RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Portugal » Lissabon: Storbyferie i verdens bedste by
Portugal - Lissabon - Rejser
Portugal

Lissabon: Storbyferie i verdens bedste by

Det er ikke tilfældigt, at Lissabon er kåret til verdens bedste sted til en storbyferie. Læs her hvorfor.

Lissabon: Storbyferie i verdens bedste by er skrevet af Redaktionen, RejsRejsRejs

Portugal, Lissabon, Kort, rejser, kort over lissabon, kort over portugal, lissabon kort, portugal kort, lisbon map, portugal kort

Den populære dreng i klassen

Portugals smukke hovedstad og den største by Lissabon, oplever en stigning i popularitet i disse år, som kun få andre storbyer i verden kan fremvise. Og som en understregning af sin stigende popularitet blev byen sidste år kåret til “verdens bedste city break-destination” af World Travel Awards. Det kaldes ofte turismens svar på en Oscar.

Men hvad er det, der gør en rejse til Lissabon by så speciel ud over de – efter vesteuropæisk standard – lave priser og det behagelige klima og den gode mad? Her i det følgende kan du læse om fire aspekter, som – blandt mange andre – har været med til at gøre Lissabon til den særlige by, som den er i dag.

Hovedstaden i Portugal, Lissabon er kendt for sine mange gamle og smukke sporvogne. Heriblandt er de små gule remodelado-modeller. De stammer helt tilbage fra 1930’erne, og som blandt andet rummer de oprindelige polerede træbænke. Det er de mest kendte og er med tiden blevet til en slags vartegn for hele Lissabon.

Hvis du synes, det ser lidt stejlt ud, når du kører rundt i Lissabons snævre, stærkt kuperede og ofte meget snørklede gader, kan det måske være til beroligelse at vide, at disse sporvogne kaldes remodelado. På dansk betyder det “renoverede”, fordi de fik opgraderet deres bremser og el-system i 1990’erne.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Lissabon - sporvogne - by - rejser

Lissabons sporvogne

Den mest klassiske og populære sporvognslinje i byen med de gamle remodelado-modeller er nummer 28. Denne forbinder Martim Moniz med Campo Ourique og passerer gennem de populære turistområder Graça, Alfama, Baixa og Estrela.

Sporvognene i Portugals hovedstad bruges dog i dag mest af turister. Da de lokale indbyggere i stigende grad benytter sig af metro og bus. Det gør de blandt andet, fordi sporvognene normalt er fyldt med turister. Men også fordi sporvognene er dyrere end andre af byens transportmidler (2,90 euro for en enkeltbillet mod 1,45 euro for en metrobillet). En tur med en af de gamle sporvogne er dog hele prisen værd!

Tip: Køb et dagspas på en metrostation, som gælder både busser, metro og sporvogne i Lissabon, Portugal. På den måde undgår du at skulle have besvær med betalingen, når du træder ind i de ofte fyldte sporvogne. Og du sparer også penge, med mindre du går rundt til alt andet i byen. Ekstra tip: Hvis du vil have den bedste mulighed for at få en siddeplads på de mest kendte sporvognsruter i de populære tidsrum, så stå på ved begyndelsen af sporvognens rute.

Find de billigste flybilletter her

Se månedens bedste rejsetilbud her

De syv bakker i Lissabon

Hovedstaden i Portugal, Lissabon er kendt som ‘Byen med ​​de syv bakker’, Cidade das sete colinas. Øgenavnet optrådte for første gang i bogen Livro das Grandezas de Lisboa fra 1620, skrevet af munken Nicolau de Oliveira. Han ønskede at udstyre Lissabon med nogle af de samme egenskaber, Og dyder som ‘Den evige stad’ Rom, der også – ifølge legenden – hævdes at være bygget på syv bakker.

Da Oliveiras ankom til Lissabon by med båd, navngav han straks de syv bakker. Som Lissabon – ifølge hans opfattelse – blev opført på. Ud over São Jorge, der rummer slottet af samme navn, var det São Vicente. Her finder du blandt andet finder det berømte Alfama-kvarter; Sant’Ana. Det er beliggende mellem Martim Moniz og Rua Portas de Santo Antão; Santo André, der toppes af Largo og Miradouro da Graça; Chagas ved Largo do Carmo; Santa Catarina i Bairro Alto-kvarteret, tæt på Largo Camões; og São Roque, som også ligger i Bairro Alto-kvarteret, men i den del, der er tæt på Miradouro de São Pedro de Alcântara.

