visit østrig, visit austria, banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Afrika » Kap Verde » Kap Verde: Guide til eksotisk ø-hop
Kap Verde - fiskere, både, strand - rejser
Kap Verde

Kap Verde: Guide til eksotisk ø-hop

Oplev Kap Verdes sandørkener, golde og frodige natur, vulkaner, karneval og endeløse strande. Bliv klogere på, hvilken ø du skal vælge med denne guide til øgruppen.
visit østrig, visit austria, banner

Kap Verde: Guide til eksotisk ø-hop er skrevet af Naja Mammen Nielsen.

Kap verde - kap verde kort - cape verde - cape verde map - capo verde - cabo verde map - kort over kap verde - rejser

Udforsk Kap Verdes ø-perler

500 kilometer fra Vestafrikas kyst dukker en liggende hestesko af øer op i Atlanterhavet. Her ligger ø-staten Kap Verde.

Banner, engelsk banner, top banner

Kap Verde består af 10 hovedøer og 8 mindre øer, som er inddelt i den nordlige og sydlige øgruppe. Ni af øerne er beboet af efterkommere af portugisere og afrikanske slaver. Den blandede kultur kommer til udtryk i sproget, musikken og maden.

De kapverdiske øer er opstået af vulkaner, men de er meget forskellige, og der er noget for enhver rejsende. Fra flade, sandede og tørre Sal, Boa Vista og Maio, vulkanøen Fogo, de kuperede og frodige Santo Antaõ, São Vicente og Santiago til de uberørte São Nicolau og Brava.

Er du i tvivl om, hvilken ø du skal vælge? Så er her en guide til Kap Verdes øer.

Sal - Kap Verde - strand - hav

Sal – sol, strand og surfing

Sal er den mest besøgte af Kap Verdes øer. Den flade ø med de lange sandstrande har for længst gjort Kap Verde til et yndet turistmål med mulighed for solbadning, snorkling og drinks på stranden. Derudover gør passatvindene Sal ideel for surfere, fordi der er perfekte vejrforhold.

Sal har andet at byde på end sandstrande. Som navnet antyder, er øen hjemsted for naturlige saltreservater. Produktionen er for længst stoppet, men det er stadig muligt at besøge de tidligere saltbassiner og se de store saltflager.

Et andet unikt sted er den naturlige pool, Blue Eye, som er formet af lavasten. Vandet lyser i en smuk turkis farve, og det er forfriskende at tage en dukkert.

Se de bedste rejsetilbud her

Find de billigste flybilletter til destinationen her

Boa Vista - Viana Desert - Kap Verde - Vestafrika

Boa Vista – sandørken, solbadning og hvaler

Boa Vista ligger syd for Sal og er også et populært turistmål. Øen har nogle af Kap Verdes smukkeste strande, der strækker sig over 55 kilometer. Her er der rig mulighed for at slappe af i solen, kaste sig ud i forskellige vandaktiviteter eller suse af sted på en terrængående ATV.

Væk fra strandene ligner Boa Vista et månelandskab bestående af klipper og sandørken med enkelte dadeltræer. I den største by Sal Rei er der et stort udbud af restauranter, smuk gammel arkitektur og mulighed for at se pukkelhvaler nær kysten.

I Viana-ørkenen ligger uendelige mængder sand, som over tid er blæst tværs over Atlanterhavet fra Sahara-ørkenen. Og på Ervatão-stranden kan man være heldig at opleve havskildpaddeunger, når de klækkes og begiver sig ud på deres farefulde rejse mod havet.

Her finder du gode tilbud på solskinsrejser

Mindelo - São Vicente - Kap Verde

São Vicente  – karneval, eksotiske rytmer og middelhavsstemning

På São Vicente er det nemt at lade sig forføre af musikken. Her levede den barfodede diva Cesária Évora, der har fået Kap Verde på verdenskortet med sin lidenskabelige fado-sang. Hendes sjæl lever stadig, og du kan dykke ned i historien på det lokale museum og høre hendes musik fra de små caféer og barer.

Hovedbyen, Mindelo, er Kap Verdes kulturelle hovedstad. Byen emmer af musik, charmerende små handelsgader, farvestrålende bygninger fra kolonitiden og et fiskemarked. Havneområdet ligner til forveksling den franske riviera med brede promenader og små sejlskibe. Og på stranden Laginha kan man boltre sig i bølgerne om dagen og danse til live-musik om aftenen.

