RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Europa » Frankrig » Feltet viser vej: Marseille, Frankrig
Vieux Port - Marseilles - Frankrig - rejser
Frankrig

Feltet viser vej: Marseille, Frankrig

Alle har i ny og næ brug for at blive inspireret. Det findes der heldigvis uendeligt mange muligheder for. Det kan være interesse for kunst, mode eller gastronomi. Siden jeg var helt lille, har sport altid fascineret mig – og især cykling.

Der er noget inspirerende ved at være vidne til, hvordan fysik, holdarbejde, taktik og nærmest umenneskelig hård træning og forberedelse går op i en højere enhed, når målstregen krydses først. I det øjeblik bliver jeg nærmest lykkelig på triumfatorens vegne – og dermed inspireret og bekræftet i, at hårdt arbejde betaler sig.

Læs mere fra skribent Stefan Slothuus her

Tour de France er en af verdens største sportsbegivenheder, og tv-producenterne formår virkelig at producere spektakulære billeder af Frankrigs prægtige natur. Selve cykelløbet kan af og til drukne i en overflod af udsigter fra helikopterperspektiv, hvor landets særprægede forskellighed virkelig kommer til sin ret. Selv om tv-billederne bestemt er seværdige, er en af de bedste ting ved at følge cykelsporten, at jeg kan slå to fluer med ét smæk ved at kombinere det med en anden stor hobby: At rejse.

Tour de France - Marseille - Frankrig

Marseille: Koloniseringer og mafia

Frankrigs næststørste by, Marseille, er et af de steder cykelfeltet har ført mig til. Først i 2007 til Tour de France, hvor Michael Rasmussen var iklædt den gule førertrøje. Ti år senere var jeg også til stede, da byen, der er en anelse større end København, blev lukket af til den afgørende enkeltstart i det års udgave af Touren. Her var der start og mål midt på Marseilles store og stolte fodboldstadion, Stade Vélodrome.

Ruten førte rytterne forbi historiske paladser og museer, der minder en om Marseilles rolle som centrum for Frankrigs koloniseringer i Afrika, Mellemøsten og Sydøstasien i det 19. århundrede. Her får du også et indtryk af en by, der siden hen var hærget af den franske mafias organiserede kriminalitet, da det franske kolonirige begyndte at falde fra hinanden. Det hører gudskelov fortiden til.

Artiklen fortsætter efter den grønne boks. 

Sådan kommer du til Marseille

Se mulighederne her for at rejse til Marseille, hvor der fra efteråret 2019 er direkte flyrejser fra København. 

Der er mange muligheder for overnatning. Her kan du få et bud på et billigt og lidt dyrere sted. 

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Marseilles, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til Frankrig eller til rejser andre steder hen.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Fiskesuppe og basilika

Efterfølgende blev rytterne ført ned til den populære og smukke, gamle havn. Området er ud over mange flotte skibe fyldt med hyggelige restauranter og cafeer, hvor især den kendte og delikate fiskesuppe, bouillabaisse, bør opleves. En god omgang frisk moules frites kan da også gøre tricket.

Herfra stiger stigningsprocenterne op mod byens måske mest berømte vartegn: Basilique Notre-Dame de la Garde. Skønt turen derop er hård nok til at få topatleter til at puste, er den uden tvivl besværet værd. Fra kirken på byens højeste punkt kan du nemlig nyde den imponerende udsigt ud over den smukke Middelhavsby.

Marseille - Frankrig - rejser

I sommeren 2021 er det ikke nødvendigt at rejse langt væk, da Touren har Grand Départ i Danmark. Der bliver tre etaper, der fører feltet henover både Sjælland, Fyn og Jylland. Det bliver ubeskriveligt stort. Heldigvis bliver der arrangeret store cykelløb de fleste steder i verden, så mulighederne er mange. Jeg glæder mig til de fremtidige rejser, hvor feltet viser vej.

Læs mere om Frankrig her
blank

Om rejseskribenten

Stefan Slothuus

Stefan Slothuus

Stefan har fra barnsben af rejst en del – ofte i Frankrig med sine frankofile forældre. Efter studenterhuen var sikret, blev de typiske europæiske kulturer skiftet ud med en større udflugt med 16 forskellige landebesøg på knap 5 måneder, der inkluderede Vesteuropa og Sydøstasien.

Siden bliver de fleste opsparinger ved siden af studiet brugt på rejser – ofte til mere fremmede kulturer til billige penge, som eksempelvis østeuropæiske destinationer kan byde på. Rejse-bucketlisten er nærmest uendelig, men rejser til Latinamerika og fjerntliggende stillehavsøer vægtes særligt højt.

Derudover studerer Stefan Medievidenskab i Odense, elsker sport og har nok set lidt flere film og tv-serier, end hvad sundt er.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.