RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsefavoritterne » De 7 bedste byer for dig, der elsker mad
Tapas-mad
Israel Italien Japan Portugal Rejsefavoritterne Serbien Tyskland Vietnam

De 7 bedste byer for dig, der elsker mad

Her på redaktionen er vi vilde med mad, også når vi rejser, så her får du tips til de bedste madbyer i verden.
blank

De 7 bedste byer for dig, der elsker mad Af Laura Graf

Danmark københavn mad Vandkunstens Sandwich - 5 sandwiches

Når jeg bliver spurgt, hvad jeg elsker at lave i min fritid, er de to første ting der popper op i min hjerne såmænd mad og rejser – og meget gerne i en skøn forening.

Jeg husker ikke helt hvor og hvornår det startede, men det har nået et punkt, hvor jeg faktisk skipper sightseeing for at spise mig gennem en bys mest populære og bedste spisesteder.

Efter min mening er mad en perfekt måde at opleve en anden kultur på, og lære mere om landets skikke og traditioner – eller måske er det bare en undskyldning for at spise endnu mere kage!

Her er derfor 7 fantastiske madbyer jeg synes du skal opleve.

Her er de 20 bedste steder at spise i København

Tel Aviv, Israel: Mad til alle

Det kommer nok ikke som en stor overraskelse, for israelsk mad er superlækkert. Det er alsidigt, frisk og fyldt med smagsoplevelser: Falafel, shakshuka og humus all the way! Med det højeste antal veganere per indbygger i verden er der noget i det israelske køkken til alle slags diæter og madpræferencer, fra kød til plantebaseret.

Hvis du skal til Tel Aviv, skal du sørge for at undersøge de private middags-muligheder, private dinners. Det er lokale, der elsker at lave mad, og som med glæde inviterer dig på middag i deres eget hjem. Det er en fantastisk lokal oplevelse.

Her er et godt flytilbud til Tel Aviv – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Portugal porto portvin rejser

Porto, Portugal: Mad ved Duoro-floden

Porto er langsomt ved at komme ud af Lissabons skygge, og med rette!

Byen ligger smukt ved Duoro-floden, der indbyder til at nyde en Galão og den obligatoriske dessert Pastel de Nata ved vandet.

Du må endelig ikke snyde dig selv for en portvins-smagning (eller to) i en af de mange lokale vinkældre. For ganske få penge kan du komme på en tur og smage på en række lokale portvine bagefter. Saúde!

Her er et lækkert hotel i Porto – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Italien - Bologna - pizza - foodie - mad - rejser

Bologna, Italien: Mad til livsnyderen

Åh, Bologna, du har en helt speciel plads i mit hjerte.

Når jeg tænker på Bologna i Italien, tænker jeg på frisk tagliatelle al ragù, aromatiske pizzaer, lækre kager, masser af hjemmelavet is – gelato – og stærk espresso til at skylle det hele ned med.

Lige så snart du sætter dine fødder i den norditalienske by, forstår du hvorfor den bliver kaldt “den fede”. Der er uendelige muligheder for at spise ude, og rigeligt med fristelser til at du kan få din sukkertrang styret. Derfor bør man nok også lige holde sine Bologna-besøg til én gang per år…

Her er et godt tilbud på en pakkerejse til Italien – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Serbien Beograd Mad Foodie Rejser

Beograd, Serbien: Den cool madby

Beograd er en cool by på mange måder, og madkulturen er meget mere spændende, end man måske tror. Du finder mange hippe caféer og barer i byen og tæt ved havnepromenaden, og mange restauranter tilbyder overraskende mange vegetariske retter.

Restauranterne ligger ofte i almindelige lejlighedskomplekser uden tydelige tegn eller skiltning, så de kan være lidt svære at spotte, men de er der – bare spørg de lokale.

Her er et godt flytilbud til Beograd – tryk på “se tilbud” for at se den endelige pris

Tyskland - Berlin - pandekager pancakes - foodie mad rejser

Berlin, Tyskland: Hele verdens mad ét sted

Uanset hvilket madhumør, du er i, kan Berlin hjælpe dig. Fra koreansk barbecue til canadisk pizza med ahornsirup og mellemøstlig meze.

I Tysklands hovedstad er der 546 steder du kan spise is (!), en park hvor ældre, thailandske kvinder laver streetfood i weekenderne, 14 markedshaller, forskellige madfestivaler og adskillige pop-up spisesteder. Berlin er i en lig afor sig selv på madfronten, og så er det endda oftest ret billigt.

Vietnams byer: Hvor det franske møder Asien

Det er svært at vælge én konkret by i Vietnam, hvor maden er bedre end andre steder. Så hvorfor vælge en enkelt by, når du kan vælge et helt land?

Vietnam kan inddeles i tre madregioner, alle med deres egen vifte af retter og lækre specialiteter. Det vietnamesiske køkken er kendt for retter med mange forskellige smagsoplevelser, der kombinerer de sure, salte, søde og krydrede nuancer med friske ingredienser, for at skabe en helt enestående smagsoplevelse.

Den unikke smag stammer fra forskellige sammensætninger, primært det thailandske, franske og kinesiske køkken, hvilket resulterer i denne markante og skønne stil, der bare får dine tænder til at løbe endnu mere i vand. Så kast dig bare ud i menuerne og madboderne, for der er så mange lækre sager.

Tokyo, Japan: Mad i topklasse

Hvordan opsummerer man Tokyo i ét, kort afsnit? Byen har trods alt mere end 30 sushi restauranter med Michelin-stjerne, men også en meget livlig streetfood kultur. Og så er der alt det derimellem. Ramen, Soba, Okonomiyaki (krydrede pandekager), Gyoza, røde bønnekager og sake har fundet deres vej til de vestlige lande – men der er så meget mere at opleve.

Her er et godt rejsetilbud til at opleve det bedste af Japan

Det gælder også når det kommer til servering af maden, og hvordan det er anrettet så fint og sirligt på tallerkenen. Hver lille anretning er stykke kunst i sig selv.

Så tag til Tokyo, øv dig på dine spisepinde-færdigheder, fordyb dig i den japanske madkultur, og nyd det. Du vil helt sikkert ikke blive skuffet.

Ha´ en forrygende rejse med masser af gode madoplevelser.

blank

Om rejseskribenten

Laura Graf

Laura Graf

Laura er fra den tyske by Nürnberg og uddannet i kommunikation og virksomhedsstudier på RUC. Hendes glæde for at rejse begyndte allerede som barn i familiens camper van, når turen gik Europa rundt. Hun flyttede senere til Australien i forbindelse med sin praktik og boede i Sydney i et år. Derefter flyttede hun til Zürich, men valgte for tre år siden at slå sig ned i København.
Lauras bedste rejsedestinationer er Jordan, New Zealand og Grenada, men hun håber på en dag at få mulighed for at opleve Bhutan.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Translate »