RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Danmark » Læsø: Danmarks solskinsø
Danmark Jylland

Læsø: Danmarks solskinsø

Læsø er en fantastisk ø, som især er kendt for deres fantastiske salt - og faktisk også masser af sol. Følg med på opdagelse på solskinsøen i Kattegat.
blank

Læsø: Danmarks solskinsø af Sarah Steinitz

Danmark - Læsø - rejser

Et lille samfund, der har det hele

Med kilometervis af bløde sandstrande, høje klinter der rager lige op i den blå himmel og 1.951 solskinstimer, der giver selveste solskinsøen Bornholm baghjul, står Læsø rigtig højt på listen over øer i Danmark, man virkelig bør lægge turen forbi, når du skal rundt i Danmark.

Rejsetilbud: Strandhotel i Nordjylland

Vi kom til Læsø en sen aften og rullede ud for at campere i skoven. Næste morgen fandt vi os selv mellem høje grønne graner ved en helt klar, kongeblå sø, der glimtede i solen og endnu ikke havde sluppet den sidste rest af frost. Vildt smukt!

Vi sprang på cyklerne og cruisede ned langs øens østsiden, hvor høje, skarpe klitter rejser sig næsten lodret op i vejret, og hvor de langstrakte sandstrande får én til at føle, at man har det hele for sig selv.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

2021 bliver et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Banner - Bulli - 1024
Danmark - Læsø, kirke - rejser

I et med den smukke ø-natur

Det kan især anbefales at gå helt ud til østspidsen, hvor lærkerne synger, sivene svajer og vandet ligger helt roligt på begge sider. Ø-roen findes lige der.

Med 2000 mennesker er Læsø sit eget samfund med alt, hvad man behøver.

Fine små butikker, et par restauranter og en hip ølbar er netop åbnet på havnen. Derudover har nogle geniale hoveder fået den idé at lave den gamle kirke om et til kurbad med lokalt havsalt, ægte sydesalt(!), der efter sigende er lige så healende som saltet i et Døde Hav. Med saunaer i sideskibet, jacuzzi i stedet for et alter og rosé i våbenhuset kan det hurtigt blive vanedannende at gå i kirke.

Find et godt tilbud på biludlejning her

Danmark - Læsø, lille hus - rejser

Et genbesøg kalder

Selv om Læsø er en god færgetur og en længere køretur væk for de fleste, så er solskinsøen i Kattegat helt bestemt turen værd. Vi mangler stadig at smage den hjemmelavede is på hjemmeplukkede bær i Storhaven, hvor husdyrene går frit omkring, så vi er heldigvis nødt til at komme tilbage!

Læs mere om vores Læsø-tur her

Du kan se videoen fra Læsø øverst på siden

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Sarah Steinitz

Sarah Steinitz

Sarah er uddannet sociolog fra Københavns Universitet med en tillægsuddannelse i journalistisk formidling fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole.
Fra marts til september 2018 drager hun sammen med Tine Tolstrup på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, de kalder Ødysséen. De er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. De vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som de rejser rundt til på deres Ødyssé.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Translate »