Montenegro banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Cypern » Cypern: Her er 10 fantastiske steder, du bare må opleve
Cypern

Cypern: Her er 10 fantastiske steder, du bare må opleve

Cypern - Ayia Napa - Rejser
Her er redaktionens og læsernes bud på nogle af de bedste steder at rejse til på Cypern.
Montenegro banner    

Cypern: Her er 10 fantastiske steder du bare må opleve er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs.

Cypern - kort - rejser - nordcypern - kort over cypern - kort over nordcypern - cypern kort - cypern map - nordcypern kort - sydcypern - sydcypern kort - kort over sydcypern

Den delte ferieø har det hele

Mange danskere drømmer naturligt nok om en ferie i sydens sol. En destination, der altid byder på varmt vejr, flotte strande og smuk natur, er fantastiske Cypern.

Når du rejser til Cypern, vil du opdage, at øen er groft sagt er delt på midten i en nordlig og en sydlig del, og det er ikke altid til at krydse grænsen. Corona har haft lukket grænsen helt for turister mellem Syd- og Nordcypern, så vær opmærksom på, hvilken del du skal til.

 • rrr banner 22/23

Både den græske og den tyrkiske side af Cypern er fremragende rejsemål, og der er masser af historie, gastronomi og lækkert badevand at kaste sig ud i.

Hvis du skal flyve til Nordcypern, skal du via Tyrkiet, mens du kan flyve direkte til den sydlige græsktalende del af øen med både rute-, lavpris- og charterfly fra Danmark. I denne omgang fokuserer vi på den sydlige del.

På redaktionen har vi gennem råd fra vores rejsefællesskab på Facebook samlet gode tips til, hvad du skal opleve i landet. Læs de 10 favoritter og få inspiration til, hvad du skal opleve næste gang, du rejser til Cypern.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Cypern - Paphos - Rejser - Båd

Læsernes favoritter i det vestlige Cypern

I den vestlige del af Cypern ligger – bogstaveligt talt – et hav af oplevelser og venter. Tag til Den Blå Lagune og svøm i smukke omgivelser med krystalklart vand.

Hvis du er mere til ferskvand, så ligger Afrodites Bad også her; en fortryllende sø, som ligger ved siden af en naturlig grotte, som gudinden Afrodite ifølge legenden kom for at bade i. Ifølge græsk mytologi var Afrodite født på Cypern ved klippen Petra tou Romiou.

Afrodites yngling Adonis har også sat sit aftryk på Cypern ved Adonis-vandfaldene tæt ved landsbyen Peiya.

Hvis vi bliver ved de græske guder og myter, så byder vestdelen af Cypern også på bjerget Olympos. Bjerget rager hele 1952 meter op i luften, er det højeste punkt på Cypern og en del af bjergkæden Troodos. Generelt er det vestlige Cypern domineret af Troodos-bjergene, og på mange bjergtinder finder du bjerghoteller, kirker og byzantinske klostre – fx klostret Kykkos, som er kendt for sit juvelprydede ikon af Jomfru Maria.

I det vestlige Cypern finder du også gamle borge og andre fortidslevn. Her kan befæstningsborgen Kolossi tæt på byen Limassol anbefales.

 • Paphos – Smuk kystby by med rigtig mange ruiner fra gammel tid. Paphos er indgangen til det vestlige Cypern og Troodos-bjergene.
 • Peyia – Landsbyen ligger højt oppe og har en fantastisk udsigt over Koralbugten og kirken Agios Georgios. Peyia ligger tæt på den store by Paphos.
 • Latchi – Her fra kan du tage på sejltur til den Blå Lagune.
 • Limassol – Skøn by med mange ting tæt på. Lækker lang strandpromenade. Lige i centrum står den borg, hvor det siges, at Richard Løvehjerte boede og blev gift i 1100-tallet.

Læsernes favoritter i det østlige Cypern

I det centrale Cypern finder du verdens sidste delte hovedstad: Nicosia, som kaldes Lefkosa på den tyrkiske side, er et syn, som må opleves på egen krop.

Den græske side minder i langt højere grad om de storbyer, vi kender fra resten af Europa med pæne og rene brede gader og kendte butikker, som man kunne finde alle andre steder – selvfølgelig overstrøet med græsk-cypriotisk charme og stemning.

Montenegro banner

Den tyrkiske del af byen er mere kaotisk med smallere gader og basarer og restauranter imellem de kendte butikker, men mindst lige så charmerende.

Det østlige Cypern byder som resten af øen på lækre badestrande og krystalklart vand. Cypern siges at havde det reneste og klareste vand i hele Middelhavet, så et besøg på stranden må du ikke gå glip af. Tager du helt ud til det østligste punkt på Sydcypern, kan du går over en naturlig stenbro til halvøen Cape Greco. Her kan du både snorkle, afprøve vandsport og dykke ned i undersøiske grotter. På selve Cape Greco er der en håndfuld vandrestier af forskellig sværhedsgrad.

 • rrr banner 22/23

Skulle du få nok af vand i naturen, så byder den østlige del af Cypern også på mere kontrollerede vandoplevelser. Her finder vi både vandforlystelsesparker som WaterWorld i Ayia Napa og akvariet Ocean Aquarium i Protaras.

Derudover finder du også et hav af små kirker og moskéer, fx kirken Agioi Saranda og moskéen Hala Sultan Tekke ved Larnaca. Hvis du rejser til Cypern for at få naturoplevelser på land, finder du også nationalparker, som bestemt er et besøg værd.

 • Ayia Napa – Lækre strande og godt sted for festglade rejsende. Nyd livet på blandt andet den populære strand Nissi Beach. Tæt på byen er det store vandland Water World, som er super børnevenligt.
 • Larnaca – Hyggelig strandby med lækker og bred promenade. Byen byder også på den berømte kirke Sankt Lazarus, som hedder Agíou Lazárou lokalt, små hyggelige gader og den vigtige moské Hala Sultan Tekke tæt på lufthavnen. De fleste fly til Cypern lander i Larnaca.
 • Cape Greco – Nationalparken er et godt sted at snorkle og har derudover en virkelig smuk solnedgang. Der er en del vandreruter, som får pulsen lidt op. Husk drikkevand og solhat – der er ikke meget skygge.
 • Pyrga/Stavrovouni – Tæt på byen Pyrga, på toppen af en bakke, finder du det græsk-ortodokse kloster Stavrovouni. Klosteret er kun for mænd, men udsigten og kapellet kan nydes af alle. 
 • Pano Lefkara – Smuk landsby, der består af både en øvre og nedre del. 
 • Protaras – Her finder du skønne strande – ikke mindst Fig Tree Bay – og inde i en klippe gemmer kirken Agioi Saranda sig. Protaras er Ayia Napas lidt mere afslappede naboby.

Følg med inde i vores rejsefællesskab på Facebook for at få endnu flere læserfavoritter og inspiration til din sommerferie.

Cypern - Ayia Napa - Rejser

Hvad skal man se på Cypern? Seværdigheder og attraktioner

 • Verden sidste delte hovedstad, Nicosia/Lefkosa
 • Troodos-bjergene
 • Afrodites klippe
 • Den Blå Lagune
 • Water World i Ayia Napa
 • Hala Sultan Tekke Moské i Larnaca
 • Cape Greco
 • Sankt Lazarus kirke
 • Agioi Saranda

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.