RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Afrika » Sol og strand: Vinterrejser med kort flyvetid
Verdenskort med stole - rejser
Afrika Egypten Europa Gambia Jordan Kap Verde Marokko

Sol og strand: Vinterrejser med kort flyvetid

"Vi trænger til at komme væk en uges tid i vinterferien eller påskeferien, og få sol på næsen, men vi vil helst ikke flyve i så lang tid". Kender du den fornemmelse? For så er du ikke alene. Læs mere om hvor du kan rejse hen for at opnå solgaranti
blank

Sol og strand: Vinterrejser med kort flyvetid af Redaktionen RejsRejsRejs

verdenskort - kort over verden - worldmap - kort - europa kort - rejser - usa kort - afrika kort - asien kort - oceanien kort - nordamerika kort - sydamerika kort - mellemamerika kort - kort flyvetid

Hvor er der sol og strand?

Vores vejr inviterer jo gladeligt til at bryde vinteren op i flere dele, så her får du redaktionens bud på vinterrejser med kort flyvetid og solgaranti, og tilsidst også nogle tips til forårsrejser.

Er middelhavet varmt nok? Det korte svar er: Nej. Først og fremmest duer den østlige del af Middelhavet slet ikke til vinterrejser. Der er ofte sne i Grækenland om vinteren og resten af Middelhavet er stadig ikke rigtig varmt. Madeira i Atlanterhavet er nok det varmeste med op til 18-20 grader, men der er ikke nødvendigvis solgaranti i vores vintermåneder. Så derfor skal vi kigge andre steder hen når vi ønsker at rejse i vintermånederne, men ikke ønsker en lang flyvetid til rejsedestinationen.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Marokko - Agadir -paradise-valley

Agadir, Marokko – vinterrejser til varmen

Mange kender Marrakech i Marokko, som er en spændende by, der så også godt kan opleves som lidt overvældende. Vores bud er at tage til kysten, hvor du finder den hyggelige by Agadir.

Her er der brede strande, fantastisk mad og en ret fredelig bazar med mynte-te, Argan-olie og krydderier ad libitum. Herfra kan du så tage på udflugt til Atlas-bjergene, Essaouira – kendt fra serien “Game of Thrones” – eller det guddommeligt smukke sted med det passende navn “Paradise Valley”, hvor vi kun mødte lokale på picnic, da vi besøgte det i marts måned.

Du kan flyve direkte til Agadir fra både Billund og København.

Se månedens bedste rejsetilbud her

Sol og strand i Aqaba, Jordan

Aqaba er Jordans svar på Eilat, som ligger lige på den anden side af grænsen, og Sharm El-Sheik. De deler alle det tørre klima og varme vand fra Rødehavet, og Aqaba er både en klassisk badeby og havneby i ét. Fordelen ved Aqaba er, at der er nogle fremragende udflugtsmuligheder, til blandt andet ørkenen i Wadi Rum og selvfølgelig til et af verdens vidundere, oldtidsbyen Petra. Jordan fremstår i øvrigt ret uberørt af, hvad der ellers sker i Mellemøsten. Aqaba i Jordan er altså en perfekt destination til vinterrejser.

Der er nogle gange direkte og billige rutefly til Aqaba, og ellers er der charterfly og pakkerejser, tjek fx TUI, Apollo, Atlantis eller Bravo Tours. Alternativt kan du søge på fly til Amman og Eilat, der begge ligger tæt på, og hvor der i perioder også er direkte fly fra Danmark og dermed kortere flyvetid.

Se månedens bedste rejsetilbud her

Gambia - mennesker skov natur - rejser

Vinterrejser til Gambia

Det lillebitte land Gambia i Vestafrika blev udvalgt af Simon Spies i 70´erne til at være, der hvor dansk charterturisme og afrikansk livsglæde skulle mødes. Det betyder, at der er en rigtig fin infrastruktur, og det er nemt og relativt billigt at komme dertil. Desuden taler de engelsk i landet, så det er nemt at få bestilt den rigtige lækre mad på strandrestauranten.

Du kan blive ved de brede strande ved hovedstaden og tage på udflugter derfra, fx til “Crocodile pool”. Eller endnu bedre; kombinere nogle dage på et rart hotel midt i det hele (som fx Lemon Creek ved den fredelige del af stranden), og tage et par dage ned sydpå væk fra byen og de mange andre turister, fx på det enkle Nemasu Eco lodge, der ligger direkte på stranden.

Du kan af og til flyve direkte til Gambia med charterfly og ellers med en mellemlanding i fx Bruxelles. Tjek vores store guide til flybilletter og hoteller her.

Find billige flybilletter her

Egypten - Luxor, Karnak - rejser

Kort flyvetid til Luxor & Hurghada, Egypten

Mange danske charterbureauer tilbyder vinterrejser til Egypten, og det er som oftest de to rødehavsbyer Sharm El-Sheik og Hurghada, som er destination for rejsen. Begge byder på muligheden for sol og strand, og vejret er dejlig varmt det meste af året.

Ved første øjekast er der tale om resort-områder bestående af hoteller, restauranter og souvenirhandlere, så langt øjet rækker, men der er også andet at se i nærheden. Hvis du tager til Hurghada, befinder du dig i nærheden af oldtidsbyen Luxor med Kongernes Dal og de imponerende templer fra det gamle Egypten. Der er både organiserede ture fra Hurghada, som du kan hoppe på, og du kan også selv arrangere. Det er verdenshistorie af den allerhøjeste karat næsten lige om hjørnet.

Luxor ligger ved Nilen, så der er selvfølgelig også krydstogter og ’felucca’-bådture af forskellig slags, hvis du vil se Nil-livet fra vandsiden. Du kan også vælge at bo i Luxor i stedet for og tage på udflugter derfra eller eventuelt kombinere med et nil-krydstogt, der er en stor oplevelse.

Ørkenen rundt om byerne byder også på masser af udfoldelsesmuligheder, uanset om du er til adrenalinsport eller noget mere afslappende. Hurghada by kan også sagtens anbefales til en slentretur for at se på det liv, som leves lidt væk fra turistområderne.

Se vores webshop her, hvor du blandt andet kan få rejseudstyr og visum til dine rejser

Kap Verde - Sal - rejser vinterrejser

Kap Verde – garanteret sol og varme

Kap Verde er lige på kanten i forhold til rejsetid, men til gengæld kan man være heldig at flyve direkte, og så er den reelle rejsetid stadig fornuftig med godt 6 timer fra København-Sal. Kap Verde består af vulkanøer, og der er derfor noget for enhver smag, uanset om man er til lækre sandstrande eller trekking i frodige bjergegne. Der er primært turisme på Sal og delvist Boa Vista, hvor man kan nyde de lange strande.

Vær dog opmærksom på, at man oftest ikke kan bade fra strandene pga. kraftig strøm eller bølger, så tjek derfor pool-mulighederne, hvis du er et badedyr. Hvis man vil opleve det mere oprindelige Kap Verde med sin fascinerende kulturblanding af Afrika og Portugal, så sejl (eller flyv) et par dage til øerne Sao Vicente og ikke mindst Santo Antao. Så får du det bedste af begge verdener.

Der er regelmæssigt gode tilbud på Kap Verde fra en række danske charterbureauer, med eller uden hotel inkluderet.

Her finder du gode tilbud på overnatninger

bøger vinterrejser rejser - Flyvetid

Flere idéer til vinterrejser med sol og strand

Hvis du ikke er frisk på de fem ovenstående bud, så kommer der flere ideer til vinterrejser her med kort flyvetid:

  • Hvis man kommer hen på foråret åbner der sig flere muligheder ved Middelhavet, og her bør Tunesien og endda Algeriet tjekkes ud. Her finder du god infrastruktur, fede strande og spændende kultur. Hvis du er til de Kanariske Øer er Tenerife et godt sted at starte. Du kan være heldig at ramme super godt vejr, men man kan ikke være helt sikker på godt vejr de her steder i januar eller februar. I marts kan du også godt kigge mod Cypern, hvor du både har den meget turistudviklede sydlige del, og den mere oversete nordlige del.
  • Hvis du er frisk på noget, der er lidt vildere, så kan du kigge mod øst, hvor en tur til Dubai kombineret med det fredelige og spændende rejseland Oman er oplagt. Bare husk, at Dubai ikke er billigt at bo i, og flyvetiden er 6,5 time. Oman er et overset rejseland, og her får du mere for pengene. Hvis du kigger mod vest, og måske endda har frankofile tendenser, så er Senegal et berigende rejseland, hvor du får meget for dine penge, og her kan du også finde fine turiststeder ved kysten tæt ved Gambia
  • Hvis det er ok at flyve lidt længere, er der meget lidt tidsforskel til en perlerække af destinationer i Afrika, fx Uganda, Tanzania, Ghana, Sydafrika og Namibia, der alle er lande, der bør opleves på et tidspunkt i ens liv, fx på safari.

God rejse, uanset hvad du beslutter dig for!

Her finder du rejseguides til hele verden

sol vinterrejser rejser - Flyvetid

Her finder du sol og strand med kort flyvetid fra Danmark

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Translate »