Her er et godt tilbud til overnatning i Lissabon – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Portugal Lissabon Lissabons syv bakker (Udsigt fra São Jorge) by Rejser Hideaways

Opdagelsesrejserne

Tip: Et godt sted at begynde din tur rundt til Lissabons bakker kunne være São Jorge. Her finder du det mest komplette udsyn ud over Lissabons gamle centrum, Tejo-floden og ’25. april’-broen. Selve slottet ser mere imponerende ud udefra end indefra, men udsigten fra slottet er hele turen værd.

Historien om Portugal og Lissabon er uløseligt forbundet med de store opdagelsesrejser. I Portugals storhedstid som søfarer-nation førte portugisiske opdagelsesrejsende, handelsfolk og kolonisatorer til Afrika, Latinamerika og Asien.

I bydelen Belém, finder du masser af vidnesbyrd om den tid, hvor Portugal som en af verdens største søfarer-nationer. Landet opdagede, kortlagde og koloniserede andre verdensdele i det 15. og 16. århundrede. Blandt datidens store opdagelsesrejsende var Bartolomeu Dias, der nåede Kap Det Gode Håb og Det Indiske Ocean i 1488; Vasco da Gama, der ledte den første flåde rundt om Afrika og senere til Indien i 1498; og Pedro Álvares Cabral, der i 1500 blev den første europæer til at “opdage” Brasilien.

Et af de mest betydningsfulde monumenter, der mindes denne periode i Portugals og Lissabons historie, er Monumento aos Descobrimentos. Den er placeret det samme sted ved bredden af Tejo-floden, hvorfra man i sin tid sendte skibene afsted til Indien og Orienten.

2021 bliver et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Banner - Bulli - 1024

opdagelsesrejser (Monumento aos Descrobimentos) By Rejser Hideaways

Torvene i Lissabon

Tip: Ud over Monumento aos Descobrimentos rummer bydelen Belém også en smuk park, som er dejligt sval på en varm sommerdag. Temperaturen ligger her ofte 4-5 grader under temperaturen i Lissabon centrum, når det er varmest. I bydelen ligger også det berømte kloster Mosteiro dos Jerónimos, der er erklæret verdensarv af UNESCO. Det er også i denne bydel, du kan smage på den berømte kage Pastéis de Belém i Rua de Belém nr. 84 til 92.

Meget af Lissabons liv er centreret omkring byens mange pladser og torve. Lissabon by har hele 108 torve og pladser; heraf flere store og kendte pladser såsom Praça de Luís de Camões, Praça do Príncipe Real, Praça dos Restauradores og Praça do Comércio.

Den mest centrale plads i byen er Praça de D. Pedro IV – i folkemunde kaldet Praça do Rossio – der er en hyldest til den portugisiske konge Pedro IV, som balancerer på toppen af pladsens høje søjle. Pladsen har gennem historien været skueplads for folke-oprør, tyrefægtning og henrettelser. I dag bruges den til mere fredelige begivenheder, navnligt som et foretrukket mødested for lokale indbyggere og turister i Lissabon.

En anden meget populær plads – især blandt turister – er Praça do Comércio. Her har du både udsigt til floden, byerne på den anden side af floden, den centrale del af Baixa-kvarteret og São Jorge, der hæver sig op over byen (og som er særlig smuk om aftenen med lysene tændt).

Her er et rejsetilbud til Portugals naboland her

Portugal Lissabons torve og pladser (Praça do Comércio) By Rejser Hideaways

I skjul for solen

Tip: Når det er rigtigt varmt i denne smukke by om sommeren, er Praça do Comércio et af de mere kølige steder i byens centrum. Den ligger ned til floden, hvorfra vinden fra Atlanterhavet trænger ind. En forfriskning her i skyggen af en parasol på en af de mange cafeer og restauranter er ikke at foragte. Vær opmærksom på, at priserne er højere end de fleste andre steder i byen. Og at pladsen normalt er fyldt med turister – i hvert fald om sommeren.

Læs alt om Portugal lige her

God fornøjelse til hovedstaden af Portugal – Lissabon!

Restaurant Rejser

Hvad skal man se i Lissabon? Seværdigheder og attraktioner

  • São Jorge
  • De 7 bakker
  • Klosteret Mosteiro dos Jerónimos
  • Monumento aos Descobrimentos
  • Pladsen Praça do Comércio
  • Praça de D. Pedro IV-pladsen
  • Sporvogne

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Om rejseskribenten

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.