RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Italien » Brescia: 6 autentiske og vilde oplevelser i Norditalien
Italien

Brescia: 6 autentiske og vilde oplevelser i Norditalien

Italien - Brescia, Lago d'Idro, bænk
Norditalien er kendt for Milano, Venedig og Gardasøen. Lige midt i det hele ligger byen og provinsen Brescia med dramatisk natur og store oplevelser til lands og til vands.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Brescia: 6 autentiske og vilde oplevelser i Norditalien er skrevet af Jens Skovgaard Andersen.

Italien - Lago d'Idro - rejser

Imponerende Idro

De fleste kender Gardasøen, som er Italiens største, og hvor talrige danskere – og mange flere fra resten af Europa – hvert år slår sig ned for at nyde livet ved vandet. Men ikke ret mange kender den smukke sø Idro lige vest for Gardasøen.

Idro-søen er meget mindre, men det betyder ikke, at du går glip af noget. Tværtimod. Her er masser af aktiviteter til lands og til vands, og der er god plads at udfolde sig på. Ro i kajak, tag en svømmetur, dyk ned og oplev livet under vandet, eller tag en sejltur med færgen, som forbinder de små byer langs med søens bredder. Idro er omringet af hyggelige små byer med lækker mad fra søen og landet omkring – og naturligvis kølige drinks ved vandkanten. Og så er der virkelig smukt.

Du behøver dog ikke være en vandhund for at få store oplevelser ved søen; der er cykelruter, vandrestier og via ferrata rundt om søen, så du kan sagtens få lov at røre dig. Idro har alt det samme som Garda – bare mere idyllisk og knap så overrendt.

Hele sommeren holder Idro fest. Gadekunstnerfestivalen indtager gaderne i starten af juli, og så er der gøgl og glade dage overalt. En anden populær festival er den såkaldte Paper Cup, som finder sted i slutningen af juli. Her kan du sammen med de lokale i Brescia bygge din egen båd af pap og papir og se, om du kan sejle tværs over søen i den. Det er et meget festligt syn, og man kan sagtens nøjes med at kigge, heppe og grine af de andre.

Karneval i højderne

Hvis du er i bil, er en tur op i højderne langs dalen Valle Sabbia klart et højdepunkt i Brescia. De snoede veje fører dig op til højtliggende landsbyer med historiske kirker og klostre og nogle af de mest traditionsrige karnevaller i landet.

Især området Pertica Alta er berømt for deres karneval, hvor de lokale klæder sig ud i meget fantasifulde og mystiske dragter, som de har gjort i århundreder. Du er meget velkommen til at deltage i festlighederne, når karnevalssæsonen sætter ind i foråret. En uforglemmelig oplevelse.

Aktiv ferie i bæredygtige omgivelser

Brescia-provinsen består af mange små kommuner, som hver især har deres kendetegn og deres særlige historie. Kommunen Casto er den eneste i landet, hvis elforsyning er 100% solenergi. Det skyldes en stor indsats fra de lokale beboere, og de har som belønning fået adventureparken Parco delle Fucine. Her kan du prøve ziplines, ‘via ferrata’, mountainbike, hiking på kilometerlange stier eller bare afslapning i badesøen midt i det hele.

Det hele er gratis, og parken bestyres af frivillige fra landsbyen. Der kommer flere og flere aktiviteter til, og de lokale i Casto går meget op i, at det skal være bæredygtigt og i pagt med naturen. Lige noget for hele den aktive familie.

Rundt om i parken finder du mange gamle historiske jernstøberier, da det historisk var det, de levede af på egnen, så naturoplevelserne rundt om i Brescia kombineres fint med kultur og historie.  

Find flybilletter fra København til Verona her – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Lokale lækkerier i Brescia

Dalen Valle Sabbia og Brescia-provinsen er et paradis for madører. Økologisk og traditionsrig er kodeordene, og det er muligt at komme helt tæt på landbrugsproduktionen og selvfølgelig alle de lækre smagsprøver.

