RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Storbritannien » Storbyferie i London: Det her skal du se på én dag
England Storbritannien

Storbyferie i London: Det her skal du se på én dag

London - bro themsen storby byguide - rejser
Kristoffer Føns fortæller om alt det du kan nå at se i London, hvis du har én dag til rådighed.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin

Storbyferie i London: Det her skal du se på én dag er skrevet af Kristoffer Føns.

Storbritanien - England - London -storbyferie - rejser

Storbyferie i London: Vi starter ved Trafalgar square

Seværdighederne i Central London er tæt på hinanden og ideelle for en storbyferie. Vi starter på Trafalgar Square lige i hjertet af London. Det er nemt at komme hertil med ‘tuben’ – Londons undergrundsbane og således et godt udgangspunkt for starten på din dag i storbyen.

Herfra går turen videre forbi Downing Street, hvor den britiske premierminister har bolig. For enden af Whitehall/Parliament Street ligger Westminster Abbey, der også udefra er et prægtigt syn.

Kigger du til venstre finder du det britiske parlament, Palace of Westminster, og det velkendte klokketårn, hvor Big Ben troner.

Storbritanien, England, London, Themsen, rejser, storbyferie

Den anden side af Themsen

Kryds Themsen via Westminster Bridge og du står for foden af London Eye. Her vil jeg anbefale, at du gør dagens første stop og tager turen rundt i det enorme pariserhjul, hvor du vil blive forkælet med en episk udsigt over Londons skyline og få tilføjet en storslået oplevelse til din storbyferie i London.

Vitterligt lige ved siden af London Eye kan du gå ombord på en sightseeing-båd, der sejler østpå ad Themsen. Det er ret specielt at se London fra ‘søsiden’, hvor man i ro og mag kan nærstudere byens mange forskelligartede bygninger.

Storbritanien England London Borough marked rejser

Bådtur og Borough Market

Nu er det ved at være frokosttid, så min anbefaling er at stå af båden ved London Bridge Pier. Herfra er der fem minutters gang til Londons mest legendariske madmarked, Borough Market.

Borough Market stammer helt tilbage fra det 12. århundrede og selvom de nuværende bygninger “kun” er fra omkring 1850, mærker man virkelig historiens vingesus her. Du kan spise alt fra burgere til asiatisk streetfood blandet med britiske specialiteter og er klart et anbefalelsesværdigt sted at spise frokost på din storbyferie i London.

Rejsetilbud: Kunstrejse til London

London - Tower Bridge - Themsen storbyferie - rejser

Et billede af Tower Bridge – et must på din storbyferie i London

Efter Borough Market skal du igen ned til Themsen, hvor turen går videre østpå – denne gang til fods. Tower Bridge troner i horisonten og efter 15 minutters gang rammer du den verdenskendte bro. Hvis du skal have et klassisk London storbyferie billede til Instagram, så giver det god mening at have et med Tower Bridge i baggrunden.

Lige ved siden af broen finder vi naturligvis Tower of London. Tower var et af Storbritanniens bedst sikrede fængsler i mange år, men fungerer nu som turistattraktion, hvor de britiske kronjuveler opbevares. Om du går ind i Tower eller bare nyder synet udefra er naturligvis op til dig.

Herfra kan du enten tage båden tilbage til det centrale London eller gå på opdagelse i Londons East End, hvor Brick Lane for eksempel kun er cirka 20 minutters gang væk fra Tower.

Rigtig god storbyferie til London!

Her er et godt flytilbud til London – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Om forfatteren

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns er vild med rejser og prøver på rejsekris.dk, at give dig de bedste guides til blandt andet overnatning, seværdigheder og transport i Europas storbyer.

Udover de europæiske storbyer står Kristoffer Føns bag sitet traveleast.dk, som beskæftiger sig med asiatiske destinationer.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.