banner - kunder
RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Danmark » Tunø: Bilfri Morten Korch idyl
Danmark Jylland Kystlandet

Tunø: Bilfri Morten Korch idyl

Danmark Tunø VisitOdder Rejser

Tunø: Bilfri Morten Korch idyl er skrevet af Sarah Steinitz.

Tunø - danmark ø øer mountain bike - rejser

Har du hørt om traktortaxa?

Tunø er bilfri. Så vi gav Øjvind en stor krammer på havnen i Hou i Kystlandet syd for Aarhus, tog vores mountainbikes under armen og vandrede ombord på den røde Tunø-færge fuldt læsset med campinggear, drone og andre livsnødvendigheder.

Vejret kunne ikke bestemme sig for, om det ville være regnfuldt eller solrigt, så vi var lidt spændte på, hvor våde vi ville blive i løbet af det næste døgn – nu vi ikke havde Øjvind at kravle i ly i.

Første indtryk på Tunø Havn var et bredt udvalg af små trækvogne, cykelvogne og mange forskellige afarter af ældre traktorer, der alle sammen kørte varer, turister og lokale fra færgen. På Tunø er der nemlig ingen biler, derfor heller ingen taxa, men i stedet en traktortaxa, “Traxa”.

Flaskepost fra Tunø

Vi fulgte færgetrækket gennem den idylliske landsby, hvor meget velholdte bindingsværkshuse leder tankerne hen på en Morten Korch film. Fra den gamle kro ser man op på øens fine lille kirke, hvis tårn både fungerer som kirke- og fyrtårn på samme tid, og hvorfra man har en virkelig god udsigt over hele øen.

Tunø er en lille størrelse, cirka tre gange en kilometer, og har et kombineret vandre- og cykelspor langs kysten, hvor vi rullede ud på vores mountainbikes. Den sti er måske et af Danmarks sejeste single-tracks. På nordsiden har man udsigt til hvide sandstrande og Samsø i horisonten, mens der på sydsiden sættes andre og hårdere krav til cykelkondien.

Vi cruisede langs de stejle skrænter, hvor et skilt fortæller, at det er en god idé at holde sig to meter fra kanten. Men der er ikke noget med hegn og den slags pjat. Så det var bare at gå/cykle af sted på græsstien, der nogle gange er temmelig tæt på afgrunden.

På vejen kom vi forbi et lille bord med en masse flasker: et flaskeposthus! Så hvis du befinder dig på Tunø – eller hvem ved, måske i Kystlandet, på Samsø, Endelave og Hjarnø – så hold lige øje med en Pinot Noir i strandkanten. Vi har sendt en hemmelig besked til dig, der finder den.

Om forfatteren

Sarah Steinitz

Sarah er uddannet sociolog fra Københavns Universitet med en tillægsuddannelse i journalistisk formidling fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole.
Fra marts til september 2018 drager hun sammen med Tine Tolstrup på opdagelse i ø-riget og rejser rundt til 37 øer i Danmark. Det bliver et eventyr. Et eventyr, de kalder Ødysséen. De er en del af en generation, der flyver verden rundt efter bogen “1000 steder du skal se, før du dør”, men stadig aldrig har været på Avernakø eller kørt over Storstrømsbroen. De vil opsøge de eventyr, der venter rundt om hjørnet – på Fejø, Fanø, Fur og de 34 andre øer, som de rejser rundt til på deres Ødyssé.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.