RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Australien og Oceanien » New Zealand » New Zealand: Det her skal du opleve
New Zealand - fjord skib natur - rejser
New Zealand

New Zealand: Det her skal du opleve

Mangler du inspiration til din rejse til eventyrlige New Zealand? Vi har sammensat vores bedste tips til, hvad du skal opleve på både Syd- og Nordøen.
blank blank

Af Jacob Gowland Jørgensen

New Zealand - landskab - vand - rejser

Et rejseland med uendelige oplevelser

New Zealand. Fantastisk, eksotisk, eventyrligt. Det er blot nogle af de ord, som rejsende gennem årtier har brugt, når de skulle fortælle om deres eventyr til en af verdens bedste rejsedestinationer. Det er egentlig ikke så underligt, at New Zealand netop er manges absolutte favoritdestination.

Mulighederne synes nærmest uendelige, og selv de mest kræsne rejseentusiaster må til sidst overgive sig og lade fantasien slippe løs i landet, der på maori-sprog kaldes ‘Aotearoa’, eller ‘Landet med den lange hvide sky’. Et navn, der eftersigende hentyder til de mange hvide skyer, som omkranser bjergtoppene på den nordlige ø.

For at udbrede kendskabet til denne fantastisk rejsedestination har vi lavet en oversigtsartikel med alt om rejsen til New Zealand. Hvad enten du søger mindeværdige vandreture i den smukkeste natur eller ekstreme aktiviteter – såsom river rafting ned af brusende floder – så får du her en mulighed for, at fordybe dig i destinationen.

I artiklen finder du en lang række links til artikler fra redaktørerne her på RejsRejsRejs og til artikler fra forskellige gode rejseblogs, hvor skribenterne alle har tips til New Zealand.

Rejsetilbud: Tag til New Zealand og oplev naturen

New Zealand Kort Rejser

New Zealand: De to øer

Når de fleste fortæller om deres tidligere rejseoplevelser i New Zealand, så er det naturligt nok deres erfaringer fra Nord– og Sydøen, som bliver beskrevet. Dog bør det nævnes, at landet derudover består af hele 600 mindre øer, som netop kan give mulighed for at opleve noget andet end det sædvanlige og gøre din rejse til New Zealand endnu mere unik.

For eksempel er landets tredje største ø Stewart Island et helt utroligt sted og helt klart også værd at besøge, hvis du kan. Det tager omkring en times tid at sejle til øen fra byen Bluff tæt på Invercargill.

Turen byder på lidt af hvert af både bølger og brus, men den er det værd, og på Stewart Island vil du opleve et utal af dyr; både pingviner og de helt lokale dyrearter findes i rigt mål.

Unik skal din rejse til New Zealand nok blive, og Nord- og Sydøen vil spille de bærende hovedroller, når først du er rejst om på den anden side af jorden og starter dit næste eventyr.

Rejsetilbud: Tag på krydstogt gennem Oceanien

New Zealand - ringenes herre tolkien natur - rejser

Nordøen og Ringenes Herre

New Zealand er om noget landet for naturelskere. Noget nær paradis for dig, som elsker at vandre gennem smukke landskaber og føle dig i et med naturen. På Nordøen er der dog et fænomen, som selv Moder Natur til tider har svært ved at konkurrere med: Ringenes Herre og Hobitten.

Sjældent har en Hollywood-film bidraget med en så stor vækst til et lands turistindustri, som den snart tyve år gamle filmtrilogi har gjort det for New Zealand. Både for landet som sådan og for den lille by Matamata ved foden af bjergkæden Kaimai.

Hobbiton er det engelske navn på landsbyen i Tolkien-filmene, men også det uofficielle navn for dette populære område, hvor turister fra nær og fjern flokkes for at blive en del af den fantasifulde verden, de kender fra filmene.

Her er et godt flytilbud til Auckland fra København – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

New Zealand - vand strand natur - rejser

Hovedbyen Auckland

Både Nord- og Sydøen er utrolig populære. Dog virker det stadig som om, at Nordøen er der, hvor de rejsende bruger mest tid. Ligesom området med Matamata og Hobbiton er et yderst populært sted at besøge, så er storbyen Auckland det også.

Byen, som mange tror er hovedstaden, er rangeret som den tredjebedste by at bo i i verden. Og måske med god grund, da Auckland kombinerer den levende, energifyldte bystemning med storslåede landskaber og utrolig natur.

Dette er stedet, hvis du er på udkig efter skønne caféer og de bedste shoppingmuligheder samt musik, kunst og pulserende natteliv. Derudover, så er en af byens absolutte landemærker ‘Auckland City Sky Tower’ klart et besøg værd, hvis du vil have en udsigt ud over det sædvanlige.

Tårnet er med sine 328 meter en af de absolut højeste bygninger på den sydlige halvkugle. Hvis du lyster – og tør – er det desuden muligt at komme på en ret unik tur, hvor du kan springe ud fra toppen af bygningen…

På Nordøen finder du desuden også et af de absolut smukkeste steder i hele New Zealand. Navnet er ‘The Coromandel‘, og stedet er verdensberømt for sine uberørte sandstrande og afslappet atmosfære. Absolut et besøg værd, hvis du allerede har bestemt dig for, at New Zealand skal være et stop på din rejse.

Klik her for et godt flytilbud til Auckland, New Zealand

New Zealand - bjerge natur queenstown - rejser

Sydøen og adrenalin i Queenstown

Rent geografisk er Sydøen betragteligt større end sin nordlige bror og bliver ofte omtalt som ‘hovedøen’. Derfor er det en smule paradoksalt, at kun 23 procent af den newzealandske befolkning bor på den sydlige og største af de to hovedøer.

Som tidligere nævnt, så er Nordøen som oftest den af de to øer, som både får mest omtale, men også størstedelen af landets besøgende. Der er dog god grund til at se mod syd, hvis du vil opleve noget helt særligt newzealandsk. På Sydøen finder vi nemlig byen Queenstown.

Mens New Zealand generelt er et sandt paradis for alle naturelskere, er Queenstown epicentret for adrenalin-hungrende rejsende. Deriblandt også unge, som ønsker at kombinere deres eventyr om dagen med vilde fester langt ude på natten.

Den kendte by i regionen Otago virker samtidig som en magnet for eventyrsøgende backpackere, da det netop er her, de fleste og vildeste dagture og oplevelser er at finde.

Otago-regionen med Queenstown i spidsen er et besøg værd året rundt. Her møder man naturen fra sin mest rå side, og derfor er det mindre vigtigt, hvorvidt varmegraderne kommer langt over de 20 grader, eller om regnen siler ned i tykke stråler. Når man har pingviner, kan man ikke også få tropiske grader.

Klik her for et godt hoteltilbud til Queenstown, New Zealand

2021 bliver et brag af et rejseår! Se her hvorfor og hvordan

Banner - Bulli - 1024
New Zealand Christchurch rejser

Christchurch – Sydøens hovedstad

New Zealand er et land med stærke kontraster og stor diversitet, og her kommer Christchurch – landets næststørste by og den største by på Sydøen – ind i billedet.

Ligesom sin nordlige slægtning Auckland har Christchurch i den grad også noget for enhver smag. Her er det muligt at nyde den traditionelle bystemning med alt, hvad der hører til af både butikker, restauranter og barer, men ligesom i Auckland skal du kun lige akkurat udenfor bygrænsen, før du igen bliver mødt af frodige landskaber,  sneklædte bjerge og det nærmest uendelige Stillehav.

Er du tilmed vinentusiast – eller simpelthen bare nysgerrig på hvordan vin bliver lavet – så er der lige uden for Christchurch også mulighed for at opleve vinproduktion på nærmeste hold og for at smage på druerne, selvfølgelig.

Her er et godt tilbud på billeje i Christchurch, New Zealand

New Zealand - bjerge sø natur - rejser

New Zealands nationalparker

Man kan fristes til at sige, at nationalparker og New Zealand ofte er to sider af samme sag . Det er heller ikke uden grund, at landets turistorganisation flittigt benytter sloganet “100% Pure New Zealand”. Kun få steder på jorden er det muligt inden for blot én dag at opleve sneklædte bjergtoppe, frodige urskove, vulkaner, landskaber dækket i lavasten, brusende floder og storslåede kystlinjer.

Alt dette findes indenfor en radius, der gør det muligt at opleve samtlige landets kontraster på kort tid. De mange nationalparker gør det også muligt, at opleve nogle af de mest utrolige dyrearter, der findes, såsom tre arter pingviner, flere forskellige arter delfiner, hvaler og et utal af fugle.

Her får især den newzealandske nationalfugl – den strudselignende ‘kiwi’ – ofte meget opmærksomhed grundet dens lidt usædvanlige udseende, men også fordi, at fuglen samtidig er blevet et newzealandsk ikon og har givet befolkningen kælenavnet The Kiwis.

Her er et godt flytilbud til Queenstown, New Zealand – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

New Zealand - river rafting vand båd - rejser

Aktiviteter i New Zealand

Tænker du på at booke en rejse til New Zealand, men er samtidig lidt usikker på, hvad du kan få tiden til at gå med, så frygt ej.

For de eventyrlystne er der er rig mulighed for at opleve white water-rafting nær Queenstown, bungee jumping fra Lake Taupo eller Queenstown, springe i faldskærm i Wanaka eller udforske underjordiske huler i Waitomo-hulerne i Waikato-regionen. Selv den mest frygtsomme eventyrer har mulighed for at få sin lyst stillet.

Er du derimod glad for natur og dyreliv og egentlig bare gerne vil opleve landet i et mere passende tempo, så er der rig mulighed for at tage på et utal af vandreture rundt i nationalparkerne, hvor især de kendte ‘ni store vandreruter’ byder på noget særligt.

Du kan eksempelvis tage på vandretur ved Lake Waikaremoana, gå gennem den urgamle skov Whanganui eller gå på opdagelse på nordkysten af sydøen ved Abel Tasman nationalpark. Her det samtidig også muligt at leje cykler og tage på mountainbike-tur gennem de frodige landskaber, hvor du så kan opleve landet på egen hånd og stoppe undervejs.

Noget andet, som også er både fantastisk og utrolig populært, er at køre landet rundt i en autocamper.

Har du allerede besøgt populære Hobbiton fra Tolkiens Ringenes Herre-univers, men endnu ikke fået helt nok af de legendariske bog- og filmeventyr, så kan du også vandre op til toppen af vulkanen Mount Ngauruhoe. Eller Mount Doom, som den samme vulkan populært kaldes i trilogien.

Ønsker du i stedet en anden type oplevelse, så har du mulighed for at stå på ski på bjergene Mount Ruapehu og Mount Cook Mackenzie eller give dig i kast med surfkulturen og lære at surfe på vestkysten.

Uanset hvad du leder efter, leverer New Zealand. Ja, ok, så har de måske en lidt tung engelsk madkultur, men det er muligt at få god mad, og så nuppe en fish & chips en gang imellem nede på havnen. New Zealand bør være et obligatorisk stop på enhver jordomrejse.

Se flere rejsetilbud til New Zealand her

God rejse til New Zealand!

I denne artikel er der links til følgende blogs: Tales From Abroad, OnTrip, Backpackerne.dk, Out N About, Travel A Foot, Travelush og Inkapigen.dk.

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også ekstern lektor på CBS.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.