RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Cypern » Nordcypern: En overset feriedestination i Middelhavet
Cypern - nordcypern havn kyrenia - rejser - cypern kort
Cypern

Nordcypern: En overset feriedestination i Middelhavet

Tag med til det ukendte Nordcypern, der rummer en masse spændende historie, smukke badestrande og et køkken, du bliver afhængig af.
blank blank

Nordcypern: En overset feriedestination i Middelhavet er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs.

Cypern - kort - rejser - nordcypern - kort over cypern - kort over nordcypern - cypern kort - cypern map - nordcypern kort

På Nordcypern får du det bedste af to verdener

Middelhavets reneste badevand, et væld af kulturoplevelser og et umådeligt venligt folkefærd, som giver dig enestående oplevelser og uforglemmelige ferieminder. Det er blot noget af det, der venter dig på Nordcypern – og så endda til priser langt under nabolandende.

Cypern er i det hele taget kommet op på feriehitlisten – ikke mindst blandt vores læsere, som har deres egne favoritter – men den nordlige del af øen er stadig overset. Så inden du booker din ferie til en af de klassiske Middelhavs-destinationer, så tag et kig på det lidt mere ukendte Nordcypern.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Cypern - nordcypern havn kyrenia - rejser

Verdens sidste delte hovedstad

Nordcypern vrimler med skønhed og historie – fra betagende naturområder til antikke katedraler. Det er også her at man kan opleve noget så enestående som grænseovergangen i hovedstaden Nicosia. Her kan du vandre fra den tyrkisk-cypriotisk side til græsk-cypriotisk side med intet andet end dit pas i hånden.

Det er den eneste tilbageblevne hovedstad i verden, hvor dette er muligt, og det er en ganske speciel oplevelse. Øen har en lang og indviklet historie, der blandt andet involverer Det Osmanniske Rige, Grækenland, Richard Løvehjerte og Storbritannien som kolonimagt.

Se månedens bedste rejsetilbud her

Nordcypern - vand strand cypern - rejser

Tag i kurbad på Nordcypern

I dag er øen delt i en sydlig og en nordlig del. Især Nordøens mange kulturhistoriske og arkitektoniske underværker vidner om fordums tid. Det kan blandt andet mærkes på egen krop i de antikke badeanstalter, der stadig er i fuld funktion. Her får man ikke bare vasket kroppen, men også en historisk oplevelse ud over det sædvanlige, når du rejser til Cypern.

2021 bliver et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Banner - Bulli - 1024
Nordcypern - rejse - kort - ferie - middelhavets reneste badevand

Middelhavets reneste badevand

Er du mere til havets blide bølger frem for kurbadsfølelsen, vil Nordcyperns strande uden tvivl tilfredsstille dig og din indre vandhund. Havets klare turkise og azurblå farve leder tankerne hen på eksotiske destinationer i Caribien og Stillehavet. Og så er de perfekte rammer for både badning, dykning og slentreture i vandkanten.

Hvis du rejser til Cypern, kan du finde strande, præcis som naturen har skabt dem uden menneskelig indblanding. Men også strande med vandsportsmuligheder, behagelige strandstole og lækre strandrestauranter.

Uanset hvilke strandmuligheder du søger til, er det Middelhavets reneste badevand, som du kaster kroppen i, når du bader i det lune vand. Det Europæiske Miljøagentur EEA undersøger hvert år Europas badevand, og her har dejlige Cypern af flere omgange ligget helt i toppen af listen.

Rejsetilbud: Voksenferie til Nordcypern

Kom ned i tempo på Nordcypern

På din rejse til Cypern finder du det gode badevand hele vejen rundt om øen. Men mens du godt kan forvente et virvar af parasoller, strandsælgere og turister i feriehumør på den sydlige del af Cypern, er Nordcypern langt mere rolig og tilbagelænet.

Turistindustrien har udviklet sig vidt forskelligt på de to dele af øen, som du også ville opdage på dine rejser til Cypern. Mens hotelresorts ligger side om side med fastfoodrestauranter og velkendte souvenirshops sydpå, har den nordlige del af øen ikke oplevet samme overhaling. Der venter derfor nogle helt andre oplevelser her, når man besøger Nordcypern som turist.

