RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Cypern » Fantastiske Cypern: Her er 10 steder du bare må opleve
Cypern - Ayia Napa - Rejser
Cypern

Fantastiske Cypern: Her er 10 steder du bare må opleve

Her er vores bud på nogle af de bedste steder at tage hen på Cypern.

Af Redaktionen

Cypern - Ayia Napa - Rejser

Den delte ferieø har det hele

Mange danskere drømmer om en ferie i sydens sol. En destination, der altid tilbyder varmt vejr, flotte strande og smuk natur, er Cypern.

Cypern er groft sagt delt på midten i en nordlig og en sydlig del, og det er ikke altid til at krydse grænsen. Corona har lukket grænsen for turister mellem Syd- og Nordcypern, så vær opmærksom på, hvilken del du skal til.

Både den græske og den tyrkiske side af Cypern er fremragende rejsemål, og der er masser af historie, gastronomi og lækkert badevand at kaste sig ud i.

Hvis du skal flyve til Nordcypern, skal du via Tyrkiet, mens du kan flyve direkte til den sydlige græsktalende del af øen med både rute-, lavpris- og charterfly fra Danmark. I denne omgang fokuserer vi på den sydlige del.

På redaktionen har vi gennem råd fra vores rejsefællesskab på Facebook samlet gode tips til, hvad du skal opleve i landet. Læs de 10 favoritter og få inspiration til, hvad du skal opleve næste gang, turen går til Cypern.

Rejsetilbud: Cypern – Privat villa med pool og bil

Cypern - Paphos - Rejser - Båd

10 favoritter i Cypern

  • Ayia Napa – Lækre strande og godt sted for festglade rejsende. Nyd livet på blandt andet den populære strand Nissi Beach. Tæt på byen er det store vandland, Water World, som er super børnevenligt.
  • Limassol – Skøn by med mange ting tæt på. Lækker lang strandpromenade. Lige i centrum står den borg, hvor det siges at Richard Løvehjerte boede og blev gift i 1100-tallet. 
  • Larnaca – Hyggelig strandby med lækker og bred promenade. Byen byder også på den berømte Sankt Lazarus kirke, små hyggelige gader og den vigtige moske Hala Sultan Tekke tæt på lufthavnen. De fleste fly til Cypern lander i Larnaca.
  • Paphos – Smuk kystby by med rigtig mange ruiner fra gammel tid. Paphos er indgangen til det vestlige Cypern og Troodos-bjergene.
  • Peyia – Landsbyen ligger højt oppe og har en fantastisk udsigt over Coral Bay og Agios Georgios. Peyia ligger tæt på den store by Paphos.
  • Latchi – Her fra kan du tage på sejltur til den Blå Lagune.
  • Kap Greco – Nationalparken er et godt sted at snorkle og har derudover en virkelig smuk solnedgang. Der er en del vandreruter, som får pulsen lidt op. Husk drikkevand og solhat – der er ikke meget skygge.
  • Pyrga/Stavrovouni – Tæt på denne by, på toppen af en bakke, finder du det græsk-ortodokse kloster Stavrovouni. Klosteret er kun for mænd, men udsigten og kapellet kan nydes af alle. 
  • Pano Lefkara – Smuk landsby, der består af både en øvre og nedre del. 
  • Protaras – Her finder du skønne strande – ikke mindst Fig Tree Bay – og inde i en klippe gemmer kirken Agioi Saranda sig. Protaras er Ayia Napas lidt mere afslappede naboby.

Følg med inde i vores rejsefællesskab på Facebook for at få endnu flere læserfavoritter og inspiration til din sommerferie.

Rejsetilbud: Familieferie til Nordcypern

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Østeuropa - wellnessbanner - rejser

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér