RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Indien » Syd-Goa: Mine 5 favoritstrande
Sunset, Goa, India
Indien

Syd-Goa: Mine 5 favoritstrande

RejsRejsRejs Banner
 

Indien er kendt for adskillige ting: Bollywood, Taj Mahal, indisk mad og kultur er blot nogle af dem. Men landet rimer også på badeferie. Hvis du leder efter en afslappende start eller afslutning på din rejse til Indien, er Goa det helt rigtige sted for dig. Goa er et skønt paradis hvor du kan opleve kilometerlange strande, krydrede dufte, myldrende markeder og fantastiske solnedgange. Du får derfor min guide til hvilke fem fantastiske strande du ikke må gå glip af, hvis du befinder dig i den sydlige del af Goa og har brug for lidt badeferie.

Mine favoritstrande i Syd-Goa ligger i ‘talukaen’ – kommunen – Canacona, og de er; Patnem Beach, Palolem Beach, Butterfly Beach, Agonda Beach og Cola Beach. I den sydlige del af Goa finder du de langstrakte sandstrande med kokospalmer, der svajer i vinden, en meget afslappet atmosfære og helt vidunderlige små strandhytter, der byder på ren Robinson Crusoe-stemning, eller lækre luksuriøse ’boutique resorts’ på stranden.

Læs mere om forfatteren Marianne Nielsen her

 

Patnem

Patnem Beach er lillesøsteren til den mere kendte Palolem beach. På trods af at hemmeligheden om den lille strand ikke længere er helt så hemmelig, så er den stadig langt mindre besøgt end Palolem Beach. Her finder du fint sand, klart vand og palmer og en afslappet stemning. Stranden ligger klemt inde mellem to klipper, der skaber de smukkeste omgivelser.

Patnem er et godt udgangspunkt, hvis du gerne vil bo i fred og ro med mulighed for at besøge den berømte Paradise Beach – Palolem blot 10 minutter herfra. Her finder du flere ‘yoga-retreats’, og stemningen lægger op til afslappet ‘easy living’, hvor dagene nydes med sol, strand og ren afslapning. Bag stranden finder du flere små hyggelige butikker og boder, og der er et fint udvalg af strandhytter – kaldet ‘beach shacks’ – og restauranter.

Indien - Goa, Palolem Beach - rejser

Palolem – Paradise Beach

Den mest kendte af alle Goas smukke strande er uden tvivl Palolem, der helt fortjent også går under navnet Paradise Beach. Palolem Beach er velsignet med en frodig kokospalmelund, og de smukke palmer står og knejser helt ned til strandkanten. Stranden, som byder på det fineste sand, ligger som en halvcirkel i den lille bugt med klipper i hver sin ende. Her er skønt at bade, og vandet er ofte stille uden de store bølger eller understrøm, som mange af strandene i Goa ellers kan byde på. Ja, her er mange mennesker – for alle vil jo gerne en tur til paradis.

Her findes adskillige overnatningsmuligheder i alle kategorier af komfort og prisklasse, og udvalget af restauranter, caféer og små charmerende strandhytter byder på noget for enhver smag. Min favorit er Chaska Beach Restaurant, der ligger helt fortryllende oppe på en klippe i den sydligste ende af stranden, og især er seafood en delikatesse her.

I Palolem er den lille by bagved stranden vokset med turismen. Så her kan du også gå på shopping og nyde det lokale liv lige bag kokospalmerne, hvis du trænger til en pause fra stranden. Er du til lidt mere gang i den om aftenen end bare at sidde med en kold øl og bare tæer i sandet, så afholdes der ugentligt såkaldte ‘Silent noise party’, hvor du kan få en sjov og anderledes aften sammen med andre festglade strandgæster, uden at musikken generer dem der gerne vil have fred og ro. Alle udstyres med høretelefoner, og så danser du bare løs i sandet. Alternativt vil du altid kunne finde et sted med hyggelig livemusik, hvor lokale musikere eller tilrejsende backpackere tjener lidt til deres videre rejse ved at spille i solnedgangens skær.

Indien - Goa, Palolem - smukke indiske kvinder i sari på vej til dagens gøremål - rejser

Butterfly Beach

Glem ikke at besøge den lille vidunderlige strand Butterfly Beach, som ligger blot en lille sejltur med de lokale fiskere fra Palolem Beach. Sejl ud tidligt om morgenen, så har du stranden stort set for dig selv, og med lidt held vil du højst sandsynligt møde legesyge delfiner, der nyder at boltre sig ud for Butterfly Beach, hvor der ikke er den hektiske aktivitet af lokale både som ved de andre strande.

Som navnet antyder er stranden især kendt for de mange sommerfugle, der holder til i de smukke naturlige omgivelser. Lav en aftale med din bådmand om, hvornår tidspunktet er bedst i forhold til høj- og lavvande – og ikke mindst hvornår han henter dig igen! Og husk proviant, da her ikke findes noget som helst på den lille strand; hverken sælgere, strandhytter eller toiletter.

