RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Grækenland » Kefalonia, et græsk ø-paradis
Grækenland

Kefalonia, et græsk ø-paradis

Grækenland - Kefalonia - Rejser

Grækenland byder på mange smukke øer, og det kan være svært at vælge. Men én ø som du ikke må gå glip af er Kefalonia. Og hvis du ikke har hørt om Kefalonia, så er det fordi det er en ø, som der ikke er mange danskere, der har fået øjnene op for, endnu. Derfor bør du opleve den inden den bliver overrendt med turister.

Hvad kan Kefalonia så tilbyde? Kefalonia er den største i øgruppen De Joniske Øer og er en græsk paradisø, som blandt andet byder på én de mest fotograferede strande i verden, frodig natur og ikke mindst det fantastiske dyr, havskildpadden. Her er mine favoritter.

Se mere om forfatteren Tina Hansen

Argostoli – hovedstaden på Kefalonia

Argostoli er Kefalonias hovestad. Byen byder på shoppingmuligheder, hyggelige barer og caféer, hvor du kan nyde Grækenlands berømte iskaffe, Frappé. Havnen i Argostoli er også noget af en oplevelse, omgivelserne er naturskønne, og så er der spændende dyreliv. Det er nemlig her du kan se havskilpadder!

Argostoli har desuden også lækre strande tæt på, hvor der blandt andet ligger to strande, som min kæreste og jeg besøgte meget. Her kan jeg især anbefale Kalamia, hvis du ikke har lyst til at dele stranden med så mange mennesker. Og selvom du tænker “Yes! En strand uden for mange mennesker”,  så bliver du også nødt til at opleve smukke Makris Gialos, som ligger 5 minutter fra Kalamia og har lidt flere strandgæster.

Her er et godt flytilbud til Argostoli – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Grækenland - Kefalonia - Argostoli - Rejser

I Argostoli kan du også tage båden over til  Lixouri, som er den andenstørste by på Kefalonia, og som rummer masser af smuk arkitektur, lækre omgivelser og ikke mindst en rolig by, hvor du kan koble helt af. 8 km. fra Lixouri finder du stranden Xi beach, der er en af Grækenlands mest unikke strande. Stranden er omgivet af ler klipper, rødt sand og krystalklart vand. Min kæreste og jeg fik desværre ikke brugt så meget tid her, men den er bestemt et besøg værd.

Myrtos Beach – “postkort-smukke Myrtos”

Myrtos Beach er stranden, du ikke må glip af, når du skal opleve Kefalonia. Stranden bliver ofte omtalt som “Postkort-smukke Myrtos” og som du nok kan fornemme på nedenstående billede, har den ikke fået det navn tilfældigt.

Desuden er det én af verdens mest fotograferede strande, og på min rejse dertil, kunne jeg heller ikke selv lade være med at tage en masse billeder. Der er noget unikt ved at stå deroppe og nyde udsigten af stranden, havet og dets omgivelser, for Myrtos ligger omgivet af stejle kalkstensklipper. 

Vandet er smukt azurblåt, men du skal være opmærksom på at der kan være meget understrøm, som gør at vandet bliver grumset, når du bader i det. Så hvis du rejser med børn, så skal du lige være lidt mere opmærksom her.

Kefalonia ligger 30 km. fra Argostoli. Jeg anbefaler, at du lejer en bil hertil, da af egen erfaring bliver det en hård tur for din stakkels popo på en knallert – især hvis du har lyst til at køre videre for at opleve mere af øen. Og det kan jeg garantere dig for at du har.

Her er nogle lækre hoteltilbud på Kefalonia – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Kefalona - Myrtos - strand - rejser

Assos – Kefalonias stille strand

Efter du har oplevet Myrtos Beach skal du køre 12 km længere til smukke Assos. Assos er en smuk lille by, hvor tiden nærmest har stået stille. Her oplever du smukke græske bygninger, hyggelige caféer beliggende lige ned til vandet, som også her er krystalklart og fantastisk at bade i.

