RejsRejsRejs » Rejseguides » Dyr i Afrika: Her er de bedste steder til safari i Afrika
Botswana DR Congo Etiopien Gabon Gambia Kenya Madagaskar Namibia Rejseguides Rwanda Somalia Swaziland Sydafrika Tanzania Uganda Zambia Zimbabwe

Dyr i Afrika: Her er de bedste steder til safari i Afrika

Kenya - safari, giraf - rejser
Afrika er er det perfekte kontinent at tage på safari i. Med massevis af eksotiske dyr, smuk natur og fortryllende oplevelser bliver det en rejse, som man aldrig glemmer.
harzen banner Hotel Skt. Annæ banner

Dyr i Afrika: Her er de bedste steder til safari i Afrika er skrevet af Cecilie Saustrup Kirk

Sydlige Afrika - kort - safari kort over Afrika, Sadari - Safari afrika - map of africa - safari map - safari countries - safari lande- rejser

Derfor skal du tage på safari

Hvis der er en rejse, du skal unde dig selv i livet, så er det en tur til Afrika på safari-eventyr. Uanset om du kommer for at opleve den storslåede natur eller det vilde dyreliv, så er det en rejse, som du aldrig glemmer.

Men inden du tager afsted, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Alt efter hvad du gerne vil opleve, hvilke dyr du vil se, hvilken natur du vil opdage, og hvem du rejser med, så skal du nøje overveje og udvælge dit safariland.

konkurrence tropical islands
 • Næsehorn - safari - dyr i afrika - rejser
 • Kenya safari leopard
 • bøffel - rejser
 • Afrika Kenya Løver Masai Mara Rejser
 • Elefant - rejser

Hvilket safariland er bedst?

Der er ret stor forskel på safarilandene i Afrika. For det meste finder du de bedste safarimuligheder i Syd- og Østafrika. Men det betyder ikke, at du helt skal udelukke det vestlige Afrika, for her er der også spektakulære oplevelser at hente. Men når du skal udvælge, hvilket land du skal besøge, så afhænger det meget af, hvad dine behov er.

De mest kendte og tilgængelige safarilande er Kenya, Tanzania og Sydafrika. Da landene er vant til turister, er der masser af tilbud på safarioplevelser, de lokale taler engelsk, og landene er relativt nemme at navigere rundt i.

Landene har gode og velbevarede naturreservater, fx nationalparkerne Kruger i Sydafrika, Serengeti i Tanzania og Masai Mara i Kenya.

Her bør du vælge at rejse uden for højsæsonen, da der ellers kan være mange besøgende. Nogle få steder i Sydafrika har den fordel, at man kan være i malariafrie områder, så der slipper du for at spise malariapiller, og samtidig er det muligt at have mindre børn med.

Afrika byder på masser af dyreliv, uanset hvilket land du befinder dig i. Men søger du specifikt efter oplevelser med the big five – løver, leoparder, elefanter, næsehorn og bøfler – så er det Sydafrika, Tanzania og Kenya, du skal tage til.

Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort

Tanzania er et oplagt land at starte med, for der er naturen og dyrelivet helt i top, og det kan nemt kombineres med en tur til nabolandet Kenya.

Skal man afsted som familie med mindre børn, så er Swaziland – også kendt som eSwatini – et godt valg. De mindre parker i landet er et fint og børnevenligt alternativ til fx Kruger-nationalparken. Både Swaziland og Kruger ligger tæt på storbyen Johannesburg, så hvis du begynder din rejse her, er mulighederne lige for dine fødder.

I Sydafrikas andre nabolande er der også fantastiske muligheder for at opleve ‘de fem store’ på safari. Både Botswana, Namibia og Zimbabwe er helt fantastiske safarilande, og med klart færre besøgende. Her får du en mere autentisk oplevelse af både natur, kultur og lokalsamfund. Specielt Botswana og Namibia har ganske få indbyggere, så store dele af de to lande er vild natur.

Hvis du er til lidt mere udfordrende rejsedestinationer med store oplevelser og få turister, kan du kigge mod GabonZambia og Etiopien. I Vestafrika er Senegal et relativt nemt valg, selvom safarimulighederne er begrænsede, og de store dyreflokke findes primært i det østlige og sydlige Afrika.

 • Næsehornsbille - rejser
 • myreløve - rejser
 • Bøffelvæver - fugl - rejser
 • Leopard skildpadde - rejser
 • springspidsmus - rejser

Dyr i Afrika: The big five og The small five

De fleste kender til ‘the big five’ – de fem store – men der findes faktisk også en gruppe med ‘the small five’ – de fem små. Den mindre kendte samling af eksotiske dyr består af elefantspidsmus, leopardskildpadde, myreløve, næsehornsbille og bøffelvæver.

Princess cruises banners

Namibia giver dig den bedste mulighed for at se den mest nuttede af ‘the small five’, nemlig elefantspidsmusen – også kaldet springspidsmus – da den er mest udbredt her.

