude og rejse 4-6 gange om året og i 2022 har han været på 6 rejser.

2023 er endnu ikke planlagt, men steder som Prag, Valencia, Barcelona, San Marino og Sicilien er i overvejelserne.

Følg Jespers rejseside på Instagram, hvor han fortæller om sine mange rejser: https://www.instagram.com/jemuhadventures/

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.