visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsefavoritterne » Jerusalem er bedst blandt fem steder du bør opleve

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Israel - Jerusalem - rejser
Danmark Israel Italien Rejsefavoritterne Spanien Storbritannien USA

Jerusalem er bedst blandt fem steder du bør opleve

Der findes mange unikke steder i verden, men nogle gange besøger man steder, som er helt specielle for en. Her er fem af mine yndlingssteder - og et sted, jeg ikke behøver at besøge igen.
visit østrig, visit austria, banner

Jerusalem er bedst blandt fem steder du bør opleve skrevet af Naja Thorsmark Madsen

Orientering - vejviser - skilte - rejser - Jerusalem

Det svære valg

Hvordan anbefaler man rejsemål til andre, når man ikke kender deres ønsker og interesser? Er de mest til Græsted eller Grækenland? Det er meget individuelt, hvilke steder eller attraktioner man personligt føler sig tiltrukket af. I denne artikel vil jeg prøve at beskrive fem steder, som har sat gode spor i mig – og et sted, som jeg ikke var specielt fascineret af.

Banner, engelsk banner, top banner
Mijas spanien rejser

Mijas Pueblo

¡Dos cervezas, por favor! Vi starter simpelthen i solrige Spanien. For nogle år tilbage rejste jeg til Spanien for at arbejde i Málaga. I weekenderne var mit eneste mål at komme ud og se den fantastiske natur og de smukke bjergområder.

En dag hoppede jeg på en lille bus, som kørte mig op i bjergene. Op til en lille bjerglandsby ved navn Mijas Pueblo. Den lille by var fuld af små snoede gader. Gader såvel som huse var udsmykket med blomstrende potteplanter og farverige kakler. En lokal lod mig ride på et af sine æsler op gennem byen til en smukt udsigtspost, hvorfra der var udsigt ud over byens tage og kysten nedenfor.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Israel - Jerusalem - rejser

Jerusalem

Jerusalem er en af de steder du skal opleve. Jerusalem er Israels hovedstad, en helt fantastisk by med smukke bygninger, som bærer præg af ældgammel kultur og religion. Gaderne dufter helt specielt, og der er flotte store kirker overalt i byen. Befinder du dig i den østlige del af Jerusalem, er det værd at besøge Grædemuren, som er et af jødedommens helligste steder. På mange måder er det en rørende oplevelse at se, hvordan besøget ved muren påvirker folks følelser og sindsstemninger

Læs også om nabolandet Libanon her

Italien Rom rejser

Rom

Fra en religiøs by til en anden – denne gang i Italien. Min tur til Rom gav mig indtryk af, at byen rummer mange muligheder. Gaderne vrimler med caféer med fantastiske pastaretter. Selv om gamle bygninger ikke siger mig så meget, kan jeg varmt anbefale at besøge Vatikanet og Peterskirken; her bliver man blæst bagover af den enorme arkitektur. Helt sikkert på listen over steder du skal opleve.  

Her finder du alle vores rejsetilbud til Europa

England Brighton rejser

Brighton

En by som i den grad udstråler en fantastisk mangfoldighed. Brighton på Englands sydkyst er en af de tryggeste byer, jeg har opholdt mig i. Det skyldes blandt andet, at byen er overskuelig, og det er nemt benytte den offentlige transport. Gaderne vrimler med små bagerier, caféer og pubber.

Brighton er en havneby, og jeg kan varmt anbefale at tage på fotosafari til de farverige badehuse på stranden. Derudover har Brighton direkte tog til London, hvilket er en klar fordel, når du skal rejse dertil.

Læsø Rejser

Læsø

Ude godt men hjemme bedst. Min næste anbefaling falder på en lille øperle ude i Kattegat, nemlig Læsø.

Du kan faktisk godt lave andet et at købe det kendte Læsø salt på Læsø – især om sommeren. Tag vennerne eller familien med til havnebyen Vesterø og oplev den årlige kajfest i uge 29. Her kan du opleve god stemning og smage en masse frisk fisk. Prøv en hummer-hotdog, som er en helt særlig delikatesse.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

visit østrig, visit austria, banner
USA Miami South Beach Strand Roadtrip Rejser

Miami Beach

No need to go again…
Miami Beach i Florida lyder måske som et meget fancy sted, man “bare skal opleve”. Miami Beach er dog efter min smag ikke et sted, som gør et særlig godt indtryk. Gaderne var meget beskidte og ulækre, og intet er billigt i forhold til andre steder i USA. Der behøver jeg ikke at vende tilbage til lige med det samme.

Tag på kør-selv ferie i USA – se meget mere om amerikansk road trip her

Jeg håber, denne artikel har givet dig indblik og lyst til at besøge netop mine favoritsteder.

Bon voyage!

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Naja Thorsmark Madsen

Naja er en eventyrlysten nordjyde, som elsker spontanitet. Til dagligt bor hun i et kollektiv midt i Aalborg. Her bruger hun sin tid på studie, arbejde og hygge med sine venner. Naja nyder at planlægge rejser og oplevelser til nye destinationer, hun læser rejsebøger og lytter til podcast for at udvide sin horisont og lære om andre kulturer.
En stor del af Najas tid i udlandet, har hun kombineret med enten arbejde eller uddannelse, hvilket har givet hende et godt indblik i lokale kulturer.
Naja har blandt andet været på sprogrejse i Brighton, udvekslingsstudent i Wisconsin, samt receptionist på solkysten i Malaga.
Najas udvekslingsophold i USA er klart den oplevelse som har sat dybets spor i hende og dermed også trukket hende tilbage til staterne år efter år. Naja bliver inspireret af landets kulturhistorie og natur.
Der er stadig mange steder Naja ikke har udforsket endnu, men det er på hendes liste.

Kommentér

Kommentér