Salzburgerland Banner 2022
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Frankrig » Feltet viser vej: Marseille, Frankrig
Europa Frankrig

Feltet viser vej: Marseille, Frankrig

Vieux Port - Marseilles - Frankrig - rejser
Læs om den smukke by Marseille og dens forbindelse til Tour de France.
Montenegro banner    

Feltet viser vej: Marseille, Frankrig er skrevet af Stefan Slothuus

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Marseille
Marseille, Frankrig

Cykling er en passion

Alle har i ny og næ brug for at blive inspireret. Det findes der heldigvis uendeligt mange muligheder for. Det kan være interesse for kunst, mode eller gastronomi. Siden jeg var helt lille, har sport altid fascineret mig – og især cykling.

Der er noget inspirerende ved at være vidne til, hvordan fysik, holdarbejde, taktik og nærmest umenneskelig hård træning og forberedelse går op i en højere enhed, når målstregen krydses først. I det øjeblik bliver jeg nærmest lykkelig på triumfatorens vegne – og dermed inspireret og bekræftet i, at hårdt arbejde betaler sig.

Tour de France er en af verdens største sportsbegivenheder, og tv-producenterne formår virkelig at producere spektakulære billeder af Frankrigs prægtige natur. Selve cykelløbet kan af og til drukne i en overflod af udsigter fra helikopterperspektiv, hvor landets særprægede forskellighed virkelig kommer til sin ret. Selv om tv-billederne bestemt er seværdige, er en af de bedste ting ved at følge cykelsporten, at jeg kan slå to fluer med ét smæk ved at kombinere det med en anden stor hobby: At rejse.

tour de france
Tour de France, Frankrig

Marseille: Koloniseringer og mafia

Frankrigs næststørste by, Marseille, er et af de steder cykelfeltet har ført mig til. Først i 2007 til Tour de France, hvor Michael Rasmussen var iklædt den gule førertrøje. Ti år senere var jeg også til stede, da byen, der er en anelse større end København, blev lukket af til den afgørende enkeltstart i det års udgave af Touren. Her var der start og mål midt på Marseilles store og stolte fodboldstadion, Stade Vélodrome.

Ruten førte rytterne forbi historiske paladser og museer, der minder en om Marseilles rolle som centrum for Frankrigs koloniseringer i Afrika, Mellemøsten og Sydøstasien i det 19. århundrede. Her får du også et indtryk af en by, der siden hen var hærget af den franske mafias organiserede kriminalitet, da det franske kolonirige begyndte at falde fra hinanden. Det hører gudskelov fortiden til.

Tour de France - Marseille - Frankrig

Fiskesuppe og basilika

Efterfølgende blev rytterne ført ned til den populære og smukke, gamle havn. Området er ud over mange flotte skibe fyldt med hyggelige restauranter og cafeer, hvor især den kendte og delikate fiskesuppe, bouillabaisse, bør opleves. En god omgang frisk moules frites kan da også gøre tricket.

Herfra stiger stigningsprocenterne op mod byens måske mest berømte vartegn: Basilique Notre-Dame de la Garde. Skønt turen derop er hård nok til at få topatleter til at puste, er den uden tvivl besværet værd. Fra kirken på byens højeste punkt kan du nemlig nyde den imponerende udsigt ud over den smukke Middelhavsby.

I sommeren 2021 er det ikke nødvendigt at rejse langt væk, da Touren har Grand Départ i Danmark. Der bliver tre etaper, der fører feltet henover både Sjælland, Fyn og Jylland. Det bliver ubeskriveligt stort. Heldigvis bliver der arrangeret store cykelløb de fleste steder i verden, så mulighederne er mange. Jeg glæder mig til de fremtidige rejser, hvor feltet viser vej.

Læs mere om Frankrig her

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Stefan Slothuus

Stefan har fra barnsben af rejst en del – ofte i Frankrig med sine frankofile forældre. Efter studenterhuen var sikret, blev de typiske europæiske kulturer skiftet ud med en større udflugt med 16 forskellige landebesøg på knap 5 måneder, der inkluderede Vesteuropa og Sydøstasien.

Siden bliver de fleste opsparinger ved siden af studiet brugt på rejser – ofte til mere fremmede kulturer til billige penge, som eksempelvis østeuropæiske destinationer kan byde på. Rejse-bucketlisten er nærmest uendelig, men rejser til Latinamerika og fjerntliggende stillehavsøer vægtes særligt højt.

Derudover studerer Stefan Medievidenskab i Odense, elsker sport og har nok set lidt flere film og tv-serier, end hvad sundt er.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Emner

Rejsebilleder fra Instagram

Cannot call API for app 591315618393932 on behalf of user 10223349763506603

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.