På grund af den bjergrige natur er der opdræt af geder og køer, og disse skal være af den hårdføre slags, da der er langt til dyrlægen. De racer, du finder her, er fra naturens hånd specielt udviklet til at leve i barsk natur, og de giver mindre mælk end i store landbrug. Til gengæld er kvaliteten høj.

De rullende bakker bliver brugt til frugter og bær, og det kommer der lækker marmelade og honning ud af.

En ret, du ikke må snyde dig selv for, er ’spiedo bresciano’. Det er spyd med forskellig kød, grøntsager, salvie og smør, og hver familie har sin egen udgave. Kødet grilles i lang tid over åben ild, og det er virkelig en ret, der smager igennem.

Hvis du vælger at bo på en gård – eller en ’agriturismo’, som de kalder det i Brescia – så er det hele lige uden for døren og selvfølgelig på morgen-, frokost- og middagsbordet. Her kan du følge blandt andet osteproduktionen på helt tæt hold.

Italien - Brescia, Lago d'Idro, Rocca d'Anfo, udsigt - rejser

Prøv kræfter med en bresciansk bjergetape

Når du kører rundt i bjergene, bakkerne og dalene i Brescia, vil du se, at det er et meget populært sted at tage på cykeltur. Det er dog ikke en cykeltur, som vi er vant til fra Danmark; det går op og ned det meste af vejen. Det er nemt at forstå, hvorfor Italien har så mange dygtige cykelryttere, når man ser dem på de snoede bjergveje.

Der er cykeludlejning mange steder, så spring selv på jernhesten i Brescia og få en aktiv naturoplevelse med høj puls. Så har du for alvor fortjent et koldt glas Lugana-hvidvin fra Gardasøen bagefter.

Lej bil i Norditalien her – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Italien, Rocca d'Anfo, graffiti - rejser

Dramatisk historie med fantastisk udsigt

Lige ned til Idro-søen ligger det gamle fort Rocca d’Anfo. Det blev grundlagt i 1300-tallet og er siden blevet udvidet og brugt af både venetianere, hapsburgere, Napoleon og nazister. Det er levende europæisk historie i billedskønne omgivelser.

Du skal have en guide for at besøge Rocca d’Anfo, og det gør kun oplevelsen mange gange bedre at have en med, som kan fortælle den spændende historie undervejs. Fortet har været forladt og utilgængeligt i mange år, og det er først blevet åbnet for gæster for nylig. Så gå en tur i historien, mens der stadig er fred og ro.

Italien byder på alt, hvad hjertet begærer, og Brescia-provinsen er ingen undtagelse. Det er simpelthen som skabt til en ferie med både aktiviteter og afslapning på den bæredygtige måde. Pak bilen eller kufferten og kom sydpå til Norditalien, inden alle andre får øjnene op for Valle Sabbia, Lago d’Idro og Brescia.  

Find andre smukke og klassiske rejsemål i Italien lige her

find et godt tilbud banner 2023
Italien - Lago d'Idro, færge - rejser

Sådan kommer du til Brescia og Valle Sabbia

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen til Italien, uden at det bliver dyrere af den grund.

Der går ikke direkte fly mellem Danmark og Brescia, så de mest oplagte lufthavne at flyve til er Bergamo og Verona. Ellers er der mange afgange til Milano Malpensa, som også inden for køreafstand af Brescia. Der er også mulighed for at tage toget, der kører helt derned via Milano eller Verona med et par stop.

Hotel La Sosta i byen Vestone er et glimrende udgangspunkt for ture rundt i provinsen. Hotellet har en glimrende restaurant og indkøbsmuligheder til turen lige uden for døren. Hvis du vil skrue helt ned for tempoet og bo på ‘agriturismo’, så er Azienda Agricola Biobiò med Sara og Mirco som værter klart anbefalet.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser.

Nu burde du være mere end klar til en rejse til Norditalien. God rejse til Brescia!

Læs om Syditalien her

RejsRejsRejs var inviteret til Brescia og Valle Sabbia af Brescia Tourism og Det Italienske Handelskammer i Danmark. Alle holdninger er som altid vores egne.

Om forfatteren

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.