Den lille fugl bøffelvæveren skal du krydse over grænsen til Sydafrika for at have mest held med at se. Hold øje med bøffelflokkene; fuglene samler sig på ryggen af bøflerne og tager for sig af det tag-selv-bord af fluer og insekter, som irriterer de store bøfler.

To dyr, som mange er overrasket over ikke er inkluderet i ‘the big five’, er giraffen og flodhesten. Selv om de ikke nåede med på listen, så er de helt sikkert et syn, som du skal opleve på din safarirejse til Afrika.

Giraffer er heldigvis nemme nok at finde. Højden hjælper selvfølgelig på det, men der findes også store girafflokke i de fleste lande i det sydlige og østlige Afrika. De kønneste af slagsen siges at være netgirafferne, som du finder på Afrikas Horn. De hører hjemme i Somalia, Etiopien og det nordlige Kenya.  

Flodheste er der også masser af. Der findes omkring 150.000 vilde flodheste i Afrika – flest i Zambia og Tanzania. Hvis du vil se disse skønne – men ret farlige – dyr på din safari, så skal du altså til det østlige eller sydlige Afrika for at have størst chance for at opleve dem.   

 • kamæleon - rejser
 • madagaskar - lemurer - rejser
 • Afrika Tanzania Safari Zebra Rejser
 • Fossa - rejser
 • Afrika - Gorilla - rejser

Berømte Serengeti og unikke dyr i Afrika

                                                                 

Vidste du: Her er 7 oversete mad-oplevelser du skal prøve i Østrig! 

7: Gourmet i 3,000 meters højde på Ice Q restaurant i Tyrol
6: Spis ost på oste-gaden i Bregenzerwald ved Vorarlberg
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

En tur til Tanzania med et besøg i den berømte nationalpark Serengeti, garanterer dig et møde med flokke af zebraer, gnuer, gazeller og antiloper.

Kommer du mellem april og juli kan du være heldig at ramle ind i den Den Store Migration. Her bevæger de enorme dyreflokke på over en million dyr sig fra det sydlige Serengeti ud på en 800 kilometer lang tur mod nord til Kenya. De skal krydse floder med sultne krokodiller og beskytte deres unger imod løver og hyæner alt sammen i håb om at komme først til de frodige savanner nordpå.

Hvis du skal have noget virkelig unikt at skrive hjem om, så skal du opleve bjerggorillaerne. Disse dyr er de eneste af deres slags i verden, og du finder dem kun oppe i de skovklædte bjergkæder på grænsen mellem Uganda, DR Congo og Rwanda. Gorillaerne er stærkt truet, og der er kun 1.000 af dem tilbage i det fri. De er heldigvis under beskyttelse, og bestanden er langsomt i vækst.

Netop Rwanda og Uganda er oplagte destinationer hvis du er til at se aber i fri leg, og begge lande kan i øvrigt anbefales som rejsedestinationer. Uganda har den fordel, at de lokale snakker rigtig godt engelsk, og der er flere rigtig flotte nationalparker og Nilens udspring, mens Rwanda byder på unikke naturoplevelser uden særligt mange besøgende.

Et andet helt unikt dyr, som du kun kan opleve ét sted i verden i det fri, er lemurerne Madagaskar. Her findes der over 50 arter. Madagaskar, som ligger for sig selv ud for det afrikanske kontinent, er i den grad en overset safari-destination. Specielt landets fauna er helt unik, og den store ø har været udspring for nogle fantastiske dyrearter.

Udover lemurer finder du et væld af gekkoer, kamæleoner og papegøjer i alle verdens farver og det kattelignede rovdyr, fossaen, som kun lever her.

Drømmer du om at se vilde dyr i Afrika, så kan du planlægge dit safari-eventyr, så du får set lige præcis det, du finder allermest spændende. Snak med et dygtigt rejsebureau, så du får flest mulige fantastiske dyre-oplevelser på rejsen.

konkurrence tropical islands

Hvor kan man tage på safari i Afrika?


Vidste du: Her er de 7 bedste madbyer i verden ifølge Tripadvisors millioner af brugere

7: Barcelona i Spanien
6:  New Delhi i Indien
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Der kan være links til samarbejdspartnere i denne artikel - du kan se hvordan det foregår her
Baden-Württemberg, banner, 2024, kampagne, europa-park, europa-park resort
  Princess cruises banners

Om forfatteren

Cecilie Saustrup Kirk

For Cecilie er verden hendes legeplads, og jo oftere hun kommer derud, jo bedre.

Hun har rejst det meste af hendes liv og oplevet alt fra Paris romantiske gader til Tokyos elektroniske neonskilte og Accras naturskønne vildtparker.

Hun elsker at lede efter de skjulte perler inden for kultur, oplevelser og mad, og fortrækker altid den lokale madbod og de autentiske forestillinger, frem for de internationale kædebutikker.

Hun har boet et halvt år i Sydkorea, og er fast besluttet på at bo i et andet land igen engang i fremtiden.

Næste mål på listen er Canadas storslåede vandfald og Australiens farverige koralrev

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.