banner - kunder
RejsRejsRejs » Rejseguides » Vinterferie og juleferie: Rejser med kort flyvetid og solgaranti
Egypten Europa Gambia Jordan Kap Verde Marokko Rejseguides

Vinterferie og juleferie: Rejser med kort flyvetid og solgaranti

Verdenskort med stole - rejser
Vinteren kan være lang og mørk i Danmark. Men hvorfor ikke skifte det grå og triste ud med sol og strand? Her skal du rejse hen for at få solgaranti.

Vinterferie og juleferie: Rejser med kort flyvetid og solgaranti er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs.

verdenskort - kort over verden - worldmap - kort - europa kort - rejser - usa kort - afrika kort - asien kort - oceanien kort - nordamerika kort - sydamerika kort - mellemamerika kort - kort flyvetid - vinterferie - juleferie

Hvor er der sol og strand? Middelhavet

Vintervejret i Danmark lægger ofte op til at rejse til sydligere himmelstrøg. Her er redaktionens bud på en juleferie eller vinterferie med kort flyvetid og solgaranti.

Man tænker naturligt på Middelhavet, men er det varmt nok? Det korte svar er: Nej. Først og fremmest fungerer den østlige del af Middelhavet ikke til vinterferie, hvis du er mest til sol og varme. Det sner af og til i Grækenland og Tyrkiet om vinteren, og resten af Middelhavet er ikke rigtig varmt på den årstid.

Madeira i Atlanterhavet er et af de varmeste steder med op til 20 grader, men der er ikke nødvendigvis solgaranti i vores vintermåneder. Sydkysten af både Tenerife og Gran Canaria kan også være fin, men kun sydkysten.

Heldigvis er der masser af andre gode steder at rejse til i vintermånederne, hvor der både er solgaranti og kort flyvetid fra Danmark.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Marokko - Agadir -paradise-valley

Agadir, Marokko – juleferie og vinterferie i varmen

Marrakech i Marokko er en spændende by, der tiltrækker mange turister. Byen kan dog godt virke lidt overvældende. I stedet anbefaler vi at tage til kysten, hvor du finder den hyggelige by Agadir.

Her er der brede strande, fantastisk mad og en fredelig bazar med mynte-te, Argan-olie og krydderier ad libitum. Herfra kan du så tage på udflugt til Atlas-bjergene, Essaouira – kendt fra serien Game of Thrones – eller det guddommelige smukke sted Paradise Valley, som mest bliver besøgt af de lokale.

Du kan normalt flyve direkte til Agadir fra både Billund og København.


Juleferie i Aqaba, Jordan

Aqaba er Jordans svar på Israels Eilat, som ligger lige på den anden side af grænsen, og Sharm El-Sheik i Egypten. De deler alle det tørre klima og varme vand fra Rødehavet, og Aqaba er både en klassisk badeby og havneby i ét.

Fordelen ved Aqaba er, at der er nogle fremragende udflugtsmuligheder til både ørkenen i Wadi Rum og til oldtidsbyen Petra. Her er vejret ikke nødvendigvis sol og sommer i vores vintermåneder, men de smukke steder opvejer temperaturen.

Jordan fremstår i øvrigt ret uberørt af, hvad der ellers sker i Mellemøsten, og Aqaba i Jordan er altså en perfekt destination til juleferie og vinterferie.

Af og til er der direkte og billige rutefly til Aqaba, og ellers er der charterfly og pakkerejser. Tjek for eksempel rejserne hos TUI, Apollo, Atlantis eller Bravo Tours.

Alternativt kan du søge på fly til/via Amman og Eilat, der begge ligger tæt på, og hvor der i perioder også er direkte fly fra Danmark og dermed kortere flyvetid. Royal Jordanian flyver fx fra København til Aqaba via Amman.

Gambia - mennesker skov natur - rejser

Vinterferie i Gambia

Det lille vestafrikanske land Gambia blev udvalgt af Simon Spies i 70’erne til at være der, hvor dansk charterturisme og afrikansk livsglæde skulle mødes.

Det betyder, at der er en rigtig fin infrastruktur, og det er nemt og relativt billigt at komme dertil. Desuden taler det meste af befolkningen engelsk, så det er nemt at få bestilt den lækre mad på strandrestauranten.

Du kan blive ved de brede strande ved hovedstaden eller tage på udflugter derfra, fx til ‘Crocodile pool’. Eller kombinere med nogle dage på et hotel midt i det hele – for eksempel Lemon Creek ved den fredelige del af stranden – og tage et par dage ned sydpå væk fra byen og de mange turister fx til den enkle Nemasu Eco lodge, der ligger direkte på stranden.

Du kan få tips til aktiviteter i vores rejsefællesskab.

Af og til er der direkte ruter til Gambia med charterfly, ellers går der fly med mellemlanding i fx Bruxelles. Tjek vores store guide til flybilletter og hoteller her.

Find de bedste og billigste flybilletter her

Egypten - Luxor, Karnak - rejser

Kort flyvetid til Luxor og Hurghada i Egypten

Mange danske charterbureauer tilbyder vinterrejser til Egypten, og det er som oftest de to rødehavsbyer Sharm El-Sheik og Hurghada, som er destination for rejsen. Begge byder på muligheden for sol og strand, og vejret er dejlig varmt det meste af året.

Sharm El-Sheik rummer flere flotte hoteller og mere luksus end Hurghada, som nogle elsker og andre synes bliver for meget masse-turisme.

Ved første øjekast ligner det udelukkende resort-områder bestående af hoteller, restauranter og souvenirhandlere, så langt øjet rækker, men der er også andet at se i området. Hvis du tager til Hurghada, kommer du i nærheden af oldtidsbyen Luxor med Kongernes Dal og de imponerende templer fra oldtidens Egypten.

Der er både organiserede ture fra Hurghada, som du kan hoppe på, og du kan også selv arrangere. Det er verdenshistorie af den allerhøjeste karat næsten lige om hjørnet.

Luxor ligger ved Nilen, så der er selvfølgelig også krydstogter og ’felucca’-bådture af forskellig slags, hvis du vil opleve livet fra vandsiden.

Du kan også vælge at bo i Luxor og tage på udflugter derfra eller eventuelt kombinere med et krydstogt op ad Nilen, som er en meget stor oplevelse.

Ørkenen rundt om byerne byder også på mange udfoldelsesmuligheder, uanset om du er til adrenalinsport eller noget mere afslappende. En slentretur i selve byen Hurghada kan også anbefales for at opleve det liv, som leves lidt væk fra turistområderne.

find et godt tilbud banner 2023
Kap Verde - Sal - rejser vinterrejser

Kap Verde – garanteret sol og varme i din juleferie

Kap Verde ligger lige på kanten i forhold til rejsetid. Til gengæld kan du være heldig at flyve direkte, og så er den reelle rejsetid stadig fornuftig med godt 6 timer fra København til øen Sal. Kap Verde består af vulkanøer, og der er derfor noget for enhver smag, uanset om du er til lækre sandstrande eller trekking i frodige bjergegne. 

Der er primært turisme på Sal og delvist Boa Vista, hvor de lange strande kan nydes. Vær dog opmærksom på, at badning i havet tit frarådes pga. kraftig strøm og den ofte stærke vind. Så tjek derfor pool-mulighederne, hvis du er et badedyr.

Er du mere til det oprindelige Kap Verde med den fascinerende kulturblanding af Afrika og Portugal, så sejl eller flyv over til øerne São Vicente og ikke mindst Santo Antão. Så vil du opleve det bedste af begge verdener.

Der er regelmæssigt gode tilbud til Kap Verde fra en række danske charterbureauer med eller uden hotel inkluderet.

Bureau Grafik 2023
bøger vinterrejser rejser - Flyvetid - vinterferie - juleferie

Flere idéer til juleferie og vinterferie med sol og strand:

Tættere på foråret åbner der sig flere muligheder ved Middelhavet. Her er det værd at tjekke Tunesien ud, hvis du er til eventyr. Her er der god infrastruktur, smukke strande og spændende kultur.

I marts måned er den delte ø Cypern en interessant destination. Her er både den meget udviklede sydlige del, og den mere oversete nordlige del.

Har du mod på en anden type ferie, så se mod sydøst. Her er en tur til Dubai kombineret med det fredelige og spændende rejseland Oman oplagt. Vær dog opmærksom på, at det kan være dyrt at overnatte i Dubai, og flyvetiden er 6,5 time. Oman er et overset rejseland, og her får du meget for pengene.

Hvis du kigger mod vest, og måske endda har frankofile tendenser, så er Senegal et berigende rejseland, hvor du får meget for pengene. Her kan du også finde fine turiststeder ved kysten tæt ved Gambia.

Hvis det er ok at flyve lidt længere, er der meget lidt tidsforskel til en perlerække af destinationer i Afrika, fx Uganda, Tanzania, Ghana, Sydafrika, Namibia og Seychellerne, der alle er værd at opleve, fx på safari. Og både Asien og Sydamerika er fantastisk i vores vintermåneder.

God rejse, uanset hvor du vælger at rejse hen.

Her finder du rejseguides til hele verden

getYourGuide
Book dine ture på rejsen her
sol vinterrejser rejser - Flyvetid

Her finder du sol og strand med kort flyvetid fra Danmark

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.