banner - kunder
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Ærø: Bryllupsboom og maritime traditioner
Danmark Fyn

Ærø: Bryllupsboom og maritime traditioner

Ærø er ø-Danmark, når det er bedst. Øen tiltrækker både turister, sømænd og brudepar, som alle søger den romantiske maritime hygge. Tag med Tine og Sarah fra Ødysséen - hvor de denne gang besøger Ærø. Læs mere om øen her

Af Tine Tolstrup

Danmark Ærø kort rejser

Farverige Ærø

Ærøskøbings snørklede gamle brostensgader har huse og stokroser i alle regnbuens farver og vidner om øens gamle historier. På tur med vægteren (den gamle byvagt) rundt i Ærøskøbing fandt vi eksempelvis ud af, at der i de gamle huse altid var plads til en skibsmast på loftet; at øen havde været et smuglerparadis, da Sønderjylland var tysk, og at det Ærøske flag egentlig er identisk med Litauens flag og skyldes en lidt kluntet historikers indsats.

Læs mere om at rejse rundt i Danmark her

Mens vi gik rundt i gaderne, studsede vi også over de mange brudepar på en helt almindelig sommer hverdag – hvad fa’en skulle de alle sammen på Ærø?

Det viste sig imidlertid, at øen er kendt for en hurtig sagsbehandling, hvilket især udenlandske par benytter sig af. En hel bryllupsindustri er vokset frem på øen, hvor 4.000 par hvert år bliver lykkeligt gift.

Rejsetilbud: Miniferie i de danske bjerge

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Danmark - Ærø, Ærøskøbing, bindingsværk, rollator - rejser

Travl sommer

Bryllups- og foreningstravlheden på øen var dog ingenting imod travlheden med de mange havnefester, kunne vi forstå på den unge tømrer Mikkel, der var vokset op på øen. 

Tag bussen fra København til Odense – se tilbuddet her

”Hver weekend i juli er der havnefest. Sidste weekend i Søby, denne weekend i Marstal og næste weekend her i Ærøskøbing” fortalte han. ”Mange der er vokset op på øen, kommer hjem i løbet af sommeren, og på den måde kan vi stadig holde kontakten”. 

Læs mere om Ødysseens tur til Ærø her

Mikkel havde desuden arbejdet på et af øens værfter, og mens vi sad og snakkede, svingede en af hans kammerater forbi, der netop var vendt hjem efter at have sejlet omkring alene på verdenshavene i flere måneder. Ærø har lange maritime traditioner, forstod vi, men for to landkrabber som os, skulle vi vist en tur til Marstal for helt at forstå, hvad det handlede om.

Find dit fynske feriehus her – tryk på ‘Yderligere information’ for at få den endelige pris

Du kan se videoen fra Ærø øverst på siden.

Om forfatteren

Tine Tolstrup

Tine er uddannet geograf fra Københavns Universitet med fokus med miljøforvaltning og har et solidt kendskab til det danske natur- og kulturlandskab, byudvikling og bosætningsmønstre.
Fra marts til september 2018 drager hun sammen med Sarah Steinitz på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, de kalder Ødysséen. De er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. De vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som de rejser rundt til på deres Ødyssé.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.