RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Grækenland » Kefalonia, et græsk ø-paradis
Grækenland - Kefalonien - strand- rejser
Grækenland

Kefalonia, et græsk ø-paradis

Grækenland er fuld af paradisiske øer, og især Kefalonia er et must visit. Øen indbyder til alt fra afslapningsferie på betagende strande til eksotiske oplevelser i naturskønne omgivelser. Her finder du de bedste steder, du skal se på din rejse.

Af Tina Hansen

Grækenland - Kefalonia - rejser

En uopdaget ø-perle

Grækenland byder på mange smukke øer, og det kan være svært at vælge. En ø, som du ikke må gå glip af, er Kefalonia. Hvis du ikke har hørt om Kefalonia, så er det fordi, det er en ø, som ikke rigtig har fået danskernes opmærksomhed. Endnu. Derfor bør du opleve den, inden den bliver overrendt af turister.

Hvad kan Kefalonia så tilbyde? Kefalonia er den største af øerne i den græske øgruppe De Joniske Øer. Øen byder blandt andet på en af de mest fotograferede strande i verden, frodig natur og ikke mindst den fantastiske havskildpadde. Her er mine favoritter.

Grækenland - Kefalonia - Argostoli - Rejser

Argostoli – hovedstaden på Kefalonia

Argostoli er Kefalonias hovedstad. Byen byder på shoppingmuligheder, hyggelige barer og caféer, hvor du kan nyde Grækenlands berømte iskaffe, Frappé. Havnen i Argostoli er også noget af en oplevelse. Omgivelserne er naturskønne, og så er der spændende dyreliv. Det er nemlig her, du kan se havskildpadder!

Argostoli har desuden også lækre strande tæt på. Der er blandt andet to strande, som min kæreste og jeg besøgte meget. Her kan jeg især anbefale Kalamia, hvis du ikke har lyst til at dele stranden med så mange mennesker. Selvom du tænker “Yes! En strand uden for mange mennesker”,  så bliver du også nødt til at opleve smukke Makris Gialos. Den ligger blot 5 minutter fra Kalamia og har lidt flere strandgæster.

I Argostoli kan du også tage båden over til  Lixouri, som er den andenstørste by på Kefalonia. Byen rummer masser af smuk arkitektur, lækre omgivelser og ikke mindst en rolig by, hvor du kan koble helt af. 8 kilometer fra Lixouri finder du stranden Xi beach. Det er en af Grækenlands mest unikke strande. Stranden er omgivet af ler-klipper, rødt sand og krystalklart vand. Min kæreste og jeg fik desværre ikke brugt så meget tid her, men den er bestemt et besøg værd.

Her er et godt flytilbud til Argostoli – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Grækenland - Kefalonia - Myrtos Beach - rejser

Myrtos Beach – “postkort-smukke Myrtos”

Myrtos Beach er stranden, du ikke må gå glip af, når du skal opleve Kefalonia. Stranden bliver ofte omtalt som “Postkort-smukke Myrtos”. Som du nok kan fornemme på ovenstående billede, har den ikke fået det navn uden grund.

Desuden er det en af verdens mest fotograferede strande, og på min rejse dertil kunne jeg heller ikke selv lade være med at tage en masse billeder. Der er noget unikt ved at stå deroppe og nyde udsigten af stranden, havet og dets omgivelser, for Myrtos ligger omgivet af stejle kalkstensklipper.

Vandet er smukt azurblåt. Man skal dog være opmærksom på, at der kan være meget understrøm, som gør, at vandet bliver grumset, når du bader i det. Hvis du rejser med børn, skal du derfor lige være lidt mere opmærksom her.

Myrtos ligger 30 kilometer fra Argostoli. Jeg anbefaler, at du lejer en bil hertil, da jeg af egen erfaring kan sige, at det blive en hård tur for din stakkels popo på en knallert – især hvis du har lyst til at køre videre for at opleve mere af øen. Og det kan jeg garantere dig for, at du har.

