Banner
RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsefavoritterne » Mine 5 bedste rejsemål – og 1 skuffelse
USA - Los Angeles, Californien - Rejser
Brasilien Ecuador Frankrig New Zealand Rejsefavoritterne Sydafrika USA

Mine 5 bedste rejsemål – og 1 skuffelse

blank

Spørgsmålet er svært at svare på, men jeg bliver ofte spurgt; “Hvad har været din bedste rejse?”

Jeg har besøgt mange forskellige lande, som hver især har vidt forskellige ting at byde på – både kulturelt og historisk, men også natur- og vejrmæssigt. Min bagage er fyldt med gode rejseoplevelser, hvorfra jeg har udvalgt fem destinationer, som jeg helt sikkert skal tilbage til – og som er værd at fortælle om. Jeg har også besøgt steder, der ikke imponerede mig, og som jeg ikke skal tilbage til. Her har jeg udvalgt én.

New Zealand

For mig er der ingen tvivl: Den smukkeste natur jeg har oplevet, oplevede jeg i New Zealand. Det aflange land på den anden side af jorden, byder på en masse imponerende og flot landskab – men det er ikke det eneste, landet har at byde på. Er du til outdoor adventure og adrenalinsus i smukke omgivelser er New Zealand dit paradis.

New Zealand - Milford Sound - rejser

Landet består af to store øer; Nordøen og Sydøen. På Nordøen findes den største by, Auckland, hvor min tur startede. Personligt syntes jeg ikke, at byerne i New Zealand sagde mig det store.

Queenstown skiller sig dog ud, ved at være “The Adventure Capital of the Wold”. Jeg nød virkelig de dage jeg havde i Queenstown, da der var masser at give sig til. Byen er helt sikkert et must at besøge på en rejse til New Zealand!

Normalt er jeg ikke det store friluftsmenneske, der tager på lange vandreture eller kano- og kajakture, men i New Zealand er det bare noget andet. Man bliver helt opslugt af den smukke natur.

Både Nordøen og Sydøen har flot landskab. Den tur på Nordøen, der gjorde størst indtryk, var turen til Tongariro Nationalpark. En vandretur på ca. 20 kilometer i bjergene, hvor der blandt andet findes to aktive vulkaner. På turen kommer man igennem alle de fire årstider, hvilket var en oplevelse i sig selv. Det kolde vejr på toppen af bjerget, tæt på frysepunktet – mens der nede ved enden var varmt og solrigt.

Sydøen er den ø, hvor der findes mest adventure og vilde adrenalingivende aktiviteter. Jeg sprang mit tredje bungee jump lidt udenfor Queenstown. Bungee jump stammer fra New Zealand, så jeg skulle selvfølgelig også springe her! Men den fedeste aktivitet på Sydøen, synes jeg var vandreturen på gletcherne på Mount Cook – New Zealands højeste bjerg. Alene helikopterturen derop var fantastisk med den flotte udsigt over bjerglandskabet.

Ecuador & Galapagosøerne

Landet ligger midt på ækvator – deraf navnet Ecuador. Så snart du træder ud af flyet, i en af landets lufthavne, mærker du varmen og fugtigheden fra det tropiske klima. Medmindre du lander i Quito, som er verdens højstbeliggende hovedstad – her er luften nemlig tør.

Galapagos Ecuador Fugl Rejser

Ecuador vil altid, for mig, stå som en unik rejsedestination. Galapagosøerne tilhører nemlig Ecuador, og disse øer er et kapitel for sig.

Vi landede i Ecuadors største by Guayaquil. Byen er en smule overset blandt turister. Mit indtryk er, at folk bruger det som transit, til når de skal videre til Galapagosøerne – og sådan var det også for os.

Med fly fra Guayaquil tager det en time inden du når til Galapagosøerne. På flyveturen nyder man udsigten over havet, og pludselig kan du spotte dem – Galapagosøerne. Øerne er kendte for deres unikke dyreliv, og jeg husker tydeligt, da jeg fik øje på den første kæmpeskildpadde i vejkanten. På øerne findes sjældne dyrearter som kæmpeskildpadder og fuglene med de blå fødder, som kun findes på Galapagosøerne. Derfor er øerne så unikke.

I Quito, Ecuadors hovedstad, brugte vi tiden på at slentre rundt i de stejle gader, for at se på de mange gamle bygninger. En af dagene kørte vi 25 km nordpå – her finder man ækvator. En sjov oplevelse var, at stå på midten af jordenkloden, med højre fod på den nordlige halvkugle og venstre fod på den sydlige halvkugle.

En del af verdens største regnskov, Amazonas, ligger i den østlige del af landet. Jeg tog på en to-dages tur derud, men man kan sagtens bruge mange flere dage på sådan en jungletur. Er du vild med dybe jungler, tropiske dyrearter og tropisk klima er Ecuador det perfekte valg.

Sådan kommer du afsted

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen til de nævnte steder, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her: Rejsetilbud.

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så er se her: Rejs bæredygtigt.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Sydafrika

Du kommer ikke længere mod syd på det afrikanske kontinent, end når du rejser til Sydafrika. Her finder du stort set alt, hvad Afrika rummer.

På min rejse til Sydafrika, oplevede jeg både “det rigtige Afrika” med safari og vilde dyr, storbyerne i Cape Town og Johannesburg samt afslapning på strandene langs kysten. Landet gav mig mange gode, men vidt forskellige, oplevelser – derfor er Sydafrika med på min liste.

Sydafrika Afrika Safari Rejser

Sydafrika er et flerkulturelt land med en interessant fortid, som stadig spøger i dagligdagen. At landet engang var raceopdelt i sort og hvid, er en del af dets historie og noget, som sydafrikanerne meget gerne fortæller om.

Min tur startede længst mod syd. I Cape Town.

Som noget af det første, tog vi på tur til Robbin Island. Her finder du det fængsel, hvor Nelson Mandela sad fanget i mange år. En meget autentisk oplevelse og man får et indblik i, hvad Sydafrika var engang, samt hvilken udvikling der er sket.

Fra Cape Town kørte langs kysten mod øst – en rigtig flot tur. Der findes blandt andet vilde pingviner på strandene. Vi brugte nogle dage ved kystbyerne, for til sidste at køre længere ind mod fastlandet. Her, i bedste Løvernes Konge-stil, oplevede vi “det rigtige Afrika”. Safari med udsigt til Afrikas vilde dyr. Det var ikke min første gang på safari, da jeg har været i Kenya før, men det var alligevel en stor oplevelse.

Min tur til Sydafrika sluttede af med et besøg i landets største by Johannesburg. En by med meget kriminalitet – så vi boede i Sandton, som er en europæisk indspireret bydel. Dyre butikker, lækre restauranter og en del varmere end nede ved kysten. Johannesburg kan klart anbefales, men jeg synes ikke, at den har så meget at byde på som Cape Town.

Californien, USA

På en sådan liste, kan jeg ikke komme udenom USA. Jeg hører ofte ude i byen, at folk enten ‘elsker eller hader’ USA – endda uden at have været der selv. Jeg elsker det! USA er det land, jeg har besøgt allerflest gange, og jeg elsker især Californien og den amerikanske vestkyst.

Californien USA Rejser

Jeg husker tydeligt, min første rejse til Californien. Jeg var på den klassiske tur; road trip fra San Francisco i nord til San Diego i syd, via Highway 1. Kontrasten man møder, når man krydser den store delstat, var det, der fangede mig mest. San Francisco er en storby der minder lidt om en europæisk storby. Byen har en spændende historie, og jeg besøgte bl.a. det nedlagte fængsel Alcatraz, som ligger på en ø ud for byens kyst.

Ned langs kysten kørte vi ad den kendte Highway 1. Her har man udsigt til Stillehavet på hele ruten – en virkelig flot tur! Vi stoppede op flere gange for at se på søløver, der solede sig i vandkanten. Undervejs besøgte vi danskerbyen Solvang. Som dansker er det ret surrealistisk at besøge en by, som er mere “dansk” end Danmark selv.

Har man sagt Californien, har man også sagt Los Angeles. Byen har mange kendte seværdigheder, men det er stemningen i L.A. der gør, at jeg elsker byen. En multikulturel by med forskellige bydele, som hver har sin charme.
Jeg er så heldig, at jeg har venner der bor i L.A. Det har givet mig mulighed for at besøge steder, man ellers ikke vil komme. Især de mindre, men hyggelige, forstæder.

