RejsRejsRejs » Seneste indlæg » Rejsemål » Asien » Indien » Strande i Goa: De 5 bedste i syd
Indien - Goa, strand, palmer - rejser
Indien

Strande i Goa: De 5 bedste i syd

Syd-Goa er det perfekte sted for dig, som ønsker en afslappende badeferie. Der er mange lækre strande at opleve, så her er de bedste til dig.
blank blank

Strande i Goa: De 5 bedste i syd er en insiderguide skrevet af Marianne Nielsen

Se også introduktionen til Goa og guiden til de bedste strande i Nord-Goa.

Indien - Goa, Palolem, strande i Goa - rejser

Indiens mange facetter – fra templer i særklasse til lækre strande i Goa

Indien er kendt for adskillige ting: Bollywood, Taj Mahal, indisk mad og kultur er blot nogle af dem. Men landet rimer også på badeferie. Hvis du leder efter en afslappende start eller afslutning på din rejse til Indien, er Goa det helt rigtige sted for dig.

Goa er et skønt paradis, hvor du kan opleve kilometerlange strande, krydrede dufte, myldrende markeder og fantastiske solnedgange. Du får derfor min guide til hvilke fem fantastiske strande, du ikke må gå glip af, hvis du befinder dig i den sydlige del af Goa og har brug for lidt badeferie.

Mine favoritstrande i Syd-Goa ligger i kommunen – eller ‘talukaen’ – Canacona, og de er; Patnem Beach, Palolem Beach, Butterfly Beach, Agonda Beach og Cola Beach.

I den sydlige del af Goa finder du de langstrakte sandstrande med kokospalmer, der svajer i vinden, en meget afslappet atmosfære og helt vidunderlige små strandhytter, der byder på ren Robinson Crusoe-stemning, eller lækre luksuriøse ’boutique resorts’ på stranden.

Rejsetilbud: Indiens gyldne trekant, tigersafari, Taj Mahal og Goa

Indien - goa - kort - rejser

Patnem Beach – en af de halvhemmelige strande i Goa

Patnem Beach er lillesøsteren til den mere kendte Palolem beach. På trods af at hemmeligheden om den lille strand ikke længere er helt så hemmelig, så er den stadig langt mindre besøgt end Palolem Beach.

Her finder du fint sand, klart vand og palmer og en afslappet stemning. Stranden ligger klemt inde mellem to klipper, der skaber de smukkeste omgivelser.

Patnem er et godt udgangspunkt, hvis du gerne vil bo i fred og ro med mulighed for at besøge den berømte ‘Paradise Beach’ ved Palolem blot 10 minutter herfra.

Her finder du flere yoga-retreats, og stemningen lægger op til afslappet easy living, hvor dagene nydes med sol, strand og ren afslapning. Bag stranden finder du flere små hyggelige butikker og boder, og der er et fint udvalg af strandhytter – kaldet ‘beach shacks’ – og restauranter.

Rejsetilbud: Tag til farverige Sydindien

Indien - Goa, Palolem Beach, strande i Goa - rejser

Palolem – det sydlige Goas paradisstrand

Den mest kendte af alle Goas smukke strande er uden tvivl Palolem, der helt fortjent også går under navnet Paradise Beach. Palolem er velsignet med en frodig kokospalmelund, og de smukke palmer står og knejser helt ned til strandkanten.

Stranden, som byder på det fineste sand, ligger som en halvcirkel i den lille bugt med klipper i hver sin ende. Her er skønt at bade, og vandet er ofte stille uden de store bølger eller understrøm, som mange af strandene i Goa ellers kan byde på. Ja, her er mange mennesker – for alle vil jo gerne en tur til paradis.

Her findes adskillige overnatningsmuligheder i alle kategorier af komfort og prisklasse, og udvalget af restauranter, caféer og små charmerende strandhytter byder på noget for enhver smag.

Min favorit er Chaska Beach Restaurant, der ligger helt fortryllende oppe på en klippe i den sydligste ende af stranden, og især er seafood en delikatesse her.

Her er et godt flytilbud til Goa, Indien – tryk på “se tilbud” inde på siden for at få den endelige pris

Goa, India, strande i Goa - rejser

Indisk strandpromenade med det hele

I Palolem er den lille by bagved stranden vokset med turismen. Så her kan du også gå på shopping og nyde det lokale liv lige bag kokospalmerne, hvis du trænger til en pause fra stranden.

Er du til lidt mere gang i den om aftenen end bare at sidde med en kold øl og bare tæer i sandet, så afholdes der ugentligt såkaldte ‘Silent noise parties’. Her kan du få en sjov og anderledes aften sammen med andre festglade strandgæster, uden at musikken generer dem, der gerne vil have fred og ro.

Konceptet er simpelt: Alle udstyres med høretelefoner, og så danser du bare løs i sandet. Alternativt vil du altid kunne finde et sted med hyggelig livemusik, hvor lokale musikere eller tilrejsende backpackere tjener lidt til deres videre rejse ved at spille i solnedgangens skær.

Her er nogle gode hoteltilbud i Palolem – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Indien - Goa, Palolem - smukke indiske kvinder i sari på vej til dagens gøremål - rejser

Butterfly Beach – stilhed og sommerfugle

Glem ikke at besøge den lille vidunderlige strand Butterfly Beach, som ligger blot en lille sejltur med de lokale fiskere fra Palolem Beach. Sejl ud tidligt om morgenen, så har du stranden stort set for dig selv, og med lidt held vil du højst sandsynligt møde legesyge delfiner, der nyder at boltre sig ud for Butterfly Beach, hvor der ikke er den hektiske aktivitet af lokale både som ved de andre strande.

Som navnet antyder er stranden især kendt for de mange sommerfugle, der holder til i de smukke naturlige omgivelser. Lav en aftale med din bådmand om, hvornår tidspunktet er bedst i forhold til høj- og lavvande – og ikke mindst hvornår han henter dig igen. Og husk proviant, da her ikke findes noget som helst på den lille strand; hverken sælgere, strandhytter eller toiletter.

Her er nogle gode hoteltilbud i Goa – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

Goa Indien strand rejser

Agonda Beach – slap helt af med skildpadder og delfiner

Agonda er for dig, der ønsker en større, men stille strand uden alt for mange mennesker langt væk fra hektisk aktivitet. Her venter dig en lang bred sandstrand med fred og ro og flere overnatningsmuligheder, som dækker over alt fra de simple palmehytter til træhytter i højere standard. Der findes et fint udvalg af restauranter og strandhytter, men dog i væsentlig mindre målestok end eksempelvis i Palolem.

Gå en lang tur på stranden om morgenen, mens du nyder synet af bjergene, der dukker op i solopgangen, og de lokale fiskere, der sætter de små både til havs. Måske er du heldig at se skildpadderne, der kommer op for at lægge æg, eller delfinerne, der ofte kan ses fra terrassen i din egen lille bambushytte.

Dagene kan bruges på stranden, en tur i kajak eller til at køre en tur til det nærmeste fort, Cabo de Rama Fort, eller den lille kirke. Snak med de lokale bådmænd og lav en aftale om en sejltur ud i solnedgangen.

Her er nogle gode tilbud på billeje i Goa – tryk på “se tilbud” for at få den endelige pris

2021 bliver et brag af et rejseår! Se hvorfor og hvordan her

Banner - Asien - 1024
Indien - Goa, Cola Beach, strande i Goa - rejser

Cola Beach – en af de mest isolerede strande i Goa

Cola Beach – også kaldet Khola Beach – er for naturelskere. Her kommer du ud på et eventyr, for det er ikke så ligetil at komme frem til Cola. Der går ingen busser, og eneste måde at komme hertil er med båd, taxa eller scooter.

Vælger du landsiden, så kører du omkring 2 km ind fra hovedvejen. Hold øje med de små skilte og vær forberedt på en mindre trekkingtur fra parkeringspladsen ned ad stejle skrænter for at komme frem til stranden.

Der har været planer om at anlægge en lille vej ned til Cola i flere år, men det er endnu ikke sket. Den afslappede måde at komme frem til Cola Beach er at sejle hertil.

Det, der gør Cola Beach helt speciel, er den lille lagune. På den ene side af stranden venter det Arabiske Havs brusende bølger, og på den anden side kan du bade i det mest fantastiske kolde og klare vand. Her findes ingen strandsælgere eller lange rækker af strandhytter. Men de få overnatningssteder på Cola Beach byder på faciliteter, som du er velkommen til at benytte, når du køber dine mad- og drikkevarer her.

Ønsker du at overnatte her, vil jeg anbefale, at du bestiller i forvejen, for der er rift om pladserne. Du kan for eksempel bo i traditionelle ‘Rajasthan-telte’ på Blue Lagoon eller i små fine træhytter på Dwarka Goa. Mulighederne er nærmest endeløse – paradis venter.

Find flere rejsetilbud til Indien ved at klikke her

God tur til Goa!

Denne artikel indeholder links til en eller flere af vores samarbejdspartnere. Se hvordan det foregår her.

blank

Om rejseskribenten

Marianne Nielsen

Marianne har levet og åndet for rejselivet i mere end 20 år.
De første rejser gjorde hende nysgerrig, og denne nysgerrighed åbnede døren til 12 år i udlandet som rejseleder, hvor hun var så privilegeret at få lov til at bo og arbejde så magiske steder som blandet andet Indien, Kenya, Bali, Thailand, Tyrkiet, Portugal, Spanien, og Italien.
Marianne elsker sit job som rejsekonsulent og at få lov til at dele erfaringer og viden om lande og steder, hun selv brænder for. Arbejde har udviddet rejsehorisonten yderligere og givet uforglemmelige minder med i bagagen fra Ecuador og Galapagos, Chile og Påskeøen, Grønland, Kina, Sydafrika og meget mere. Et ophold i Nepal som frivillig på et børnehjem er også blandt de kæreste rejseminder.

Kommentér

Kommentér

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Rejsebilleder fra Instagram

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.