Men det, der gør Mindelo til noget helt særligt, er karnevallet. Store parader, glimmer, fjer og pailletter, trommer og samba-rytmer, dans og euforisk stemning indtager gaderne en gang om året. Karnevallet foregår over hele Kap Verde i februar, og Mindelo lægger gader til det største. Begivenheden er stærkt inspireret af optoget i Rio de Janeiro, og de timelange parader transmitteres direkte på tv.  

Resten af São Vicente står i dyb kontrast til den farvestrålende by med golde og øde strækninger og små huse. Til gengæld har byen aldeles gode forhold for vindsurfere.

Find billige flybilletter til Kap Verde

Vestafrika - kvinde

Santo Antão – Kap Verdes spisekammer

I det nordvestligste hjørne ligger Santo Antão. Øen er delt i to med tørre områder i syd og den frodige, grønne dal med kløfter mod nord. Den frugtbare del af øen beskrives som et af jordens smukkeste steder. Og med god grund.

Her vokser rodfrugten kassava, majs, bønner, chili, kaffe, sukkerrør og bananer på de grønne bjergskråninger. Ofte er planterne så høje, at det næsten føles som at være i en jungle. De ideelle dyrkningsforhold betyder, at Santo Antão kaldes ‘Kap Verdes spisekammer’.  

Paúl-dalen er det grønne paradis, der dækker bjergsiderne med et grønt tæppe. De små stier i kuperet terræn og den smukke udsigt gør området ideelt til en vandreferie

For at komme til Santo Antão skal man sejle en times tid med færgen fra Mindelo i São Vicente. Færgen afgår flere gange dagligt, og af og til svømmer delfinerne forbi.

2022 er et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Marseille - Frankrig - rejser
visit østrig, visit austria, banner
Kap Verde - Sal - rejser

São Nicolau – fang kæmpefisk, og smag rom fra Kap Verde

São Nicolau er en uspoleret perle, der tiltrækker få turister. Det er synd, for øen rummer en storslået natur, og det er oplagt at udforske den til fods, på hesteryg eller på mountainbike. Ud til kysterne er der særdeles gode forhold til at få en blå marlin eller en barracuda på krogen.

Hovedbyen Ribeira Brava er fyldt med farvestrålende gamle bygninger fra kolonitiden og smukke haver. Her er der også god mulighed for at smage den folkekære rom Grogue, der laves af sukkerrør og står på de fleste menukort.

Den nemmeste rejseform til São Nicolau er med indenrigsfly, men du kan også komme til øen med færge fra São Vicente eller Santiago. Færgerne er dog få og turen mindre komfortabel.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

Kap Verde - marked - Praia - Santiago - Vestafrika - rejser

Santiago – historiske steder, sort sand og sundowners

Santiago er den største af øerne i Kap Verde både i størrelse og befolkningstal. De fleste bor i hovedstaden Praia. Byen i sig selv har ikke så mange seværdigheder, men en særlig stemning, der emmer af afrikansk kultur.

Hævet over vandet ligger et plateau, hvor der er en fantastisk udsigt over den sorte sandstrand. Her kan du gå på opdagelse i de små gader med arkitektoniske levn fra kolonitiden. Og på det lokale marked er der masser af energi, knald på farverne og en følelse af at være på et ”rigtigt” afrikansk marked.

Nær Praia ligger den gamle hovedstad Cidade Velha. Den blev grundlagt af portugisere tilbage i 1462, og det var herfra slavehandelen foregik mellem Afrika, Europa og Amerika. Besøgende kan udforske den gamle by og få en fornemmelse af historien.

På den nordlige spids af Santiago ligger den lille havneby Tarrafal. En lille hyggelig by med en fantastisk smuk strand. Her er det muligt at få surfingflektioner og nyde en kold Caipirinha med udsigt over bugten. Det står i stærk kontrast til koncentrationslejren for politiske fanger, som ligger i udkanten af byen og i dag fungerer som museum.

Find billige pakkerejser til Kap Verde her

Maio - Vestafrika - rejser

Maio – ro, smukke strande og særlige dyrearter

Øst for Santiago ligger den lille ø Maio. Her bor blot 4.000 indbyggere. Øen er ikke særlig udviklet, og turismen er meget begrænset. Til gengæld ligger der nogle af Kap Verdes smukkeste og mest uspolerede strande.

