banner - kunder
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Byguide: København – det her skal du opleve
Danmark Sjælland og øer

Byguide: København – det her skal du opleve

Danmark - København
Der sker altid noget i København - byen har det hele. Fra fantastiske madmarkeder til kunstudstillinger. Besøg fantastiske København - som Lonely planets udkårede til bedste by at besøge i 2019 og som New York Times anbefalede som rejsemål i 2020.

Af Jens Skovgaard Andersen

En hyldest til København

New York Times har København som et af deres anbefalede rejsemål i 2020, og Lonely Planet kårede vores hovedstad som best city to visit 2019. I deres begrundelse fremhæves kulinariske oplevelser som ‘new nordic’ i Jægersborggade og Noma selvfølgelig. Dertil hyldes den københavnske arkitektur i form af ikoniske Rundetårn og farverige Nyhavn – og ikke mindst Kødbyen, som ifølge beskrivelsen både er cool og indie. I forlængelse af de pæne ord og de varme anbefalinger fra Lonely Planet, giver vi her en række alternative bud på, hvordan man kan gå på opdagelse i vores utroligt dejlige København.

Klik her for at se et godt tilbud på billeje i København

CPH:DOX-Normann-charlottenborg-kunsthal-København
CPH:PIX

Kunsthal Charlottenborg

Et stenkast fra de farverige bygninger i Nyhavn ligger Kunsthal Charlottenborg – et udstillingssted for samtidskunst. Her lægges hus til en stribe af arrangementer og festivaler året rundt, som på hver sin vis gør brug af bygningen og af byrummet. Her er både gratis- og betalingsarrangementer, og i løbet af et kalenderår burde enhver kunne finde noget, der lige er sagen.

I sensommeren præsenterer Copenhagen Summer Festival klassisk kammermusik fra ind- og udland – hvor både spirende talenter og garvede prisvindere giver prøver på deres kunst. Kunstfestivalen Chart Art Fair inviterer ligeledes nordiske gallerier til at præsentere deres mest sublime inden for samtidskunst.

I foråret fungerer Kunsthal Charlottenborg blandt andet som hovedkvarter for dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, der byder på et hav af politiske, filosofiske og eksperimentelle dokumentarfilm suppleret af debatter, talks og diverse arrangementer. Kunsthal Charlottenborg fungerer som et af de mest prominente flagskibe for kulturliv i København.

Her er et godt tilbud på et hotel i København

limited-works-københavn
Hedda Rysstad

Blågårdsgade

Vegetarmad, natklub, grønthandler, caféhygge og barer. Gadebilledet er i allerhøjeste grad indtaget af de lokale forretningsdrivende, og det kan være en kunst at navigere uden om grøntsagskasser, nipsting, potteplanter, cyklister og cafégæster. På barerne i Blågårdsgade giver bartenderne sig god tid, og det langsommelige indendørs tempo står i larmende kontrast til den ellers travle og kaotiske gågade.

Cirka midt på gaden ligger galleriet og kunstbutikken Limited Works, hvor der afholdes ferniseringer, imens værker udstilles og sælges. Det er i øvrigt et af de gallerier i København, hvor man som besøgende ikke behøver en omfattende faglig kunstnerisk viden for at føle sig velkommen.

Her er et godt flytilbud fra Aalborg til København – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Danmark - København - bibliotek

Københavns hovedbibliotek i Krystalgade

Som bibliotek fungerer hovedbiblioteket i Krystalgade ikke optimalt – udlånsfaciliteterne er udfordrede, indeklimaet er dårligt, der mangler bordplads, og mængden af selvbetjening har oversteget, hvad godt er – men som gæst i byen er det heldigvis ikke noget, man skal bekymre sig om. I stedet bør man tage plads – såfremt man kan finde en – og nyde bygningen for, hvad den er; et knudepunkt for aktivitet, som arter sig til at observere mennesker på niveau med det, man kan gøre på Dronning Louises bro.

På Hovedbiblioteket vrimler det med stressede enkeltfagsstuderende, arbejdssøgende, universitetsstuderende, pensionister, hobbyister og læseentusiaster. Det er en stille og larmende oase, hvor man kan søge ly for det danske vejr, og hvor man kan få sig en kop the og en croissant hos Democratic Coffee i stueetagen.

Klik her for et godt tilbud på en pakkerejse fra København til Malta

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Danmark - København - glyptoteket

Glyptoteket

Glyptoteket er en samling af marmorkroppe og malerier, mumier og middelhavsstemning. Her er plads til fordybelse omgivet af kultur og civilisation set gennem 6.000 års kunst. Her sidder ofte tegnere og tegner skulpturer, der render folkeskoleelever rundt, og der er generelt et højt aktivitetsniveau. Alligevel kan man sagtens føle sig alene med de majestætiske skulpturer, æstetiske omgivelser, og arkæologiske genstande i den behagelige, afslappede atmosfære. Der er et hav af forskelligartede arrangementer som fx. Slow, som er tilbagevendende torsdagsarrangementer med vekslende temaer, og hvor hverdagens hektik afløses af kunstens eget langsomme tempo.

På tirsdage er Glyptoteket datingcentral for studerende i København, da der er gratis entre til den faste udstilling. Om du vil navigere uden om gratistirsdag eller drage nytte af det fremragende tirsdagstilbud er op til dig. Undgå blot for alt i verden Glyptoteket på Kulturnatten, hvor stedet bliver overrendt.

Rejsetilbud: Tag ud i verden og på bilferie til naturskønne Irland

Danmark - København - Refshaleøen

Refshaleøen

Refshaleøens genius loci er uden tvivl de mange tydelige levn fra tiden som skibsværft. Alt emmer af industri og giftgrund, men lader man sig rive med, er der rig mulighed for at gå på opdagelse i nedlagte bunkere, finde gode lystfiskefaciliteter og hemmelige badesteder.

Fiske-, skaldyrs- og vegetarrestauranten La Banchina byder på dagens ret med badning og sauna året rundt for de friske. I sommerperioden er der hemmelig signaturdrink og uformelle øl hos Baby Baby Bar omgivet af hvide skulpturer og havnefront.

På Scenografisk Værksted fremstilles størstedelen af scenografi, kulisser og rekvisitter til Det Kongelige Teaters skuespil, operaer og balletter. Det hænder, at de afholder lagersalg, hvor man kan erhverve sig kostumer, rekvisitter og kulisser. En af de bedre offentlige hemmeligheder København har at byde på.

Rejsetilbud: Ud i naturen i afslappende omgivelser med vidunderlige vandringsmuligheder

Danmark - København - broens gadekøkken

Fantastiske madmarkeder i København

Lonely Planet foreslår madmarkedet Reffen på Refshaleøen – det er meget populært over sommeren. I stedet kan man besøge Broens Gadekøkken, der formår at levere en uhøjtidelig stemning udendørs uden at forcere det. Hos Broens Gadekøkken har de gennemskuet, hvordan man serverer uprætentiøs street food, uden at forsøge at genskabe en autentisk, orientalsk sidegade. Maden, der serveres, er af lækker kvalitet, og man får meget for pengene.

Klik her for at læse vores madguide til København

Placeringen af madmarkedet lige over broen fra Nyhavn er dog ikke optimal. Kombinationen af krydsende fodgængere og cyklister, der kommer i susende fart over Inderhavnsbroen, skaber mildest talt kaos – men man kan ikke få i pose og i sæk. Generelt bør man nok overveje at holde lidt igen med at promovere København som en cykelby, da det efterhånden kan opleves nærmest livsfarligt med mængden af turister på semimotordrevne køretøjer på cykelstier og broer.

København er fuld af små offentlige hemmeligheder, og nye steder dukker op konstant – så gå på opdagelse i hovedstaden og find dine egne yndlingssteder

God tur rundt i København

Om forfatteren

Jens Skovgaard Andersen, redaktør

Jens er en glad rejsenørd, der har rejst i over 60 lande fra Kirgisistan og Kina til Australien og Albanien. Jens er uddannet i Kinastudier, har boet i Kina i 1½ år og er medlem af De Berejstes Klub. Han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som rejseleder, foredrag, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jens går ofte efter steder, hvor der også er mulighed for at se en god fodboldkamp i selskab med andre inkarnerede fans og har en særlig forkærlighed for Boldklubben FREM, hvor han sidder i bestyrelsen. For de fleste er det oplagt at se op til Jens (han er knap to meter høj), og så er han 14-dobbelt mester i TV-quizzen Jeopardy og stadig single, så hvis du ikke kan finde ham ude i verden eller på et fodboldstadion, kan du nok finde ham ude at turnere i det københavnske quiz-miljø.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.