I Hollywood er der altid gang i den. Fyldt med celebrities. Der er altid en film, der er ved at blive optaget på gaden. Søndag middag er der Sunday Funday på barerne. Rigtig amerikansk. Man mødes og drikker Mimosa – en blanding af appelsinjuice og champagne – det skal prøves!

De gange jeg har besøgt L.A. er jeg altid taget en tur ud til kysten, til Venice Beach og Santa Monica. Dejlige steder at slappe i solen – og her er der mulighed for at cykle en tur!

Apropos sol, i San Diego finder du flotte strande samt en mexicansk stemning. Sidst jeg var i San Diego, var der enormt varmt, så vi brugte al tiden på en af strandene. Byen ligger nær grænsen til Mexico og vi overvejede at tage et smut over grænsen. Men den oplevelse har jeg endnu tilgode.

Paris, Frankrig

Skal jeg udvælge et land i Europa, bliver det Frankrig. Som barn har jeg rejst med min familie til sydfrankrig flere gange, men det er Paris, som jeg har forelsket mig mest i.

Frankrig Paris gade rejser

I Paris findes en masse flotte historiske bygninger og flot arkitektur. Sidst jeg var i Paris, brugte jeg 3-4 dage på bare at gå rundt og rundt i storbyen. Det der med at gå og gå, og undervejs støde på den ene kendte seværdighed efter den anden – dét er Paris. Eiffeltårnet er selvfølgelig altoverskyggende. Jeg var der ikke i højsæsonen, så jeg fik mulighed for at se solnedgangen fra toppen af Eiffeltårnet – uden at skulle stå i kø i timevis – heldigt!

Det er super nemt at komme rundt i Paris – både på gåben og med offentlig transport. Jeg var meget begejstret for de store brede og lyse gader, især Champs-Elysee. Den verdenskendte gade med de mange kendte butikker, som ender ud i Triumfbuen. Jeg gik op og ned ad den lange gade flere gange. Der var simpelthen så meget at se – så det er man nødt til, for at få det hele med. Kendte butikker, flotte bygninger, gode restauranter og ikke mindst de mange mennesker, som ofte er meget stilet klædt på. Paris er modens mekka.

Lidt længere mod syd ligger bydelen Saint-Germain-des-Prés, som er en meget fin og hyggeligt bydel, med mange gode caféer. Her boede jeg de to sidste nætter. Hvis der er noget franskmændende er gode til, er det at mad. Fransk madkultur er fantastisk! Jeg brugte gerne en halv time på at finde det helt rigtige spisested, for udvalget af lækre madsteder er enormt.

Én skuffelse: São Paulo, Brasilien

“Den største by på den sydlige halvkugle? Der må være en masse at se!”, tænkte jeg. På min rundrejse i Sydamerika startede jeg i São Paulo, og havde sat tre dage af her. Jeg husker, at jeg var i tvivl om det var nok, for byen er gigantisk.

Sao Paulo Brasilien Sydamerika Rejser

Med meget trafik, uorganiseret offentlig transport og områder, der frarådes at være i, skal man tænke sig godt om når man bevæger sig ud.

Jeg tog den første dag ind til Centro, som er centrum i São Paulo. Jeg tog på Piano Bar, på toppen af en af byens mange skyskrabere – og det var faktisk det bedste minde jeg har fra São Paulo. Byen indeholder en mange katedraler, store shoppingcentre og nogle spændende museer, men ellers synes jeg, at byen er ret så kedelig.

Jeg havde sat tre dage af, til at opleve byen – men efter én dag, var jeg færdig.

God rejse!

Om rejseskribenten

Kristian Bräuner

Kristian Bräuner

Jeg elsker at rejse, og jeg rejser så tit muligheden byder sig. Min passion for at rejse fik jeg allerede som barn, hvor mine forældre tog min søster og jeg med ud i den store verden.

Min rejseerfaring strækker sig fra de klassiske storbysferier i Europa, over roadtrip i USA, til backpacking i Asien og Australien.

At opleve nye kulturer, unik natur og anderledes samfund, hvor folk lever meget forskelligt fra livet Danmark, er det, der driver min rejselyst.

Kommentér

Kommentér