RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Jylland » Kystlandet

Kystlandet

Skønne oplevelser i kystlandet

Kystlandet er den smukke og lidt hemmelige region syd for Aarhus i Østjylland. Her finder du Danmarks højeste bjerge, længste flod og mest spændende by. Og en smuk natur med aktiviteter for enhver.

Omdrejningspunktet for Kystlandet er Danmarks ottendestørste by Horsens, som har udviklet sig til en kulturby med oplevelser, du ikke finder andre steder. Ikke mindst på koncertfronten har Horsens markeret sig stærkt.

Odder syd for Aarhus er charmerende købstadsidyl, halv-hemmelig hygge og formidabel familieferie. Byen kan også Saksild Strand, som er en børnevenlig badestrand i verdensklasse. Her får du Danmark ind under huden.

Kystbyen Juelsminde er perfekt til lystfiskere og havneentusiaster. Her finder du fremragende fiskepladser og Havnemuseet. Få en havørred på krogen og nyd udsigten over de danske farvande her, hvor Lillebælt, Vejle Fjord og Horsens Fjord bliver til Kattegat.

I Kattegat kan du få ø-kuller på den gode måde på de hyggelige øer Endelave og Tunø. På Tunø kan du opleve en af Danmarks eneste bilfri øer, og Endelave er blandt andet kendt for lægeurter og kryddersnaps. Begge øer er en verden for sig.

Kystlandet er her, hvor Danmarks længste å Gudenåen har sit udspring. Det er også her, du finder Yding Skovhøj, der med sine tre bronzealderhøje er Danmarks højeste punkt. Så find kanoen og klatreudstyret – eller bare vandreskoene og cyklen – frem og få pulsen op.

Kystlandet er virkelig ekstremernes land – i dansk sammenhæng – og samtidig er der god plads til at være fri i fred og ro enten alene eller sammen med familien.

rejsebureau grafik marts 2014
Danmark

Tunø: Bilfri Morten Korch idyl

Tunø: Bilfri Morten Korch idyl er skrevet af Sarah Steinitz. Har du hørt om traktortaxa? Tunø er bilfri. Så vi gav Øjvind en stor krammer på havnen i Hou i...

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.