visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Afrika » Swaziland » Eswatini – et kongeligt postkort
Swaziland - safari - rejser
Mozambique Swaziland Sydafrika

Eswatini – et kongeligt postkort

visit østrig, visit austria, banner

Eswatini – et kongeligt postkort Af: Jacob Gowland Jørgensen

Swaziland, eswatini

Rejsen går til Eswatini

Swaziland er noget så rart som et overset turistland tæt på Afrikas største lufthavn i Johannesburg, og Sydafrika omringer næsten også landet på alle sider, så det er oplagt at kombinere de to. Landet har officielt lige skiftet navn til Eswatini, swaziernes land. Det skete ved kongeligt dekret i et af de sidste absolutte monarkier i verden.

Banner, engelsk banner, top banner

De fleste rejsende er her kun 1-2 dage, for de fleste kommer i egen eller lejet bil og triller lige igennem det bette kongerige, men der er klart mere at opleve.

Swazierne er yderst fredelige, hjælpsomme og ordentlige, og attraktionerne er der ikke noget galt med i det yderst traditionsbundne land.

Vi fik et par rigtig gode dage i Mlilwane Reserve, hvor vi uden guide vandrede på hippo trail, og hvor man også kunne cykle og ride i det fine landskab. Det blev køligt om aftenen (det ligger højt), så husk en rigtig sweater, og sæt dig ved bålet sammen med vildsvinene. En kæmpe traditionel hytte med eget bad kostede 400 kroner pr. nat, og så boede man også lige midt i det hele.

Vi tog derefter til Sibebe Rock, den næststørste enkeltklippe i verden efter Ayers Rock i Australien, og hvis man kan lide at vandre – og har styr på sin balance – er det en bragende god og flot tur. Du bør have en guide med på rejsen til Swaziland.

Vi brugte Swazi Trails og var yderst tilfredse. Sibebe har i øvrigt givet navn til den lokale glimrende øl og ligger lige uden for hoved-landsbyen Mbabane.

Swaziland - safari - løve - rejserPå besøg i nationalparken Hlane

Til sidst tog vi til nationalparken Hlane – vi bookede bare en taxa for ganske få penge, og 100 km af primært nyere motorvej senere var vi i løve- og næsehornsland tæt på grænsen til Mozambique. Husk at booke inden du kommer, for der er ret få hytter.

Det er en fin park med mange buske og træer, så man skulle arbejde lidt for at finde og se de mange dyr. Til gengæld kom vi på rhino walk, hvor vi med guide vandrede rundt til – og sammen med – næsehornene; det var en lidt vild oplevelse.

Alt var til ret lave priser, og selv i konge-safarilandene Tanzania og Uganda har jeg ikke set så mange næsehorn som i denne mere beskedne nationalpark.

Vi trillede med bus og taxa til Mozambique derfra. Det tog kun et par timer, og så var vi ved det Indiske Ocean. Dejligt.

Eswatini kan varmt anbefales.

Læs mere om Afrika her

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

nyhedsbrev rejsrejsrejs banner rejser

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også ekstern lektor på CBS.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.