RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Grækenland » Kefalonia – en græsk ø du skal opleve
Grækenland

Kefalonia – en græsk ø du skal opleve

Grækenland - Kefalonia - Myrtos Beach - rejser
Grækenland er fuld af paradisiske øer, og Kefalonia er i særklasse en dejlig ø, som du skal opleve.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Kefalonia – en græsk ø du skal opleve er skrevet af Tina Hansen.

kefalonia - rejser - kort - kefalonia kort - kort over græske øer - kefalonia map - græsk ø kort - kort over kefalonia

En uopdaget ø-perle

Grækenland byder på mange smukke øer, og det kan være svært at vælge. En ø, som du ikke må gå glip af, er Kefalonia. Hvis du ikke har hørt om Kefalonia, så er det fordi, den af en græsk ø at være ikke får så meget opmærksomhed. Endnu. Derfor bør du opleve den, inden den bliver overrendt af turister.

Hvad kan en halv-ukendt græsk ø som Kefalonia så tilbyde? Kefalonia er den største af øerne i den vestgræske øgruppe de Joniske Øer. Øen byder blandt andet på en af de mest fotograferede strande i verden, frodig natur og ikke mindst fantastiske havskildpadder. Her er min guide til øen Kefalonia – som også skrives Kefallonia eller Κεφαλονιά på græsk.

Argostoli – hovedstaden på Kefalonia

Argostoli er Kefalonias hovedstad. Byen byder på shoppingmuligheder, hyggelige barer og caféer, hvor du kan nyde Grækenlands berømte iskaffe, Frappé. Havnen i Argostoli er også noget af en oplevelse. Omgivelserne er naturskønne, og så er der spændende dyreliv. Det er nemlig her, du kan se havskildpadder.

Argostoli har desuden også lækre strande tæt på. Der er blandt andet to strande, som min kæreste og jeg besøgte meget. Her kan jeg især anbefale Kalamia, hvis du ikke har lyst til at dele stranden med så mange mennesker. Selvom du tænker “Yes! En strand uden for mange mennesker”, så bliver du også nødt til at opleve smukke Makris Gialos. Den ligger blot 5 minutter fra Kalamia og har lidt flere strandgæster.

I Argostoli kan du også tage båden over til  Lixouri, som er den næststørste by på Kefalonia. Byen rummer masser af smuk arkitektur, lækre omgivelser og ikke mindst en rolig bykerne, hvor du kan koble helt af.

8 kilometer fra Lixouri finder du stranden Paralia Xi. Det er en af Grækenlands mest unikke strande. Stranden er omgivet af ler-klipper, rødt sand og krystalklart vand. Min kæreste og jeg fik desværre ikke brugt så meget tid her, men den er bestemt et besøg værd.

Grækenland - Kefalonia - Myrtos Beach - rejser

Paralia Myrtos – “postkort-smukke Myrtos”

Paralia Myrtos er stranden, du ikke må gå glip af, når du skal opleve Kefalonia. Stranden bliver ofte omtalt som “Postkort-smukke Myrtos”. Som du nok kan fornemme på ovenstående billede, har den ikke fået det navn uden grund.

Desuden er det en af verdens mest fotograferede strande, og på min rejse dertil kunne jeg heller ikke selv lade være med at tage en masse billeder. Der er noget unikt ved at stå højt oppe og nyde udsigten af stranden, havet og dets omgivelser, for Myrtos ligger omgivet af stejle kalkstensklipper.

Vandet er smukt azurblåt. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være meget understrøm, som gør, at vandet bliver grumset, når du bader i det. Hvis du rejser med børn, skal du derfor lige være lidt mere opmærksom her.

Myrtos ligger 30 kilometer fra Argostoli. Jeg anbefaler, at du lejer en bil hertil, da jeg af egen erfaring kan sige, at det bliver en hård tur for din stakkels popo på en knallert – især hvis du har lyst til at køre videre for at opleve mere af den græske ø. Og det kan jeg garantere dig for, at du har.

Grækenland - Kefalonia - Kefallonia - Assos - Rejser

Assos – Kefalonias stille strand

Efter du har oplevet Myrtos, skal du køre de 12 kilometer videre til Assos. Assos er en smuk lille by, hvor tiden nærmest har stået stille. Her oplever du smukke græske bygninger, hyggelige caféer beliggende lige ned til vandet, som også her er krystalklart og fantastisk at bade i.