Her er nogle lækre hoteltilbud på Kefalonia – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Banner - Bulli - 1024
Grækenland - Kefalonia - Assos - Rejser

Assos – Kefalonias stille strand

Efter du har oplevet Myrtos Beach, skal du køre 12 kilometer længere til smukke Assos. Assos er en smuk lille by, hvor tiden nærmest har stået stille. Her oplever du smukke græske bygninger, hyggelige caféer beliggende lige ned til vandet, som også her er krystalklart og fantastisk at bade i.

Sæt dig ved en af de hyggelige caféer ned til vandet og nyd din frokost. Bagefter bør du gå rundt og nyde byen og tage en dukkert i disse helt enestående omgivelser.

Er du på udkig efter charter- eller pakkerejser, så kig her

Grækenland - Kefalonia - Fiscardo - rejser

Fiscardo – det helt gamle Kefalonia

Øen oplevede i 1953 et jordskælv, der lagde stort set alle byer på Kefalonia i ruiner – på nær Fiscardo. Den bærer derfor i dag stadig præg af den gamle smukke græske arkitektur, farver på bygninger og den hyggelige græske stemning tilbage fra dengang.  

Byen byder på smalle gader, der fører dig på lidt af en tidsrejse. Du vil føle, at du går rundt i det gamle Grækenland. Her vil jeg også anbefale, at du lejer en bil, hvis du ligesom jeg ikker er god til at køre i bus i bjerge og på smalle veje. Der er godt en times kørsel i bil fra Argostoli.

Men det er turen værd (også i bus). Som bonus kan du faktisk se over til den græske ø Ithika, hvor det også er muligt at arrangere en bådtur til.

Hvis du kan lide Grækenland, så er Kroatien måske også noget for dig.

Lej din bil her – find det bedste tilbud

Grækenland - Kefalonia - Melissani - grotte - rejser

Melissani-søen

Kefalonia er ikke kun kendt for sine smukke strande, men generelt for dens naturfænomener. Og et af disse naturfænomener, som er et must see, er Melissanis underjordiske kildesø.

Du står i kø oppefra, hvorfra du bevæger dig ned gennem en grotte. Her bliver du sat ombord på en lille båd med andre. I bliver sejlet rundt i denne unikke grotte, som byder på smukt vand, klipper og ikke mindst drypsten.

Hvis du har fået lyst til at opleve mere af det underjordiske, så er Drogarati Cave dit næste stop. Denne drypstensgrotte er et mirakel fra det forfærdelige jordskælv. Det åbnede nemlig op for endnu et af Kefalonias naturfænomener bestående af orange og gule nedhængende drypsten. Bestemt også et besøg værd!

Hvis du – ligesom mig – er et dyremenneske, kan jeg anbefale at bruge en halv eller hel dag ved Kefalonia Animal Rescue. Det er drevet af Marina og Joyce, som har viet deres liv til hjemløse hunde og katte. De vil gøre alt de kan for, at disse dyr får et bedre liv. Min kæreste og jeg brugte en halv dag her, hvor vi hjalp lidt til og bare havde en rigtig god oplevelse.

Uanset om du er til afslapningsferie eller den vilde oplevelsesferie, så er Kefalonia et must visit! Her er der både plads til afslapning ved de mange lækre strande, vilde naturoplevelser i den smukke natur og ikke mindst ø-hop til de nærliggende øer, såsom Zakynthos, Ithaca eller Lefkas.

Der er flere danske rejsebureauer, som at kvalitetsrejser til skønne øer i Europa. Find rejsetilbud her.

God rejse!

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

Om rejseskribenten

Tina Hansen

Tina Hansen

Tina er uddannet Cand.mag i International Virksomhedskommunikation og har en passion for at rejse - og er altid på jagt efter det næste eventyr. Når hun ikke kan rejse, så brænder hun for at arbejde med digital marketing og kommunikation.

Kommentér

Kommentér