Her er landsbyer, hvor man lever et langsomt liv, og hvor områdets afgrøder, fåreflokken og traditionelle håndværk er prioriteret højt. Som turist lulles du nemt ind i det behagelige tempo og det lokale liv, hvor dagligdagen leves fredsommeligt.

Rejsetilbud: Luksusophold på Nordcypern

Lefkosa dør rejser

Den nordcypriotiske gæstfrihed

Selvom mange efterhånden har opdaget Nordcyperns charme, er det stadig en autentisk ferieoplevelse, fredfyldt atmosfære og færre turister, der venter dig på Nordcypern.

Og du bliver med garanti budt hjertelig velkommen af de lokale nordcyprioter. Selvom antallet af turister er lavere end sydpå, er hver eneste turist nemlig velkommen på Nordcypern. De lokale er usædvanlig imødekomne og venlige og tager kærligt imod gæster og besøgende.

De er hverken påtrængende, anmassende eller aggressive. Sælgere, ivrige krejlere eller andre, der vil prakke dig nye solbriller, en taxatur, et restaurantbesøg eller en turistudflugt på, finder du ikke her.

Nordcyprioterne lader turister være turister på lige fod med de lokale. De lader dig gerne komme tæt på deres liv og vil vældig gerne snakke med dig over en kop cypriotisk kaffe, hvis du har lyst. Har man besøgt en græsk ferieø eller anden middelhavsstrand i højsæson, ved man, at en gæstfrihed af den slags, skal man lede længe efter.

Rejsetilbud: Spa og Gourmet på Nordcypern

Oliventræ Rejser

At rejse er at spise

Gæstfriheden og livsførelsen er ikke det eneste, du vil opleve værende helt anderledes en andre sydeuropæiske destinationer. Der er nemlig noget andet, der adskiller Nordcypern fra andre lande; de lave priser. Uden EU og en dominerende kommercialisering er prisniveauet på Nordøen forblevet lavt, hvilket gør Nordcypern til et billigt rejseland.

En kop kaffe til en 10’er og et helt måltid på en restaurant fås til under en halvtredser. Til sammenligning koster en kaffe på en fortovscafe typisk 25-35 kroner på Rhodos – og det samme herhjemme.

De gode priser på de lokale delikatesser giver god mulighed for at pakke kufferten med spiselige gaver og guf til spisekammeret derhjemme. En lokal vin, en krukke oliven eller en blanding af sprøde velsmagende nødder er en oplagt souvenir fra Nordcypern. For selvom priserne er lave, er kvaliteten af de lokale produkter høj.

Nordcypern har optimale jordbrugsforhold og avler de sprødeste, friskeste frugter og grøntsager, laver lækre gedeoste og grillet kød af god kvalitet. På de mange markeder kan der gøres gode handler. Et helt kilo mandler koster omkring 45 kroner og en bakke friske jordbær omkring 5 kroner.

Find flybilletter til Cypern her – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Nord-cypern restaurant rejser

Billig god mad

Spiseoplevelserne på øens restauranter og caféer er også både billigere og yderst velsmagende. Som meget andet på Nordcypern er også madkulturen influeret af landets historie og de omkringliggende landes kulinariske traditioner.

Den lokale nordcypriotiske mad er i familie med den tyrkiske, arabiske og græskcypriotiske. Men smagsnuancerne og krydringen har i mange retter fået sit eget nordcypriotiske udtryk. Det er derfor et spændende madunivers og masser af gode spiseoplevelser, du har at se frem til, når du rejser til Cypern og den spændende nordlige del.

Dine lommepenge varer længe, og det gør det lidt sjovere at holde ferie for de fleste. De lave priser giver også luft til flere oplevelser, udflugter og restaurantbesøg i løbet af ferien. Et godt incitament til at komme tilbage til Nordcypern igen en anden gang.

Læs mere om smukke Cypern her

God rejse til Nordcypern!

Nordcypern - grotte natur cypern - rejser

Hvad skal man se på Nordcypern? – Seværdigheder og attraktioner

  • Verden sidste delte hovedstad, Nicosia/Lefkosa
  • Büyük Han
  • Sofia Katedralen/Selimiye Moskeen
  • Green line – grænsen mellem Tyrkiet og Grækenland
  • Girne-borgen
  • Bellapais-klosteret
  • Spøgelsesbyen Farmagusta
  • De vilde æsler på tippen af Nordcypern

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

blank

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Unsupported get request. Object with ID '17841405729241451' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.