Sæt dig ved en af de hyggelige caféer ned til vandet og nyd din frokost. Bagefter bør du gå rundt og nyde byen og tage en dukkert i disse helt enestående omgivelser.

find et godt tilbud banner 2023
Grækenland - Kefallonia - Fiscardo - rejser - græsk ø

Fiscardo – det helt gamle Kefalonia

Øen oplevede i 1953 et jordskælv, der lagde stort set alle byer på Kefalonia i ruiner – på nær Fiscardo. Den bærer derfor i dag stadig præg af den gamle smukke græske arkitektur, farver på bygninger og den hyggelige græske stemning tilbage fra dengang.  

Byen består af smalle gader, der fører dig på lidt af en tidsrejse. Du vil føle, at du går rundt i det gamle Grækenland. Her vil jeg også anbefale, at du lejer en bil, hvis du ligesom jeg ikke er god til at køre i bus i bjerge og på smalle veje. Der er godt en times kørsel i bil fra Argostoli.

Fiscardo er dog turen værd – også i bus. Som bonus kan du faktisk se over til den græske ø Ithika, hvor det også er muligt at arrangere en bådtur til.

Lej din bil her – find det bedste tilbud

Grækenland - Kefallonia - Melissani - grotte - rejser - græsk ø

Melissani-søen

Kefalonia er ikke kun kendt for sine smukke strande, men generelt for dens naturfænomener. Og et af disse naturfænomener, som er lidt af et must see, er Melissanis underjordiske kildesø.

Du står i kø oppefra, hvorfra du bevæger dig ned gennem en grotte. Her bliver du sat ombord på en lille båd med andre. I bliver sejlet rundt i denne unikke grotte, som byder på smukt vand, klipper og ikke mindst drypsten.

Hvis du har fået lyst til at opleve mere af det underjordiske, så er Drogarati-grotten dit næste oplagte stop. Denne drypstensgrotte er et mirakel, som på en måde skyldes det forfærdelige jordskælv. Det åbnede nemlig op for endnu et af Kefalonias naturfænomener bestående af orange og gule nedhængende drypsten. Bestemt også et besøg værd.

Hvis du – ligesom mig – er et dyremenneske, kan jeg anbefale at bruge en halv eller hel dag ved dyrecentret Animal Rescue Kefalonia eller A.R.K. Det er drevet af Marina og Joyce, som har viet deres liv til hjemløse hunde og katte. De vil gøre alt, de kan for, at disse dyr får et bedre liv. Min kæreste og jeg brugte en halv dag her, hvor vi hjalp lidt til og bare havde en rigtig god oplevelse.

Uanset om du er til afslapningsferie eller den vilde oplevelsesferie, så er Kefalonia i Grækenland et must visit. Her er der både plads til afslapning ved de mange lækre strande, vilde naturoplevelser i den smukke natur og ikke mindst ø-hop til de nærliggende øer som Zakynthos, Ithaca eller Lefkas.

Læs alt om at rejser til græske øer og resten af Grækenland her

God rejse til Kefalonia – en græsk ø fuld af eventyr!

Kefalonia - grækenland - strand - rejser - myrtos

Hvad skal man se på Kefalonia? Seværdigheder og attraktioner

 • Hovedstaden Argostoli
 • Myrtos Beach
 • Ainos-bjerget
 • Den stille strand Assos
 • Den gamle del af Grækenland, Fiscardo
 • Melissani-søen
 • Drogarati

Om forfatteren

Tina Hansen

Tina er uddannet Cand.mag i International Virksomhedskommunikation og har en passion for at rejse - og er altid på jagt efter det næste eventyr. Når hun ikke kan rejse, så brænder hun for at arbejde med digital marketing og kommunikation.

Kommentarer

Kommentér her

 • Hej Tina,
  Er det blevet muligt at flyve direkte til Kefalonia ?
  Det er en super artikel du har skrevet, vi har været der for nogleår siden, men nåede langt fra at opleve alt og nu er vi simpelthen nød til at vende tilbage.
  Mvh
  Mette

  • Hej Mette.
   TUI flyver normalt til Argostoli på Kefalonia, men lide nu er de fleste af Grækenlandruterne på pause pga corona-restriktioner. Det bedste bud er nok at holde øje med TUI for at se, hvornår der er nyt i sagen.

   Mvh
   Jens Skovgaard Andersen
   RejsRejsRejs.dk

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.