RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Mellemamerika og Caribien » Aruba » Aruba: Amerikanernes Mallorca
Aruba - rødt hus - rejser
Aruba

Aruba: Amerikanernes Mallorca

RejsRejsRejs Banner
 

“Aruba, Jamaica, oooh, I wanna take ya to Bermuda, Bahama …“  Tag med Jacob til den lille caribiske ø med det kendte navn, og find ud af hvad Aruba kan tilbyde.

Læs mere om forfatteren Jacob Gowland Jørgensen her

 

Aruba kaldes også for amerikanernes Mallorca. Men det er egentlig lidt unfair – specielt over for Mallorca, der med sine flotte og frodige bjerge umiddelbart slår flade og tørre Aruba af pinden.  Så hvorfor var det egentlig, at jeg havde valgt at slutte en fed caribienstur af her? Fordi navnet Aruba skreg drømmen om Caribien ud så klart, at den måtte ses og opleves.

Aruba var rosinen i pølseenden efter en rundtur på en stribe østlige og sydlige caribiske øer. Favoritværdigheden lå hos Grenada med Bonaire og St. Croix lige i hælene, for hold nu op, hvor er der stor forskel på de små caribiske øer. De har alle en eller anden form for kolonihistorie, men er overraskende forskellige i kultur og natur. Når man hører, at hovedstaden på Aruba hedder Oranjestad, kan man godt gætte, at det er hollænderne, der har været forbi, og Aruba er i dag et selvstyrende land inden for det orangeglade, hollandske rigsfællesskab.

Der står stadig en række farverige kolonibygninger, som nu bare er fyldt med restauranter, casinoer og mere eller mindre tilfældige butikker med turistjunk og elektronik. Klar til at tage imod mængder af amerikanere og andre turister, der vælter ind fra fly, krydstogtsskibe og sejlbåde. For det gør de – vælter ind. Aruba har nemlig et tilbud, der er så stærkt, at de færreste soldestinationer i verden kan være med: Sol og 27°C året rundt, et stabilt styre og europæisk kolonihistorie i turistvenlige Disney-farver. Når man så tilføjer eminente strande, en udbredt mangel på kriminalitet og det faktum, at Aruba ligger uden for orkanbæltet, ja, så er turiststrømmen sikret.
For selvom man skulle tro, at flotte og badevenlige strande var standarden i Caribien, er virkeligheden nogle gange anderledes. Jeg oplevede stenede strande, strande med stærk strøm, strande med lokale kastevinde og alt muligt andet besynderligt i Caribien i januar. Men på Eden Beach på Aruba var sandet hvidt, vandet varmt og vinden en kærlig caribisk brise. What’s not to like?

aruba-strand

Kaktusser og Aloe Vera

Før turiststrømmen var øen propfyldt med Aloe Vera-kaktusser, der med deres kendte helende saft var en eksportsucces, og kaktusserne er nok også det mest interessante ud over strandene. For Aruba er lidt som et land, der har forvandlet sig til et relativt intetsigende resort, hvor de lokale er garanteret ansættelse på hotellerne (efter sigende uanset kompetencer), og hvor solen altid skinner. Det er begrænset, hvor interessant det er i længere tid, men til et par dage i liggestolen og en tur i bølgen blå holder det i den grad. Og mon ikke turistchefen har The Beach Boys med i sine takketaler, for uden dem var det ikke sikkert, at Aruba havde femdoblet sit antal af hotelværelser siden sangen ”Kokomo” udkom, og ej heller sikkert, at Aruba i dag ville stå som en ikonisk soldestination i den del af verden.

Jacob Gowland - Aruba - caribien

Artiklen fortsætter nedenunder

Sådan kommer du nemt til Aruba

Hvis du vil gøre det nemt, kan du høre et professionelt rejsebureau om, hvad de kan skrue sammen til dig – det behøver ikke at blive dyrere af den grund. Du kan finde en stribe oplagte her: Rejsetilbud

Fly
Der går fly fra Kastrup Lufthavn til lufthavnen Reina Beatrix nær Oranjestad i Aruba. Der er desværre ingen direkte forbindelser, og du skal regne med mindst én mellemlanding i henholdsvis Amsterdam, Frankfurt eller New York. Turen tager omkring 13 timer. Se eksempel på flypriser og ruter her.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til rejsen eller til rejser andre steder hen. Skulle du være uheldig at blive forsinket undervejs, så se hvad du kan gøre her i vores guide.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Flere muligheder i Caribien

Aruba ligger lige nord for Venezuela og vest for Bonaire og Curacao (kendt som ”ABC-øerne”) og er den sydvestligste af de kendte caribiske øer. Hvis du vil besøge flere af øerne, så tjek fx www.caribjet.com for oplysninger om island hopping, eller tag med på krydstogt fra fx Puerto Rico. Der er også begyndt at komme charterrejser til Aruba fra Danmark. Hvis du er interesseret i et sted med mere kultur og lækker caribisk mad, så kan Grenada og St. Croix anbefales.
Hvis du er til natur, er uberørte Bonaire et fredeligt lille paradis for snorklere og dykkere, og du kan være heldig at få en gratis mellemlanding på Bonaire, hvis du flyver med KLM til det nordlige Sydamerika. St. Lucia og Dominica har også en interessant natur, og Dominica er den ø, der er tættest på sine caribisk-indianske rødder. I den anden ende af listen står Barbados og St. Kitts, som hverken naturmæssigt eller kulturelt virkede særlig interessante. Men skulle man være landet et trist sted, så er det heldigt, at der aldrig er langt til den næste ø i Caribien. God rejse!

Læs mere om at rejse i Caribien her

 

”Kokomo” af The Beach Boys, 1988

Aruba, Jamaica, oooh, I wanna take ya

Bermuda, Bahama, come on pretty mama
Key Largo, Montego, baby, why don’t we go
Jamaica

Off the Florida Keys
There’s a place called Kokomo
That’s where you wanna go to get away from it all
Bodies in the sand
Tropical drink melting in your hand
We’ll be falling in love
To the rhythm of a steel drum band
Down in Kokomo

Aruba, Jamaica, oooh, I wanna take ya
To Bermuda, Bahama, come on pretty mama
Key Largo, Montego, baby, why don’t we go

Oooh, I wanna take you down to Kokomo
We’ll get there fast
And then we’ll take it slow
That’s where we wanna go
Way down to Kokomo
To Martinique, that Monserrat mystique

Om rejseskribenten

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob Gowland Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i over 90 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø. Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI).

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons