Banner
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Jylland » Kystlandet

Kystlandet

Danmark - Jylland, Kystlandet, kort - rejser

Kystlandet er den smukke og lidt hemmelige region syd for Aarhus i Østjylland. Her finder du Danmarks højeste bjerge, længste flod og mest spændende by. Og en smuk natur med aktiviteter for enhver.

Omdrejningspunktet for Kystlandet er Danmarks ottendestørste by Horsens, som har udviklet sig til en kulturby med oplevelser, du ikke finder andre steder. Ikke mindst på koncertfronten har Horsens markeret sig stærkt.

Odder syd for Aarhus er charmerende købstadsidyl, halv-hemmelig hygge og strand i verdensklasse. Her får du Danmark ind under huden.

Kystbyen Juelsminde er perfekt til lystfiskere og havneentusiaster. Her finder du fremragende fiskepladser og Havnemuseet. Få en havørred på krogen og nyd udsigten over de danske farvande her, hvor Lillebælt, Vejle Fjord og Horsens Fjord bliver til Kattegat.

I Kattegat kan du få ø-kuller på den gode måde på de hyggelige øer Endelave og Tunø. Tunø Festival er verdensberømt i Danmark, og Endelave er blandt andet kendt for lægeurter og kryddersnaps. Begge øer er en verden for sig.

Kystlandet er her, hvor Danmarks længste å, Gudenåen, og Danmarks mest vandrige å, Skjern Å, har deres udspring. Det er også her, du finder Ejer Bjerge med Danmarks højeste punkter: Møllehøj og Ejer Bavnehøj. Så find kanoen og klatreudstyret – eller bare vandreskoene og cyklen – frem og få pulsen op.

Kystlandet er virkelig ekstremernes land – i dansk sammenhæng – og samtidig er der god plads til at være fri i fred og ro enten alene eller sammen med familien.

Kultur og natur mødes i en perfekt blanding  i alle hjørner af Kystlandet.

blank