RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsefavoritterne » Top 5: Verdens bedste strande
Afrika Tanzania Zanzibar Paje Rejser
Dansk Vestindien El Salvador Puerto Rico Rejsefavoritterne Tanzania Thailand USA

Top 5: Verdens bedste strande

Denne artikel deltog i årets skrivekonkurrence. God fornøjelse.

Hvad er i grunden mere oplagt end en top fem med paradis-strande? Jeg er ikke typen, der kan ligge og stege i solen i flere timer uden 1) at blive solskoldet og 2) kede mig ihjel, men altså – stort set alle på de nordligere breddegrader er vel fan af kridhvidt sand, vajende palmer og turkisblåt vand.

Her får du min liste over fem fantastiske strande fordelt over Asien, Mellemamerika, Caribien og Afrika.

Flamenco, Culebra

Caribien er jo nærmest det, vi forestiller os, når vi tænker på et postkort eller en Bounty-strand. Denne øde perle er dog noget for sig. Den er vist nok på flere uofficielle lister over de bedste, ukendte strande i verden.

Tag færgen fra Fajardo på Puerto Ricos østkyst– en tur på lidt over en time, og så er du ude på en uspoleret ø med en lille havn og ellers blot naturreservater, bjerge og strande.

På Flamenco hersker en lokal stemning. Husk at medbringe den helt store køletaske med lækkerier, for der er ikke så meget at købe i boderne ved stranden. Der er mange lokale, som tager over og camperer i telte lige ned til stranden. Der er rent og pænt, og der står skraldespande placeret hver tiende meter – det er bestemt ikke en selvfølge på turistede strande i dag.

Paje, Zanzibar

’Mambo vipi’, siger masaierne på stranden.

I Paje på Zanzibars østkyst er der ikke længere mennesketomt, som da jeg besøgte stedet for flere år siden. Men stranden er nu stadig noget helt særligt. Der er fascinerende tidevand, som strækker sig flere hundrede meter ud fra kysten.

Sådan kommer du afsted

Der er flere danske rejsebureauer, som kan hjælpe dig med rejsen, uden at det bliver dyrere af den grund. Find dem her: Rejsetilbud

Hvis du er på udkig efter bæredygtige rejser, så se her: Rejs bæredygtigt

Har du brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med tips og tricks til rejser

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Om dagen render de afrikanske mamas rundt og høster tang i knædybt vand. Tangmarkerne bliver brugt til at producere sæbe og andre skønhedsprodukter.

Der findes små sivhytter, hvor man kan få massage. Der er desuden sjove fyre på stranden, som gerne vil sælge dig farvestrålende kangaer – den traditionelle beklædningsdel blandt kvinder i Tanzania.

Cinnamon Bay, St. John, U.S. Virgin Islands

Samtlige strande i det tidligere Dansk Vestindien burde være på denne liste.

På øen St. Jan finder du Cinnamon Bay. Øen er virkelig chill og ikke særlig turistet, og selv om der er mange krabber, er stranden smuk.

Vandet er noget af det klareste, jeg har set, og bugten indrammer stranden og skærmer for bølger. Det var også på Jomfruøerne, at jeg var så heldig at få mig en snorkelselfie sammen med op til flere havskildpadder. De lokale er enormt søde, og de er vant til besøg fra Danmark.

Thailand: Klong Prao, Koh Chang

Jeg har fundet en strand i Thailand, som ikke er nævnt i alverdens guidebøger, og heller ikke er ødelagt af store hotelkæder og fulde backpackere – er det virkelig muligt? Ja.

Vi boede på et lille hostel blot 50 meter fra stranden, hvor der var en lille gangbro ud til vandet. Der er småøer i horisonten, som var baggrund for en af mine flotteste solnedgange. Min veninde og jeg sad med bare tæer i sandet og fik en drink, og der er også gynger på stranden.

Vi var der i regnsæsonen, og en af dagene fik vi thaimassage i styrtregn, mens vi lå og lyttede til havet og bølgerne.

El Tunco, El Salvador

En vulkanstrand med sort sand? Det fænomen havde jeg aldrig hørt om, men ikke desto mindre var jeg ret begejstret, da jeg ved et tilfælde opdagede El Tunco på min rejse gennem Centralamerika.

Bølgerne var vilde, de flotte surferfyre var i overtal, og jeg nøjedes med at tosse lidt rundt i bølgerne og tage billeder. Der er rå klipper og en dejlig brise, og der ligger ret mange hostels i nærheden. En rigtig backpackerstrand.

Bare et tip: Husk klipklapper, medmindre du vil have brændt dine fødder af. Lyst sand kan blive varmt, men sort sand er som at gå på lava.

Emner

Om rejseskribenten

Camilla Egeborg Møller

Camilla Egeborg Møller

Camilla Egeborg lider af konstant udlængsel, hvilket har ført hende til over 50 lande på 28 år. Hun har en svaghed for det ukendte, det lokale og alt det, der ikke står i guidebøgerne. Derfor benytter hun blandt andet Couchsurfing på sine rejser. Camilla deltager i årets rejseartikel-konkurrence

Kommentér

Kommentér