Sæt dig ved en af de hyggelige caféer ned til vandet og nyd din frokost. Bagefter bør du gå rundt og nyde byen, og tage en dukkert i disse helt enestående omgivelser.

Er du på udkig efter charter- eller pakkerejser, så kig her

Grækenland - Kefalonia - Assos - Rejser

Sådan kommer du nemt til Kefalonia

Har du fået lyst til at rejse til smukke Kefalonia, så er Apollo de eneste, der tilbyder direkte fly. Men hvis du har mod på et smukt stop inden turen går til Kefalonia, så kan du få billige flybilletter til Kalamata i højsæsonen til en pris af 700 kroner t/r.

Her er et par hoteller på Kefalonia, som vi kan anbefale:

Skulle du være uheldig på din rejse og opleve forsinkelser eller aflysninger, så kan du finde ud af, hvad dine rettigheder er her.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, så kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Fiscardo – det helt gamle Kefalonia

Øen oplevede i 1953 et jordskælv,  der lagde stort set alle byer på Kefalonia i ruiner – pånær Fiscardo. Den bærer derfor i dag stadig præg af den gamle smukke græske arkitektur, farver på bygninger og den hyggelige græske stemning tilbage fra dengang.

Byen byder på smalle gader, der fører dig på lidt af en tidsrejse. Her vil du føle, at du går rundt i det gamle Grækenland. Her vil jeg også anbefale, at du lejer en bil, hvis du ligesom jeg ikke er god til at køre i bus i bjerge og på smalle veje, da der er godt en times kørsel i bil fra Argostoli.

Lej din bil her – find det bedste tilbud

Men det er turen værd (også i bus) og som bonus kan du faktisk se over til den græske ø Ithaka, hvor det også er muligt at arrangere en bådtur til.  

Hvis du kan lide Grækenland, så er Kroatien måske også noget for dig

Melissani-søen

Kefalonia er ikke kun kendt for sine smukke strande, men generelt for dens naturfænomener. Og et af disse naturfænomener, som er et must see, er Melissanis underjordiske kildesø.

Du står i kø oppefra, hvorfra du bevæger dig ned gennem en grotte og her bliver du sat ombord på en lille båd med andre. Her bliver I sejlet rundt i denne unikke grotte, som byder på smukt vand, klipper og ikke mindst drypsten.

Grækenland - Kefalonia - Melissani

Hvis du har fået lyst til at opleve mere af det underjordiske, så er Drogarati Cave dit næste stop. Denne drypstensgrotte, er et mirakel fra det forfærdelige jordskælv. Det åbnede nemlig op for endnu et af Kefalonias naturfænomener bestående af orange og gule nedhængende drypsten, som også er et besøg værd.

Hvis du – ligesom mig – er et dyremenneske, kan jeg anbefale at bruge en halv eller hel dag ved Kefalonia Animal Rescue. Det er drevet af Marina og Joyce, som har dedikeret deres liv til hjemløse hunde og katte og vil gøre alt de kan for, at disse dyr får et bedre liv. Min kæreste og jeg brugte en halv dag her, hvor vi hjalp lidt til og bare havde en rigtig god oplevelse.

Uanset om du er til afslapningsferie eller den vilde oplevelsesferie, så er Kefalonia et must visit! Her er der både plads til afslapning ved de mange lækre strande, vilde naturoplevelser i den smukke natur og ikke mindst ø-hop til de nærliggende øer, såsom Zakynthos, Ithaca eller Lefkas.

God rejse!

Om rejseskribenten

Tina Hansen

Tina Hansen

Tina er uddannet Cand.mag i International Virksomhedskommunikation og har en passion for at rejse - og er altid på jagt efter det næste eventyr. Når hun ikke kan rejse, så brænder hun for at arbejde med digital marketing og kommunikation.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons