Montenegro banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Israel » Det Røde Hav til det Døde Hav: Det kan du se på 4, 7 og 10 dage i Israel
Israel Sponsoreret indlæg

Det Røde Hav til det Døde Hav: Det kan du se på 4, 7 og 10 dage i Israel

Det døde hav det røde hav Israel rejser
Sponsoreret indlæg. Israel har det hele på ikke så meget plads. Se forslag til tur-ruter her.
Montenegro banner    

Det Røde Hav til det Døde Hav: Det kan du se på 4, 7 og 10 dage i Israel er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs i samarbejde med GoIsrael.com.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Israel, red canyon, ørken,

Israel har det hele – på ikke så meget plads

Selvom Israel kun fylder halvdelen af Danmark, er der utrolig meget at opleve. Her finder du alt fra livlige storbyer til fascinerende naturområder, og det kan ret nemt kombineres.

Du kan fx rejse fra det Røde Hav til det Døde Hav.

  • rrr banner 22/23

Selvom Israel ikke er et stort land, er det en god ide at sætte ekstra tid af til besøget.

For det første er der rigtig mange unikke oplevelser, og så skal du derudover sætte noget tid af til transport. Der bor mange mennesker, og i visse perioder er det også vældig populært at besøge landet. Det gælder særligt for religiøse højtider; kristne, muslimske og jødiske.

Israel - Jerusalem - rejser

En forlænget weekend: 4 dage i Israel

Du flyver sikkert ind til lufthavnen i Tel Aviv, Ben Gurion International Airport. Det er klart den største lufthavn, og indgangen til de to byer, vi anbefaler, at du bruger din tid på: Jerusalem og Tel Aviv.

Start i Jerusalem, der er den klassiske by i Israel, og det er her, du finder de store historiske seværdigheder. Vælg et sted at bo hvor du kan gå til det meste, så du kan få byen ind under huden. Husk at tage en guidet tur, så du får historie – og historier – på det, du ser, for denne by har set det meste.

Efter to overnatninger her tager du toget i en halv times tid til Tel Aviv. Det er Jerusalems kække lillebror, hvor der er liv, strand og madoplevelser ad libitum. Her er kan få et indtryk af byen med to overnatninger, hvor du fx kan bo ved bystranden langs Middelhavet, hvis du er til strandliv.

Se vores guide til Jerusalem og Tel Aviv her

Det døde hav det røde hav Israel rejser

En uge i Israel: Det Røde Hav eller det Døde Hav

Når du har oplevet de to kulturbyer, er det tid til at komme ud i naturen, og hvorfor ikke tage sydpå til Eilat. Byen ligger helt inde i bunden af Aqaba-bugten, der er forbundet til selve det Røde Hav. Eilat er naboby til Aqaba i Jordan, der ligger ganske tæt på Eilat. Der er lufthavne i begge byer, som dog primært bruges af charter- og indenrigsfly.

I Eilat er der varme, sol og strandliv året rundt og fantastiske naturparker udenom som Timna og Red Canyon i Negev-ørkenen.

Læs mere om Eilat her

Hvis du vil dyppes, men ikke vil rejse de 300 kilometer ned til Eilat, kan du også tage til det Døde Hav, der ligger noget tættere på Jerusalem. Det Døde Hav er det laveste punkt på jordens overflade, 431 meter under havets overflade, og her er vandet så salt, at du kan flyde på det.

Læs mere om det Døde Hav her

Baha'i haver, Baha'i gardens, Baha´i, Israel, haver, udsigt,

10 dage i Israel: Tag mod nord

Montenegro banner

Efter nogle dage i byerne og ved vandet, er det oplagt at tage mod nord. Haifa, Akko og Nazareth er nogle af perlerne i nord omkring 150 kilometer fra Jerusalem.

I dette område finder du blandt andet Bahai-haverne og ‘Jesus-ruten’, der er en vandrerute i Jesus’ fodspor. Inde i landet er der masser af muligheder for andre former for aktiv ferie som cykelferier og ATV-safari i det smukke landskab.

Akko er også kendt under dets gamle navn Acre, og her er der masser af historie og oplevelser, for byen går helt tilbage til 3000 år før Kristus.

Læs mere om det nordlige Israel her

Off the beaten track: De gemte perler

Hvis du allerede har været i byerne, eller hvis du har mere tid, er der en stribe skjulte perler. Du kan kigge på Magdala, Chorazin, Gamla, Sebastia National Park og Mount Ebal, der alle er steder, der ikke er overrendte, og hvor du kommer tættere på de lokale og kulturen.

Der er også gode muligheder for at besøge en kibbutz, en gård eller en vingård, fx Tura Winery og Givot Olam.

Israel er i den grad en foodie-destination med tonsvis af gastronomiske muligheder, så det er oplagt at prøve det af i hele landet, uanset om du rejser fra det Døde Hav til det Røde Hav, eller om du vælger en anden rute.

Det døde hav det røde hav Israel rejser

Fra det Røde Hav til det Døde hav

  • rrr banner 22/23

Uanset hvordan du vælger at rejse i Israel, er du aldrig langt fra vand, bjerge og fascinerende storbyer.

God rejse.

Se mere om at rejse rundt i Israel her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.