Det flade landskab og saltbassinerne minder meget om Sal og Boa Vista. Men mængden af turister er noget helt andet. Her kan du slappe af og gå lange ture på strandene helt uforstyrret.

Besøgende om sommeren kan være heldige at se små skildpadder på flere af strandene, og i området nær den naturlige lagune i nord lever forskellige slags havfugle.

Selvom det blot tager 10 minutter at flyve fra Santiago til Maio, så hold øje med din afgangstid, da flyene ofte bliver ændret. Det samme gælder for færgerne.

Her kan du også opleve havskildpadder tæt på

Fogo - vulkan - Pico de Fogo - Vestafrika - rejser

Fogo – ildbjerget, fugleliv og vin

I sydvest ligger vulkanøen, Fogo, som huser vulkanen Pico de Fogo – ‘Ildbjerget’ – som tårner 2.829 meter op og dominerer øens landskab. Der er stadig aktivitet i vulkanen, som senest var i udbrud i 2014.

En tur til Fogo er for de aktive rejsende, og den største attraktion er naturligvis et besøg til vulkanen. Det er muligt at komme helt tæt på, og vælger du at snøre vandrestøvlerne, kan du trekke op ad de små, stejle stier til toppen og kigge ned i krateret Chã das Caldeiras.

Vulkanen har stor betydning for Fogos flora og fauna. Krateret er hjemsted for sjældne fuglearter, og mange ornitologer tager hertil. Derudover er øen beklædt med kaffe- og vinplantager. Her dyrkes kaffebønner og vindruer i den vulkanske muld. Det giver en helt særlig aroma til den færdige rødvin og kaffe, så snyd dig ikke for en tår på en af de hyggelige caféer i hovedbyen São Filipe.

Foretrækker du strandliv, er Fogo ikke stedet. Her findes kun strande med sort sand og, mulighederne for at kaste sig i bølgerne er meget begrænsede.

Tag på safari i Afrika – læs mere her

Kap Verde - huse - Vestafrika - rejser

Brava – blomsterøen med amerikansk islæt

Længst mod sydvest ligger den mindste af Kap Verdes øer: Brava. Den lille, charmerende ø er kendt for sine dramatiske klipper og unikke flora og fauna, der ligger som et grønt tæppe over de skarpe lava-formationer. Derfor kaldes Brava også for blomsterøen.

Få vælger at tage hertil – de fleste foretrækker naboøen Fogo. Men Brava har også unikke steder, og der er et væld af smukke vandrestier rundt på øen. Du kan også træde i pedalerne eller komme ud at sejle med en af de små fiskerbåde. Men spørg de lokale til råds, før du kaster dig i bølgerne.

Det kreolske sprog på Brava er krydret med en del amerikanske ord, da flere amerikanske fragt- og hvalskibe lægger vejen forbi, hvilket også kan ses på sortimentet i butikkerne.

Det kan være en udfordring at komme til Brava. Luftfarten er stoppet på grund af farlige sidevinde, og færgerne fra Fogo bliver ofte aflyst. Så et besøg kræver tålmodighed og god tid.

I Kap Verde er der rigtig mange muligheder for en spændende rejse. Så pak kufferten, og tag afsted.

God rejse!

RejsRejsRejs Banner_Zebra_930x180

Rejsetilbud Afrika

Her finder du alle vores rejsetilbud til Afrikas øer og fastland

Banner, engelsk banner, top banner

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Kap Verde - solnedgang - Afrika - rejser

Øer i Kap Verde:

  • Sal
  • Boa Vista
  • São Vicente
  • Santo Antão
  • São Nicolau
  • Santiago
  • Maio
  • Fogo
  • Brava

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Banner, engelsk banner, top banner

rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022
rejsebureauer, rejsrejsrejs, grafik 2022

Om rejseskribenten

Naja Mammen Nielsen

Naja har rejseblod i årerne og har en forkærlighed for øer. Hun har rejst på fem kontinenter og har en stor viden om det afrikanske kontinent, hvor hun har rejst i 11 lande. Udover et utal af rejser til regionen har hun startet et udviklingsprojekt for tidligere pigesoldater i Sierra Leone, arbejdet to år i Tanzania, været på ø-hop på Kap Verde, krydset Zambia og Zimbabwe i tog og bevæget sig i folkedrabets fodspor i Rwanda.

Destinationerne er nøje planlagt på egen hånd, målrettet lokalbefolkningen, de mindre turistede steder og det foretrukne transportmiddel er med tog og bus.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Læs mere om:

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.