Artiklen fortsætter under boksen

Sådan kommer du nemt til Goa

Der er flere danske rejsebureauer, der har kvalitetsrejser til Indien – find dem her: Rejsetilbud

Der går ikke direkte fly mellem Danmark og Goa, men med en enkelt eller flere mellemlandinger er der mange muligheder: se nogle af dem her.

Her skal du bo i Syd-Goa

Har du lyst til at prøve at bo i din egen lille bambus- eller træhytte ud til stranden, kan du de fleste steder få dette for 75 kroner pr. nat. Det nemmeste er at forhøre dig fra et par forskellige og derefter træffe en beslutning. Du kan altid få lov til at se hytten, før du beslutter dig.

Der findes også lækre boutique-hoteller og hytter til den mere krævende rejse. Se nogle af mulighederne her.

Transport til og mellem strandene

Vil du transportere dig mellem strandene, kan du for eksempel leje scooter, tuk-tuk eller sejle med lokale fiskere. Derudover er der også mulighed for at tage bussen eller toget, hvis du kommer direkte fra lufthavnen.

Hvis du har brug for tips og tricks til, hvordan du planlægger din rejse til Goa, kan du læse vores store rejseguide her. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der kommer 1-2 gange om måneden, hvis du vil holde dig opdateret med både tips og tricks til Indien eller til rejser andre steder i Asien.

I denne boks er der links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil læse mere om, hvordan det foregår, så se her.

Agonda Beach

Agonda er for dig, der ønsker en større, men stille strand uden alt for mange mennesker langt væk fra al form for hektisk aktivitet. Her venter dig en lang bred sandstrand med fred og ro og flere overnatningsmuligheder, som dækker over alt fra de simple palmehytter til træhytter i højere standard. Der findes et fint udvalg af restauranter og strandhytter, men dog i væsentlig mindre målestok end eksempelvis i Palolem.

Gå en lang tur på stranden om morgenen, mens du nyder synet af bjergene, der dukker op i solopgangen, og de lokale fiskere, der sætter de små både til havs. Måske er du heldig at se skildpadderne, der kommer op for at lægge æg, eller delfinerne, der ofte kan ses fra terrassen i din egen lille bambushytte. Dagene kan bruges på stranden, en tur i kajak eller til at køre en tur til det nærmeste fort, Cabo de Rama Fort, eller den lille kirke. Snak med de lokale bådmænd og lav en aftale om en sejltur ud i solnedgangen.

Cola Beach

Cola Beach – også kaldet Khola Beach (ikke at forveksle med Colva!) – er for naturelskere. Her kommer du ud på et eventyr, for det er ikke så ligetil at komme frem til Cola Beach. Der går ingen busser, og eneste måde at komme hertil er med båd, taxa eller scooter. Vælger du landsiden, så kører du omkring 2 km ind fra hovedvejen. Hold øje med de små skilte og vær forberedt på en mindre trekkingtur fra parkeringspladsen ned ad stejle skrænter for at komme frem til stranden. Der har været planer om at anlægge en lille vej ned til Cola i flere år, men det er endnu ikke sket. Den afslappede måde at komme frem til Cola Beach er at sejle hertil.

Se introduktionen til Goa her

 

Det, der gør Cola Beach helt speciel, er den lille lagune. På den ene side af stranden venter det Arabiske Havs brusende bølger, og på den anden side kan du bade i det mest fantastiske kolde og klare vand. Her findes ingen strandsælgere eller lange rækker af strandhytter. Men de få overnatningssteder på Cola Beach byder på faciliteter, som du er velkommen til at benytte, når du køber dine mad- og drikkevarer her. Ønsker du at overnatte her, vil jeg anbefale, at du bestiller i forvejen, for der er rift om pladserne. Du kan for eksempel bo i traditionelle ‘Rajasthan-telte’ på Blue Lagoon eller i små fine træhytter på Dwarka Goa.

Mulighederne er nærmest endeløse – paradis venter!

Om rejseskribenten

Marianne Nielsen

Marianne Nielsen

Marianne har levet og åndet for rejselivet i mere end 20 år.
De første rejser gjorde hende nysgerrig, og denne nysgerrighed åbnede døren til 12 år i udlandet som rejseleder, hvor hun var så privilegeret at få lov til at bo og arbejde så magiske steder som blandet andet Indien, Kenya, Bali, Thailand, Tyrkiet, Portugal, Spanien, og Italien.
Marianne elsker sit job som rejsekonsulent og at få lov til at dele erfaringer og viden om lande og steder, hun selv brænder for. Arbejde har udviddet rejsehorisonten yderligere og givet uforglemmelige minder med i bagagen fra Ecuador og Galapagos, Chile og Påskeøen, Grønland, Kina, Sydafrika og meget mere. Et ophold i Nepal som frivillig på et børnehjem er også blandt de kæreste rejseminder.

Kommentér

Kommentér

Show Buttons
Hide Buttons